haHa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 VGA ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βάλουν. Εϊναι πάρα πολύ μεγάλη. Εδώ δεν έβαλαν Ethernet για αυτό το λόγο, VGA θα βάλουν? Αυτή τη στιγμή ποιοί είναι οι ανταγωνιστές του MBA στην αγορά? Την ethernet δεν την εβαλαν λογω οτι εχει μεγαλο υψος.. Η vga δεν εχει μεγαλο υψος.. Ανταγωνιστες ειναι τα ibm thinkpad x300 κ x301 (βγαινουν μονο με ssd) κ το sony z21 . (ανθρακονηματα) Κ τα 2 εχουν παρομοιο βαρος με το mba, ειναι πιο χοντρα ομως, αλλα εχουν πολυ καλυτερη φορητοτητα.(gigabit ethernet, dvd, εξοδοι usb, vga, card readers,firewire,expresscard, hdmi για το sony). Επισης εχουν κ καλυτερη οθονη κ μεγαλυτερη εγγυηση. Αλλαζουν κ μπαταρια ωστε με μια δευτερη να φθανεις το 6ωρο+ σε διαρκεια. Γενικοτερα, δεν πολυαπευθυνονται στο ιδιο κοινο: το mba δεν ειναι κ το καλυτερο λαπτοπ απο αποψης φορητοτητας ουτε ειναι ιδανικο για road warriors. Ειναι πιο πολυ ενας λεπτος υπολογιστης , με εξαιρετικο design κ απευθυνεται σε αυτους που δινουν βαση στο design. Δεν ειναι τοσο για επαγγελματιες που θελουν εναν πραγματικα ελαφρυ φορητο που να τους ακολουθει παντου , να μπαινει απο παντου internet , χωρις μπιχλιμπιδια κ πραγματα να κρεμονται.. Ειναι ο τελειος φορητος για εντος σπιτιου!
kpartsi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Επίσης στους ανταγωνιστές θα πρέπει να προσθέσουμε και το καινούργιο Dell Adamo που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που βρήκε η Dell να τοποθετήσει τις θύρες πίσω από την οθόνη, ενώ το υπόλοιπο σασί είναι πολύ λεπτό... Ίσως το μόνο μείον οι λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις. Πάντως πολύ-πολύ όμορφο.
iced Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Οχ τι λαπτοπαρα ειναι αυτο? Ειναι πραγματικα πολυ ομορφο.. Να δουμε την τιμολογιακη πολιτικη γιατι βλεπω το μαυρο γυρω γυρω απο την οθονη ειναι αντιγραφη απο apple
iced Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ειναι μεγαλο μειονεκτημα αλλα επικρατησε και πρεπει να το δεχτουμε. Νικησαν τα funboys
kpartsi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Και βέβαια μην ξεχνάμε και το HP Voodoo Envy Η ιδιαιτερότητα του Envy είναι ότι αφού δεν χωρούσε σαν πάχος η θύρα Ethernet στο σασί του laptop, την τοποθέτησαν στο τροφοδοτικό... Επίσης είναι όλο φτιαγμένο από ανθρακόνημα.
Steven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Το μόνο που με συγκινεί σχεδιαστικά είναι το envy που πραγματικά είναι εξίσου όμορφο με το MBA. Το Adamo είναι η απόλυτη αντιγραφή της Apple οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε σχεδιαστικά, αν και η μαγκιά που έχουν κάνει με την οθόνη το κάνει πιο άσχηγμο για μένα. Από την άλλη τα χαρακτηριστικά του MBA είναι φανταστικά και συγκρίνονται μόνο με αυτά τη sony, το οποίο btw είναι και πιο χοντρό και πιο άσχημο και 13.1 οθόνη. Και όταν μπορώ να πάρω MBA με 1700 ευρώ μαζί με το AppleCare, να τρέχει OSX, κορυφαία σχεδίαση και εμφάνιση, τρελή graphics card (καλύτερη από ότι προσχέφει ο ανταγωνισμός) δεν βλέπω κανένα λόγο να πάρω ένα windows envy με 2100 ευρώ και χειρότερα specifications... Κοινώς κατ εμε το MBA είναι ακόμα μπροστά... Αν στο επόμενο revision του βάλουν καμιά θύρα παραπάνω δεν θα υπάρχει αντίπαλος.. Εμένα και έτσι μου κάνει, αλλά κάποιοι τις χρειάζονται.. Ειναι πιο πολυ ενας λεπτος υπολογιστης ' date=' με εξαιρετικο design κ απευθυνεται σε αυτους που δινουν βαση στο design. Δεν ειναι τοσο για επαγγελματιες που θελουν εναν πραγματικα ελαφρυ φορητο που να τους ακολουθει παντου , να μπαινει απο παντου internet , χωρις μπιχλιμπιδια κ πραγματα να κρεμονται..Ειναι ο τελειος φορητος για εντος σπιτιου![/quote'] Διαφωνώ! Οποιος το πάρει για το σπίτι είναι βλάκας. Για το σπίτι κάνει τέλεια τη δουλειά του και το ΜΒ. Είναι τέλειο σε φορητότητα. Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα να έχει κάποιος μαζί με το power brick και έναν vga adaptor. Το μόνο θέμα ουσιαστικά είναι το ethernet, που δυστηχώς δεν γίνεται να μπεί. Η λύση της Voodoo ήταν φανταστική σε αυτό τον τομέα.
posonap Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα παίδες και πάλι. Αφού σκέφτηκα τις συμβουλές σας κατέληξα σ' αυτόν http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1185896&HYNOTEBOOKKARTAMONTELO=GeForce+9600M+GT+%26+9400M&category=69980973&catalog=21&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEBB301866FDE0DF024BE248BD5FE65EB6872F43191CC559F94538DCFC1F7455CDB7F370062336528FDA17A3F02A8725D1E854692795A4D4B89E18D80CF2C70BFF1328CC294E602AAA341A61CFF3761569C02A940C871BA843CF69BCA009DE787C41939CFCC743C418EF14549CC2870E19E448164EEE2C8F20..... Η ερώτηση μου είναι όχι αν αξίζει... αλλά αν υπάρχει καλύτερο σε σχέση αξίας/τιμής....Είμαι ενα βήμα πριν την αγορά..και δεν θέλω να μετανιώσω αφου τι κάνω..
haHa Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Dell Adamo, Voodoo Envy, Macbook Air ειναι φορητα που απευθυνονται οχι σε επαγγελματιες που ειναι συνεχεια on the go κ τους νοιαζει η πραγματικη φορητοτητα (διαρκεια μπαταριας, ethernet, 3g, dvd, card readers, firewire , vga κλπ) , αλλα για οποιον θελει εναν ωραιο , designατο κ ελαφρυ φορητο. Οι επαγγελματιες road warriors θα κοιταξουν σε ibm thinkpad x301 κ sony z21, οπου με ιδιο σχεδον βαρος οπως τα προηγουμενα εχουν dvd, μπαταριες που αλλαζουν για να εχεις κ 2η μαζι σου, ethernet, 3g, vga, firewire, card readers, χωρις να χρειαζεσαι να κουβαλας μπιχλιμπιδια.. Τον πιο επαγγελματικο προσανατολισμο αυτων των λαπτοπ τον υπογραμμιζει κ η σοβαροτερη αναλυση που εχουν σε σχεση με τα προηγουμενα.. Ετερον εκατερον.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Φαντάζομαι ότι εννοούσε σε σχέση με άλλα Apple μηχανήματα. Ας με διορθώσει αν κάνω λάθος. Προφανές όμως μου φαίνεται ότι πρώτα επιλέγεις ανάμεσα σε Windows και MacOS, και μετά επιλέγεις μηχάνημα. Και σωστά κατά τη γνώμη μου, γιατί πχ εγώ (όπως και πολλοί γνωστοί μου) μηχάνημα με windows δεν ξαναπαίρνω, όσες δυνατότητες παραπάνω και αν έχει θεωρητικά και όσο φθηνότερο κι αν είναι (υπερβάλλω, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται). Και επίσης με κάθε επιφύλαξη (δεν είμαι σίγουρος αν εννοούσες αυτό), δε μιλάει για MacBook Air, αλλά για MacBook Pro.
alexzzz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Όταν δεν θέλεις να δεις τι θα σου κάνει την δουλειά καλύτερα και επιλέγεις βάσει fanboyισμού συζήτηση δεν γίνεται. Αν δεν χρειάζεσαι (αντιγράφω από haha) 2η μπαταρια, ethernet, 3g, vga, firewire, card readers γιατί δεν τα έχει βάλει η apple (όπου apple βάλε sony και ότι άλλο θέλεις) τότε δεν σε σώζει τίποτα
NiCk_ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αν δεν χρειάζεσαι (αντιγράφω από haha) 2η μπαταρια, ethernet, 3g, vga, firewire, card readers γιατί δεν τα έχει βάλει η apple (όπου apple βάλε sony και ότι άλλο θέλεις) τότε δεν σε σώζει τίποτα Αν τα θέλεις αυτά παίρνεις Macbook ή Macbook Pro ( πλήν των card readers ) .. Ο σκοπός του Macbook Air είναι άλλος .. Για μένα δεν κάνει, αλλά θα μπορούσα να φανταστώ αρκετούς που για χάρη του βάρους και της φορητότητας θα τα θυσίαζαν .. Υ.Γ. Το Dell Adamo, γιατί φαίνεται σαν ένα Macbook με άσχημο πίσω μέρος ??
Steven Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Αν δεν χρειάζεσαι (αντιγράφω από haha) 2η μπαταρια, ethernet, 3g, vga, firewire, card readers γιατί δεν τα έχει βάλει η apple (όπου apple βάλε sony και ότι άλλο θέλεις) τότε δεν σε σώζει τίποτα Γιατί άμα τα έβαζε δεν θα ήταν apple αλλά θα ήταν sony.. Και όταν προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δε'υτερη μπαταρία, 3G, firewire και card readers προτιμώ να πάρω το πανέμορφo air που μου δίνει και απεριόριστες δυνατότητες λογισμικού παρά το sony που είναι και πολύ πιο ακριβό!
alexzzz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 4 άτομα τώρα τα ίδια πράγματα λέμε... είπα αν δεν τα χρειάζεσαι επειδή η εταιρία που προτιμάς δεν τα έβαλε τότε δεν σε σώζει τίποτα.
Steven Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Την πιθανότητα να μη τα χρειάζεσαι, επειδή δεν τα χρειάζεσαι δεν την έχεις σκεφτεί ποτέ? Ξέρω είναι περίπλοκη σκέψη. Εγώ τουλάχιστον δεν προτιμάω εταιρεία, προτιμάω τα προιόντα που βγάζουν οι εταιρείες... Η apple με εκφράζει κτα ένα 80%, πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε αλλη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.