PaokToTheBone Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Αγορασα με καινουργιο σπιτι και σκεφτομαι πριν μετακομισω να δημιουργισω δικτυο στο σπιτι...Εχεις κανεις ιδεα απο αυτο?Στο τωρινο σπιτι εχω δικτυο με τους 4 υπολογιστες μου wireless με τα laptop και με τους στα8ερους εχω τρυπησει τον τοιχο και εχω περασει ενα καλωδιο...Προφανως στο νεο σπιτι δν 8α υπαρχει η πι8ανοτητα να τρυπησω τοιχο...Τωρα πριν το βαψω αν γινεται να κανω τπτ και να βγαλω πριζες με υποδοχη για δικτιο 8α ταν ωραια...Αν καποιος εχει οποιαδηποτε γνωση ας με βοη8ησει...
j1m4kos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Κοίτα λίγο αυτή τη συσκεύη και σκέψου το αν και κοστίζει λίγο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803169
PaokToTheBone Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δεν Εννοουσα κατι τετοιο!Ευχαριστω παντως φιλε!Κανονικα να περασω δικτιο σε 3 δωματια 8ελω...Τωρα πριν το ¨φτιαξω" το σπιτι (βαψιμο πορτες κτλ) λεω αν ειναι να περασω μεσα απο τον τοιχο δικτυο για να αποφυγω το wireless που πολλες φορες δεν πιανει!ενας φιλος μ εχει κανει κατι παρομοιο!Προσπα8ω να τον βρω αλλα ακομα δν τον εχω πετυχει...
louben Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Λοιπον φιλε θα ειμαι συντομος γιατι εχω περιορισμενο χρονο. 1)Πρεπει να σκαφτουν οι τοιχοι και να περαστουν κουτια ανεξαρτητα απο αυτα του ρευματος και μακρια απο το ρευμα(γιατι επηρεαζει). 2)Πρεπει να περαστουν καλωδια(cat6 κατα προτιμηση δικτυου).Στο τελος να μπουν πριζες δικτ6υου. 3)Μεγαλη προσοχη στη συνδεσμολογια των πριζων.Πρεπει ο ηλεκτρολογος ν ατο εχει ξανακανει.Εμενα δεν το ειχε ξανακανει και απλα δε δουλευουν.Τωρα τρεχω και δε φτανω. Ελπιζω να βοηθησα.
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Βοη8ησες αρκετα Φιλε μου!Απλα 8ελω πιο πολλες λεπτομερειες.Αν μπορεις και εχεις την ωρα να αναφερεις περισσοτερα 8α με βοη8ουσε ακομα περισσοτερα!Ακουσα οτι αν 8ελω μπορω να κανω κατι και για την γραμμη του τηλεφωνου ωστε να εχω στα8ερη συνδεση (margin κτλ) λογω χαλκου...Δεν ειμαι και τοσο σχετικος με αυτα!Αν μπορει καποιος να βοη8ησει!Τιμες εξοπλισμου ξερουμε?Ο ηλεκτρολογος που 8α βαλω για να κανει τις υπολοιπες δουλειες στο σπιτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να ξερει!(ειναι συγγενης απο το χωριο μου)...
Orfeus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 θα σε συμβουλευα να ρωτησεις στο avclub.gr. Τα παιδια ξερουν σιγουρα και υπευθυνα εκει,γιατι οι περισσοτεροι εχουν ασχοληθει με τη δικτυωση στο σπιτι(για προβολεις,νετ,μεταφορα ηχου/εικονας)Εχουν ασχοληθει αρκετοι και ισως σου προτεινουν λυσεις που δεν εχεις υποψη καθως και αντιστοιχος τεχνικους. ΥΓ:Ζητω συγγνωμη για την αναφορα σε αλλο φορα,αλλα το εκανα με σκοπο να βοηθησω(μην παρεξηγηθω)
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Σε ευχαριστω!8α Το ψαξω!Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με την αναφορα!Παντως σε ευχαριστω
dpilio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 εχει χρησιμοποιήσει κανεις τα powerline?? εχουν ικανοποιητική αποδοση ή μπορει να εχεις προβληματακια...?
Vatos_locos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 πέρνα καλώδια μια και καλή δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει μερεμέτια και έχεις πολύ ευελιξία μετά μπορείς να κάνεις ότι θες το κόστος δεν είναι μεγάλο πιο πολύ θα σου πάνε τα μερεμέτια παρά τα καλώδια και οι πρίζες σε ένα σημείο βάλε ένα 1000άρι switch που από κάθε δωμάτιο θα καταλήγουν τα καλώδια πάνω του και να έχεις τηλεφωνική γραμμή κοντά για να του βάλεις ένα router δεν είανι τίποτα δύσκολο και μόνος σου το κάνεις αν το ψάξεις λίγο και εγω έτσι έχω δικτυομένα 4 διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 εξαρτατε για πολλα πραγματα για τα powerline.ναι παιζουν αλλα οχι παντα οπως πρεπει η οπως θες.καλυτερα καλωδια
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μολις γυρισα απο ενα μαγαζι που ρωτησα για το τι μπορω να κανω και βρηκα μια πολυ ωραια υλοποιηση αυτου του δικτυου...Σε μια πριζα 8α βγαζει βισμα για τηλεφωνο ιντερνετ επιγεια και δοροφορικη τηλεοραση...Ειναι καπως εξεζητημενη η τοπο8ετηση και αυτο με βαζει σε σκεψεις για την τιμη...Δεν μ ειπε τπτ για τιμη γιατι ειπε οτι 8ελει να ξερει τι και πως 8α περασει στο σπιτι...HomeWay λεγεται και καλα...Τωρα αν τα βρουμε και με τα λεφτα ειναι απιστευτο κολπο!
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 ολα γινονται .το παν ειναι τα λεφτα και τι σου χρειαζεται.τηλ και ιντερνετ ειναι 2 utp και περισευουν.
louben Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Λοιπον φιλε θα σου πω την εμπειρια μου και αυτα που ξερω(εως ενος σημειου βεβαια). 1)Γι ανα κανεις δικτυο περνας κουτια ακριβως οπως του ρευματος.Απλα φροντισε να ειναι λιγο μακρια απο τα αντιστοιχα του ρευματος γιατι ασθενη με ισχυρα ρευματα δεν...... 2)Τα καλωδια τ απερναει ο οιοσδηποτε (αρα και ο χωριανος σου) ειναι ακριβως οπως του ρευματος.Απλα θα πρεπει να βρεις καποιο ειδικο να σου συνδεσει τις πριζες (εγω δεν εχω βρει ακομη). 3)Μιξη δορυφορικου επιγειο σηματος γινεται σε μια πριζα.ΑΠλα υπαρχει περιορισμος στον αριθμο των πριζων(και φυσικα χρειαζεται κορυφαιας ποιοτητας καλωδιο).Για περισσοτερα(με δορυφορικα)ρωτα τους ειδικους http://www.satfreaks.net/ Ελπιζω να βοηθησα(λιγο).
PaokToTheBone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Ναι φιλε μου βοη8ησες αρκετα!Το ψαχνω ολη μεραα σημερα!Μετα την σχολη πηγα σε μαγαζι που προσφερε δη8εν κατι τετοιο αλλα ηταν ψιλο απατη!Μετα απο την δουλεια πηγα σε μαγαζι που βρηκα επακριβως αυτο που 8ελω αλλα οταν ρωτησα για τιμη μου ειπε ο υπαλληλος οτι αυτα 8α μ τα πει το "αφεντικο" και με ειδε μαλλον για μικρο ο τυπας και νομιζε οτι 8α πουλησει το προιον του!Το προιον του προσφερει αυτα που ζηταω αλλα φοβαμαι και εχω ενα προαισ8ημα οτι για "καλωδια" και ενα κουτι που δν κανει παρα την ιδια δουλεια με ενα switch απλα εχει ενσωματομενα και ακομα ,αν μπορω να τα πω, switch για τηλεοραση και τηλεφωνο...τα οποια εγω δυσκολα 8α τα χρησιμοποιησω γιατι δν μιλαω στο στα8ερο κα8ολου και απο τηλεοραση δν ΒΛΕΠΩ ΤΠΤ!Ειδικα ταινιες!Βεβαια προσφερει και κατι καλο με την NOVA!Αν εχεις μια συνδρομη μπορεις μεσω αυτου του κουτιου και την καλωδιωση του να περασεις το σημα σε ολες της ΤV και η κα8εμια να εχει αλλο καναλι...Αλλα και παλι στην ΝΟVA μονο τον ΠΑΟΚ και την JUVENTUS θα βλεπω...Δεν ξερω απο τι μια ειναι ενα επαναστατικο προιον και πολυ χρησιμο αλλα απο την αλλη βλεπω να μου βγαινει ο κουκος αηδονι...Δευτερα 8α ξερω τιμες και 8α ενημερωσω...Ο τεχνικος μ ελεγε οτι 8ελει 60 ποντουσ σκαψιμο ο τοιχος δηλαδη πιο βα8ια απο οτι για τα καλωδια του ρευματος και το ειπε 3 φορες...Η8ελε να τονισει κατι?η απλα επειδη 8α σκαψουν τον τοιχο 10-20 ποντους παραπανω 8α πληρωσω και γω παραπανω?Μπορει βεβαια να ειμαι υπερκαχυποπτος αλλα ηρ8αν ολα μαζι και εχω αρχισει να νιω8ω Scroutz!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.