panosno1com Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 αγορασα απο μουλτιραμα το NEC 7203 ide..λοιπον,το χω συνδεδεμενο..ανοιγει το πορτακι κτλ[παιρνει ρευμα δλδ],το βλεπουν τα windows...το προβλημα ειναι πχ οταν παω στον device manager να πατησω ιδιοτητες (του NEC δλδ παταω πανω του στη ενοτητα cd/dvd..παω να ανοιξω το nero 8..και μου κολλαει ολος ο υπολογιστης(αυτο μερικες φορες)..του βαζω να διαβασει ενα cd και παλι μου κολλαει ολο το pc..δε βγαζει μπλε οθονη ή τπτ τετοιο...απλα σταματαει να αποκρινεται,ειδικα ο explorer λεει not responding και συνηθως κανω ρισταρτ απο κατω..το cd που βαζω ειναι αυτο που είχε μεσα η συσκευασια του..bulk ητανε...επισης καποιο αλλο προβλημα δε εχει το πισι,εψαξα ιους,spyware..το καλωδιο IDE ειναι καινουριο οπως γενικα ολο το πισι.καμια βοηθεια? εντιτ:το πηρα μολις σημερα..αν το παω πισω στο μουλτιραμα θα δεχτουν να μου δωσουν ένα άλλο?[κατι αντιστοιχο με το e-shop μέσα σε 7 μερες κτλ] εντιτ2:δοκιμασα και unistall απο το device manager αλλα παλι τα ιδια...επισης δε δεχεται αναβαθμιση στο firmware tou,μου λεει update failed entit3:το dvd rom μου το lg διαβαζει κανονικα σιντι+dvd οποτε δε παιζει να ναι θεμα καλωδιου ε?
blackstar Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 αγορασα απο μουλτιραμα το NEC 7203 ide..λοιπον,το χω συνδεδεμενο..ανοιγει το πορτακι κτλ[παιρνει ρευμα δλδ],το βλεπουν τα windows...το προβλημα ειναι πχ οταν παω στον device manager να πατησω ιδιοτητες (του NEC δλδ παταω πανω του στη ενοτητα cd/dvd..παω να ανοιξω το nero 8..και μου κολλαει ολος ο υπολογιστης(αυτο μερικες φορες)..του βαζω να διαβασει ενα cd και παλι μου κολλαει ολο το pc..δε βγαζει μπλε οθονη ή τπτ τετοιο...απλα σταματαει να αποκρινεται,ειδικα ο explorer λεει not responding και συνηθως κανω ρισταρτ απο κατω..το cd που βαζω ειναι αυτο που είχε μεσα η συσκευασια του..bulk ητανε...επισης καποιο αλλο προβλημα δε εχει το πισι,εψαξα ιους,spyware..το καλωδιο IDE ειναι καινουριο οπως γενικα ολο το πισι.καμια βοηθεια?εντιτ:το πηρα μολις σημερα..αν το παω πισω στο μουλτιραμα θα δεχτουν να μου δωσουν ένα άλλο?[κατι αντιστοιχο με το e-shop μέσα σε 7 μερες κτλ] εντιτ2:δοκιμασα και unistall απο το device manager αλλα παλι τα ιδια...επισης δε δεχεται αναβαθμιση στο firmware tou,μου λεει update failed entit3:το dvd rom μου το lg διαβαζει κανονικα σιντι+dvd οποτε δε παιζει να ναι θεμα καλωδιου ε? 4 λύσεις 1.Δοκιμάζεις με άλλο καλώδιο 80απινο. btw σε τι mode ειναι το drive? 2.Αναβάθμιση στους drivers του chipset της μητρικής, 3.Δοκιμή σε άλλο pc. 4.RMA
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 3. FTW κι άμα δεν παίζει, επιστροφή στο multi να το ελέγξουνε αυτοί
panosno1com Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 4 λύσεις 1.Δοκιμάζεις με άλλο καλώδιο 80απινο. btw σε τι mode ειναι το drive? 2.Αναβάθμιση στους drivers του chipset της μητρικής, 3.Δοκιμή σε άλλο pc. 4.RMA 1.πλιζ,δειξε μου με καποια εικονα τι καλωδιο εννοεις.. 2.πως να κανω αναβαθμιση 3.δε παιζει τουλαχιστον προς το παρων 4.αν δεν πετυχουν ολα τ αλλα..ποσες μερες κανει???δλδ θα τους πω το βαλα και δε παιζει δοκιμαστε εσεις και θα μου πουν επιτοπου ήήήή......<<θα σας ειδοποιησουμε>> το καλωδιο ειναι http://www.technoshop.gr/images/ide_133_cable.jpg ap oti kserw einai to klassiko ide -- πλιζ τι εννοειται 80-πινο? ps οτι εψαξα στις ρυθμισεις ειναι ultra DMA κατι τετοιο,atapi..ide
blackstar Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment#Drive_size_limitations Για το θέμα της επιστροφής, θα έλεγα όσο ποιο γρήγορα τόσο καλύτερα.
panosno1com Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment#Drive_size_limitations Για το θέμα της επιστροφής, θα έλεγα όσο ποιο γρήγορα τόσο καλύτερα. συμφωνα με αυτο που βαλα στη φωτο ποιο καλωδιο εχω? επισης ειναι ρυθμισμενο σε master
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 To καλώδιο που μας δείχνεις στη φωτό είναι 80άρι, και λογικά αυτό σου δώσανε με το drive. Δες πάντως διαφορές 80αριού και 40αριού εδώ : http://www.encandepot.com/IDE_cable_40_pin_&_80_pin.jpg (του 80αριού οι σειρές - το κίτρινο δηλαδή - δεν φαίνονται σχεδόν, όντας πολύ "ψιλές" ) H αναβάθμιση του driver του chipset γίνεται από τη σελίδα της μητρικής σου,,,αλλά δε νομίζω να έχει νόημα. Γνώμη μου, πάνε από το multirama, και ζάλισέ τους λίγο να στο ελέγξουν επί τόπου. Άλλωστε στην ουσία δουλειά 5 λεπτών είναι : Το συνδέεουν, μπουτάρουν, βάζουν cd, κι άμα κολλήσει τους το αφήνεις για να το επιστρέψουν (δεν ξέρω ούτε αν μπορούν να στ' αλλάξουν επί τόπου, ούτε πόσο θα κάνει αν πουν να το στείλουν κάπου). Αν όμως δουλεύει, έχεις κάποιο πρόβλημα εσύ -μάλλον στα windows. Σιγούρεψε επίσης ότι αν είναι μαζί με άλλη συσκευή, πως οι θέσεις master και slave είναι σωστά δηλωμένες με τα τζαμπεράκια (η master στην άκρη του καλωδίου, επίσης). Ξεκίνα από το drive τον υπολογιστή, με κάποιο bootable δισκάκι μέσα (των windows πχ), κι αν ξεκινάει κανονικά το όποιο πρόγραμμα, τότε το ζόρι είναι στα Windows
panosno1com Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Πηγα στο τεχνικο και του λεω την αληθεια δλδ το συνδεσα τα χπ το βλεπουνε αλλα δε διαβαζει σι ντι και μου κρασαρει και το συστημα.μου πε οκ την αποδειξη?οριστε λεω.αλλαγη εγραψε πανω και μου λεει πηγαινε κατω και παρε αλλο οκ?και λεω αν δε παιζει ουτε αυτο μπορω να το ξαναλλαξω?και λεει ναι αμε μπορεις.τελικα πηρα το σατα μια χαρα παιζει!ευχαριστω για ολα!!πηγα στο μουλτιραμα του πειραια δε ξερω αν παιζει ρολο!α!και ουτε καν το συνδεσανε απλα το πηρε ο τεχνικος...σε 5 λεπτα ειχα τελειωσει!
panosno1com Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 ευχαριστω παρα πολυ παιδια..και επισης το μουλτιραμα του πειραια!ο υπαλληλος,τουλαχιστον του υπογειου,ηταν πολυ εξυπηρετικος..ενα παιδι στην ηλικια μ και λιγο παραπανω δλδ 19 χρονων το πολυ μεχρι 21 πιστευω και καθοτανε και μου εξηγουσε τα παντα!!(το παιζα αρχαριος δλδ τι καλωδιο συνδεω το σατα κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.