NOMIKOS Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 axaxouxas σωστά τα λες,γιατί πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο όπου χάνετε και η ουσία του πράγματος. Καλό κουράγιο σε όσους συνεχίζουν τις ιστορίες .
o_magazatoras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 γιατι γραφεις με bold και caps? [Δικηγόρος του διαβόλου.mod.on]Γιατί άλλοτε κάπου θέλει να τονίσει κάτι και άλλοτε να επιβάλλει δια της έντασης την άποψή του.[/Δικηγόρος του διαβόλου.mod.off]
sa1901 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Ωραία. Κάποιοι θα ειρωνεύονται και κάποιοι θα ειρωνεύονται περισσότερο. Διαλέξτε πλευρά. Γιατί τσουβαλιάζετε; Δεν είναι όλοι οι μεταφραστές "αποκλειστικά" αφοσιωμένοι στο gtvs, ούτε συμμερίζονται όλοι τις απόψεις τους. Δεν ξέρω αν πρόκειται ακόμα και για μειοψηφία. Αυτό το θέμα που κινείται σε στιλ "ουστ από δω παλιοφασίστες που θέλετε να μας κόψετε το αφιλοκερδές χόμπι, που προσφέρουμε κοινωνικό έργο και δε θέλουμε ούτε ευχαριστώ, που δεν κάνουμε κάτι παράνομο, που σιγά μη θεωρείται παραβίαση copyright το να φτιάχνουμε υπότιλους" αλλά: "κλέβουν τους υπότιτλούς μας οι παλιοαλήτες, οι λωποδύτες, με ποιο δικαίωμα, είναι παράνομοι, θα τους καταγγείλουμε να μάθουν αυτοί" κλπ. σέρνεται μια βδομάδα τώρα και μαντεύω πως θα σέρνεται για καιρό. Εγώ απ' την πλευρά μου (αν θεωρούμαι "μεταφραστής") έχω φτιάξει ελληνικούς υπότιτλους για μια σειρά, τους έδωσα στο gtvs, μια χαρά είναι τα παλικάρια, τους συμμάζεψαν, τους δημοσίευσαν, μου είπαν και πέντε "ευχαριστώ" οι χρήστες που τους κατέβασαν, μπράβο, μια χαρά, κανένα παράπονο. Αλλά και σε δυο-τρία άλλα sites που τους είδα ανεβασμένους χέστηκα. So what. Γι' αυτό τους έφτιαξα, για να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να παρακολουθήσουν βολικότερα ένα έργο τέχνης. Πώς θα τους βοηθήσω, αποκλείοντας κάποιους επειδή το συγκεκριμένο site έχει "αποκλειστικότητες"; Πλάκα κάνουμε; Ναι, είναι/ήταν το καλύτερο site. Αλλά αυτά που διαβάζω εδώ μέσα μου φαίνονται τόσο απίστευτα όσο και σε σας που δεν είχατε πολλά-πολλά με το gtvs. Ποτέ δεν πίστευα πως υπάρχουν τέτοια άτομα. Α, όταν αρχίσει και πάλι η σειρά που μεταφράζω (έτσι, για την πλάκα μου το κάνω φίλε, δεν παίρνουμε λεφτά- άκου πράματα...) θα την ανεβάσω όπου βρω. Αν υπάρχει gtvs τότε εκεί, αν όχι, κάτι θα βρούμε. Το θέμα είναι να φτάσει όπου πρέπει να φτάσει. Αυτό είναι η αφιλοκερδής προσφορά! Όσα δίκια και να έχουν τα παιδιά από το gtvsubs, έχουν καβαλήσει το καλάμι. Αν θέλετε λοιπόν να βρείτε την υγειά σας σύμφωνα με τα πιστεύω σας, φτιάξτε ένα site αποκλειστικά με συνδρομή, επιβάλετε στα μέλη σας να χρησιμοποιούν τους υπότιτλους αποκλειστικά για τον εαυτό τους και αν κάποιος βρεθεί να τους κάνει διαρροή αλλού, να τον μπανάρετε και να χάνει την συνδρομή του. Όπως εμένα δεν μου αρέσει να μου κάνουν τεμενάδες για κάτι που ουσιαστικά χαρίζω επειδή θέλω και φυσικά δεν απαιτώ τίποτα απολύτως για αυτό (ένα ευχαριστώ είναι πάντα ευπρόσδεκτο, αλλά όχι υποχρεωτικό), έτσι και εγώ δεν πρόκειται να κάνω τον χειροκροτητή και να γλύφω, λέγοντας "Ευχαριστώ! Είστε θεοί! Είστε οι καλυτερότεροι! Τι θα κάναμε χωρίς εσάς! Ζούμε για να σας ακούμε!" Απλά ΕΛΕΟΣ! Έχετε χάσει την μπάλα. Αυτό έχω να πω μόνο. Κρίμα..
Harker88 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Όλοι εσείς που φωνάζετε περί GTVS θέλω να σας δω πόσο ωραία θα αισθανόσασταν όταν βλέπατε τις σημειώσεις μαθήματος (που με τόσο κόπο κρατήσατε παρακολουθώντας ανελλιπώς επί ένα εξάμηνο) και δώσατε σε φίλο σας στη συνέχεια για να τον βοηθήσετε να πωλούνται μερικά χρόνια μετά έναντι αδράς αμοιβής σε κεντρικό φωτοτυπείο. (Παράδειγμα από τα φοιτητικά μου χρόνια που πιστεύω ταιριάζει στην περίσταση). Είναι το γ@μώτο της υπόθεσης που έκανε κάποιους να αντιδράσουν ίσως λίγο υπερβολικά. Φτιάχνεις κάτι με μεράκι, γιατί το θέλεις εσύ και επιλέγεις να το προσφέρεις ΔΩΡΕΑΝ σε αυτούς που θες εσύ. Δε νομίζω ότι κρύβει κάτι το κακό αυτό. Είναι σα να κατηγορείτε τις εφημερίδες που μοιράζονται δωρεάν στο μετρό και τον ηλεκτρικό γιατί δε μοιράζονται δωρεάν ΚΑΙ στα λεωφορεία. ΔΩΡΕΑΝ μοιράζονται ούτως ή άλλως. Ξέρεις που θα τις βρεις. Άμα θες πας και τις βρίσκεις. Δε στο απαγόρεψε κανένας. Απλά γίνεται μια επιλογή που θα μοιραστούν. Επίσης το όλο σκηνικό πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί κακά τα ψέμματα γίνεται σε μια άτυχη χρονική στιγμή με ένα μέτωπο (με την ΕΠΟΕ) να παραμένει ανοιχτό.
SiD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Harket 88, πιστεύεις ότι οι εφημερίδες που μοιράζονται δωρεάν δε βγάζουν λεφτά? Πιστεύεις ότι οι άλλες εφημερίδες που τις αγοράζει ο κόσμος 1.5-2 ευρώ βγάζουν μόνο αυτά τα ψίχουλα? Πιστεύεις ότι αν πήγαιναν κάποιοι και μοίραζαν τις ίδιες εφημερίδες δωρεάν στα λεωφορεία, οι εφημερίδες θα εκάναν καταγγελία στους "κυνηγούς των χαμένων εφημερίδων"? Και τέλος αυτά τα κεντρικά φωτοτυπία που τις πουλάν "έναντι αδράς αμοιβής" ποιά είναι? Μήπως κατοικούν μόνο στη φαντασία σου? Υ.Γ. Εαν έδινα τις σημειώσεις μου σε ένα φίλο μου ο οποίος τις εκμετελευόταν οικονομικά και δε μου έλεγε τίποτα θα ένιωθα πολύ κορόιδο πάντως.
SebastianGR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Προς ενημερωση και μονο... στο πιο γνωστο ξενο site για υποτιτλους μολις σταλθηκε μια πιο ενημερωμενη εκδοση υποτιτλων για το PB. Δεν δημιουργηθηκε για να αντικαταστησει τα παιδια του GrTVSubs αλλα για βοηθεια και μονο. Τοσα χρονια περνουμε απο αυτους τον κοπο τους για να την αραζουμε εμεις στον καναπε μας και να βλεπουμε την αγαπημενη μας σειρα. Εγινε οτι καλυτερο μπορουσε να γινει και σιγουρα σε αυτην την εκδοση ουτε "σκαλοπατια" χρειαζονται ουτε "ψυχικο" κανουν σε κανενα (αναφερομαι σε προηγουμενη μεταφραση) LOL. enjoy!
fck23 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Ζητάτε να μην ανεβαίνουν υπότιτλοι από το site αλλού. Αλήθεια, οι μεταφραστές σας όταν επρόκειτο για υπότιτλους άλλων, το σεβάστηκαν ποτέ αυτό; Μήπως πρέπει να πω και παραδείγματα; Φαντάζομαι όλοι ξέρετε. Όταν ζητάς να σεβαστούν τον κόπο σου, πρωτίστως(έτσι ξέρω εγώ τουλάχιστον) σέβεσαι εσύ πρώτα τον άλλον...
Moderators Praetorian Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Τελικά πάντως είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείς τι γίνεται στην κοινοτητα που περιμένει υπότιτλους, όταν τα "σκατά χτυπήσουν τον ανεμιστήρα" (sic). Προσωπικά -χωρίς να παραλείψω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όσους απλα είπαν ενα "ευχαριστώ και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει" ή κάτι σε αυτά τα πλαίσια, έχω προσλάβει ένα άχτι από πολλά post (και μη χωριό) λες και χρώσταγα σε όλους αυτούς τον κόπο και τον χρόνο μου και τώρα μου απαιτούνε τα χρεωστούμενα πίσω. Και όχι μόνο αυτό. Πρέπει σύμφωνα με όλα αυτά να είμαι αχάριστος, υποκριτής, κακόβουλος ή υστερόβουλος και γενικότερα παρασκηνιακός τύπος. Αν ναι, και κατα-συνείδηση-παράνομος, αλλά εδώ βέβαια μου δινεται το ελαφρυντικό του "ok-μωρέ-δώσε εσύ και σώσε, γιατί ήσουν που ήσουν παράνομος, τι σε πειράζει να συνεχίσεις". Και άλλα τέτοια σκατά. Μπορεί να μην έχω ακριβώς τις ίδιες θέσεις με τον digekas, ή άτομα από το greektvsubs που εξέφρασαν τη δική τους άποψη με αρκετή ένταση (το αντίθετο θα ήταν βαρετό και μονότονο), αλλά η στάση της αναμονής είναι ένα ΠΑΡΑ πολύ καλό καταφύγιο μετά από αυτό το σκηνικό.
KaizerSoze Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Προς ενημερωση και μονο... στο πιο γνωστο ξενο site για υποτιτλους μολις σταλθηκε μια πιο ενημερωμενη εκδοση υποτιτλων για το PB. Δεν δημιουργηθηκε για να αντικαταστησει τα παιδια του GrTVSubs αλλα για βοηθεια και μονο. Τοσα χρονια περνουμε απο αυτους τον κοπο τους για να την αραζουμε εμεις στον καναπε μας και να βλεπουμε την αγαπημενη μας σειρα. Εγινε οτι καλυτερο μπορουσε να γινει και σιγουρα σε αυτην την εκδοση ουτε "σκαλοπατια" χρειαζονται ουτε "ψυχικο" κανουν σε κανενα (αναφερομαι σε προηγουμενη μεταφραση) LOL. enjoy! Eνα πμ με το ποιο ειναι αυτο το "πιο γνωστο" ξενο σαιτ?(σοβαρα ρωταω, επειδη αφου χασαμε τα σημεια αναφορας για τον καθενα μας ειναι αλλο το πιο γνωστο ξενο σαιτ)
anthony_88 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Με το να τους βαζετε ολους στο ιδιο τσουβαλι, δειχνει ποσο δεν περνατε αυτα που λετε απο το μυαλο σας. Αντι να κανετε λιγο υπομονη και να στηριξετε τα site που εκλεισαν, απαξιωνετε τον κοπο των μεταφραστων δημιουργωντας στερεοτυπα χωρις κανενα απολυτως δικαιωμα. Εχουν γραφει σε αυτο το thread ανηκουστα πραγματα, τα οποια δεν εχουν καμια εντελως βαση και υποσταση. Και ειναι κριμα να βλεπεις τετοια αντιμετωπιση, απο μελη της κοινοτητας που προσπαθουσες να υποστηριξεις. Εγω σαν μεταφραστης, δεν εχω κανενα προβλημα να δω τους υποτιτλους μου οπουδηποτε και χεστηκα αν βγαλουν και τα credits. Αυτο δε σημαινει οτι ολοι ειναι σαν και μενα. Και ειναι στη διακριτικη ευχερεια του καθενος να σεβαστει ή οχι την επιθυμια του εκαστοτε μεταφραστη. Απο κει και περα, ειναι κριμα συγκεκριμενα ατομα να προσπαθουν να κατηγορησουν το gtvs για πρακτικες που ουδεποτε χρησιμοποιησε, αντι να φροντισουν να σκεφτουν πριν μιλησουν και αντι να συνοφριωθουν μπροστα στα νεα δεδομενα που δημιουργηθηκαν... Δεν ξερω, πολυ περιεργο μου φαινεται ολο αυτο, σαν καποιοι να χαρηκαν για το πληγμα που υπεστη ολοκληρη η κοινοτητα site υποτιτλων...
o_magazatoras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 .. Δεν ξερω, πολυ περιεργο μου φαινεται ολο αυτο, σαν καποιοι να χαρηκαν για το πληγμα που υπεστη ολοκληρη η κοινοτητα site υποτιτλων... Υπερθεματίζω την άποψή σου αυτή.
Harker88 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Harket 88, πιστεύεις ότι οι εφημερίδες που μοιράζονται δωρεάν δε βγάζουν λεφτά? Πιστεύεις ότι οι άλλες εφημερίδες που τις αγοράζει ο κόσμος 1.5-2 ευρώ βγάζουν μόνο αυτά τα ψίχουλα? Πιστεύεις ότι αν πήγαιναν κάποιοι και μοίραζαν τις ίδιες εφημερίδες δωρεάν στα λεωφορεία, οι εφημερίδες θα εκάναν καταγγελία στους "κυνηγούς των χαμένων εφημερίδων"?Και τέλος αυτά τα κεντρικά φωτοτυπία που τις πουλάν "έναντι αδράς αμοιβής" ποιά είναι? Μήπως κατοικούν μόνο στη φαντασία σου? Υ.Γ. Εαν έδινα τις σημειώσεις μου σε ένα φίλο μου ο οποίος τις εκμετελευόταν οικονομικά και δε μου έλεγε τίποτα θα ένιωθα πολύ κορόιδο πάντως. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου τη λογική του post μου. Κατ'αρχάς, περί σημειώσεων, η πλήρης ιστορία ήταν η εξής : μου ζητάς εσύ σημειώσεις, στις δίνω, πας τις αφήνεις στο φωτοτυπείο να τις φωτοτυπήσουν, μόλις τις βγάλουν πας στο μαγαζί τις παίρνεις και μου τις επιστρέφεις. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι το φωτοτυπείο έχει κρατήσει μια κόπια από τις σημειώσεις για λογαριασμό του και έκτοτε τις πουλάει έναντι αμοιβής κερδοσκοπώντας. (Τα περί αδράς αμοιβής που σχολιάζεις, και 5 ευρώ η κόπια να ναι, επί 100 άτομα το χρόνο επί 10 χρόνια.. Όσο για το ποιο φωτοτυπείο είναι, αν ξέρεις από Πάτρα θα σου πω και δεν τις χρεώνει μόνο 5 ευρώ..) Το παράδειγμα δεν το έθεσα όμως για να σχολιάσω το οικονομικό σκέλος, όσο το ηθικό σκέλος. Το ότι ένας τρίτος έρχεται, αντιγράφει ένα έργο μου και ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μου το πουλάει σε τρίτους. Ενώ φυσικά εγώ δε θα χα κανένα πρόβλημα όποιος το θέλει να έρθει να μου το ζητήσει και να του το δώσω ΔΩΡΕΑΝ. Πιστεύω τώρα να κατάλαβες τον παραλληλισμό μου. Περί εφημερίδων, επίσης δεν κατάλαβες τον παραλληλισμό μου. Και εκεί αναφέρομαι στο ΜΕΡΟΣ που μπορείς να βρεις κάτι. Μερικές φορές νομίζω ότι ξεχνάμε κάποια πράγματα και θεωρούμε κάποια άλλα ως δεδομένα με αποτέλεσμα να αυξάνουμε και τις απαιτήσεις μας. Πιστεύω ότι είναι αχαριστία το να έχεις την απαίτηση από κάποιον που σου κάνει ένα δώρο να στο κάνει και με τον τρόπο που θες εσύ. Γιατί αν κατάλαβα καλά κάποιοι κολλάνε πάρα πολύ στο θέμα του αποκλειστικού. Μπορεί κι εγώ να μη συμφωνώ απόλυτα με αυτό αλλά για σταθείτε ρε παιδιά, μας χρέωσε κανένας αυτό το αποκλειστικό; Όχι. Τι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Τον υποχρέωσε κανένας εξαρχής να μου το δώσει; Όπως και να χει πάντως το νόημα των post μου δεν είναι το οικονομικό σκέλος. Προσωπικά δε με απασχολούν καθόλου τα οικονομικά ενός site από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα το ίδιο να συντηρείται άνετα και να μου προσφέρει αυτό που θέλω. Το ΔΩΡΕΑΝ που τονίζω, το τονίζω ως προς την προσφορά, όχι ως προς την ζήτηση.
fck23 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν harker να σου απαντήσω σε ένα σκέλος που ξέρω πολύ καλά. Λες λοιπόν Τι το κακό έχει το να σου λέει πάρτο δώρο σου, αλλά πάρτο με τον τρόπο που θέλω εγώ; Τον υποχρέωσε κανένας εξαρχής να μου το δώσει; Εγώ συμφωνώ απόλυτα πες, κανένα πρόβλημα...Σου αναφέρω ένα γεγονός... Υπότιτλοι ...(βάλε ένα nickname, έστω ΑΑΑΑ) Αποκλειστική διανομή¨Τάδε site.....Ωραία μέχρι εδώ, έτσι; Αυτός ο ΑΑΑΑ λοιπόν όταν κάποιοι από άλλο site του έστελναν μήνυμα που άρχιζε με "Σε παρακαλύμε πολύ μην ανεβάζεις τους τάδε υπότιτλους με την ταινία μαζί στο τάδε τρακτέρ που μεταφράσαμε εμείς, επειδή είναι κάργα p2l τρακτέρ Και δεν το γουστάρουμε εμείς αυτό...Αυτός τους έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ανέβαζε..... Έχει αυτός κάποιο δικαίωμα ή οι διαχειριστές του site να απαιτούν να μην ανεβαίνουν οι υπότιτλοι με Αποκλειστική διανομή, όταν ο ίδιος το έκανε για άλλους;
axaxouxas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Παλι τσακωμαρες ? Ειπαμε ενωθειτε ..... Αφηστε κατα μερος τις οποιες διαφωνιες και καντε μια ενωση θα βγειτε πιο υσχυροι..... ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ... και ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.