Finn Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μόλις τέλειωσα κι ανέβασα ιστορία βασισμένη στο Πως γνώρισα την μάνα σου.Δεν είδα το επεισόδιο όμως κι ίσως χάνω κάπου στο γένος!
Harker88 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν harker να σου απαντήσω σε ένα σκέλος που ξέρω πολύ καλά. Λες λοιπόνΤι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Τον υποχρέωσε κανένας εξαρχής να μου το δώσει; Εγώ συμφωνώ απόλυτα πες, κανένα πρόβλημα...Σου αναφέρω ένα γεγονός... Υπότιτλοι ...(βάλε ένα nickname, έστω ΑΑΑΑ) Αποκλειστική διανομή¨Τάδε site.....Ωραία μέχρι εδώ, έτσι; Αυτός ο ΑΑΑΑ λοιπόν όταν κάποιοι από άλλο site του έστελναν μήνυμα που άρχιζε με "Σε παρακαλύμε πολύ μην ανεβάζεις τους τάδε υπότιτλους με την ταινία μαζί στο τάδε τρακτέρ που μεταφράσαμε εμείς, επειδή είναι κάργα p2l τρακτέρ Και δεν το γουστάρουμε εμείς αυτό...Αυτός τους έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ανέβαζε..... Έχει αυτός κάποιο δικαίωμα ή οι διαχειριστές του site να απαιτούν να μην ανεβαίνουν οι υπότιτλοι με Αποκλειστική διανομή, όταν ο ίδιος το έκανε για άλλους; fck23 αναφέρεσαι σε πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα που ούτε ξέρω, ούτε είμαι ο αρμόδιος να το αναλύσω. Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω τι εντύπωση σου έδωσα αλλά αν ξαναδιαβάσεις το πιο πάνω post μου θα δεις ότι και εγώ δε συμφωνώ απόλυτα με το αποκλειστικό. Νομίζω το γράφω ξεκάθαρα. Εγώ αυτό που προσπάθησα είναι να ερμηνεύσω τον τρόπο σκέψης κάποιων και να αναλύσω λίγο περισότερο το πιο πάνω post μου στον SiD. Αλλά νομίζω ο axaxouxas έχει δίκιο. Δεν θα ξανασχολιάσω το θέμα γιατί ίσως παρερμηνευτούν και πάλι τα λόγια μου. Ειρήνη και σύμπνοια. Δε θα κάνουμε μάγκες την κωλοΕΠΟΕ. Δε συμφωνείτε;
gruslo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Βλέπω ότι η συζήτηση έχει επεκταθεί σε πολλά θέματα, εγώ θα συνεχίσω με τα νομικά. Με ρώτησαν κάποιοι μερικά πράγματα. Αντί απάντησης, σας παραθέτω τη συνέχεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης με τον elawyer: elawyer Η ρύθμιση της φωτεινότητας από το τηλεκοντρόλ δεν ενέχει το στοιχείο του δημιουργικου ύψους ώστε να προσδώσει το στοιχείο του "έργου" σε αυτόν που χειρίζεται το τηλεκοντρόλ. Εξάλλου ο δημιουργός ξέρει ότι το έργο του θα παιχτεί σε τηλεορασεις που η φωτεινοτητα, το κοντράστ, ο ήχος κλπ αυξομοιώνονται. Τι σχέση έχει αυτό με το να βάλεις υπότιτλους εκεί που δεν υπάρχουν? gruslo Όταν λες ότι δεν ενέχει το στοιχείο του "δημιουργικού ύψους" υποθέτω ότι εννοείς πως δεν αποτελεί ο φωτισμός μόνος του κάτι το ξεχωριστό και αυτοτελές, ώστε να χαρακτηριστεί δημιουργία, όπως ο υποτιτλισμός. Δεν μπορείς δηλ. να τον πάρεις και να τον διανείμεις. Υπάρχουν όμως παραδείγματα που μια εξωτερική συνθήκη για καλύτερη παρακολούθηση της ταινίας (όπως ο φωτισμός και οι υπότιτλοι) ενέχουν "δημιουργικό ύψος". Οπότε: - ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Τι λες για το παράδειγμα με τα κινούμενα καθίσματα στο 3D cinema της Disneyland; (έχω πάει ο ίδιος, γι' αυτό επιμένω) Τα καθίσματα και η κίνησή τους έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα το σενάριο μιας συγκεκριμένης ταινίας. Αυτό χρειάζεται άδεια; Σχετικά με τη γνώση του δημιουργού στην περίπτωση του φωτισμού που αναφέρεις, αυτή ισχύει και στην περίπτωση των υποτίτλων. Δηλαδή: - ΕΡΩΤΗΜΑ 2: η δημιουργός ξέρει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει ένα μικρό αρχειάκι κειμένου κι αυτό να παίζει παράλληλα με τη νόμιμα αγορασμένη ταινία του. Κι αυτό χρειάζεται άδεια; elawyer: Για το dvd: αν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα χωρίς υπότιτλους ελληνικούς, η διανομη ελληνικών υποτίτλων από ερασιτέχνες δεν επηρεάζει την κανονική εκμετάλλευση, αλλά παρ΄όλ΄αυτά είναι παράνομη τροποποίηση αν γίνεται χωρίς άδεια. gruslo Επομένως δεν ασχολείται καμία ΕΠΟΕ, εφόσον δεν την βλάπτει οικονομικά. Άρα το κίνητρό τους είναι μόνο και μόνο το οικονομικό και όχι η νομιμότητα, μην κοροϊδευόμαστε (παρένθεση αυτό, offtopic - sorry...) Σχετικά με αυτό που λές τώρα, δε νομίζεις ότι με το σκεπτικό αυτό διευρύνεις πολύ την έννοια της παράνομης τροποποίησης; Π.χ. - ΕΡΩΤΗΜΑ 3 (σχετικά με τη δημιουργία υποτίτλων) : Κατά τη γνώμη σου, αν το DVD δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και το έχω αγοράσει από το amazon ή έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα χωρίς ελληνικούς υποτίτλους (είναι γνωστή περίπτωση), ο νόμιμος αγοραστής δικαιούται να φτιάξει ένα αρχείο κειμένου με ελληνικούς υπότιτλους και να βλέπει την ταινία επισυνάπτοντας το αρχείο αυτό; - ΕΡΩΤΗΜΑ 4 (σχετικά με τη διανομή υποτίτλων) : Αν υποτεθεί ότι δικαιούμαι να δημιουργήσω το παραπάνω αρχείο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ 3, μπορώ να το δώσω σε έναν φίλο μου, που είναι κι αυτός νόμιμος κάτοχος DVD χωρίς ελληνικούς υποτίτλους; elawyer Για τα καθίσματα: απρόσφορο ερώτημα γιατί η Disney έχει ούτως ή άλλως τα δικαιώματα των ταινιών που παίζει. gruslo Καθόλου απρόσφορο και μην υπεκφεύγεις την απάντηση: επρόκειτο, απ' ότι θυμάμαι, για 3D ταινία με λογότυπα άλλων εταιρειών εκτός της Disneyland. Αρα, με τη δική σου λογική, εφόσον δεν έχει η Disney τα δικαιώματα, χρειάζεται άδεια για να κινηθούν τα καθίσματα σύμφωνα με το σενάριο, έτσι; elawyer ο δημιουργός έχει νόμιμη προσδοκία ότι δεν θα βάλει ο κάθε αυτόκλητος υποτιτλιστής τα δικά του διαμαντάκια πάνω στο έργο. Ο δημιουργός ξέρει ότι έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τέτοια χρήση του έργου του. gruslo Πάντως ξέρει κι ότι το να γράψεις ένα αρχείο .srt με τον κειμενογράφο και να το κολλήσεις στο νόμιμο αντίγραφο της ταινίας σου, είναι απλώς λίγο δυσκολότερο από το ν' αλλάξεις το φωτισμό. elawyer ο αγοραστής δεν έχει δικαίωμα να φτιάξει για δική του χρήση ΟΜΩΣ το αδίκημα αυτό εφόσον λαμβάνει αποκλειστικά και μόνο χώρα σε ένα πλαίσιο ιδιωτικής σφαίρας θεωρώ (απολύτως προσωπική άποψη) ότι δεν θα πρέπει να διωχθεί, [Σημείωση του... Μεταφραστή! :η υπογράμμιση δική μου]στο μέτρο που έχει διασφαλιστεί ότι οι υπότιτλοι δεν πρόκειται να διακινηθούν περαιτέρω. Αποκλειστικά προσωπική χρήση είναι στο πλαίσιο της ιδιωτικότητας οπότε αν το διασφαλίσω δεν θίγεται το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού στην συνάντησή του έργου με το εν δυνάμει κοινό. Αν σε αυτό το πλαίσιο ιδιωτικότητας καλέσω κι έναν φίλο, το ζήτημα σχετικοποιείται γιατί μπορεί να έχω πολλούς φίλους. gruslo Εδώ κάπου με μπερδεύει η συλλογιστική σου: α. θεωρείς επομένως ότι υπάρχει αδίκημα, αλλά δεν πρέπει να διωχθεί, αν κατάλαβα καλά; Υπάρχει δηλαδή λόγος άρσης του καταλογισμού; β. αν δεν έχω πολλούς φίλους κι έχω μόνο έναν όμως, πάλι θεωρείς ότι δεν πρέπει να διωχθεί, έτσι; Με εκπλήσσει πάντως που όταν πρόκειται για κάτι που προστατεύει τις εταιρείες, όπως το "παράνομο" της δημιουργίας και διακίνησης υποτίτλων, δεν το θεωρείς προσωπική σου άποψη, ακόμα κι αν δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο, αλλά απόσταγμα της εφαρμογής του νόμου, ενώ για κάτι που προστατεύει τον ιδιώτη, όπως το δικαίωμα για υποτιτλισμό ενός DVD χωρίς ελληνικούς υποτίτλους, τονίζεις αυστηρά ότι είναι απολύτως προσωπική άποψη... elawyer Πάντως να έχετε υπόψη σας ότι στα νομικά κάθε περίπτωση είναι εντελώς ξεχωριστή και μεμονωμένη και κανένας νομικός δεν μπορεί να δώσει μια πλήρη απάντηση αν δεν έχει όλα τα στοιχεία μιας πραγματικής περίπτωσης. gruslo To γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό φίλε elawyer, γι' αυτό κι εγώ σου αναφέρω όλα τα στοιχεία μιας περίπτωσης που κάλλιστα μπορεί να υπάρξει στην πραγματικότητα. elawyer Με τη θεωρία μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά, αλλά έλα τωρα και βρες μου παράδειγμα ατομικού υποτιτλισμού. Δηλαδή γιατί να το κάνει κάποιος; Οκ για να το δει με τους φίλους του θεωρώ την μόνη εξηγήσιμη απάντηση, αλλιώς μόνο για να κάνει εξάσκηση στην ξένη γλώσσα. gruslo Από αυτά που λές, φαίνεται ότι δεν έχεις μπει ποτέ σε torrent tracker, για να δεις και μόνος σου την πληθώρα παραδειγμάτων ατομικού υποτιτλισμού, όπου πάρα πολλοί χρήστες ανεβάζουν ταινίες με δικούς τους υποτίτλους και στο τέλος μάλιστα βάζουν και το όνομά τους. Το γιατί να το κάνει κάποιος το είπαμε: αφού το DVD που νόμιμα κατέχει δεν έχει ελληνικούς υποτίτλους, πώς θα το δουν τα παιδιά του, που δεν ξέρουν καλά αγγλικά σαν κι αυτόν; Με την πληθώρα δε freeware εφαρμογών που έχουν βγει για δημιουργία υποτίτλων, έχει γίνει πολύ πιο εύκολη δουλειά απ' ότι ήταν πριν χρόνια και το κάνει πάρα πολύς κόσμος. Δεν είναι επομένως καθόλου θεωρία όλ' αυτά, αντιθέτως συμβαίνουν μπροστά στα πόδια μας. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, επειδή όντως δεν είναι τόσο απλό το θέμα, θεωρώ δύσκολο να βρεθεί δικαστής που θα το δει σφαιρικά και θα έχει όρεξη να το ψάξει, ανάμεσα στις εκατοντάδες των υποθέσεων που πρέπει να διεκπεραιώσει και να κάτσει να θεμελιώσει ολόκληρο σκεπτικό βάσει του οποίου δικαιούται κάποιος να φτιάξει υποτίτλους για νόμιμη χρήση, τη στιγμή που μπορεί να πει ότι "η μετάφραση είναι παράγωγο έργο και οι υπότιτλοι είναι μετάφραση" και να παραδώσει γρήγορα την απορριπτική του απόφαση ωραία και καλά... Είναι πάντως πρώτη φορά που ακόμα και ο elawyer παραδέχεται ότι υπάρχει περίπτωση να μη διωχθεί κάποιος για τη δημιουργία υποτίτλων.
afentiko7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν εγώ ξέρω πως στο subs4u τα παιδιά συνεχίζουν τη δουλειά τους κανονικά. Ο νοών νοείτω. Τώρα η αφάν γκατέ των ελληνικών υποτίτλων οι έχουμε 15000 μέλη και αγαπάμε και δέρνουμε γιατί δν ακολουθεί την ίδια οδό? Μήπως χάσουμε επισκεψιμότητα? Καλοί είστε κι εσείς μπράβο σας. Τουλάχιστον ρε πούστη μου χίλιες φορές χρησιμότεροι είναι οι υπότιλοι σε έργα όπως η δολοφονία του jesse, θα υπάρξει αίμα και που ποτέ δεν πρόκειται καμία σειρά να τα φτάσει τους διαλόγους της παρά σε σειρές όπως η buffy (που βλέπω τώρα) που παρότι τα παιδιά έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, ε αν δεν είσαι αμερικάνος πιάνεις το 50% του αστείου που λέει ο Ζάντερ
fck23 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 κατ'αρχάς το παράδειγμα είναι πραγματικό γεγονός όπως και άλλα, ας μην αναφέρουμε nickname. Σχολίασα μόνο το σημείο... Τι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Αυτό το έλεγαν κι άλλοι, κι αυτοί που το ζητάνε τώρα ή από ανέκαθεν δεν το σεβάστηκαν στο ελάχιστο(όχι όλοι φυσικά, μη τους βάζουμε όλους σ'ένα ντουρβά)
gruslo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Σχολιάστε και το παραπάνω post, όσοι θέλετε.
digekas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν harker να σου απαντήσω σε ένα σκέλος που ξέρω πολύ καλά. Λες λοιπόνΤι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Τον υποχρέωσε κανένας εξαρχής να μου το δώσει; Εγώ συμφωνώ απόλυτα πες, κανένα πρόβλημα...Σου αναφέρω ένα γεγονός... Υπότιτλοι ...(βάλε ένα nickname, έστω ΑΑΑΑ) Αποκλειστική διανομή¨Τάδε site.....Ωραία μέχρι εδώ, έτσι; Αυτός ο ΑΑΑΑ λοιπόν όταν κάποιοι από άλλο site του έστελναν μήνυμα που άρχιζε με "Σε παρακαλύμε πολύ μην ανεβάζεις τους τάδε υπότιτλους με την ταινία μαζί στο τάδε τρακτέρ που μεταφράσαμε εμείς, επειδή είναι κάργα p2l τρακτέρ Και δεν το γουστάρουμε εμείς αυτό...Αυτός τους έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ανέβαζε..... Έχει αυτός κάποιο δικαίωμα ή οι διαχειριστές του site να απαιτούν να μην ανεβαίνουν οι υπότιτλοι με Αποκλειστική διανομή, όταν ο ίδιος το έκανε για άλλους; fck23, αφού το πρόβλημά σου ήταν προσωπικό, γιατί αφού είσαι πάνω από 2.5 χρόνια εγγραμμένος στο gtvs, δεν έπιασες κάποιον άλλο να του πεις αυτό και αυτό συμβαίνει... Ξέρεις πολύ καλά ποια ήταν η θέση μου μέχρι τώρα για όλα αυτά τα site που λειτουργούσαν παρασιτικά, που δεν προσέφεραν τίποτα στην κοινότητα. Για αυτό η στάση μας ήταν αυτή, γιατί υπήρχε site που έδινε δωρεάν τα srt, site που είχαν επιλέξει οι ίδιοι οι δημιουργοί τους να δίνουν τα srt τους. Αυτό που παρατηρώ εγώ τις τελευταίες μέρες είναι ορισμένα άτομα που είτε είχαν κάποιο προσωπικό πρόβλημα με κάποιον, είτε μια αντιζηλία, ένα μίσος, μια έχθρα, τώρα βρήκαν την ευκαιρία να τα βγάλουν από μέσα τους. Εγώ πραγματικά λυπάμαι, όχι για αυτά που λένε, αλλά επειδή έχουν μια ώριμη ηληκία και θα περίμενε κάποιος μια πιο ώριμη συμπεριφορά. Για προσωπικά θέματα, βάζουν στο ίδιο τσουβάλι μια ολόκληρη κοινότητα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ποιος είναι ο σκοπός τους, οπότε με το να συνεχίζουμε να δίνουμε απαντήσεις ή να εξηγούμε καταστάσεις, απλά χάνουμε τα λόγια μας, αν θέλετε να ακούτε διαρκώς τα ίδια πράγματα γυρίστε μερικές σελίδες πίσω και διαβάστε το ποστ μου. Τόσο η apsu όσο και το gtvs, είχαν ζητήσει να μην ανεβάζουν τα μέλη τους, τους υπότιτλούς τους αλλού, γιατί πολλά site/trackers κλπ δεν προσέφεραν έργο στην κοινότητα αλλά αντίθετα μέσω των srt αυτών των δυο site, εκμεταλλευόντουσαν τα μέλη τους. Εγώ θα παρακαλέσω τα μέλη μας να μην απαντάνε σε τέτοιου είδους σχόλια και αναφορές, το θέμα του thread είναι "Τέρμα οι ελληνικοί υπότιτλοι;". Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα και με τα δυο αυτά site ή απλά προσπαθούν να τα κάνουν να έρθουν σε ρήξη τώρα, ώστε να φανεί πόσο καλό έκανε η κίνηση των εταιριών να ζητήσουν να σταματήσουν οι ερασιτέχνες, είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τσιμπήσουμε το δόλωμα.
sa1901 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Όλοι εσείς που φωνάζετε περί GTVS θέλω να σας δω πόσο ωραία θα αισθανόσασταν όταν βλέπατε τις σημειώσεις μαθήματος (που με τόσο κόπο κρατήσατε παρακολουθώντας ανελλιπώς επί ένα εξάμηνο) και δώσατε σε φίλο σας στη συνέχεια για να τον βοηθήσετε να πωλούνται μερικά χρόνια μετά έναντι αδράς αμοιβής σε κεντρικό φωτοτυπείο. (Παράδειγμα από τα φοιτητικά μου χρόνια που πιστεύω ταιριάζει στην περίσταση). Οι παρομοιώσεις είναι άτοπες. Έχεις καταλάβει τι είναι το ίντερνετ; Αν νομίζεις ότι είναι η σχολή σου, η πόλη σου, η χώρα σου... είσαι βαθιά νυχτωμένος. Το ίντερνετ είναι αχανές. Ό,τι αφήνεις στο ίντερνετ, είναι να σαν να το αφήνεις στην θάλασσα. Θα πάει παντού και σε μέρη που δεν έχεις φανταστεί. Αυτό οφείλεις να το γνωρίζεις πριν το αφήσεις στην θάλασσα. Ακόμα και να θέλεις να πάει μόνο στα μέρη που θέλεις εσύ, αυτό απλά είναι αδύνατο. Ακόμα και για τους φίλους έχει βγει η παροιμία.. "Σε φίλο μην εμπιστευτείς ποτέ το μυστικό σου, φίλος σε φίλο θα το πει και είναι κακό δικό σου". 'Η θα δεχτείς αυτή την πραγματικότητα και θα εύχεσαι οι συνταξιδιώτες σου σε αυτό το ταξίδι να έχουν το φιλότιμο να σε αναφέρουν μοιράζοντας το έργο σου ή θα κάτσεις στο σπίτι σου και θα παράγεις έργο μόνο για σένα. Διαφορετικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να κυνηγάς χίμαιρες. Κάποιος που πραγματικά θέλει να προσφέρει, χαίρεται, ναι χαίρεται, όταν το έργο του πηγαίνει όλο και σε περισσότερα μέρη. Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό πιστεύω εγώ και άλλοι παράνομοι στο νετ (ναι .. παρανομούμε όλοι, δεν το έχετε καταλάβει ακόμα; ). Τώρα κάποιοι θέλουν να βάλουν copyright στην παρανομία και την εθελοντική προσφορά... Τι να πω...
bandito Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Οι παρομοιώσεις είναι άτοπες. Έχεις καταλάβει τι είναι το ίντερνετ; Αν νομίζεις ότι είναι η σχολή σου, η πόλη σου, η χώρα σου... είσαι βαθιά νυχτωμένος. Το ίντερνετ είναι αχανές. Ό,τι αφήνεις στο ίντερνετ, είναι να σαν να το αφήνεις στην θάλασσα. Θα πάει παντού και σε μέρη που δεν έχεις φανταστεί. Αυτό οφείλεις να το γνωρίζεις πριν το αφήσεις στην θάλασσα. Ακόμα και να θέλεις να πάει μόνο στα μέρη που θέλεις εσύ, αυτό απλά είναι αδύνατο. Ακόμα και για τους φίλους έχει βγει η παροιμία.. "Σε φίλο μην εμπιστευτείς ποτέ το μυστικό σου, φίλος σε φίλο θα το πει και είναι κακό δικό σου". 'Η θα δεχτείς αυτή την πραγματικότητα και θα εύχεσαι οι συνταξιδιώτες σου σε αυτό το ταξίδι να έχουν το φιλότιμο να σε αναφέρουν μοιράζοντας το έργο σου ή θα κάτσεις στο σπίτι σου και θα παράγεις έργο μόνο για σένα. Διαφορετικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να κυνηγάς χίμαιρες. Κάποιος που πραγματικά θέλει να προσφέρει, χαίρεται, ναι χαίρεται, όταν το έργο του πηγαίνει όλο και σε περισσότερα μέρη. Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό πιστεύω εγώ και άλλοι παράνομοι στο νετ (ναι .. παρανομούμε όλοι, δεν το έχετε καταλάβει ακόμα; ). Τώρα κάποιοι θέλουν να βάλουν copyright στην παρανομία και την εθελοντική προσφορά... Τι να πω... Να προσθέσω οτι δεν μπορώ να σκεφτώ καμια άλλη κοινότητα που έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Warez? Ουτε που τους νοιάζει , όπου να'ναι τα βρίσκεις. Open source? Κωλοτούμπες κάνουν αν αναφέρεις αυτο που έχουν κάνει και θα σε βρουν να σου πουν ευχαριστώ εκείνοι. Το aggregation και το indexing είναι αυτό που δίνει δύναμη στο internet. Αντι να διαβάζω κάθε μέρα 7000 blogs παω σε εναν aggregator και τα βλεπω, και αντι να τα ψάχνω ενα ενα , ρωτάω τον γοογλη. Ο μόνος λόγος που εχει κάποιος να μισεί ενα search engine είναι γιατι του τρώει το μονοπώλιο που θέλει να έχει.
Dark_son20 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Warez? Ουτε που τους νοιάζει , όπου να'ναι τα βρίσκεις. παράθεση... ας πούμε ότι κάπου στη Scene αναφέρει ότι δεν τους αρέσει που βγαίνουν τόσο έξω
bandito Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 παράθεση... ας πούμε ότι κάπου στη Scene αναφέρει ότι δεν τους αρέσει που βγαίνουν τόσο έξω Τι λενε τέτοιο πράγμα; Και δεν σέβονται την επιθυμία τους; Α πα πα πα πα....
fck23 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Digekas η ικανότητά σου να αποπροσανατολίζεις το θέμα είναι πράγματι ζηλευτή. Απάντησα σε ένα σχόλιο φίλου με κάποια δεδομένα, πραγματικά περιστατικά. Για να ξαναθυμηθείς την ερώτηση Τι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Τον υποχρέωσε κανένας εξαρχής να μου το δώσει; Το μόνο που είπα είναι ότι είναι άκομψο να ζητάς κάτι από τους χρήστες όταν εσύ ο ίδιος έκανες το ίδιο πράγμα(το πρώτο ενικό πρόσωπο δεν αφορά φυσικά εσένα). Πού βλέπεις το κακό, που βλέπεις τη ζήλεια, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...Εκτός κι αν επειδή είμαι 2,5 χρόνια μέλος θα έπρεπε να μη πω κάτι που διαπίστωσα. Εκτός κι αν θέλετε να πηγαίνουμε όλοι με τα νερά σας αν βλέπουμε κάτι στραβό. Και γιατί να επικοινωνήσω εγώ με κάποιον; Να του πω τι; Ότι έχετε μεταφραστή έναν moderator σε καρακάργα p2l τρακτέρ που δεν σεβόταν ποτέ κανέναν αρκεί να έβρισκε υπότιτλους; Μήπως δεν το ξέρατε; Σας βόλευε επειδή συμμετείχε σε υπότιτλους, και σας διαφήμιζε συνέχεια. Αυτό ήταν το ζητούμενό σας. Και δικαίωμά σας, μαζί σας κι εγώ. Αλλά μην απαιτείται και χαρακτηρίζετε ψευτόμαγκες και τι άλλο είπατε στην ανακοίνωσή σας γι'αυτούς που παίρνουν υπότιτλους από σας και ανεβάζουν αλλού. Έχετε αρκετούς τέτοιους ψευτόμαγκες στις ομάδες σας. Και το ξέρατε, αυτό είναι το χειρότερο. Αν κάτι από αυτά που λέω δεν τα ξέρεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα πω και με το όνομά τους. Τόσο η apsu όσο και το gtvs, είχαν ζητήσει να μην ανεβάζουν τα μέλη τους, τους υπότιτλούς τους αλλού, γιατί πολλά site/trackers κλπ δεν προσέφεραν έργο στην κοινότητα αλλά αντίθετα μέσω των srt αυτών των δυο site, εκμεταλλευόντουσαν τα μέλη τους. Αυτό μόνο η apsu το ζήτησε, και συγκεκριμένα από site που θεωρούσε ότι βγάζαν όχι απλά χαρτζηλίκι αλλά κανονικό χρήμα,εσείς βολευόσασταν με το ότι βλέπατε το logo του site στην περιγραφή. Και μη μου πεις ότι κάθε μέλος είναι ελεύθερο να κάνει ότι θέλει με τους υπότιτλούς του. Αν σε ενοχλεί σαν site η εκμετάλλευση τότε αυτόν που μεταφράζει και στο τέλος βάζει Αποκλειστική Διανομή και ανεβάζει σε τέτοια site τον στέλνεις από κει που ήρθε...+ μια ανακοίνωση όπως η προχθεσινή ότι εμείς σαν site δε θέλουμε οι υπότιτλοί μας να ανεβάινουν σε "εμπορικά μαγαζιά" . Για τα άλλα site υποτίτλων όμως ήσασταν καταπέλτης...
digekas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Τι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Τον υποχρέωσε κανένας εξαρχής να μου το δώσει; Φίλε μου μάλλον κάπου μπερδεύτηκες, τα μωρά ταΐζουν οι μανάδες τους με το ζόρι, κανένα site δεν έδωσε με το ζόρι κανένα srt, τα μέλη ερχόντουσαν και τα έπαιρναν, δεν πηγαίναμε εμείς να τους τα δώσουμε προσωπικά. Τώρα για τα υπόλοιπα, αφού τα λες σε εμένα, καταλαβαίνει ο κόσμος όλος πόσα ξέρεις και πόσα λες. Εγώ δεν ήμουν που έβαλα παράκληση μέσα στο ίδιο το srt πέρυσι να μην αναδιανεμηθεί ο υπότιτλος; Εγώ δεν έβαλα κείμενο στην φόρμα των credits του pb, ότι δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση τους ή η ενσωμάτωσή τους σε video; Σε μένα τα λες αυτά που πέρυσι το είχα κάνει θέμα στα άλλα δυο site που έκλεισαν; Πιστεύεις ότι αν γνώριζα ότι κάποιος από το gtvs, παρά την θέληση των παιδιών που δημιούργησαν τα srt, διέρρεε τα αρχεία τους, ειδικά όταν το είχα κάνει τόσες φορές θέμα στο forum, ειδικά όταν το είχα ζητήσει εγώ προσωπικά, θα τον ανεχόμουν και δεν θα είχε πάρει πόδι από το site; Αυτό που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν κάποιοι είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αφιερώνω 8 και πλέον ώρες για την δημιουργία ενός υπότιτλου για να το προσφέρω σε ένα σύνολο που περιμένω να μου πει μόνο ένα ευχαριστώ και του τύπου που θα πάρει τον υπότιτλο για να τον βάλει στην σελίδα του και που θα κάνει την αρπαχτή του από τις διαφημίσεις. Το είπα και στο πρώτο μου ποστ, αλλά δεν θέλετε να το ακούτε, άλλο πράγμα οι υποδομές, δηλαδή τα forum, το επεξεργαστικό φορτίο στον server, το bandwidth, o χρόνος σε εκπαίδευση, σε διορθώσεις, (πως νομίζεις ότι έμαθαν όλοι να μεταφράζουν, με επιφοίτηση, που έχουν έξοδα και που ο hal μας στήριζε τόσο καιρό και άλλο παίρνω τον κόπο των άλλων, όχι για να βοηθήσω στην διανομή, αλλά για να πουλήσω διαφημίσεις και GB σε μέλη που δεν ήθελαν να seedάρουν αλλά προτιμούσαν να πληρώνουν και αυτοί όλοι ήταν και είναι όχι μόνο κατακριτέοι αλλά κατάπτυστοι. Μην λέτε λοιπόν ότι έτσι εύκολα και αβασάνιστα ότι όλοι αυτοί είχαν το δικαίωμα να βγάζουν χρήματα μέσω αρχείων που προσφερόντουσαν δωρεάν, να έχουν αναγνώριση, γιατί ο κόσμος δεν μπορούσε να καταλάβει ότι αν εμείς κλείναμε λόγω εξόδων, όταν τα μέλη τους θα τους επισκεπτόντουσαν, δεν θα έβρισκαν τίποτα να πάρουν. Πείτε μου εσείς που έχετε γνώμη και άποψη, πότε καθίσατε 8 και πλέον ώρες για να κάνετε κάτι που ήθελε η κοινότητα; Σας παρακαλώ πείτε μου τι και που προσφέρατε ώστε να μην έχω την εσφαλμένη εντύπωση ότι όσοι είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν. Αλλά βλέπετε μερικά άτομα νομίζουν ότι παίρνουν αξία όταν οι άλλοι ασχολούνται μαζί τους, έχουν το δικαίωμα να απαιτούν κάποια πράγματα να γίνονται όπως τα θέλουν, να ρωτάνε γιατί άργησαν τα srt, γιατί είχαν πολλά ΣτΜ, γενικά ένα ελεύθερο να κριτικάρουν. Βλέπετε όταν κάποιοι προσφέρουν ανιδιοτελώς, και αυτοί δεν το κάνουν, όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν, τότε τους πονάει που κάποιοι έχουν φιλότιμο και θα πάνε κοντά σε όσους προσφέρουν για να τους βοηθήσουν. Τελευταίο ποστ είναι αυτό, όποιος νομίζει ότι το nickname του είναι γνωστό για την προσφορά του στην κοινότητα και διαφωνεί με αυτά που λέω, εδώ είμαστε να τα κουβεντιάσουμε, οι υπόλοιποι ας αρχίσουν να προσφέρουν και όχι μόνο να παίρνουν, να δουν πως είναι ο κόπος της ανιδιοτελούς προσφοράς και μετά αφού μάθουν για τι πράγμα μιλάμε, ας έρθουν να κάνουν την οποιαδήποτε κριτική. Τα παραπάνω τα λέω με πάρα πολύ ήρεμο τόνο, δεν απευθύνομαι αποκλειστικά στον φίλτατο fck23, εξάλλου το παλικάρι δεν το γνωρίζω, στο gtvs σε 2.5 χρόνια που είναι γραμμένος, 2 ποστ έχει όλα και όλα, από που να τον μάθω;
xvagos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Νέα ανακοίνωση του GTVsubs: http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=24819 The End...?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.