poscaman Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 http://lost.arian.gr/ κι επαιζα στοιχηματα με τον εαυτο μου αν θα ειναι επανω.
Storm1672 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Yπάρχουν λύσεις πολλές. Απλά είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να ενημερωθείτε. Μην ξενερώνετε. Σκεφτείτε μόνο αυτό: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ; Εγγυώμαι πως όχι...
PCharon Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει όλοι οι γνωστοί τόποι υποτίτλων είναι off ή δεν επιτρέπουν το κατέβασμα. Υπάρχει όμως ακόμα ένας τρόπος για όποιον ψάχνει κάτι αυτή τη στιγμή: Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο http://www.greeksubtitlesproject.com/ ...το οποίο θα σας δώσει απευθείας συνδέσμους για τα αρχεία του http://www.subtitles.gr/ (αν και το subtitles.gr έχει απενεργοποιήσει τα download lnks, τα αρχεία είναι ακόμα υπαρκτά και μπορείτε να τα αναζητήσετε και κατεβάσετε με αυτόν τον τρόπο)
fck23 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Ρίξτε μια ματιά.... http://www.greektube.org/component/option,com_smf/Itemid,189/action,printpage/topic,1084.0/ Απόσπασμα από την ανωτέρω συνέντευξη... «Η μεγάλη ζημιά έχει γίνει από τότε που εμφανίστηκαν στο Ίντερνετ τα site που προσφέρουν ελληνικούς υπότιτλους», εξηγεί ο κ. Θανάσης Επίσκοπος, ιδιοκτήτης DVD κλαμπ και μέλος του ΣΒΕ. «Μέχρι τότε, η ζημιά ήταν μικρή καθώς λίγοι μπορούσαν να τα δουν χωρίς υπότιτλους. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το κακό έχει παραγίνει και τα καταστήματα κλείνουν κάθε μέρα. Έχουμε ζητήσει από τις αρχές να πάρουν μέτρα, αλλά κανείς δεν μας ακούει». Προφανώς κάποιοι συνεργάστηκαν, κάποιοι άκουσαν και έγινε ότι έγινε. Έχει κανείς καμιά αμφιβολία από πού ξεκίνησε το θέμα; Πρόταση: Μαζευτείτε επί ένα μήνα όλοι οι μεταφραστές από όλα τα site Prison Break στις 5 βγαίνει; Στις 7 να έχετε υπότιτλους Heroes στις 6; Στις 8 υπότιτλους κ.ο.κ Έτσι απλά για να τους την σπάσετε
nickpulse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 κατι μου λεει οτι το θεμα ειναι πιο "χοντρο" απο οτι φανταζομουνα....δειτε απο ποιους εκπροσωπουνται οι μηνυτες Προσωρινή απενεργοποιήση του http://www.subtitles.gr Μετά από ένα e-mail που λάβαμε από την epoe.gr αποφασίσαμε να απενεργοποιήσουμε πρωσορινά την δυνατότητα download. Θα προσέξατε ότι και άλλα sites του Ελληνικού χώρου που ασχολούνται με τους υπότιτλους προέβησαν σε ανάλογες πράξεις. Θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο. http://epoe.hr1.gr/gr/company.php
elessar86 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Ρε δε πα να εκπροσωπούνται απο όποιον θέλουν και από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου να εκπροσωπούνταν το internet είναι παγκόσμιο δεν είναι ελληνικό. Αν κλείσουν 6-7 ελληνικά site με υπότιτλους σε λίγες μέρες θα ανοίξουν ξανά τόσα και αλλα τόσα θα βάλουν και ένα .com , .ru κτλ και τελείωσε η υπόθεση. Ας το πάρουν χαμπάρι θα βλέπουμε κατεβασμένες ταινίες ,σειρές και θα κατεβάζουμε παιχνίδια ότι και να κάνουν και όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω αν θέλουν ας έρθουν και στα σπίτια μας θα μας κλάσουν τα ..... . Το μόνο κακό από αυτή την υπόθεση είναι ότι θα ταλαιπωρηθούν τα παιδιά από τα site που κλείσαν και το μόνο κέρδος που θα έχει η ΕΠΟΕ και οι εταιρίες της είναι ότι πρίν μας ήταν αδιάφοροι ενώ τώρα κατάφεραν να γίνουν μισητοί και να στρέψουν τον κόσμο εναντίον τους
mindtrapper Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει όλοι οι γνωστοί τόποι υποτίτλων είναι off ή δεν επιτρέπουν το κατέβασμα. Υπάρχει όμως ακόμα ένας τρόπος για όποιον ψάχνει κάτι αυτή τη στιγμή: Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο http://*** ...το οποίο θα σας δώσει απευθείας συνδέσμους για τα αρχεία του http://www.subtitles.gr/ (αν και το subtitles.gr έχει απενεργοποιήσει τα download lnks, τα αρχεία είναι ακόμα υπαρκτά και μπορείτε να τα αναζητήσετε και κατεβάσετε με αυτόν τον τρόπο) Ναι το είχαμε υπόψιν μας, αλλά δε τα λένε δημόσια αυτά σε τέτοιους καιρούς.
momotis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 να τα φάτε στα ΦΑΡΜΑΚΑ και στα ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ!!! Ουτε ο πιο πνευματικα καθυστερημενος δε τα λεει αυτα σε ενα φορουμ. Αντι να καταριεσαι το κακο στην υγεια του οποιου συνανθρωπου σου, κοιτα να συνεισφερεις εποικοδομητικα σε ενα διαλογο που υπαρχει σε τοσες σελιδες απο το να γραψεις τετοιες ηλιθιοτητες που ριχνουν τοσο το επιπεδο. Συνελθε γιατι προσβαλεις οσους γραφουν με σοβαροτητα και ασχολουνται περαιτερω με το θεμα μεχρι τωρα.
PCharon Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Ναι το είχαμε υπόψιν μας, αλλά δε τα λένε δημόσια αυτά σε τέτοιους καιρούς. Από περιέργεια για να δω ποια sites έχουν απενεργοποιήσει τα downloads, έγραψα μόνο τη λέξη subtitles στο google και στην αναζήτηση σε ελληνικές σελίδες είναι το πρώτο αποτέλεσμα! Πιο φανερό δε γίνεται... Το ανέφερα απλά επειδή μου φάνηκε αστείο να υφίσταται μέσα στον πανικό του κατεβάσματος ρολών.
oneofthem Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Γι αυτό καλό είναι - όπως και ήδη γίνεται - ακόμα και sites που δεν παρέλαβαν κάποιο εξώδικο ή μήνυση να κάνουν λίγο κράττει γιατί μετά άντε να τα βγάλεις πέρα με τη δικαιοσύνη. ακριβώς έτσι, νομίζω πως και γιαυτό ανέβαλαν τη λειτουργία τους και τα υπόλοιπα και σωστά έπραξαν μέχρι να δουν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος και ρεαλιστικές λύσεις Nαι ρε man, το γνωριζω, αλλα αυτο μου χτυπησε πρωτο στο ματι, αυτο εκραξα...Ειναι λιγο προκλητικο οταν παιζονται τοσα συμφεροντα απο πισω να αυτοαποκαλεισαι μη κερδοσκοπικη εταιρια... ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΕ φαση.. δε σε διόρθωσα, συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, απλά ενημέρωσα για όσους πιστεύουν ότι όλα αυτά τα ιδρύματα, οργανισμοί και οργανώσεις είναι καλοκάγαθες και κόπτονται για τους άλλους και δε μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο που είναι κραγμένη περίπτωση αλλά και άλλα που δεν δείχνουν αυτό που είναι Απόσπασμα από την ανωτέρω συνέντευξη...«Η μεγάλη ζημιά έχει γίνει από τότε που εμφανίστηκαν στο Ίντερνετ τα site που προσφέρουν ελληνικούς υπότιτλους», εξηγεί ο κ. Θανάσης Επίσκοπος, ιδιοκτήτης DVD κλαμπ και μέλος του ΣΒΕ. «Μέχρι τότε, η ζημιά ήταν μικρή καθώς λίγοι μπορούσαν να τα δουν χωρίς υπότιτλους. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το κακό έχει παραγίνει και τα καταστήματα κλείνουν κάθε μέρα. Έχουμε ζητήσει από τις αρχές να πάρουν μέτρα, αλλά κανείς δεν μας ακούει». δεν θα πίστευα πως θα είχε γίνει τόσο συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα μέχρι τώρα και μάλιστα τόσο ανοιχτά, σε συνέντευξη αν αναλύαμε βέβαια την πολιτική των ανοιχτά και χωρίς taboo και την κλίκα που έχει εγκατασταθεί δε θα τους συνέφερε καθόλου να δημοσιευθεί μια τέτοια συζήτηση μέσα στη συνέντευξη... τέλος πάντων αυτή είναι μακριά συζήτηση συμφωνώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά του μεν αλλά εγώ διπλά μέτρα και σταθμά βλέπω στο τρόπο που λειτουργούν, τπτ άλλο - κι εγώ πιστεύω όπως είπαν και οι υπόλοιποι ότι αφού οι administrators αντιμετωπίσουν το πρακτικό θέμα - δλδ τις κατηγορίες - όπως μπορούν, η καλύτερη κίνηση θα είναι να οργανωθεί όλη η κοινότητα καλύτερα και να περάσει στην αντεπίθεση δίνοντας και περισσότερη ελευθερία στους administrators των συγκεκριμένων σελίδων αφού λογικά οι νομικές διαδικασίες θα τους εξαντλήσουν σε ένα βαθμό υλικά αλλά και ψυχικά από τη μία να δημιουργηθεί καλύτερο υπόβαθρο νομικής ασφαλείας και στεγανών και από την άλλη να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη αν είναι δυνατόν μαζικότητα στην επόμενη ημέρα με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δοθεί το μήνυμα ότι κάθε φορά που προσπαθούν να κινηθούν με αντιδραστικά μέτρα χωρίς να έχουν τον κόσμο μαζί τους, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο από ότι θα ήταν εάν δεν είχαν κινηθεί καθόλου ξέρω από management και πιστέψτε με, εάν δοθεί τέτοιο μήνυμα δεν θα πάει καθόλου χαμένο ούτε θα είναι θεωρητικό οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσαν να πάρουν, μετά από ισχυρή δική μας απάντηση δεν θα είναι ούτε καν θέμα συζήτησης μεταξύ τους είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι σύμβουλοι των επιχειρήσεων και είναι πολύ απλός παράδειγμα η όποια παρανομία επιφέρει πρόστιμο σε μια μεγάλη επιχείρηση και αυτή παρά τα πρόστιμα συνεχίζει να παρανομεί ο σύμβουλος το μόνο πράγμα που θα σκεφτεί είναι η αφαίρεση από το επιπλέον κέρδος (πιθανόν λιγότερο κόστος) που φέρνει η παρανομία, του ύψους του προστίμου εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό τότε η απόφαση είναι τόσο απλή, συνεχίζουμε, δεν υπεισέρχονται σε καμία περίπτωση δεοντολογικοί παράγοντες και ο μόνος λόγος να αλλάξει η πολιτική της επιχείρησης είναι αν αλλάξει και η παραπάνω αναλογία τόσο απλά, τα οικονομικά έχουν πάντα τον πρώτο λόγο έτσι (βλ. spoiler) θα γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση εάν με κάθε κίνησή τους τα πράγματα γίνονται χειρότερα, η απόφασή τους θα είναι πολύ απλή, απλά δεν θα ξανακάνουν επίθεση αν αυτό τους βλάπτει στο τέλος θα τελειώσουν όλα με συνοπτικές διαδικασίες
lan_di Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Η λύση είναι ένας καινούργιος ψύκτης με δικλίδα ασφαλείας. http://epoe.hr1.gr/gallery_gr/gallery1.php Μα καλά... πόσο χαζοί είναι που υπερηφανεύονται για κατασχέσεις 100dvd από ψύκτες και ηχεία; Λες και ανακάλυψαν την κιβωτό του Νώε. Αυτοί οι μπουμπουνοκέφαλοι θα καταφέρουν να κλείσουν τα site υποτίτλων;;; Απόδοση στο στοίχημα 10.000
mairy22 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Γειά χαρά σε όλους! Σήμερα πήρα χαμπάρι τί έγινε... Δικηγόρος δεν είμαι για να ξέρω τα νομικά πλαίσια του νόμου.... Από πλευράς μου, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μετέφραζαν και μεταφράζουν, όπως και όλα τα ελληνικά sites που φιλοξενούν τη δουλειά τους! Αν βρείτε κάποια φόρμουλα συμπαράστασης (petition, διαμαρτυρία, και -γιατί όχι?- πορεία), είμαι μέσα με χίλια. Τους αξίζει!!!!
dimitk Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Επειδή και εγώ έχω site ξέρω ότι σε όποιο domain (επιπέδου gr/com κτλ) κι αν είσαι όταν αγοράζεις domain name καταγράφονται τα στοιχεία σου πλήρως μέχρι και τηλέφωνο. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα δει ο οποιοσδήποτε στο Internet. Βέβαια νομίζω ότι μπορείς να δώσεις ψευδή στοιχεία, και δεν βλέπω πως μπορεί να εμποδιστεί αυτό, εκτός βέβαια από τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας. Από κει και ύστερα ένα site σε domain gr βρίσκεται στην Ελληνική επικράτεια και μπορεί κάποιος εισαγγελέας π.χ., κάτι να κάνει με αυτό άμεσα, σε αντίθεση με ξένα domains που αυτό είναι πιο δύσκολο και μόνο μέσω Interpol ή άλλων διακρατικών συμφωνιών. Το ίδιο ισχύει και με servers στην Ελληνική επικράτεια. Πλην όμως δεν πιστεύω ότι οποιονδήποτε από αυτά τα sites είναι σε Ελληνικούς servers για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πανάκριβοι και δεν συμφέρουν με τίποτα. Από όσο έχω ακούσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. pressgr) ο εισαγγελέας μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με την υπόνοια ή την τέλεση σοβαρών εγκλημάτων, π.χ. απειλή κατά την ζωής, εκβιασμό κτλ. Ότι και να ορίζει ο νόμος για τα δικαιώματα στη μετάφραση υποτίτλων, σίγουρα αυτό δεν είναι τέτοιου είδους έγκλημα και άρα δεν μπορούν να γίνουν σοβαρές ενέργειες εναντίον των ιδιοκτητών αυτών των site. Π.χ. στην Ελλάδα ακόμη και για το παράνομο κατέβασμα η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών σε προστατεύει γιατί δεν θεωρείται τέτοιο έγκλημα που θα κινητοποιούσε εισαγγελέα να ζητήσει τα στοιχεία σου από τον Internet provider. Επομένως υποθέτω ότι τα στοιχεία για να σταλεί εξώδικο, (που είναι απλώς μια πρώτη κίνηση πριν ληφθούν, αν ληφθούν, άλλα μέτρα - δεν είναι μήνυση), τα πήραν από τις πληροφορίες του domain name του site. Εκτός κι αν απλώς έστειλαν ένα απειλητικό email που όμως, όπως και αυτά που στέλνονται για βόμβες, ακόμη κι αν είναι φάρσα, έχουν αποτέλεσμα. Αλλά σίγουρα δεν μπορούν να σταματήσουν τίποτα. Απλώς ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Απλά προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να δυσκολέψουν την διανομή υποτίτλων. Αμφιβάλω αν θα τολμήσουν να φέρουν το οτιδήποτε στο δικαστήριο όπου και η μάλλον πιθανή αθώωση θα μπορούσε να δημιουργήσει δεδικασμένο σε βάρος τους. Από την άλλη η ζήτηση για Ελληνικούς υπότιτλους είναι τέτοια που δεν μπορεί να σταματήσει μια τέτοια ανάγκη κανείς, όταν μάλιστα ο χρήστης ή ο μεταφραστής αισθάνεται ότι δεν είναι και δεν μπορεί, και με κανένα τρόπο, να είναι παράνομη η μετάφραση κάποιων υποτίτλων, ειδικά σε σχέση με το κατέβασμα του ίδιου του video το οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη για να το εμποδίσει κάποιος. Το πιο σίγουρο μέσο για διανομή των υποτίτλων είναι μέσω blogs, όπου μόνο για περίπτωση πολύ σοβαρών εγκλημάτων μπορούν να κινηθούν οι μηχανισμοί του Ελληνικού κράτους (ούτως ή άλλως χρονοβόρα διαδικασία) για να ζητήσει η Αμερικάνικη κυβέρνηση τα στοιχεία σου π.χ. από την Google και που διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζει κανείς αν δεν τα έχεις προσφέρει άμεσα ή έμμεσα ο ίδιος. Αλλά κάποιος λέει, ναι καλά όλα αυτά αλλά αν και πάλι βρω τον μπελά μου; Και εκεί ποντάρουν. Αλλά λίγα τελικά θα καταφέρουν.
oneofthem Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες dimitk και κάτι που ξέχασα να γράψω - παρότι έχω μεταφράσει και ο ίδιος ευχαριστώ πολύ τους μεταφραστές και τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν τους υπότιτλους
sookos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Ότι και να πώ θα ναι λίγο.Τόση δουλειά για να υπάρχουν υπότιτλοι ελληνικών σειρών και έρχονται τώρα Κάποιοι και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρου.Ε, όχι ρε δε θα περάσει έτσι.........Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να ξανα ανοίξουν τα site..... Ας μην νομίζουν ότι μπορουν να καταστρέψουν τα πάντα έπειδη έτσι....'Άντε τώρα και δε θέλω να βρίσω.........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.