Προς το περιεχόμενο

MacBook και MacBook Pro [τέλη 2008]

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο thread το ρωτάω εδώ.

Δοκίμασε κανείς να βάλει 6 GB στο Macbook pro του?

Γιατί όπως συζητιέται σε κάποια ξένα φόρουμ δουλεύει κανονικά.

Δεν ξέρω όμως γιατι η μαμα Apple δίνει maximum 4 GB

Δύσκολα να το δοκιμάσει κανείς όταν ένα module Ram DDR3 των 4 GB κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ :shock:

Δημοσ.
Δύσκολα να το δοκιμάσει κανείς όταν ένα module Ram DDR3 των 4 GB κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ :shock:

Είναι και αυτο!! Οπότε υπομονη!!

Εγω τελικά ψιλομετάνιωσα που το πηρα μονο με 2 GB RAM το pro μου. Έπρεμε απο την αρχή να χώσω 4 γιατι λόγω δουλειάς, είμαι με το VMware συνέχεια ανοιχτό. Οπότε θα κάνω ένα upgrade πολύ συντομα!!!

Δημοσ.

Για τους χρηστες ,ηταν ψιλοκακη επιλογη η χρηση ddr3.

Προσφερει μηδενικη σχεδον αυξηση επιδοσεων(αντε 2-3%), ενω ειναι αισθητα πιο ακριβη, αποθαρρυνοντας χρηστες να την αναβαθμισουν. (ακομα και απο 2 σε 4gb, που αν ηταν ddr2 πηγαινε με κοστος μονο 60 ευρω(2x2048) εναντι 130 ευρω που θελουν 2 dimm ddr3 των 2gb)

Στο μελλον βεβαια, αναμενεται να φθηνυνουν..

Mαλιστα ,βαζοντας η apple ddr2 θα εξοικονομουσε χρηματα κ θα μπορουσε να προσφερε με τα φορητα της πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο μια αυξηση επιδοσεων του 0-3%, πχ να προσφερε το remote control ή φυσικα τους Mini DisplayPort to VGA κ Mini DisplayPort to DVI ανταπτορες για να μπορουν να συνδεσουν οι χρηστες τους φορητους σε καποια εξωτερικη τηλεοραση ή οθονη.. Τωρα out-of-the-box δεν μπορουν..

Χιλιες φορες μια τετοια δυνατοτητα, παρα 0-3% καλυτερες επιδοσεις, που μονο στα benchmark γινονται αντιληπτες..

Ειναι ψιλοανωριμες οι ddr3 ακομα: ακριβες τιμες, ενω δεν προσφερουν ιδιαιτερα αυξημενες επιδοσεις ακομα..

Μελλοντικα που θα ανεβει κι αλλο η συχνοτητα τους (απο 1066ΜΗz) κ θα πεσει κι αλλο το cas latency (εχουν cl 7), τοτε θα μπορουν πραγματικα να προσφερουν καλυτερες επιδοσεις απο τις ddr2 στα 800ΜΗz με cl6 (το cl οσο μικροτερο ειναι,τοσο το καλυτερο). Τωρα οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες,ενω τωρα εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη..

Δημοσ.
Είναι και αυτο!! Οπότε υπομονη!!

Εγω τελικά ψιλομετάνιωσα που το πηρα μονο με 2 GB RAM το pro μου. Έπρεμε απο την αρχή να χώσω 4 γιατι λόγω δουλειάς, είμαι με το VMware συνέχεια ανοιχτό. Οπότε θα κάνω ένα upgrade πολύ συντομα!!!

Αυτό σκέφτηκα και εγώ και πήγα κατευθείαν για 4 GB Ram. Αυτό το άτιμο το Vmware τρώει πολύ μνήμα ανεξάρτητα απ' αυτή που του έχεις αφιερωμένη (έχω XP περασμένα με 1 GB μνήμη). Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό αλλά με μία ωρίτσα χρήση με το τα XP σε VMware φτάνω να έχω σχεδόν και τα 4 GB κατειλημμένα. Και εγώ θα κάνω σύντομα upgrade στο σκληρό@7200 που εσύ ήδη του έχεις περάσει.

Το πρόβλημα με το trackpad το έχεις;;;; Σε εμένα μερικές στιγμές είναι πολύ έντονο. Περιμένω πως και πως το patch.

...πχ να προσφερε το remote control ή φυσικα τους Mini DisplayPort to VGA κ Mini DisplayPort to DVI ανταπτορες για να μπορουν να συνδεσουν οι χρηστες τους φορητους σε καποια εξωτερικη τηλεοραση ή οθονη..

Μην μου μιλάς για τηλεκοντρόλ!!!! Πονεμένη ιστορία.... :mad: Το πλήρωσα 19 ευρώ και δεν μου χρειάστηκε ούτε μία φορά!!! :-D :-D

Έχεις δίκιο σε όσα λές.

Δημοσ.

καναμε λαθος με την υπαλληλο απο την εταιρια που αγορασα το macbook και το mini divi to dvi. παραγειλαμε το καινουργιο mini dvi to dvi και οχι το mini displayport to dvi και τωρα δεν μπορω να τη συνδεσω. ασε που μου κοστισε 25ευρο. αλλα μαλο θα το δοσω πισω και θα μου φερει το minidsplayport to dvi.

το mini display port to dvi βγαζει dvi-d αποτι εχω διαβασει . εχω την samsung 2253bw θα μπορει να δουλεψει μια χαρα ετσι???

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 12 : 59 : 29-----

Δημοσ.

Ναι, θεωρητικα με το mini display port to dvi δεν θα εχεις προβλημα..

Για καλο κ για κακο εχε υποχην σου κ αυτα:

http://www.appleinsider.com/articles/08/11/10/apple_trimming_notebook_orders_plans_fixes_for_new_models.html

Software patch coming for display issues

Meanwhile, Apple is working on another software update for its unibody MacBooks to address external video glitches, according to one customer who spoke to the company's support teams.

Specifically, the customer was experiencing issues with his new MacBook Pro connected to an external display, where the display would sporadically lose signal for a second and flick back on.

"After not finding anything the technician put me on hold to talk to the engineers and then updated me that it is now a known issue that will be addressed in a software patch sometime in the future," he told AppleInsider.

The issue is said to be similar, but not identical to those experienced by other users attempting to use their new MacBooks with external displays. There's a thread on Apple's support forum from users who say their external video feed cuts in and out when attempting to playback QuickTime support media, and another where users say iTunes movies fail to display on external displays connected to the new notebooks over a Mini DisplayPort to VGA adapter.

The new MacBook Pro's sleep functionality is also being cited as the source of two more widely reported issues. In one thread, users explain that their external displays connected via a DVI adapter routinely fail to come back on after a period of sleep unless they're physically unplugged from the notebooks and then reconnected.

Another thread is full of complaints from users who say sleep mode is malfunctioning, leaving users to find their notebook batteries drained and the systems running unusually hot when they should have been idle.

Δημοσ.

αν μπορουν να διορθωθουν με patches τα μικροπροβληματα τοτε οκ. αν οχι θα ειναι για μενα μεγαλη απογοητευση σαν νεος κατοχος macbook:devil:

Δημοσ.
αν μπορουν να διορθωθουν με patches τα μικροπροβληματα τοτε οκ. αν οχι θα ειναι για μενα μεγαλη απογοητευση σαν νεος κατοχος macbook:devil:

Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχεις κ εσυ προβληματα... Το αντιθετο θα ελεγα...

Δημοσ.
Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχεις κ εσυ προβληματα... Το αντιθετο θα ελεγα...

το μονο που παρατηρισα μεχρι τωρα ειναι με το sleep. καποιες φορες δεν επιστρεφει πισω και αναγκαζομαι να το κλεινω απο το κουμπι και καμια φορα δεν παιει για sleep. a γιαυτο για να ειμαι σιγουρος κανω shut down μεχρι να γινει καποια δυνατη αναβαθμιση στο leopard...

Δημοσ.
το μονο που παρατηρισα μεχρι τωρα ειναι με το sleep. καποιες φορες δεν επιστρεφει πισω και αναγκαζομαι να το κλεινω απο το κουμπι και καμια φορα δεν παιει για sleep. a γιαυτο για να ειμαι σιγουρος κανω shut down μεχρι να γινει καποια δυνατη αναβαθμιση στο leopard...

Αυτο ειναι σοβαρο προβλημα..

Μην το αφηνεις να μπαινει σε sleep τοτε, ουτε καν οταν κλεινεις το καπακι του..(insomniax)

Γιατι αν δεν επιστρεφει κ αναγκαζεσαι να το κλεινεις απο το κουμπι,τοτε υπαρχει μικρη πιθανοτητα να κανεις hardware ζημια.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το trackpad το έχεις;;;; Σε εμένα μερικές στιγμές είναι πολύ έντονο. Περιμένω πως και πως το patch.

Ναι το έχω κι εγώ το πρόβλημα κ μερικές φορές ειναί αρκετά εκνευριστικό.

Επίσις με ενοχλεί αρκετά μπορώ να πώ ο ήχος του κλικ. Πολυ δυνατός ρε παιδί μου!!!!

Δημοσ.

αυτο συμβινει μονο οταν κλεινω την οθονει και παει για sleep και οχι οταν το εχω ρυθμιζμενο απο τα preferences σε καποιο χρονο!

επισης δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι εχει προβλημα διοτι μου το παρουσιασε μονο οταν ειχα πολυ χαμηλη μπαταρια και νομιζω οταν ειναι χαμηλη η μπαταρια παει για hibernate οταν το κανεις sleep με την οθονη.

το insomnia δεν δουλευ στα νεα macbook

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...