haHa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ειδικα στις μεταφορες του λαπτοπ , οπου μπαινει σε τσαντα κλπ, δεν υπαρχει κανενας λογος να τον κανετε sleep. Καντε shutdown κανονικο. Ενταξει θα αργησει 30 sec να ανοιξει, αλλα δεν εγινε κ τιποτα.. Το ιδιο ισχυει κ για το βραδυ: καλο ειναι να τον κανετε shutdown. Ετσι δεν κουραζεται κ την μπαταρια.. Υ.Γ.: Αν δεν θελετε να κλεισετε τις εφαρμογες που εχετε ανοιχτες κλπ, τοτε καντε deep sleep, δηλαδη hibernation. Τοτε ο υπολοιγστης κλεινει τελειως, δεν ζηταει καθολου ρευμα(δηλαδη μπορει κ χωρις την μπαταρια του), αλλα οταν τον ανοιξετε θα ανοιξει λιγο πιο γρηγορα απο κανονικο boot , ενω θα εμφανιστει το desktop σας, οπως ακριβως το ειχατε αφησει.(ανοιχτα πραθυρα, προγραμματα κλπ) http://davekauffman.blogspot.com/2006/05/macbook-pro-can-safedeep-sleep.html http://support.apple.com/kb/HT1757?viewlocale=en_US http://osx.iusethis.com/app/hibernate http://www.apple.com/downloads/dashboard/status/deepsleep.html
elenpi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά μόλις έγινα κι εγώ κάτοχος ενός Macbook... Πολύ όμορφο! Επειδή όμως είναι το πρώτο μου, έχω κάποιες απορίες... Καταρχάς το έχω και φορτίζει...Πόσες ώρες να το αφήσω να φορτίζει πριν το χρησιμοποιήσω?? (ξέρω οτι πρέπει να δω το πράσινο λαμπάκι, αλλά ξέρω οτι μερικές συσκευές στο πρώτο τους φόρτισμα, θέλουν παραπάνω ώρα...) Μετά μου δώσανε μαζί ένα Cd που λέει "Software Update" Ελληνικό Update... Το εγκαθιστώ αυτό? Εγώ που θέλω να το έχω στα αγγλικά τι να κάνω? Επίσης βρήκα μέσα στη συσκευασία άλλα 2 cd, ένα που λέει "Mac OS X Install DVD" και ένα που λέει "Application Install DVD" να τα εγκσταστήσω και αυτά? Και τέλος, όταν το ανοίξω πρέπει να κάνω τίποτα ρυθμίσεις (όπως επιλογή γλώσσας κλπ)? Και εγώ στο σπίτι έχω wireless internet. Θα το βρεί μόνος του (γιατί ο Vaio kai o Turbox που έχω το βρίσκουν μόνα τους) ή θα πρέπει να κάνω βάλω κανένα στικάκι (όπως έχω στον σταθερό)?? Συγγνώμη για τον κατεγισμό των ερωτήσεων, αλλά όπως προείπα, είναι ο πρώτος μου Mac και έχω πελαγώσει! Φοβάμαι μην τον καταστρέψω...
haHa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Με γεια! Στα γρηγορα: α)Μην εγκαταστησεις το "Software Update" Ελληνικό Update, δημιουργει προβληματα. β)Τα αλλα 2 dvd , φυλαξε τα,μην τα χασεις. γ)Θα σου εμφανιστει οδηγος που θα διαλεξεις μερικες ρυθμισεις. Τιποτα το ιδιαιτερο,υποθεση 2 λεπτων. δ)Το wireless θα το βρει μονος του.
elenpi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Με γεια! Στα γρηγορα: α)Μην εγκαταστησεις το "Software Update" Ελληνικό Update, δημιουργει προβληματα. β)Τα αλλα 2 dvd , φυλαξε τα,μην τα χασεις. γ)Θα σου εμφανιστει οδηγος που θα διαλεξεις μερικες ρυθμισεις. Τιποτα το ιδιαιτερο,υποθεση 2 λεπτων. δ)Το wireless θα το βρει μονος του. Αχ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις... Οδηγίες Χρήσης (και τα tips!) Μπορώ να επιλέξω ως γλώσσα τ' αγγλικά??
GR1337 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να έχεις όποια γλώσσα θέλεις και για να προλάβω ενδεχόμενη ερώτηση... Αλλαγή γλώσσας γίνεται με cmd+space.
elenpi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να έχεις όποια γλώσσα θέλεις και για να προλάβω ενδεχόμενη ερώτηση... Αλλαγή γλώσσας γίνεται με cmd+space. :o Εννοώ την γενική γλώσσα του Leopard (πως λέμε Windows Vista Home GR και σε κάθε Format βάζω την γλώσσα English US). Όχι την γραμματοσειρά! ps Ευχαριστώ για το tip πώς αλλάζει η γλώσσα (της γραμματοσειράς) γιατί θα το έψαχνα σίγουρα!
georgeadams Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Το λειτουργικό θα είναι στα αγγλικά από μόνο του. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γι' αυτό. Για να ενεργοποιήσεις το ελληνικό πληκτρολόγιο κοίτα εδώ: Ενεργοποίηση Ελληνικής Γραφής στο Mac OS X
kpartsi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Στο δικό μου το Cmd+Space ήταν για την ενεργοποίηση του spotlight, έτσι ήρθε από τη μαμά Apple. Κατά συνέπεια τη δική μου αλλαγή γλώσσας (input) την έβαλα Option+Space. Πάντως μπορείς να τα ρυθμίσεις όπως σε βολεύει καλύτερα...
kpartsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Σωστά, απλώς λέω ότι το Leopard έρχεται by default με Command+Space για το Spotlight.
kebinB Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 γενίκα αν θυμάμαι καλα είχα επηρεαστεί απο το Tiger που αν δεν κάνω λαθος ητανε command + space και δεν μπορουμέ να εύκολα να αλλάξουμε την συνήθεια!
clown Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Στο δικό μου το Cmd+Space ήταν για την ενεργοποίηση του spotlight, έτσι ήρθε από τη μαμά Apple. Κατά συνέπεια τη δική μου αλλαγή γλώσσας (input) την έβαλα Option+Space. Πάντως μπορείς να τα ρυθμίσεις όπως σε βολεύει καλύτερα... Ποιο είναι αυτό το Option ρε παιδιά; Το διάβασα και στο manual αλλά δεν το βρήκα. Είναι το fn; Υπάρχουν κι άλλα που δεν καταλαβαίνω και τα βλέπω πρώτη φορά..... αισθάνομαι ηλίθιος......
kpartsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Είναι το πλήκτρο ανάμεσα στο Control και στο Command (αριστερά του space) και ανάμεσα στο Command και τα τοξάκια (δεξιά του space)
clown Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Καλά σε έμενα γράφει alt... Τι να πεις; Καμιά ιδέα για το τι είναι αυτό που βρίσκεται αριστερά του 1, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στη photo; (§§§§§§§±±±±±±±) Άσε το βρήκα.....
elenpi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Το λειτουργικό θα είναι στα αγγλικά από μόνο του. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γι' αυτό. Για να ενεργοποιήσεις το ελληνικό πληκτρολόγιο κοίτα εδώ: Ενεργοποίηση Ελληνικής Γραφής στο Mac OS X Ααα! Ωραία! Σ' ευχαριστώ πολύ! Δεν ξέρω αν είναι άσχετο ή όχι, αλλά μου δώσανε μαζί (από την Rainbow γράφει -δεν το πήρα απο εκεί όμως) ένα cd που λέει "Υποδομή Γραμματοσειρών"... Αυτό το εγκαθιστώ? Για την ελληνική γραμματοσειρά δεν είναι? (Εντωμεταξύ ακόμα δεν τον έχω ανοίξει! Από εχθές το απόγευμα τον εχω αφήσει να φορτίζει... Πρέπει να συμπληρώσει 24ωρο επειδή είναι η πρώτη φορά?? -το πράσινο λαμπάκι πάντως έχει ανάψει...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.