Προς το περιεχόμενο

MacBook και MacBook Pro [τέλη 2008]

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Ναι, είναι πολύ developer-friendly.

Για παράδειγμα, δωρεάν μαζί με το Mac OS X, δίνεται το Xcode (link1, link2), ένα πλήρες περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών που υποστηρίζει C, C++, Fortran, Objective-C, Objective-C++, Java, AppleScript, Python, Ruby και άλλες γλώσσες.

Ακόμα, στο Mac OS X υπάρχει εγκατεστημένος Apache2 web server με υποστήριξη PHP5, ενώ, εύκολα, μπορείς να προσθέσεις MySQL. Έτσι, έχεις πολύ καλή υποστήριξη και για Web Development.

3. Η Apple κάνει ανανέωση επεξεργαστών χονδρικά περίπου όποτε βγάζει νέους επεξεργαστές για laptops η Intel. Λογικά, σε κανένα εξάμηνο. Αισθητικές αλλαγές κάνει πολύ πιο σπάνια.

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια σχετικα με το Snow Leopard...θα αγορασω ενα macbook pro απο γερμανια στις 22 του Δεκεμβριου θα το εχω στα χερια μου... απο το νοτεβοοκ.δε (notebook.de) εγω λογικα θα το παρω με leopard μεσα.... για να βαλω το snow leopard θα πρεπει να το αγορασω η θα ειναι σαν αναβαθμιση? Ενδιαφερομαι για το snow leopard επειδη ακουσα εδω μεσα οτι θα μπορει να τρεχει ταυτοχρονα και τις δυο καρτες γραφικων στο macbook pro ....

MacBook Pro 15.4 | 2.4...

Δημοσ.

Συνήθως, mac αγορασμένα τον τελευταίο μήνα πριν την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού, έχουν δικαίωμα αγοράς του update με ένα συμβολικό ποσό γύρω στα 15€. Οπότε, εσύ που θα το πάρεις τώρα στα κοντά, δύσκολος είσαι για το την έκπτωση. Κανονική αγορά γύρω στα 100€.

Δημοσ.
Συνήθως, mac αγορασμένα τον τελευταίο μήνα πριν την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού, έχουν δικαίωμα αγοράς του update με ένα συμβολικό ποσό γύρω στα 15€. Οπότε, εσύ που θα το πάρεις τώρα στα κοντά, δύσκολος είσαι για το την έκπτωση. Κανονική αγορά γύρω στα 100€.

εκτος αν το παρεις απο το ξαδελφο:-)

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι?? Άλλο το Leopard και άλλο to Mac OS?? Και κάτι άλλο, όταν κατεβάζω ένα πρόγραμμα από το intrenet και θέλω να το εγκαταστήσω, πώς το κάνω?? Γιατί μου δημιουργούνται στην οθόνη κάτι "δίσκοι" με την ονομασία του προγράμματος?? Και τέλος πως διαγράφω ένα πρόγραμμα που έχω εγκαταστήσει??? Δεν έχει uninstall prog??:o:o

Δημοσ.

Ριχνεις το προγραμμα μεσα στα applications (1) και μετα πατας διπλο κλικ απο τα applications και το εγκαθιστας (2). Μολις εγκατασταθει κανεις δεξι κλικ στο image στο desktop (σκληρος που ειπες) και κανεις eject ή delete ή το σερνεις στον καδο.(3). To προγραμμα αυτη την στιγμη τρεχει και κανεις δεξι κλικ στο εικονιδιο του στο dock και πατας show at login αν θες να το χρησιμοποιεις συχνα

Οταν θες να το διαγραψεις απλα το σερνεις στο καδο. Δεν υπαρχει unistall και registry!

Δημοσ.

2ον) Λέω να πάρω το 13άρι γιατί με ενδιαφέρει αρκετά η φορητότητα (θα το κουβαλάω σχολή συνεχώς). Η διαφορά της ποιότητας της οθόνης σε σχέση με το 15άρι είναι μεγάλη?

Γενικά απ΄το απλό το MB είναι 300 ευρώ η διαφορά για τα 0.4 περισσότερα ghz κ φωτιζόμενο keyboard και μετά άλλα 300 για 2 ίντσες παραπάνω και την 9600 (MB Pro)??

Έχοντας desktop μάλλον για το απλό 13άρι με βλέπω.... Παιχνίδια δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω ποτέ στο macbook (μόνο καμία HD ταινία 720 k 1080p) οπότε, μάλλον, το απλό μου κλείνει το μάτι...

4ον κ τελευταιο) Απ' το edustore.gr ξέρει κάποιος να μου πει το ποσό της έκπτωσης που δικαιούμαστε? 10% είναι? Υπάρχει και η 3ετής εγγύηση Applecare στο edustore.gr με έκπτωση???

Ξέρει κάποιος να μου πει το ποσό της έκπτωσης του MB απ' το edustore.gr??

Επίσης με το απλό το MB (13,3" 2.0Ghz) δε πιστεύω να αντιμετωπίζει κάνα πρόβλημα σε 1080p playback εε?? (όχι πως θα κατεβάζω full HD ταινίες για να τα βλέπω στις 13 ίνστες.. απλά η μισή μου ταινιοθήκη είναι 1080p...)

Δημοσ.

Οταν θες να το διαγραψεις απλα το σερνεις στο καδο. Δεν υπαρχει unistall και registry!

πολλες φορες εχω κανει unistall.

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι?? Άλλο το Leopard και άλλο to Mac OS?? Και κάτι άλλο, όταν κατεβάζω ένα πρόγραμμα από το intrenet και θέλω να το εγκαταστήσω, πώς το κάνω?? Γιατί μου δημιουργούνται στην οθόνη κάτι "δίσκοι" με την ονομασία του προγράμματος?? Και τέλος πως διαγράφω ένα πρόγραμμα που έχω εγκαταστήσει??? Δεν έχει uninstall prog??:o:o

Εδώ είναι το τμήμα του forum που ασχολήται με το hardware της Apple. Για το software υπάρχει άλλο τμήμα. Καλύτερα να ρωτάτε εκεί τις σχετικές ερωτήσεις. Θα βρήτε πιο εύκολα λύσεις και θα βοηθηθούν και οι επόμενοι που θα ρωτήσουν το ίδιο πράγμα... :-)

Δημοσ.
Εδώ είναι το τμήμα του forum που ασχολήται με το hardware της Apple. Για το software υπάρχει άλλο τμήμα. Καλύτερα να ρωτάτε εκεί τις σχετικές ερωτήσεις. Θα βρήτε πιο εύκολα λύσεις και θα βοηθηθούν και οι επόμενοι που θα ρωτήσουν το ίδιο πράγμα... :-)

Sorry, δεν το ήξερα...:o:o Ευχαριστώ!!:-)

Δημοσ.
ασχετο, εχει αγορασει κανεις απο δω? οι τιμες ειναι με η χωρις φ.π.α.?

50 euro είναι τα μεταφορικά για ελλάδα από το συγκεκριμένο μαγαζί..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...