Προς το περιεχόμενο

MacBook και MacBook Pro [τέλη 2008]

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα. Δεν είμαι νέος στο χώρο, οπότε μπορώ να καταλάβω κάποιες λεπτομέριες απο εμπειρίες σας...Έχω deskop απο την αλλή όχθη αλλά λόγο δουλείας και διασκέδασης έχω αποφασήσει να πάρω laptop. Έχω λοιπόν ερωτευτεί το MAC BOOK Air λόγο design και δυνατοτήτων, αλλά κυρίως λόγο design.H ερώτηση μου είναι αξίζει??? η θα μετανιώσω τα λεφτά μου. Με ενδιαφέρει η αλλάγη και η απομόνωση της σπαστικής πλέον microsoft και απο αυτά που βλέπω και ακούω στην apple μιλάμε για πληροφορική..Πείτε μου λοιπόν είναι όντως η καθημερινότητα καλύτερη με ΜΑC???? απο design όντως σκίζει....θέλω βοήθεια γιατί είμαι ένα βήμα πριν την αγορά και το μόνο που δεν θέλω είναι να μετανιώσω τα λεφτά μου.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

ps http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904061 <-----(αυτό σκέφτομαι...)

Δημοσ.
Καλησπέρα και απο μένα. Δεν είμαι νέος στο χώρο, οπότε μπορώ να καταλάβω κάποιες λεπτομέριες απο εμπειρίες σας...Έχω deskop απο την αλλή όχθη αλλά λόγο δουλείας και διασκέδασης έχω αποφασήσει να πάρω laptop. Έχω λοιπόν ερωτευτεί το MAC BOOK Air λόγο design και δυνατοτήτων, αλλά κυρίως λόγο design.H ερώτηση μου είναι αξίζει??? η θα μετανιώσω τα λεφτά μου. Με ενδιαφέρει η αλλάγη και η απομόνωση της σπαστικής πλέον microsoft και απο αυτά που βλέπω και ακούω στην apple μιλάμε για πληροφορική..Πείτε μου λοιπόν είναι όντως η καθημερινότητα καλύτερη με ΜΑC???? απο design όντως σκίζει....θέλω βοήθεια γιατί είμαι ένα βήμα πριν την αγορά και το μόνο που δεν θέλω είναι να μετανιώσω τα λεφτά μου.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

ps http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904061 <-----(αυτό σκέφτομαι...)

Κράτα το ''design'', σβήσε το ''δυνατοτήτων''. Το MBA είναι φτιαγμένο για να το κουβαλάς συνέχεια μαζί σου... Σου δίνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ελαφρύ και λεπτού υπολογιστή και βέβαια και όλα τα μειονεκτήματά του (χαμηλές επιδόσεις και έλλειψη θυρών). Αν η φορητότητα δεν είναι η πρώτη ανάγκη σου πήγαινε για τα απλά Macbook.

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι το Air ειναι το καλυτερο μεσον για να κανεις την αλλαγη ..

Μικρος επεξεργαστης ,ελειψη dvd rom,ελειψη ethernet,usb ειναι μερικοι απο τους λογους που θα πρεπει να σε κανουν να κοιταξεις καπου αλλου ,π.χ σε ενα macbook unibody που και φθηνοτερο θα σου βγει αλλα και θα σου προσφερει ενα ολοκληρωμενο συστημα.

Δημοσ.

Εγω μια διεκρύνηση χρειάζομαι παρακαλώ.

Στα νέα macbook unibody περιλαμβάνετε το http://www.apple.com/macbook/white/

και έχει την ίδια κατασκευή με τα υπόλοιπα unibody , γιατι έχει αισθητη διαφορά τιμης με

τα υπόλοιπα macbook ? Επίσεις είναι το ίδιο μοντέλο με τα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1094807&catalog=21&category=69980973&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE12C6F42F5763BD06C4B918AC08AA90EA4EE1FFB8A8762232CB8B66FBA89009BA7928798B7512A05B2C985B057677040991142DFD79FF3CF54FD90DC182E60DC74E24402545C008249ABC1B46AF0825B8AE41930A32070FB968BD070998E85A7F081A4101929896FBEBD1665F76372306F4DBB26F586D2860

και

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/open/browse?product=47349&category=475

• Super Moderators
Δημοσ.
Εγω μια διεκρύνηση χρειάζομαι παρακαλώ.

Στα νέα macbook unibody περιλαμβάνετε το http://www.apple.com/macbook/white/

και έχει την ίδια κατασκευή με τα υπόλοιπα unibody , γιατι έχει αισθητη διαφορά τιμης με

τα υπόλοιπα macbook ? Επίσεις είναι το ίδιο μοντέλο με τα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1094807&catalog=21&category=69980973&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE12C6F42F5763BD06C4B918AC08AA90EA4EE1FFB8A8762232CB8B66FBA89009BA7928798B7512A05B2C985B057677040991142DFD79FF3CF54FD90DC182E60DC74E24402545C008249ABC1B46AF0825B8AE41930A32070FB968BD070998E85A7F081A4101929896FBEBD1665F76372306F4DBB26F586D2860

και

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/open/browse?product=47349&category=475

Στα unibody δεν παριλαμβάνεται το MacBook White. Τα Unibody έχουν casing από αλουμίνιο. Το MacBook White έχει casing πλαστικού.

Ναι, τα δύο μοντέλα που δείχνεις είναι τα ίδια. Στο site του Γερμανού έχουν βάλει τη φωτογραφία του MacBook Unibody αλλά τα χαρακτηριστικά και ο αριθμός μοντέλου (MacBook MB402/A) είναι του MacBook White.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παίδια...Θα το ξανασκεφτώ και θα αποφασίσω.Παντώς το θέμα πληροφορικής είναι όντως έτσι ..μιλάμε για κάτι σίγουρα καλύτερο απο microsoft...Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Δημοσ.

Επίσης τώρα δεν είναι καλή εποχή για αγορά MBA. Τα core χαρακτηριστικά του εχουν να ανανεωθούν πολυ καιρό οπότε μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε αναβάθμιση σίγουρα...

Δημοσ.

αφού τα ΜΒΑ ανανεώθηκαν και έχουν ddr3 και επεξεργαστή με 6μβ L2 και 45nm cpu (και στο παλιότερο η cpu εκεί κοντά ήταν), τώρα θα ανανεωθούν πάλι;

Δημοσ.
αφού τα ΜΒΑ ανανεώθηκαν και έχουν ddr3 και επεξεργαστή με 6μβ L2 και 45nm cpu (και στο παλιότερο η cpu εκεί κοντά ήταν), τώρα θα ανανεωθούν πάλι;

Πραγματι θα αργησουν...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι μέχρι τον Ιούνη θα ανανεωθούν.. Είναι ήδη πάνω από το mid product cycle, το οποίο στα MBA είναι και σχετικά μεγάλο...

Υ.Γ. To ''πολύ καιρό'' ήταν μάλλον λίγο υπερβολικό :P

-----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 08 : 00 : 13-----

Btw... Το MBA τελικά είναι unibody ή όχι.. Απότι έχω καταλάβει έχει μερικά χαρακτηριστηκά των unibody αλλά δεν είναι όπως τα MB.. Ήταν κάτι σαν beta testing του unibody, σωστά? Στο site λέει ότι είναι unibody, αλλά όλο το manufacturing process μας το έδειξαν με τα καινούρια MB. Αμα ηταν και τα MBA κανονικά unibody γιατί δεν μας το είχαν πει από την αρχή?

Πάντως στο επόμενο redesign του (σε 1 χρόνο ??) θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.. Θα είναι και το MB μου πάνω από 4.5 χρονών πια.. Άμα του βάλουν και τη μπαταρία του MBP 17 και ένα glass trackpad θα είναι ηδονή... (όχι πως τώρα δεν είναι), θέλω όμως παραπάνω αυτονομία και - πολύ βασικό - παραπάνω και γρηγορότερο δίσκο. Οι 4200 που γυρνάει είναι για μένα μέχρι και dealbreaker.. Το θέμα έιναι ότι δεν φταίει η Apple..σε αυτό το μέγεθος δεν υπάρχουν γρηγορότεροι και μεγαλύτεροι δίσκοι ή κάνω λάθος haHa? :P

Δημοσ.

To MBA είναι unibody σαν τρόπος κατασκευής με νερό και laser αλλά όχι σαν εύρος πλαισίου που τα περιέχει όλα. Στην ουσία το πάνω καπάκι (μέθοδος κατασκευής unibody) βιδώνει στο από κάτω καπάκι καμπυλωτό, όμως είναι το από κάτω καπάκι που δημιουργεί την κατασκευή που περιέχει όλο το περιεχόμενο και τα πλαϊνά μέρη, ενώ οι θύρες είναι πρόσθετα αυτού.

Δημοσ.

Btw... Το MBA τελικά είναι unibody ή όχι.. Απότι έχω καταλάβει έχει μερικά χαρακτηριστηκά των unibody αλλά δεν είναι όπως τα MB.. Ήταν κάτι σαν beta testing του unibody, σωστά? Στο site λέει ότι είναι unibody, αλλά όλο το manufacturing process μας το έδειξαν με τα καινούρια MB. Αμα ηταν και τα MBA κανονικά unibody γιατί δεν μας το είχαν πει από την αρχή?

Γιατι το mba ηταν απο μονο του σαν design πολυ εντυπωσιακο λογω λεπτοτητας κ ετσι φυλαγαν την παρουσιαση του manufacturing process για τα mb/mbp ωστε να κανουν εκει ντορο.

Το mba εκανε κ απο μονο του ντορο! :lol:

Πάντως στο επόμενο redesign του (σε 1 χρόνο ??) θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.. Θα είναι και το MB μου πάνω από 4.5 χρονών πια.. Άμα του βάλουν και τη μπαταρία του MBP 17 και ένα glass trackpad θα είναι ηδονή... (όχι πως τώρα δεν είναι), θέλω όμως παραπάνω αυτονομία και - πολύ βασικό - παραπάνω και γρηγορότερο δίσκο. Οι 4200 που γυρνάει είναι για μένα μέχρι και dealbreaker.. Το θέμα έιναι ότι δεν φταίει η Apple..σε αυτό το μέγεθος δεν υπάρχουν γρηγορότεροι και μεγαλύτεροι δίσκοι ή κάνω λάθος haHa? :P

Παιρνει σκληρους δισκους 1.8", οχι 2.5" . Για αυτο κ η μικρη χωρητικοτητα κ για αυτο κ 4200 στροφες.

Εχουν ομως βγει 160gb 1.8" στις 5400 στροφες. Αυτον επρεπε να εβαζε.

Αν κ πιστευω πως το mba , μετραει με εναν ssd, εστω κ μικρης χωρητικοτητας..

Για το ΜΒΑ κ το επομενο revision, θα ηθελα να εχει τα βασικα που του λειπουν:

μια ακομα usb ή μια firewire κ πληρη συνδεσιμοτητα (ethernet κ 3g modem) μιας κ προκειται για laptop για τους road warriors που θα πρεπει να μπορει να συνδεεται παντου.

Τελος, πρεπει να τελειωσει το αστειο με την mini displayport. Δεν γινεται να εχεις ενα ελαφρυ λαπτοπ που θα κυκλοφορεις δεξια κ αριστερα κ να πρεπει να κουβαλας μαζι σου τους χαζοανταπτορες.

Πες οτι εχεις να κανεις μια παρουσιαση σε εναν προβολεα, δεν μπορεις με αυτην την minidisplayport.

Πρεπει να βαλουν κ μια vga ωστε να μπορεις out of the box κ χωρις να κουβαλας μπιχλιμπιδια να κανεις την δουλεια σου..

Δημοσ.

VGA ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βάλουν. Εϊναι πάρα πολύ μεγάλη. Εδώ δεν έβαλαν Ethernet για αυτό το λόγο, VGA θα βάλουν?

Αυτή τη στιγμή ποιοί είναι οι ανταγωνιστές του MBA στην αγορά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...