PCharon Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Ας δειξουν και ολοκληρωμενα windows 95(lol) Μην τα γελάς τα 95 (τα έχω και σε αυθεντικό δισκάκι με επίσης αυθεντικό δισκάκι εγκατάστασης του πρωτοπωριακού - τότε - IEv3, χα!) τα έβαλα για πλάκα σε ένα υπολογιστή μου και είδα τα εξής ασυναγώνιστα στοιχεία: - Την πιο γρήγορη εκκίνηση! - Το μικρότερο μέγεθος εγκατάστασης! - Τη μικρότερη κατανάλωση πόρων! Πάρε lol να 'χεις, χα χα χα! (πρωϊνός πρωϊνός πια, έβλεπα ταινία στο μεταξύ...)
tritonas00 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μην τα γελάς τα 95 (τα έχω και σε αυθεντικό δισκάκι με επίσης αυθεντικό δισκάκι εγκατάστασης του πρωτοπωριακού - τότε - IEv3, χα!) τα έβαλα για πλάκα σε ένα υπολογιστή μου και είδα τα εξής ασυναγώνιστα στοιχεία:- Την πιο γρήγορη εκκίνηση! - Το μικρότερο μέγεθος εγκατάστασης! - Τη μικρότερη κατανάλωση πόρων! Πάρε lol να 'χεις, χα χα χα! (πρωϊνός πρωϊνός πια, έβλεπα ταινία στο μεταξύ...) χι χι χι ναι σιγουρα αυτα που ειπες εννοειται πως ισχυουν αλλα.......επειδη τα ειχα και γω στο μηχανημα της υπογραφης μου,εισαι περιορισμενος σε θεμα software.Παρα πολυ περιορισμενος.Αυτο ειναι το θεμα με τα windows 7.Να μας δωσει η microsoft ενα λειτουργικο γρηγορο και αξιοπιστο(δεν με απασχολει αν θα ειναι ομορφο η οχι)αλλα και συμβατο με τα παντα ---software-hardware. (Και γω ταινια εβλεπα lol!!!) Καλημερα!!!
PCharon Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Κοίτα, δε νομίζω πως μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τα Windows για έλλειψη συμβατότητας με το H/W. Εκτός αν εννοείς το γεγονός πως πρέπει να αλλάζεις drivers με κάθε νέα έκδοση των Windows, γιατί αυτό είναι όντως χάλια. Για να μην εκθέσω τη σωρεία των win-συσκευών που βασίζονται σε λογισμικό για να δουλέψουν. Εκείνο που περιμένω ο-π-ω-σ-δ-ή-π-ο-τ-ε σε νέα έκδοση του λειτουργικού είναι ο πυρήνας και άλλα βασικά στοιχεία του συστήματος να επαναπρογραμματιστούν για παραλληλισμό εργασιών. Να υπάρξει performance βρε παιδί μου... δεν με απασχολει αν θα ειναι ομορφο η οχι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ... αφού ξέρεις τώρα πόση ενέργεια σπαταλάνε σ'αυτό, χα χα χα!
tritonas00 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Εκείνο που περιμένω ο-π-ω-σ-δ-ή-π-ο-τ-ε σε νέα έκδοση του λειτουργικού είναι ο πυρήνας και άλλα βασικά στοιχεία του συστήματος να επαναπρογραμματιστούν για παραλληλισμό εργασιών. Να υπάρξει performance βρε παιδί μου... Τοτε σου εχω πολυ ευχαριστα νεα.. "Major changes Kernel. Windows 7 will feature an evolved kernel and underpinnings when compared to its previous-generation predecessors, Windows Vista with Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2008. While it's unclear whether the "MinWin" kernel that Microsoft demonstrated in 2007 will be included with Windows 7, it is quite likely that the OS will include parallel processing capabilities, which will be implemented as .NET Framework 4.0 APIs." http://www.winsupersite.com/faq/windows_7.asp Ακομη οσον αφορα το hardware αναφερομουν σε καποιοες ασυμβατοτητες των windows vista..αν και εγω δεν ειχα ποτε προβλημα. -----Προστέθηκε 18/10/2008 στις 09 : 30 : 41----- ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ... αφού ξέρεις τώρα πόση ενέργεια σπαταλάνε σ'αυτό, χα χα χα! I know that,,,i know! LOL
Bspus Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δεν έχει διαφορά. Αν π.χ. η M$ κόψει το registry και τα βάλει όλα χύμα στο file system, που να ξέρεις ποιους φακέλους θα πρέπει να σβήσεις; Π.χ. για να γίνει σωστή απεγκατάσταση ενός προγράμματος μπορεί να χρειαστεί να σβηστούν 5000 τιμές από 500 διαφορετικά κλαδιά (=μονοπάτια) του μητρώου.Λες να τα εντόπιζες πιο εύκολα αν ήταν σε 500 διαφορετικούς φακέλους αντί για κλαδιά; Αν εννοείς κάθε πρόγραμμα να έχει μόνο ένα αρχείο ρυθμίσεων, ή άντε κι ένα αρχείο για τις προσωπικές ρυθμίσεις κάθε χρήστη, συμφωνώ μαζί σου. Αλλά το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να γίνει και στο μητρώο, οπότε απλά έσβηνες τα αντίστοιχα κλαδιά και σε 1 λεπτάκι είχες απεγκαταστήσει το πρόγραμμα. Εν τέλει δηλαδή να ξαναπώ ότι δε φταίει το μητρώο, φταίνε ένα σωρό άλλες τεχνολογίες των windows, από π.χ. τον MSI installer μέχρι τις πολιτικές ασφαλείας και την αντιστοίχιση επεκτάσεων του Explorer (που είναι σε 5 μεριές, δεν τους έφτανε μία). Αν λοιπόν φύγει το μητρώο το οποίο κάνει το διάβασμα των ρυθμίσεων πιο γρήγορο απλά θα σέρνονται τα πάντα και πάλι δεν θα μπορούμε να απεγκαταστήσουμε προγράμματα με διαγραφή κτλ. Να φύγουν όλα τα άλλα "στραβά" πρέπει, αλλά τότε δε θα μιλάμε πια για Windows αλλά για τελείως διαφορετικό και ασύμβατο λειτουργικό. Πιστευω οτι και αυτοι που φτιαχνουν εφαρμογες για windows εκμεταλλευονται αυτην την πολυπλοκοτητα για να κανουν πρακτικα αδυνατη τη χειροκινητη εγκατασταση/απεγκατασταση. Σε συνδυασμο με το οτι οι χρηστες εχουν δικαιωματα να γραψουν παντου (administrator privileges) το καθε προγραμμα μπορει να γραψει στα πιο απιθανα σημεια (και μεσα σε κλειδια με ακατανοητα δεκαεξαδικα νουμερα για ονομα)και μαλιστα να απαιτει να βρισκει τα κλειδια για να τρεξει. Πιο σωστη συμπεριφορα θα ηταν οτι δε βρισκουν να το ξαναφτιαχνουν σε default. Αμα δε, κατι παει στραβα στην (απ)εγκατασταση μπορει ο installer να αρνειται να (απ)εγκαταστησει ξανα. Φυσικα, δεν φταιει το registry σαν ιδεα για αυτο (δε διαφωνω με τη χρηση ΒΔ vs text files) αλλα σιγουρα παιζει καταλυτικο ρολο. Μια καλη μεση λυση θα ηταν το registry να υπαρχει μονο για ρυθμισεις του λειτουργικου οπου ειναι κρισιμο να υπαρχει ταχυτατη ανταποκριση. Δεν μπορω να φανταστω ποια εξωτερικη εφαρμογη, οσο πολυπλοκη και ναναι να μην μπορει να κανει τη δουλεια της με 2-3 text files μονο. Η αν πρεπει να χρησιμοποιηθει registry ο χωρος να ηταν πολυ συγκεκριμενος (πχ ολα *υποχρεωτικα* κατω απο ενα κλειδι ειδικα για εφαρμογες)
alkisg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Bspus, δίκιο έχεις για μερικούς αχαρακτήριστους προγραμματιστές που γράφουν όπου να 'ναι στο μητρώο είτε επειδή νομίζουν ότι έτσι κρύβουν π.χ. τις registration πληροφορίες του προγράμματός τους είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αλλά αυτό είναι ένα απειροελάχιστο μέγεθος των εγγραφών του μητρώου, και δεν καθυστερούν καθόλου το σύστημα αφού τα Windows δεν χρησιμοποιούν αυτές τις εγγραφές. Πάρε ένα οποιοδήποτε "καλό" πρόγραμμα, είτε open source (π.χ. OpenOffice), είτε κλειστού κώδικα (π.χ. Acrobat Reader), είτε της ίδιας της Microsoft (π.χ. Media Player), και την ώρα που εγκαθίσταται βάλε το process monitor να καταγράψει τι γράφεται στο μητρώο. Ένας χαμός από καταχωρήσεις. Δε γίνεται αλλιώς όμως. Τα Windows δεν έχουν τη φιλοσοφία του "το κάθε client πρόγραμμα βάζει ό,τι χρειάζεται στην περιοχή ρυθμίσεών του (είτε μιλάμε για registry είτε για αρχεία) και τα server προγράμματα ψάχνουν να τις βρουν", αλλά το αντίθετο, "σε αυτήν την περιοχή βάζει το server πρόγραμμα τις ρυθμίσεις του και όποιο client πρόγραμμα θέλει να αλληλεπιδράσει με αυτό να πάει να γράψει στην κεντρική αυτή περιοχή ό,τι χρειάζεται". Αν και το πρώτο ακούγεται πιο απλό, σαν σχεδιασμός είναι σωστότερο και πιο γρήγορο το δεύτερο, αφού για παράδειγμα ο I.E. δεν ψάχνει όλα τα προγράμματα για να δει ποια προσφέρουν plugins γι' αυτόν ή όχι, αλλά τα έχει ήδη συγκεντρωμένα στην περιοχή ρυθμίσεών του. Το κακό είναι ότι έτσι δημιουργούνται όλα τα γνωστά στραβά με την απεγκατάσταση, τις καθυστερήσεις κτλ. Πιστεύω ότι μια πιο σωστή πολιτική θα ήταν να απαγορεύεται στα προγράμματα να γράφουν σε περιοχές ρυθμίσεων. Τελείως. Όποιο πρόγραμμα ήθελε π.χ. να ειδοποιήσει τα Windows ότι προσφέρει ένα ntfs reparse point, αντί να γράφει στις σχετικές περιοχές του μητρώου, θα έπρεπε να καλεί συναρτήσεις του windows installer, οι οποίες θα έκαναν τις ρυθμίσεις αλλά θα κατέγραφαν και ποιο πρόγραμμα έβαλε αυτές τις ρυθμίσεις. Έτσι, το uninstallation ενός προγράμματος θα μπορούσε να γίνει αυτόματα, αφού ο windows installer θα ήξερε ακριβώς ποιος είχε γράψει τι και που. Αλλά ούτε καν η έννοια του "υπεύθυνου προγράμματος που έκανε τη ρύθμιση" δεν υπάρχει στα Windows, δεν έχουν dependencies όπως το Linux, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να χαθεί η συμβατότητα με τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Χωρίς να έχει σχέση το μητρώο, είναι βαθύτερο πρόβλημα αρχιτεκτονικής.
pluss Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Έτος 2022. Ερώτηση : Τι Λειτουργικό Σύστημα χρησιμοποιείς ; Απάντηση: Τα Windows XP!
dimitris2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 μπααα δε νομιζω μεχρι τοτε να εχουμε windows
soturin Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 μπααα δε νομιζω μεχρι τοτε να εχουμε windows that's the spirit
aurelius Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδια, ενταξει, μην κανετε και ετσι. Το linux ειναι μια χαρα, εχει τα καλα του και τα κακα του(για αυτο το αγαπαμε), αλλα δεν χρειαζεται να κανετε και ετσι. Αν ολοι χρησιμοποιουσαν linux, πανω κατω τα ιδια προβληματα θα ειχε ο κοσμος με τους υπολογιστες. Και εγω linux χρησιμοποιω παντως.
mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αν π.χ. η M$ κόψει το registry και τα βάλει όλα χύμα στο file system, που να ξέρεις ποιους φακέλους θα πρέπει να σβήσεις; Π.χ. για να γίνει σωστή απεγκατάσταση ενός προγράμματος μπορεί να χρειαστεί να σβηστούν 5000 τιμές από 500 διαφορετικά κλαδιά (=μονοπάτια) του μητρώου.Λες να τα εντόπιζες πιο εύκολα αν ήταν σε 500 διαφορετικούς φακέλους αντί για κλαδιά; δεν εχεις δικιο εδω.. υπαρχουν προγραμματα απεγκαταστασης τα οποια εκτος απο πολυ καλη απεγκατασταση καθαριζουν πολυ καλα κ το μητρωο (registry).. υπαρχουν επισης αλλα που μπορεις να τα χρησιμοποιεις μια φορα το μηνα (ετσι προτεινεται) για να καθαριζεις το μητρωο.. στο καπακι ενα αλλο να το ανασυγκροτησεις για να εχεις μεγαλυτερη αποδοση στην ταχυτητα φορτωσης μητρωου. ολο αυτο μαζι λεγεται tune up!
darklordvader77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Εγω πάντως προβλεπω οτι ως το 2022 να μην υπαρχει Microsoft τουλαχιστον ετσι οπως ειναι σημερα, κ να χουμε όλοι στα PC ...Google OS!
PCharon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 δεν εχεις δικιο εδω.. (...) Άλλα λέει στο συγκεκριμένο απόσπασμα που σχολιάζεις ο alkisg κι έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό που προτείνεις, δηλαδή το να βάζεις κάθε φορά ένα watchdog να παρατηρεί τις αλλαγές που κάνει στο σύστημα ο κάθε κουλός installer, όχι μόνο δεν είναι μια λογική απάντηση στα αρχιτεκτονικά λάθη των Windows αλλά επιβραδύνει επιπλέον τις διαδικασίες και είναι σπατάλη προσωπικού χρόνου (αν όχι και χρημάτων) για το χρήστη. Η αναγκαιότητα και μόνο της ύπαρξης τρίτων προγραμμάτων για να "κρατάνε τα Windows σε φόρμα", οι ανησυχίες των win-users (ακόμα κι αν δεν είναι τεχνικά βάσιμες) και η ενέργεια που σπαταλάνε εκατομμύρια χρήστες απανταχού στα forums του διαδικτύου, είναι η απόδειξη για το όλο χάλι.
mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 εγω παντως απ τη στιγμη που ειναι ετσι η κατασταση μια χαρα εχω βολευτει μ αυτο. εχεις δικιο για την σπαταλη χρονου, αλλα γνωριζεις πως μπορει αυτη η διαδικασια να γινει αλλιως? δεν εχω γνωσεις πανω σε McOS ουτε Linux.. κ κατι που θελω να ρωτησω, γιατι απο Vienna που τα ελεγαν αρχικα τα ονομασαν σε 7? εμενα μ αρεσε το ονομα. οπως κ το Vista.. ακουγεται ωραια στ αφτια!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα