Freakster Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Περίμενα υπομονετικά ως τώρα. Αλλά φτάνει. Review Macbook: by Alexzzzgr, εδώ και τώρα.
alexzzz Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Να σε πω: Φανταστικό εξωτερικά. Πανέμορφο, καλή κατασκευή και αθόρυβο. Βολικό πληκτρολόγιο και απίστευτο το νέο track pad... αν βγει κάτι τέτοιο για ΠιΣι θα πάρω. Το ψάχνω ασυναίσθητα όταν δεν είμαι στο macbook. Η οθόνη του γυαλίζει όχι όμως όσο του mininote που είχα πχ. Υποφερτά. Κάτι μικρά χαζούλια όπως η ένδειξη μπαταρίας και ο φορτιστής με μαγνήτη μου αρέσουν πάρα πολύ. Χαζά μεν... μου αρέσουν δε! Στο λειτουργικό τώρα... θέλει συνήθεια το πράγμα. Μερικά πράγματα μου κακοφαίνονται ακόμα και άλλα με έχουν βολέψει αφάνταστα. Είμαι σε περίοδο προσαρμογής ακόμα αλλά όσο περνάει ο καιρός το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Γενικό συμπέρασμα ότι για μένα που ξαναλέω ότι δεν είχα πρόβλημα στα win, είναι λίγο "αγγαρεία" η μετάβαση. Επίσης περίμενα μηδέν κολλήματα κάτι που τελικά δεν ισχύει. Όχι ότι υπάρχει θέμα αλλά περίμενα ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να κάνω reset για να λυθεί κάποιο μου πρόβλημα (μπορεί να έγινε επειδή είμαι άσχετος). Επίσης θεωρώ ότι είναι υπερεκτιμημένο για τα λεφτά του αλλά αφού δεν γινόταν αλλιώς... τον τρως και κάνεις την πάπια. Κάτι άλλες ιστορίες που έτυχαν στον pantnick (και λίγο σε μένα) με την παραγγελία και την παράδοση αλλά και ότι ψάχνω και δεν βρίσκω ποικιλία από τσάντες, είναι σπαστικές και σε ξενερώνουν. Είναι όμως από που θα το πάρεις, το πότε θα το πάρεις (αν θέλεις να είσαι από τους πρώτους αυτά τραβάς) και από ότι κατάλαβα τα έχει η αγορά των mac.
haHa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Αυτο ειναι το προβλημα,οτι επειδη ειναι δημιουργημα της apple δεν υπαρχουν αρκετοι ανταπτορες.. Ουτε για να συνδεθουν μηχανηματα σε οθονη που εχει mini displayport εισοδο, ουτε πχ για να συνδεθουν τα καινουρια macbook/pro σε τηλεοραση με hdmi. (με τα πλεονεκτηματα του hdmi) Ανοιγει ο δρομος για να βγουν ανταπτορες(πχ για να συνδεονται τα καινουρια macbook pro με hdmi τηλεορασεις παιρνοντας κ τον ηχο, για να συνδεεται η καινουρια led cinema και με αλλους υπολογιστες κλπ): Apple ponies up free Mini DisplayPort spec licenses Apple has just announced that -- in addition to shipping all new computers with the Mini DisplayPort -- they're offering no-fee licenses to companies that develop products utilizing the connection, hoping to create a de facto standard. Of course, the VESA-approved DisplayPort hasn't been widely adopted, so it remains to be seen whether its miniature sibling will ever take off. At any rate, it looks like the company might have learned a thing or two back in the day, when FireWire's steep licensing fees slowed its progress as a serious contender to USB. You hear that, hardware developers? You can be part of Apple's latest obscure connector revolution -- for absolutely nothing.
kpartsi Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Ανοιγει ο δρομος για να βγουν ανταπτορες(πχ για να συνδεονται τα καινουρια macbook pro με hdmi τηλεορασεις παιρνοντας κ τον ηχο, για να συνδεεται η καινουρια led cinema και με αλλους υπολογιστες κλπ):Apple ponies up free Mini DisplayPort spec licenses Λογική η κίνηση της Apple. Μειώνει τα κέρδη της προκειμένου να προσελκύσει άλλες εταιρίες να επενδύσουν σε αυτό.
alexzzz Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Λογική η κίνηση της Apple. Μειώνει τα κέρδη της προκειμένου να προσελκύσει άλλες εταιρίες να επενδύσουν σε αυτό. Εμείς μαζί τους είμαστε (μας συμφέρει)
telegamesvg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Aς μειωσει και καμια τιμουλα στην Ευρωπη ..
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Aς μειωσει και καμια τιμουλα στην Ευρωπη .. Για να λεμε και του στραβου το δικιο, αν συγκρινουμε τιμες Ευρωπης χωρις φορο με τιμες Αμερικης χωρις φορο(για να ειναι δικαιη η συγκριση τιμων , πρεπει να συγκρινουμε τιμες χωρις φορους,μιας και ο φορος παει στο εκασοτε κρατος, οχι στην apple), τοτε θα δουμε οτι ειναι στα ιδια επιπεδα.. Ενδεικτικα το νεο macbook κοστιζει 1299 δολλαρια χωρις φορο, δηλαδη γυρω στα 1020 ευρω στην Αμερικη. Στην Ευρωπη κοστιζει 1199 με φπα. Χωρις το φπα (το οποιο δεν ειναι ιδιο σε ολες τις χωρες) οι τιμες ειναι οι εξης: Ιρλανδια 986 ευρω Γερμανια 1007 ευρω Ελλαδα 1061 ευρω (εμεις εδω παντα ειχαμε το προνομιο να εχουμε κατα 50-100 ευρω τσιμπημενες τιμες ελεω rainbow) Βλεπουμε λοιπον οτι οι τιμες που πουλαει η apple το macbook σε Αμερικη κ Ευρωπη ειναι παρομοιες. (μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις οι τιμες στην Ευρωπη ειναι κ οριακα χαμηλοτερες) Βελτιωθηκε η apple σε σχεση με παλιοτερα..
kpartsi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Πολύ σωστός. Έτσι είναι. Μόνο στα καινούργια in-ear ακουστικά μας τα χάλασε που τα 79$ στην Αμερική τα έκανε 79 ευρώ στα ευρωπαϊκά Apple Stores Και τα περίμενα κανά 50άρι ευρώ
alexzzz Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Aluminum MacBooks unstable after 3rd-party RAM upgrade
kpartsi Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Έτσι φαίνεται ότι υπάρχει ασυμβατότητα κυρίως με τις μνήμες της crucial, που μεχρι τώρα τις είχαμε για σίγουρη συμβατότητα...
telegamesvg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Και να ηταν μονον αυτη η φημη (?) "the current 15" MacBook Pro may continue to suffer from faulty graphics chips" http://www.macrumors.com/2008/12/10/newest-macbook-pro-nvidia-chips-potentially-faulty/
haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Aluminum MacBooks unstable after 3rd-party RAM upgrade early glitches λογω νεας πλατφορμας.. Συμβαινουν αυτα οταν υπαρχει αλλαγη πλατφορμας/σχεδιασμου, ειδικα για hardware revision της apple(θυμηθειτε: macbook pro πρωτης γενιας που ζεματαγαν κ εκαναν restart, macbook που ξεβαφαν, macbook air με core shutdown).. Πολλοι αποφευγουν το πρωτο revision απο hardware της apple. Παντως αυτο το προβλημα δεν φαινεται τοσο σημαντικο!
kpartsi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Apple Releases Firmware Updates for 'Late 2008' Portables Πρόκειται για δύο διαφορετικά firmware updates (EFI και SMC). Το EFI update λύνει το πρόβλημα sleep/wake και γενικά αυξάνει την σταθερότητα του συστήματος, ενώ το SMC update αυξάνει την ακρίβεια της μέτρησης φόρτισης της μπαταρίας και την συμπεριφορά του led του φορτιστή. --------------------------------------------- edit. Πραγματοποίησα στο δικό μου τα updates με επιτυχία χωρίς κανενα πρόβλημα. Για να δούμε τι θα αλλάξει... Το EFI Firmware Update μπορείτε να το κάνετα απευθείας από το System Preferences -> Software Update γρήγορα και εύκολα... Ζητάει επανεκκίνηση του υπολογιστή. To Smc Firmware Update δεν εμφανίζεται στο Software Update. Θα πρεπει να το κατεβασετε ως αρχείο .dmg (στην σελίδα από πάνω έχει το link ανάλογα με το μοντέλο σας) και να το κάνετε χειροκίνητα εγκατάσταση. Ζητάει και αυτό επανεκκίνηση του υπολογιστή.... Αξιοπερίεργο μου φάνηκε ότι κατά το smc firmware update τα ανεμιστηράκια δούλευαν στο φούλ και μετά την επαναφορά του υπολογιστή ήταν γύρω στις 4000 στροφές για να πέσουν σταδιακά στις συνηθισμένες 2000 στροφές μετά από 1 λεπτό περίπου.... Διάβασα σε ξένα φόρουμς ότι το SMC firmware update ενώ αρχικά δεν εμφανίζεται στο Software Update, μετά το EFI firmware update εμφανίζεται κανονικά και μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα από εκεί. Καλό update
jtheogr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Εβαλα τις μνήμες τις crusial 2x2gb και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα. (1.5 μέρα λειτουργίας )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.