Προς το περιεχόμενο

Τέρμα οι ελληνικοί υπότιτλοι;

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος από τις μεταφραστικές ομάδες που ποστάρουν εδώ (και είναι πολλοί απ' όσο αντιλάμβάνομαι) να μας εξηγήσει γιατί έχουν σταματήσει να ανεβάζουν υπότιτλους στο opensubtitles.org ή σε κάποιο άλλο ξένο site? Η συζήτηση καλή είναι αλλά (τη στιγμή που δηλώνετε ότι αυτό είναι το hobby σας και ισχυρίζεστε ότι θα συνεχίσετε να μεταφράζετε) γιατί σταματήσατε τα uploads? Η ΕΠΟΕ έχει πετύχει τη νίκη της. Έκλεισε τα site που στέγαζαν την προσπάθειά σας και εσείς σταματήσατε να μεταφράζετε. Γιατί; Η λύση (έστω προσωρινή είναι απλή). upload στο opensubtitles. Και εμείς να τους στέλνουμε προκλητικά τα links. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ δείχνουμε ότι μας έκλασαν τα @@@@.

Απαντήστε μου σας παρακαλώ όσοι μεταφράζατε: Μόνο στο gtvs μπορούσατε να κάνετε upload? 'Έχω ήδη προσφερθεί να ΄δίνω links για dexter, house και Pb στο blog μου με δικιά μου ευθύνη. Περιμένω υπότιτλους λοιπόν. ΕΥΘΕΩΣ τους αψηφώ.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είμαι μέλος στο GTvS εδώ και 25 μήνες, είναι κατά την άποψή μου ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που λέγεται Ελλαδιστάν στο θέμα του Ιντερνετ. Προσωπικά χέστηκα αν βγάζουν οι διαχειριστές χρήματα, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και δε με ενδιαφέρει, δικό τους είναι το σάιτ και δε με απασχολεί τι κάνει ο άλλος για να ζήσει. Βγάζουν δε βγάζουν, εγώ ΓΟΥΣΤΑΡΑ και ΔΙΕΘΕΣΑ τον ΚΟΠΟ ΜΟΥ πρώτα από όλα ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ και μετά για όσους τον ήθελαν, γιατί ο κάθε μεταφραστής πρώτα κάνει ό,τι κάνει επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ. Και αν θες ρώτα και τον Τόνυ πόσες φορές έχουμε γίνει ΚΩΛΟΣ εκεί μέσα εγώ με τους διαχειριστές για άλλα θέματα με άλλα μέλη, για να μη λες ότι φοβήθηκα να μη σε κράξω, είσαι και mod, τρομάρα σου...

LONG LIVE GREEKTVSUBS, LONG LIVE THE ADMINS, MODS, SMODS, TRANSLATORS!!!

Δεν ξέρω γιατί και πως αρπάχτηκες και δεν με ενδιαφέρει κιολας. Ban δεν μπορώ να σου ρίξω btw.

Νομίζω απο τον πανικό σας δεν μπορείτε καν να διαβάσετε τι γράφουν οι άλλοι.

Μπορείς να κάνεις οτι γουστάρεις, να μεταφράζεις οτι γουστάρεις και να τα ανεβάζεις όπως γουστάρεις.

Αυτο που ειπα είναι οτι όπως εσύ αποφάσισες οτι θα κατεβάζεις το house επειδή έτσι γουστάρεις έτσι και εγώ θα κάνω οτι θέλω με τους υποτιτλους σου. Μπορώ να σβήσω το όνομα σου και να βάλω το δικο μου. Μπορώ να πω ότι μου τους έκλεψες. Μπορώ να κάνω οτι γουστάρω.Τα πνευματικά δικαιώματα ΠΕΘΑΝΑΝ. Dead. Kaput.

Έτσι είναι η νέα εποχή του internet. Κανείς δεν έχει πνευματικά δικαιώματα για τίποτα.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι με ποιο τρόπο θα διανεμηθούν οι "ιστορίες". Δόξα το θεό για το Internet μιλάμε! Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Εξάλλου το εξώδικο στάλθηκε στον διαχειριστή του site και όχι στους μεταφραστές.

Το γαμώτο είναι γιατί χαλάσαν το καλύτερο site στην Ελλάδα, το GTVsubs.

Εκεί γεννήθηκαν όλα, εκεί είναι το σπίτι μας, εκεί μάθαμε το Heroes, το Lost, το PB. Εκεί στηνόμασταν κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη και πατούσαμε συνεχώς το refresh button στον αγαπημένο μας browser για να δούμε αν ανέβηκαν οι μεταφράσεις των αγγλικών αρχείων .srt. Και μετά βουρ για τα forums. Μαγεία...

Θα μας λείψουν αυτές οι στιγμές. Τα παιδιά μας δημιούργησαν την απίστευτη αίσθηση πως είμαστε, για μια στιγμή, ίσοι με τους Αμερικάνους, τους Άγγλους, τους Γάλλους. Μας είχαν κάνει να ξεχάσουμε πως ζούμε σε μια κωλοχώρα που είναι πρώτη... από τους τελευταίους, που τα πάντα μετρώνται με ευρώ, που οι νόμοι είναι για τους πλούσιους, που η τηλεόραση, οι σειρές μας είναι για καθυστερημένους, για ηλίθιους. Ζήσαμε το παρόν των Αμερικάνων που σε κανένα μέλλον δεν θα το ζήσουμε στην χώρα μας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό το θεάρεστο έργο που μας πρόσφεραν, το GTVsubs.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... :(

Δημοσ.
...Αυτο που ειπα είναι οτι όπως εσύ αποφάσισες οτι θα κατεβάζεις το house επειδή έτσι γουστάρεις έτσι και εγώ θα κάνω οτι θέλω με τους υποτιτλους σου. Μπορώ να σβήσω το όνομα σου και να βάλω το δικο μου. Μπορώ να πω ότι μου τους έκλεψες. Μπορώ να κάνω οτι γουστάρω.Τα πνευματικά δικαιώματα ΠΕΘΑΝΑΝ. Dead. Kaput.

Έτσι είναι η νέα εποχή του internet. Κανείς δεν έχει πνευματικά δικαιώματα για τίποτα.

Αν τα λες σοβαρά αυτά και δεν βάζεις την απαραίτητη banditιά σου,μόλις απόκτησες έναν (μετανοημένο) οπαδό.Respect!

Δημοσ.
Απαντήστε μου σας παρακαλώ όσοι μεταφράζατε: Μόνο στο gtvs μπορούσατε να κάνετε upload? 'Έχω ήδη προσφερθεί να ΄δίνω links για dexter, house και Pb στο blog μου με δικιά μου ευθύνη. Περιμένω υπότιτλους λοιπόν. ΕΥΘΕΩΣ τους αψηφώ.

Kαταρχήν να σε ρωτήσω ποιο είναι το block σου;

Δεύτερον, θα σου απαντήσω θα σου πω τους λόγους που δεν ανεβάζω εγώ προσωπικά εκεί. Οpensubtitles kai tvsubtitles, site που έχουν προταθεί επανηλημένα εδώ μέσα,

δεν σεβάστηκαν ποτέ τον κόπο κανενός. Μια ζωή μεγάλωναν την βάση τους κλέβοντας

υποτιτλους από δω κι από κει!!! Και τώρα που βρισκόμαστε σε ανάγκη, θα πρέπει να

τους τα προσφέρουμε εμείς μόνοι μας; Απορώ γιατί επιμένει τόσος κόσμος σ' αυτά τα δυο πάντως.

Δημοσ.
Το θέμα δεν είναι με ποιο τρόπο θα διανεμηθούν οι "ιστορίες". Δόξα το θεό για το Internet μιλάμε! Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Εξάλλου το εξώδικο στάλθηκε στον διαχειριστή του site και όχι στους μεταφραστές.

Το ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι, γράφτηκε χιλιάδες φορές. Μόνο στο λόγια θα μείνετε; Μέχρι να βρεθεί λύση να "στεγαστεί" και πάλι η παρέα σας, συνεχίστε τα uploads... Αλλιώς η ΕΠΟΕ νίκησε. (Και πάλι επιμένω γιατί ΕΣΕΙΣ αναφέρατε ότι το κάνετε από hobby και ότι θα συνεχίσετε. Αν είχατε γράψει ότι μόνο στο gtvs θέλετε να κάνετε uploads, δε θα έλεγα τίποτα).

Περιμένω μια σαφή απάντηση: Γιατί σταμάτησαν τα uploads ?

Δεύτερον, θα σου απαντήσω θα σου πω τους λόγους που δεν ανεβάζω εγώ προσωπικά εκεί. Οpensubtitles kai tvsubtitles, site που έχουν προταθεί επανηλημένα εδώ μέσα,

υποτιτλους από δω κι από κει!!! Και τώρα που βρισκόμαστε σε ανάγκη, θα πρέπει να

τους τα προσφέρουμε εμείς μόνοι μας; Απορώ γιατί επιμένει τόσος κόσμος σ' αυτά τα δυο πάντως.

Πoστάραμε ταυτόχρονα. Δεν με ενδιαφέρει πού θα κάνετε uploads. Βρείτε κάποιο site της επιλογής σας. Προσωπικά δεν καίγομαι για υπότιtλους (εκτός του house Που χρησιμοποιώ τους αγγλικούς πλέον). Απλά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ότι σταματήσατε τα uploads και άρα ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ; Προς Θεού, μην τους δίνετε την ικανοποίηση... Για το blog μου, κάνε click στο nick μου. Έχει σημασία να το δεις ;

Δημοσ.

Να σου πω εγώ γιατί ο καθένας τα προτείνει αυτά. Γιατί το 90% σκοπό έχουν να έρθουν οι υπότιτλοι στα χέρια τους. Ούτε τους νοιάζει αν εσύ έχεις πρόβλημα(νομικό, έστω και στο ελάχιστο), ούτε τους νοιάζει και τίποτα. Ή έχει κανείς σας την εντύπωση ότι όλοι θα τρέξουν να υποστηρίξουν κάποιον αν ω μη γέννητο συμβεί κάτι. Άντε να πάνε 100 άτομα(και πολλά λέω)

Ξέρεις τι μου θυμίζουν όλα αυτά; Τα κλισέ...Εγώ δεν χρησιμοποιώ Ελληνικούς υπότιτλους" αλλά πίστεψέ είναι οι πρώτοι που τους κατεβάζουν...

Γιατί τα λέω όλα αυτά. Το πρόβλημα είναι από πού θα βρεθούν υπότιτλοι ή να υπάρχει κάτι Ελληνικό; Όπου θα μπορείς να γράψεις, να κάνεις χαβαλέ, να μαλώσεις(κι αυτό έχει το γούστο του) και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Μία είναι η λύση για μένα. Ανεξάρτητα πόσα μέλη είχε κάθε site και πόσο "πετυχημένο" ήταν........μαζευτείτε οι 5-6-10 admin και κάντε ένα δυνατό site ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Πάρτε όλα τα καλά στοιχεία από τα site σας και εφαρμόστε τα. Παραμερίστε ότι διαμάχη είχατε και κοιτάξτε μπροστά. Λάθη κάνατε όλοι σας, άλλος λίγα άλλος πολλά. Θα δυναμώσετε και την Ελληνική σκηνή. Πιστέψτε με, θα το εκτιμήσουν πολλοί, θα μοιραστούν και τα έξοδα και κανείς δε θα μπορέσει να σας την πει και ποτέ. Θα μου πείτε ..Πώς; Υπάρχει τρόπος και τον ξέρετε όλοι....Ή τον βρίσκετε.

Συγγνώμη αν γίνομαι γραφικός αλλά 45 σελίδες και από θεωρία Δόξα τω Θεώ. Κι αν δεν το καταλάβατε θα είμαστε η μόνη χώρα που δε θα έχουμε site με υπότιτλους.

Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι κέρδισαν κάποιοι επειδή δεν είδες αυτό που περίμενες να δεις (δηλαδή δεκάδες καινούριους υπότιτλους από οποιαδήποτε ομάδα) αμέσως, κάνεις μεγάλο λάθος.

Δημοσ.
Στο http://www.tvsubtitles.net/ μπορείτε να μπειτε;

Μετά την επίθεση των ΕΛληνων ο server τους κατέρευσε......δεν το περιμένανε βεβαια και αυτοί αυτό το μπαμ....μάλλον πρέπει να αναβαθμίσουν τα "πακέτα" τους για να μας σηκώσει όλους......

όσο για το σχόλιο του φίλου σχετικά με τα παραπάνω site υποτίτλων...δεν διαφωνώ αλλά ειναι γνωστό πώς....

"ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα (και συμβιβασμούς συμπληρώνω εγώ)...

Δημοσ.
Να σου πω εγώ γιατί ο καθένας τα προτείνει αυτά. Γιατί το 90% σκοπό έχουν να έρθουν οι υπότιτλοι στα χέρια τους.

Συγγνώμη, τότε γιατί τους ανεβάζατε? Για να τους πάρει ο κόσμος, έτσι δεν είναι? Τι μας είπες τώρα. Εκτός αν υπήρχε άλλη agenda.

Ούτε τους νοιάζει αν εσύ έχεις πρόβλημα(νομικό, έστω και στο ελάχιστο), ούτε τους νοιάζει και τίποτα.

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ. Αν δεν είναι αυτό ευθύνη και ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΡΙΣΚΟ τότε τι είναι;;;

Ή έχει κανείς σας την εντύπωση ότι όλοι θα τρέξουν να υποστηρίξουν κάποιον αν ω μη γέννητο συμβεί κάτι. Άντε να πάνε 100 άτομα(και πολλά λέω)

Δες από πάνω

Ξέρεις τι μου θυμίζουν όλα αυτά; Τα κλισέ...Εγώ δεν χρησιμοποιώ Ελληνικούς υπότιτλους" αλλά πίστεψέ είναι οι πρώτοι που τους κατεβάζουν...

Και πάλι δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις... Τι σημασία έχει αν ο x y z χρησιμοποιεί ή όχι τους υπότιτλους... Εσείς δεν κάνατε το κέφι σας και τους ανεβάζατε στο greektvsubs?

Γιατί τα λέω όλα αυτά. Το πρόβλημα είναι από πού θα βρεθούν υπότιτλοι ή να υπάρχει κάτι Ελληνικό; Όπου θα μπορείς να γράψεις, να κάνεις χαβαλέ, να μαλώσεις(κι αυτό έχει το γούστο του) και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Κατ' εμέ το πρόβλημα είναι το πού θα ανεβαίνουν οι υπότιτλοι. site και forum για να "υπάρχει κάτι ελληνικό" που θα μπορεί να "γράψεις, να κάνει χαβαλέ κτλ" υπάρχου πολλά και μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα κιόλας.

Ρε σεις, μήπως υπάρχει κάποια κρυφή agenda και δεν έχω πάρει πρέφα?

Αν νομίζεις ότι κέρδισαν κάποιοι επειδή δεν είδες αυτό που περίμενες να δεις (δηλαδή δεκάδες καινούριους υπότιτλους από οποιαδήποτε ομάδα) αμέσως, κάνεις μεγάλο λάθος.

Εξήγησε μου γιατί κάνω λάθος σε παρακαλώ. Σκοπός τους ήταν να μην έχουμε ελληνικούς υπότιτλους. Δεν το πέτυχαν ?

• Moderators
Δημοσ.

Περιμένω μια σαφή απάντηση: Γιατί σταμάτησαν τα uploads ?

Δεν ξέρω αν είναι σαφής, αλλά αυτήν εχω:

Δηλαδή θα το πάμε "ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς" (πιο λαϊκά γνωστό ως "στις 9 του μακαρίτη άλλος μπήκε μες στο σπίτι";

Και γιατί; Για να πάρουν "εγκαίρως" υπότιτλους οι απλοί "χρήστες" -για να μην τους λείψει το σπορ; Για να δώσουμε εμείς οι υπόλοιποι μια γερή απάντηση στην ΕΠΟΕ, όσο το greektvsubs και τα υπόλοιπα sites που ως τώρα φιλοξενούσαν υπότιτλους θα τα τρώει η εμπλοκή;

(Δεν έχω τίποτα με τους απλούς χρήστες btw -εκτός και απ'όταν μου πρήζουν τα ουμπαλα για το πότε θα είναι έτοιμο αυτό και πότε εκείνο.)

Έχω όμως αρκετούς ενδοιασμούς στο να εγκαταλείψω το greektvsubs (και πόσο μάλλον ενόσω δουλεύω σε ομάδα) τόσο νωρίς, χωρίς να έχει βγει καν μια επίσημη ανακοίνωση απο το ste-, το οποίο φιλοξένησε δουλειά μου σε υπότιτλους, την οργάνωσε/οργανώνει και την προώθησε/προωθεί με τρόπο που με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο- για το που εκτιμούν ότι πάει ή έχει ήδη πάει η κατάσταση.:rolleyes: There.

Δημοσ.

Gdp77 Γενικά μιλούσα, όχι σε σένα, και τα Αγγλικά μου είναι τόσο καλά όσο τα δικά σου Γιαπωνέζικα. Ούτε σε καμιά ομάδα ήμουνα ούτε μετάφραση έκανα, απλά ήμουνα ένα μέλος σε όλα τα γνωστά site που έπαιρνα από το καθένα ότι με βόλευε, με ελάχιστα ποστ....μπορείς να το διαπιστώσεις και από το παρόν site, 3,5 χρόνια 8 ποστ. Αλλά δε σημαίνει ότι δε παρακολουθώ τι γίνεται, τι παίζει, τι κόντρες υπάρχουν, τι συμφέροντα(όχι οικονομικά, μη παρεξηγηθώ κιόλας) και διάφορα άλλα. Γι'αυτό πρότεινα συνεργασία στα site.

Το αν θα πάρουμε τον υπότιτλο ενός επεισοδίου ένα και δυο μήνες μετά, δεν με απασχολεί καθόλου. Το να βρεθεί λύση είναι το ζητούμενο..Κι αν δηλαδή δεν ανέβουν υπότιτλοι για 1 μήνα, αλλά μετά ανεβαίνουν κανονικά, έγινε αυτό που ήθελε η εποε? Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, μη σου πω ακόμα πιο δυνατό από παλιά.

Δημοσ.

Ρε σεις, μήπως υπάρχει κάποια κρυφή agenda και δεν έχω πάρει πρέφα?

Φίλε αν δεν είχα 4 σερί μέρες σκατά (και όχι μόνο λόγο gtvs) θα γελούσα με το ανέκδοτο σου. Αλλά επειδή έχω τις μαύρες μου αυτή την εβδομάδα θα σου πω απλά να μην ξαναποστάρεις κάτι τέτοιο και να ζητήσεις συγγνώμη απ' όλους τους μεταφραστές για αυτό που μόλις είπες. ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΛΑ ΦΑΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ. Το γεγονός ότι αυθόρμητα όλοι έχουν σκεφτεί το ίδιο πράγμα, δηλ το να περιμένουν ανακοίνωση του gtvs κάτι δείχνει.

Δείχνει την αγάπη μας για το site, πόσο πολύ το πονάμε πόσο απαραίτητο είναι στην καθημερινότητα μας.

Ένας μεταφραστής του greektvsubs (και χωρίς ατζέντα)

Δημοσ.

Παιδια,γιατι καθεστε με λογια?Δεν παμε να μαζευτουμε ολοι και να παμε στην εποε και θα φωναζουμε "Free greektvsubs!" ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...