pantnick Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Αν σου δείξει ο μαϊνας τα βίντεο και τα pdf που έχει συλλέξει... θα μας βρει το 2009 Μιλάμε για διατριβή όχι αστεία... Αλλα τα βίντεο και τα pdfs απλά σε τεντώνουν περισσότερο. Έχω το 1 macbook προς επιστροφή δίπλα μου στο κουτί του...Κρίμα είναι να το παρουν πίσω με άδεια μπαταρία μωρε...
haHa Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Να ρωτησω κατι: για την καινουρια apple cinema display εβγαλαν κανεναν ανταπτορα για να συνδεεται σε φορητα(ή desktop μηχανηματα ή ps3) με dvi ή vga? Ή ειναι κλασσικο νταβατζιλικι της apple που αγοραζεις μια οθονη κ δουλευει μονο με τα καινουρια φορητα της(που εχουν mini displayport)?
dali13gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Νταβατζιλίκι από που κι ως που; Δεν νομίζω να βγάζει μόνο η Apple οθόνες. Υπάρχουν κι άλλοι κάτασκευαστές οθονών.
haHa Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Νταβατζιλίκι από που κι ως που; Δεν νομίζω να βγάζει μόνο η Apple οθόνες. Υπάρχουν κι άλλοι κάτασκευαστές οθονών. Σιγουρα υπαρχουν κι άλλοι κάτασκευαστές οθονών. Το θεμα ειναι οτι ειναι τουλαχιστον περιεργο να βγαζεις μια οθονη που να δουλευει με μονο 3 μηχανηματα... Και να μην δουλευει ουτε με τα παλιοτερα μηχανηματα της ιδιας εταιριας .. Οπως κ νταβατζιλικι ειναι να βαζεις μια θυρα σε ενα λαπτοπ που να συνδεεται χωρις ανταπτορα σε μονο μια οθονη παγκοσμιως κ να μην συμπεριλαμβανεις ανταπτορες στην συσκευασια, αλλα να τους χρεωνεις 20 ευρω τον καθενα.. Ρωτα κατοχους που ψαχνουν να αγορασουν τετοιους δυσευρετους ανταπτορες και καταληγουν να πληρωνουν και να χρειαζονται να κουβαλανε εξτρα πραγματα... Τεσπα,ειναι οπως το δει κανεις... Τελος , πραγματικα εβγαλε τελικως η apple ανταπτορες? Γιατι νομιζω και εσενα σου αρεσε η οθονη, αλλα δεν νομιζω οτι μπορει να συνδεθει στο λαπτοπ σου... Δεν ειναι κριμα να εχεις εναν καινουριο φορητο apple κ εναν αλλον φορητο ή desktop(apple ή αλλη μαρκα) και να θελεις την καινουρια οθονη για να την συνδεεις με τα 2 μηχανηματα, αλλα να μην μπορεις?
dali13gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δηλαδή θέλεις να πεις ότι είναι τόσο ακαταμάχητη η οθόνη που για να την αποκτήσει κάποιος θα πάει να πάρει ένα καινούργιο Macbook/Pro για να την έχει; Καθόλου περίεργο δεν είναι. Είναι ένα νέο προϊόν Apple και συνδιάζεται μόνο με τα νέα προϊόντα της Apple. Σε όποιον δεν αρέσει ή δεν θέλει να πάρει και laptop μαζί, παίρνει οθόνη από άλλη εταιρεία. Εξάλλου, όπως σίγουρα θα πεις κι εσύ, μπορείς να πάρεις εξίσου ποιοτική, με μεγαλύτερη εγγύηση και στα μισά λεφτά, οθόνη. Όσο για τους αντάπτορες, μια αναζήτηση στη σελίδα της Apple θα λύσει την απορία σου. Τέλος, δεν έχω laptop να το συνδέσω με την οθόνη και αν είχα αλλά δεν είχε Display Port θα διάλεγα άλλη οθόνη. Έτσι απλά.
haHa Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Καθόλου περίεργο δεν είναι. Είναι ένα νέο προϊόν Apple και συνδιάζεται μόνο με τα νέα προϊόντα της Apple. Τελος παντων,εμενα μου φαινεται περιεργο.. Εσενα μπορει να σου φαινεται λογικο μια οθονη να συνδεεται μονο με 3 μηχανηματα.. Και στο παρελθον η apple μπορει να εχει βγαλει καινουριες οθονες/προιοντα αλλα δεν συνδεοντουσαν με μονο 3 μηχανηματα.. Σε αλλους λοιπον αυτο φαινεται περιεργο κ σε αλλους λογικο.. Στην apple κοιταξα κ δεν εχει ανταπτορα.. Ελεγα μηπως εχει βγαλει καμμια αλλη εταρεια.. To προβλημα ειναι οτι δεν ειναι diplayport η εισοδος(για displayport υπαρχουν ανταπτορες),αλλα ειναι mini displayport, που μαλλον ειναι ψιλοδημιουργια της apple. edit: Εξάλλου, όπως σίγουρα θα πεις κι εσύ, μπορείς να πάρεις εξίσου ποιοτική, με μεγαλύτερη εγγύηση και στα μισά λεφτά, οθόνη. Εσυ φυσικα θα μας ελεγες οτι δεν ειναι ακριβοτερα(οπως λες "Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής"), χωρις ομως να θελεις να συγκρινεις με αλλα προιοντα ή θα το εκανες συγκρισεις με επιλεγμενα προιοντα ή αναφορες σε αρθρα που περιεχουν ανακριβειες..
dali13gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Τα ίδια θα λέμε πάλι; Κάθε φορά που βγάζει η Apple προϊόν τα ίδια... Η οθόνη δεν τρέχει MacOS οπότε δεν δεσμεύει κάποιον όπως οι υπολογιστές Mac. Από κει και πέρα η εταιρεία ήθελε να βγάλει οθόνη-αξεσουάρ για τα Macbook και μόνο γι αυτά. Που είναι το παράξενο; Αντισταθείτε και λίγο... -----Προστέθηκε 15/11/2008 στις 06 : 54 : 07----- Έτσι. Επιννόησε και το minidisplay η Apple για να μην βρίσκεις αντάπτορα και να πρέπει να πάρεις και το Macbook μαζί... Του διαβόλου εταιρεία, μην την ψάχνεις... Σε λίγο θα αγοράζουμε με το ζόρι ό,τι βγάζει. Τα έξοδα θα μπαίνουν στο εκκαθαριστικό για να μην μπορείς να το αποφύγεις... Α! Και άλλη φορά, άμα θέλεις να αλλάξεις το μισό μήνυμα, μην κάνεις διόρθώση για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις από την απάντηση...
blk88memorz Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Στην apple κοιταξα κ δεν εχει ανταπτορα.. Βρήκα στο αμερικάνικο apple store αυτόν, αυτόν και αυτόν τον αντάπτορα για mini displayport. Προχθές διάβαζα κάτι στη wikipedia γι'αυτούς τους αντάπτορες και νομίζω πως όντως η mini displayport είναι της apple δημιούργημα. Αλλά κάπου έλεγε οτι και η dell ετοιμάζει σειρά οθονών με αυτό το βύσμα.
haHa Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Βρήκα στο αμερικάνικο apple store αυτόν, αυτόν και αυτόν τον αντάπτορα για mini displayport. Δυστυχως αυτοι οι ανταπτορες δεν κανουν.. Η οθονη εχει εισοδο mini displayport . Aρα χρειαζεσαι τον αντιστροφο ανταπτορα: vga to minidisplayport ή dvi to displayport ,οχι minidisplayport to vga ή dvi . Οι ανταπτορες που εδειξες ειναι για να συνδεθουν οι καινουριοι macbook/pro σε κοινες οθονες, μιας και out-of-the-box δεν μπορουν να συνδεθουν παρα μονο στην aple led cinema display. (αυτην για την οποια μιλαμε κ ψαχνουμε ανταπτορα για να συνδεθουν κ οι παλιοι φορητοι ή ενας desktop ή ενα ps3) Πιστευω πως μελλοντικα θα βγουν οι αντιστοιχοι ανταπτορες.. Αλλωστε ειναι πολυ περιεργο μια οθονη να μπορει να συνδεεται με μονο 3 μηχανηματα,δεν συμφωνεις? Προχθές διάβαζα κάτι στη wikipedia γι'αυτούς τους αντάπτορες και νομίζω πως όντως η mini displayport είναι της apple δημιούργημα. Αλλά κάπου έλεγε οτι και η dell ετοιμάζει σειρά οθονών με αυτό το βύσμα. Εχουν βγει κι αλλες οθονες κ αντιστοιχα καρτες γραφικων κ φορητοι με displayport.. Οχι ομως με mini displayport που ειναι δημιουργημα της apple. Αυτο ειναι το προβλημα,οτι επειδη ειναι δημιουργημα της apple δεν υπαρχουν αρκετοι ανταπτορες.. Ουτε για να συνδεθουν μηχανηματα σε οθονη που εχει mini displayport εισοδο, ουτε πχ για να συνδεθουν τα καινουρια macbook/pro σε τηλεοραση με hdmi. (με τα πλεονεκτηματα του hdmi)
blk88memorz Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Ααααα ναι. Μπερδεύτηκα και νόμιζα οτι ψάχνεις τους αντάπτορες για τα MB. Ίσως να περίμενες μέχρι τον Ιανουάριο μέχρι να κυκλοφορήσει η apple και τις υπόλοιπες cinema displays της. Ή τουλάχιστον περίμενε να κυκλοφορήσει η 24άρα οθόνη, γιατί παίζει να κυκλοφορήσουν παράλληλα οι αντάπτορες που θές. Αν και η apple το ξεκαθάρισε και στην παρουσίαση αλλά και στο site της οτί η καινούρια οθόνη είναι η πρώτη οθόνη που φτιάχτηκε ειδικά για τα καινούρια MBs. "The first display made precisely for the MacBook."
haHa Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Ή τουλάχιστον περίμενε να κυκλοφορήσει η 24άρα οθόνη, γιατί παίζει να κυκλοφορήσουν παράλληλα οι αντάπτορες που θές. Και εγω αυτο πιστευω οτι θα κανουν... Aλλωστε καταργησαν την 23" apple cinema display κ την θεση της πηρε η led 24". Αρα πχ αυτοι με mac pro που συχνα παιρνουν apple οθονες(και φανταζομαι δεν θα θελει η apple να τους χασει απο πελατες) θα πρεπει να μπορουν να συνδεσουν το μηχανημα τους στην καινουρια οθονη(αν θελουν οθονη τετοιας διαστασης κ οχι τις παλιες 20" κ 30").. Πιστευω οτι θα βγουν μελλοντικα οι ανταπτορες..
georgios... Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 http://www.cyberport.de/item/9108/992/0/104787/apple-macbook-13-3-zoll-2-1-ghz-intel-core-2-duo-combo-white.html ασχετο, εχει αγορασει κανεις απο δω? οι τιμες ειναι με η χωρις φ.π.α.?
GR1337 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 http://www.cyberport.de/item/9108/992/0/104787/apple-macbook-13-3-zoll-2-1-ghz-intel-core-2-duo-combo-white.html ασχετο, εχει αγορασει κανεις απο δω? οι τιμες ειναι με η χωρις φ.π.α.? Με φπα, αλλά χωρίς μεταφορικά. (Επίσης προσοχή στο γερμανικό πληκτρολόγιο)
thitasigma Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 μου φαίνεται περίεργο να είναι refurbished μιας και τα νέα mac πριν από λίγες μέρες έκλεισαν 2 μήνες κυκλοφορίας και στην Ευρώπη άργησε κάπως η διάθεση τους (ας μην μιλήσουμε για τα MBP). Είναι εκνευριστικό να βρίσκεις τη συσκευασία ανοικτή και πολύ περισσότερο να έχει δημιουργήσει κάποιος admin account με το ίδιο password σε όλα τα προϊόντα που εμπορεύεται και ακόμα περισσότερο χώρις να ενημερώνει τους αγοραστές για αυτή την κίνηση.
alestr9s Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προχωρήσω στην αγορά του καινούριου MB... 1ον) Το laptop το θέλω κυρίως για programming (C, Java κ.α.) Το Mac OS παρέχει ικανοποιητικά και χρηστικά developing suites? (Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με MacOS αλλά σιχαμένος απ' τα Win και κουρασμένος απ τις συνεχείς αναζητήσεις κ γκουκλαρίσματα του Linux είμαι προ των πυλών του switch νομίζω....) 2ον) Λέω να πάρω το 13άρι γιατί με ενδιαφέρει αρκετά η φορητότητα (θα το κουβαλάω σχολή συνεχώς). Η διαφορά της ποιότητας της οθόνης σε σχέση με το 15άρι είναι μεγάλη? Γενικά απ΄το απλό το MB είναι 300 ευρώ η διαφορά για τα 0.4 περισσότερα ghz κ φωτιζόμενο keyboard και μετά άλλα 300 για 2 ίντσες παραπάνω και την 9600 (MB Pro)?? Έχοντας desktop μάλλον για το απλό 13άρι με βλέπω.... Παιχνίδια δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω ποτέ στο macbook (μόνο καμία HD ταινία 720 k 1080p) οπότε, μάλλον, το απλό μου κλείνει το μάτι..... 3ον) Ξέρουμε πότε, περίπου, θα ανανεώσει την καινούρια σειρά των MB η Apple? Θα τα κρατήσει κάνα χρόνο με το εν λόγω hardware ή σε κάνα 6μηνο θα τα βγάζει με καινούρια cpu κ άλλα καλούδια? 4ον κ τελευταιο) Απ' το edustore.gr ξέρει κάποιος να μου πει το ποσό της έκπτωσης που δικαιούμαστε? 10% είναι? Υπάρχει και η 3ετής εγγύηση Applecare στο edustore.gr με έκπτωση???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.