Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δηλαδή θα είναι τα Windows 7 με πυρήνα 6.1 ή 6.2;Και μετά θα είναι τα Windows 8 με πυρήνα 7.0;

Μπερδεύτηκα,ισχύει το παραπάνω ή ο πυρήνας των 7 θα είναι ο 7;

Γιατί αν αλάξουν το 6 και το κάνουν 7 ποιός θα το πάρει χαμπάρι ; πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια.

θα μπορει να τα τρεξει το pc της υπογραφης μου;

Όλη η δουλειά γίνεται για να πουλάνε hardware κάθε 2-3 χρόνια και εσύ θέλεις να σου τρέχει στο προς ανακύκλωση υλικό σου; :lol:

Όση εγγύηση και να έχουν τα πράγματα βγάζουν ένα καινούργιο λειτουργικό το οποίο δεν τα υποστηρίζει με drivers και ησυχάζουν.

Θέλεις βίστα; Πάρε καινούργιο pc.

Θέλεις 7εφτά; Ξαναπάρε άλλο ένα pc.

Θέλεις 8οκτώ; Περίμενε να βγεί :lol:

Δημοσ.

Αυτό λέω ρε παιδιά:

Tα Vista έχουν τον 6.0

Τα Windows7 τον 6.1

και λογικά τα Windows8 θα έχουν τον 7.0,άρα τα 8 θα είναι τα 7.

MIcrosoft rulez!

Δημοσ.

Ε ναι, εμένα μου φαίνεται ότι θεωρούν πως τα vista απέκτησαν άδικα κακή φήμη, οπότε θα τα ξαναπακετάρουν με κάποια νέα features για να τα πλασάρουν καλύτερα αυτή τη φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αυτό λέω ρε παιδιά:

Tα Vista έχουν τον 6.0

Τα Windows7 τον 6.1

και λογικά τα Windows8 θα έχουν τον 7.0,άρα τα 8 θα είναι τα 7.

MIcrosoft rulez!

Τα vista με το sp1 πια εχουν τον 6.1

Η σειρα ειναι η εξης

Windows 1 (Windows 1)

Windows 2 (Windows 2)

Windows 3 (Windows 3, Windows NT)

Windows 4 (Windows 95, Windows 98, Windows 98 SE, Windows ME)

Windows 5 (Windows 2000, Windows XP)

Windows 6 (Windows Vista)

Windows 7 (Windows 7)

"Windows 7 is a significant and evolutionary advancement of the client operating system. It is in every way a major effort in design, engineering and innovation. The only thing to read into the code versioning is that we are absolutely committed to making sure application compatibility is optimized for our customers."

http://windows7news.com/2008/10/15/where-does-the-7-come-from-in-windows-7/

πέταμα του registry

Αυτά έχουν σημασία και όχι οι τσιβιτζιλιές ...

Κοιτα σε ολα τα αλλα που ειπες για νεο fs,ελαφρυ λειτουργικο κ.α συμφωνουμε απολυτα αλλα οσον αφορα στην registry δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να καταργηθει.αφου τονοι απο software εχουν γραφτει για να βαζουν τις ρυθμισεις τους εκει,οποτε αν φυγει η registry λογικα θα πρεπει να ξαναγραφτει παρα πολυ software

Επεξ/σία από tritonas00
Δημοσ.
Κοιτα σε ολα τα αλλα που ειπες για νεο fs,ελαφρυ λειτουργικο κ.α συμφωνουμε απολυτα αλλα οσον αφορα στην registry δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να καταργηθει.αφου τονοι απο software εχουν γραφτει για να βαζουν τις ρυθμισεις τους εκει,οποτε αν φυγει η registry λογικα θα πρεπει να ξαναγραφτει παρα πολυ software

Συμφωνούμε απόλυτα. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά όταν αναφέρονται σε real innovation μόνο κάτι τέτοιο μπορώ εγώ να δεχτώ σαν πραγματικό και ουσιαστικό νεωτερισμό. Όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουμε ότι αν δε φύγει το registry από τη μέση, σοβαρό λειτουργικό απέναντι στα unix like δε πρόκειται να κάνει η MS. Είναι εγγενές κουσούρι. Και μάλιστα ΣΟΒΑΡΟ κουσούρι. Μεγαλώνει το registry (αναπόφευκτα), μεγαλώνουν οι χρόνοι αναμονής (αναπόφευκτα). Είναι σαν να σου λέει ότι αν δε το σκοτώνεις κάθε δύο χρόνια το μηχάνημα θα πέφτει σε απόδοση. Επαναστατικό λειτουργικό έτσι ΔΕΝ γίνεται ....

Έχει απλωθεί σε τόσους τομείς η MS και έχει ουσιαστικά "παρατήσει" την σοβαρή εξέλιξη του λειτουργικού της (που κατά τη γνώμη μου συνεχίζει να είναι το μεγάλο της όπλο). Ας κόψει κάτι από τα παιχνιδάκια και ας βάλει το προσωπικό να δουλέψει στην εξέλιξη νέου (αλλά πραγματικά ΝΕΟΥ) λειτουργικού.

Καλημέρα :-)

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι σχέση έχει το registry με την απόδοση;

Απλά μια database ρυθμίσεων είναι, και καλά κάνουν και την έχουν (δεν εννοώ ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη). Δεν κάνει καθόλου πιο αργό τον Η/Υ, ίσα ίσα τον κάνει πιο γρήγορο. Αν οι ίδιες ρυθμίσεις ήταν σε απλά αρχεία κειμένου, τότε θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος μέχρι να σαρωθούν οι ρυθμίσεις.

Το πρόβλημα είναι το τι σημαίνουν οι διάφορες ρυθμίσεις, όχι το αν βρίσκονται σε βάση δεδομένων ή σε απλά αρχεία όπως στο Linux. Το ότι τα Windows κάνουν 5 λεπτά να ξεκινήσουν σε κάποιες περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα γενικότερου κακού σχεδιασμού, δεν έχει καμία σχέση το μητρώο. Και το ότι ο MS Installer κάνει 2 λεπτά για να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα 1 Mb και χρειάζεται να αποθηκεύσει 10.000 ρυθμίσεις πάλι κακός σχεδιασμός είναι. Φαντάζεστε να μην υπήρχε το μητρώο και να έπρεπε να γράψει 1.000 αρχεία κειμένου πόση ώρα θα έκανε;

Τρέξτε κι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης του μητρώου, να δείτε πόσα πράγματα γράφουν/διαβάζουν τα Windows ανά δευτερόλεπτο και μετά σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αυτές οι ρυθμίσεις ήταν σε χιλιάδες διαφορετικά αρχεία...

Η φιλοσοφία των Windows πρέπει να αλλάξει γενικότερα, το μητρώο είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας...

Δημοσ.

Υπομονη παιδια,θα δουμε.Παντως οσον αφορα στο ελαφρυτερο λειτουργικο

το εχουν παρει χαμπαρι και πρεπει να βρισκονται σε καλο δρομο αφου η m1 μπορει να τρεξει(λιιιγο αργα αλλα τρεχει) σε 500 mhz pentium 3.

Επισης στο μηχανημα δοκιμων που κανουν εσωτερικα τα win 7 bootaroun σε περιπου 15 δευτερολεπτα(και ελπιζω να μην ειναι μηχανημα της NASA!!)

Ουτως η αλλως οπως δειχνουν οι milestone ειναι ηδη πιο ελαφρια απτα vista αφου κανουν streamline τον πυρηνα και αλλαζουν τα περισσοτερα API's.(οποιος ενδιαφερεται για πηγες ας μου πει να βαλω)

Θα δειξει..

Δημοσ.

Άραγε σε όσους έχουν αγοράσει vista θα κάνουν καμιά καλύτερη τιμή τα windows 7 ως αποζημίωση για το σκουπίδι που ας πούλησαν πριν ή είμαι υπερβολικά ονειροπόλος; Αλλά μπα, ποιος έχασε την εντιμότητα για να τη βρει η Microsoft; Εγώ πάντως άμα δεν μου τα πουλήσει φτηνά για να αντικαταστήσω τα vista δεν της τα αγοράζω.

Δημοσ.
Ρε παιδιά τι σχέση έχει το registry με την απόδοση;

Απλά μια database ρυθμίσεων είναι, και καλά κάνουν και την έχουν (δεν εννοώ ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη). Δεν κάνει καθόλου πιο αργό τον Η/Υ, ίσα ίσα τον κάνει πιο γρήγορο. Αν οι ίδιες ρυθμίσεις ήταν σε απλά αρχεία κειμένου, τότε θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος μέχρι να σαρωθούν οι ρυθμίσεις.

????????

Τον κάνει πιο γρήγορο; .... τι άλλο θα ακούσουμε ....

Φαντάζεστε να μην υπήρχε το μητρώο και να έπρεπε να γράψει 1.000 αρχεία κειμένου πόση ώρα θα έκανε;
Είπε κανείς ότι πρέπει να γράψεις 1000 αρχεία για να κρατήσεις 1000 ρυθμίσεις; ένα αρχείο για κάθε πρόγραμμα μας χαλάει δηλαδή; .... τι είναι αυτά που γράφετε ρε παιδιά;

Τρέξτε κι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης του μητρώου' date=' να δείτε πόσα πράγματα γράφουν/διαβάζουν τα Windows [b']ανά δευτερόλεπτο[/b] και μετά σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αυτές οι ρυθμίσεις ήταν σε χιλιάδες διαφορετικά αρχεία...

Η φιλοσοφία των Windows πρέπει να αλλάξει γενικότερα, το μητρώο είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας...

Το μητρώο ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Είναι ο πρωτος. Αν γραφτεί κάτι στραβό εκεί καταλήγεις και με σύστημα που δεν ξεκινάει καν. Χώρια που είναι μπάτε σκύλοι αλλέστε ... γράφει όποιος να 'ναι και ό,τι να 'ναι. Και πάρα πολλά προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ της MS) δεν δουλεύουν σωστά αν δεν τα εγκαταστήσεις και δεν τα τρέξεις με admin privileges. Ευθύνη των προγραμμάτων περισσότερο παρά των windows αλλά εφ' όσον και η ίδια η Microsoft έχει κάνει αντίστοιχα λάθη το θεωρώ εγγενές πρόβλημα.

Το registry είναι αχίλλειος πτέρνα για ένα σύστημα που θέλει να λέγεται ασφαλές και στιβαρό. Ta unix/unix-like δηλαδή είναι ηλίθια και χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές για δεκαετίες ολόκληρες; για κάποιο άρρωστο λόγο που δεν καταλαβαίνω (εκτός από απίστευτο εγωισμό) η MS θέλει πάντα να κάνει τα πράγματα με το δικό της τρόπο και ας είναι αποδεδειγμένο ότι είναι ο λάθος τρόπος. Προσωπικά σαν προγραμματιστής έχω φτύσει αίμα για να βγάλω άκρη με την απίστευτη επιτυχία που λέγεται dll/manifest files. Όπως και το πως διαχειρίζεται το σύστημα τα environment variables .... αστεία πράγματα.

Και όπως πολύ σωστά ανέφερε ο μαθηματικος :P , θα με αποζημιώσει η MS για το σκουπίδι που με ΑΝΑΓΚΑΣΕ να αγοράσω μαζί με το laptop μου, ή θα φεσωθώ και δεύτερο σκουπίδι με την επόμενη αγορά; :mad:

Δημοσ.

Και όπως πολύ σωστά ανέφερε ο μαθηματικος :P , θα με αποζημιώσει η MS για το σκουπίδι που με ΑΝΑΓΚΑΣΕ να αγοράσω μαζί με το laptop μου, ή θα φεσωθώ και δεύτερο σκουπίδι με την επόμενη αγορά; :mad:

Χωρίς να θέλω να σας απογοητέψω αλλά μάλλον θα φεσωθούμε και 2ο σκουπίδι :P

Για την ώρα aκόμα Xp και βλέπουμε....

Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να σας απογοητέψω αλλά μάλλον θα φεσωθούμε και 2ο σκουπίδι :P

Για την ώρα aκόμα Xp και βλέπουμε....

Να φανταστείς ότι μόλις πήρα το laptop έβαλα Suse επάνω .... για κάποιο λόγο τα windows δε μπορούσαν να κάνουν resize στο ntfs partition (το μείωσαν κατά ένα αστείο ποσό), ενώ το grub τα κατάφερε μια χαρα .... :lol:

Τα sVista τα ανοίγω μόνο για κάποια προγράμματα που αναγκαστικά τρέχουν μόνο σε windows (και δυστυχώς είναι για δουλειά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tzoykas: ...διάβασε βρε και λίγο πριν αρχίσεις τις παρεξηγήσεις, ξέρω τι λέω, 15 χρόνια WinAPI προγραμμάτιζα.

Έχεις να μου δείξεις κάποιο benchmark που να λέει ότι το διάβασμα από 1.000 διαφορετικά αρχεία είναι πιο γρήγορο από ότι το διάβασμα 1.000 εγγραφών από μία database;

Να ξέρουμε αν είναι να μη χρησιμοποιούμε βάσεις δεδομένων...

(hints: seek time σκληρού, caching, περισσότερες προσπελάσεις σε FAT / MFT και για αρχεία και για directory listings, κτλ κτλ).

edit: αναφέρομαι σε αυτό που είπες:

> ένα αρχείο για κάθε πρόγραμμα μας χαλάει δηλαδή;

Όταν έχεις 1.000 προγράμματα, θα χρειαστούν 1.000 αρχεία ρυθμίσεων. Και δεν εννοώ προγράμματα που βλέπεις στην προσθαφαίρεση, ένα πρόγραμμα στην προσθαφαίρεση μπορεί να ισοδυναμεί με 200 διαφορετικά βοηθητικά προγράμματα - βιβλιοθήκες κτλ, και το κάθε ένα από αυτά θεωρείται διαφορετικό dependency, οπότε αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του σε διαφορετικό αρχείο. Ρίξε μια ματιά στο πόσα .dll υπάρχουν στο C:\Windows\System32 ή τρέξε gconf-editor στο Linux για να καταλάβεις τι εννοώ.

Έχεις ιδέα αν με την ίδια αρχιτεκτονική (των Windows) και αν δεν υπήρχε το μητρώο πόσες ώρες θα έκανε να ξεκινήσει ο Η/Υ σου;

Έχεις ιδέα πόσα κλειδιά διαβάζει ο Explorer από το μητρώο για να δει τι μενού πρέπει να σου δείξει όταν πατάς ένα δεξί κλικ σε κάποιο αρχείο;

Για τη φιλοσοφία Macintosh vs Linux vs Windows συμφωνούμε, αυτό είναι που λέω ότι πρέπει να αλλάξει. Π.χ. όταν απλά ανοίγεις ένα φάκελο τα Windows καλούν ένα σωρό .dll για να σου δείξουν την προεπισκόπηση μιας εικόνας ή σε τι bitrate είναι το .mp3, ενώ το Linux αντίστοιχα καλεί προγράμματα - thumbnailers. Επειδή η φιλοσοφία του Linux είναι πιο απλή, τα προγράμματα είναι πιο εύκολο να σχεδιαστούν ώστε να αλληλεπιδρούν σωστά με το σύστημα παρά αυτά των Windows. Το αποτέλεσμα είναι τα γνωστά κολλήματα του Explorer όταν απλά επιλέξουμε ένα .divx (=κολλάει το .dll εξαγωγής των ιδιοτήτων του), ή όταν ανοίξουμε το "υπολογιστής μου" ο driver του scanner κάνει δύο λεπτά μέχρι να μας φορτώσει και να μας δείξει το σχετικό namespace extension.

Το από που διαβάστηκαν αυτές οι ρυθμίσεις (μητρώο ή αρχείο) δεν παίζει τόσο ρόλο στην απόδοση των συγκεκριμένων ενεργειών, ο χρόνος διαβάσματος από το μητρώο είναι της τάξης των msec (πιο γρήγορος από ξεχωριστό αρχείο).

Αλλά το ότι υπάρχουν namespace extensions, shell extensions κτλ και ο τρόπος που αυτές έχουν υλοποιηθεί είναι κακός σχεδιασμός, όπως σαφώς αποδεικνύουν οι γνωστές καθυστερήσεις που βλέπουμε. Ίσως φταίνε οι ίδιοι οι προγραμματιστές των drivers και των .dlls (αυτό ισχυρίζεται η Microsoft), αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, ένας υπερβολικά πολύπλοκος σχεδιασμός που δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν οι OEM προγραμματιστές είναι για μένα κακός σχεδιασμός.

Επεξ/σία από alkisg
Δημοσ.

alkisg, εγώ διάβασα, εσύ διάβασες το πρώτο μου ποστ; αν είναι να προγραμματιστεί το λειτουργικό για να δουλεύει σαν database ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Οι databases έχουν άλλα access times γιατί γίνεται διαφορετικό optimization, χρησιμοποιούνται άλλοι τρόποι για την προσπέλαση και φυσικά διαφορετικό indexing. Πράγματα που δεν έχουν καμμία σχέση με την υλοποίηση του registry των windows. Χαίρω πολύ ότι κάνει άπειρα requests το κάθε κλικ. Δε με ενδιαφέρει πόσα κάνει, αλλά ΠΩΣ τα κάνει και για ποιο λόγο (γι αυτό είπα στο πρώτο ποστ μου ότι με ενδιαφέρουν πράγματα ουσίας και όχι τζιβιτζιλιές). Προφανώς και έχει πρόβλημα η υλοποίηση, προφανώς και το πράγμα αντί να βελτιωθεί με τις νέες εκδόσεις έχει χειροτερέψει και προφανώς η MS δεν δίνει κάποια ένδειξη ότι προχωράει προς κάποια βελτίωση. Όλο βαραινει το λειτουργικό, όλο μεγαλώνει το registry όλο και περισσότερες (κατ'εμέ) άχρηστες πληροφορίες γράφονται εκεί μέσα. Και δεν θεωρώ ότι το να τρέχω το Norton Ghost για να είμαι σίγουρος είναι αποδεκτή λύση.

Δε ζητάμε τίποτα διαφορετικό. Ζητάμε αξιόπιστο λειτουργικό που δε σέρνεται και δε θέλει hardware αξίας χιλιάδων ευρώ για να τρέξει αποδεκτά. Και δε νομίζω ότι αν βάλεις τα ίδια μηχανήματα με windows και linux να κάνουν τα ίδια πράγματα ΔΕΝ θα δεις διαφορές. Θα δεις και θα παραδείς. Από ένα απλό filesearch μέχρι throughput στο δίκτυο. Πράγματα που έρχονται έτοιμα για τον linux user πχ, ενώ για τον windows user πρέπει να ψάξει για να κάνει το μηχάνημά του ταχύτερο.

Δεν παρεξηγώ τίποτα, ούτε θέλω να αρχίσω παρεξηγήσεις. Κουβέντα κάνουμε και μάλιστα εποικοδομητική κατά την άποψή μου (με τη δική σου φλέγουσα συμβολή :-) )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...