Προς το περιεχόμενο

Τέρμα οι ελληνικοί υπότιτλοι;

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μια μικρή παρένθεση:

Οι μεταφραστές δεν εχουν δικαίωμα στους υπότιτλους ούτε εχουν δικαιώμα να αποφασίζουν που θα διανεμηθούν. Μπορεί να το επιθυμούν αλλά δικαίωμα δεν έχουν.

Οι υπότιτλοι όπως και οι ταινίες η μουσική και το software είναι ολωνόνε. Τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των δημιουργών τα κλάσαμε στο πρώτο επεισόδιο τότε που αποφασίσαμε οτι όλα είναι όλων χωρίς άδειες και τέτοιες παπαριές.

Αν πραγματικά εχει γίνει αυτό (δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το άθλημα) να ζητάνε οι μεταφραστές οι υπότιτλοι να διανέμονται μόνο απο συγκεκριμένο site ή κανάλι ή γουα-ε-βα τοτε το γλοιώδες νομίζω είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος.

Μα το θέμα είναι ότι οι μεταφραστές επιθυμούν να διανέμουν τους υπότιτλους τους όπως θέλουν. Σωστά το είπες, επιθυμούν.

Ξέρεις γιατί; Το πιο απλό θα σου πω, και το ανέφερε εμμέσως πιστεύω και ο momotis πιο πάνω. Γιατί άλλοι, εκμεταλλεύονται τον κόπο τους και την προσφορά τους, πλουτίζοντας (ελπίζω να μην το σκότωσα).

Επομένως ναι επιθυμία τους είναι, όχι δικαίωμά τους.

Αν αυτό είναι γλοιώδες, τι να πω.

Σίγουρα πάντως δεν είναι ανήθικο να προσφέρεις ανιδιοτελώς και το μόνο που θες σε αντάλλαγμα, είναι να μην το εκμεταλλεύεται άλλος, αλλά να ακούσεις ένα ευχαριστώ παραπάνω και γι'αυτό κάνεις τις επιλογές σου.

@momotis. Σου ξαναλέω. Οι ιδιοκτήτες του gtvs δεν έχουν όφελος οικονομικό, αντιθέτως.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μια μικρή παρένθεση:

Οι μεταφραστές δεν εχουν δικαίωμα στους υπότιτλους ούτε εχουν δικαιώμα να αποφασίζουν που θα διανεμηθούν. Μπορεί να το επιθυμούν αλλά δικαίωμα δεν έχουν.

Οι υπότιτλοι όπως και οι ταινίες η μουσική και το software είναι ολωνόνε. Τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των δημιουργών τα κλάσαμε στο πρώτο επεισόδιο τότε που αποφασίσαμε οτι όλα είναι όλων χωρίς άδειες και τέτοιες παπαριές.

Αν πραγματικά εχει γίνει αυτό (δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το άθλημα) να ζητάνε οι μεταφραστές οι υπότιτλοι να διανέμονται μόνο απο συγκεκριμένο site ή κανάλι ή γουα-ε-βα τοτε το γλοιώδες νομίζω είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος.

Επειδή σέβομαι τον ιδιοκτήτη αυτού του site ο οποίος και έσωσε το GTvS από τον αφανισμό, δε θα εκφραστώ όπως αρμόζει. Και μη νομίζεις ότι φοβάμαι μη με κάνεις ban, ρίξε μου όσα θες και άλλα τόσα από πάνω.

Σε απάντηση του ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ SMOD Tonypapadovic, τον οποίο μα το Θεό καμιά φορά λυπάμαι όταν έχει να κάνει με μερικούς σαν και την πάρτη σου στο σάιτ όπου έχει αυτή την ιδιότητα, πάρε και τα δικά μου σχόλια, που έχω μεταφράσει...και πέντε αράδες.

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είμαι μέλος στο GTvS εδώ και 25 μήνες, είναι κατά την άποψή μου ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που λέγεται Ελλαδιστάν στο θέμα του Ιντερνετ. Προσωπικά χέστηκα αν βγάζουν οι διαχειριστές χρήματα, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και δε με ενδιαφέρει, δικό τους είναι το σάιτ και δε με απασχολεί τι κάνει ο άλλος για να ζήσει. Βγάζουν δε βγάζουν, εγώ ΓΟΥΣΤΑΡΑ και ΔΙΕΘΕΣΑ τον ΚΟΠΟ ΜΟΥ πρώτα από όλα ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ και μετά για όσους τον ήθελαν, γιατί ο κάθε μεταφραστής πρώτα κάνει ό,τι κάνει επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ. Και αν θες ρώτα και τον Τόνυ πόσες φορές έχουμε γίνει ΚΩΛΟΣ εκεί μέσα εγώ με τους διαχειριστές για άλλα θέματα με άλλα μέλη, για να μη λες ότι φοβήθηκα να μη σε κράξω, είσαι και mod, τρομάρα σου...

LONG LIVE GREEKTVSUBS, LONG LIVE THE ADMINS, MODS, SMODS, TRANSLATORS!!!

Δημοσ.

Clone Wars εγινε το τοπικ...

Λοιπον εν κατακλειδι,ξερω οτι η αδικια δυστυχως φερνει και οργη

πολλες φορες μια αποψη σε ενα φορουμ που μπορει

να μη συναυδει με τα πιστευω καποιου

οταν ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ και γινεται οσο πιο ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ

κατανταει βαρετη και ανουσια.

Στα επι του θεματος.

πιστευω οτι δοθηκαν απαντησεις ακομα και για τον πιο

αργοστροφο να τις κατανοησει επακριβως και γιατι ειπωθηκαν.

Δε γινεται ολες οι αποψεις να ειναι συμφωνες,

δε γινεται ομως να αλλαξουμε την αποψη καποιου επειδη εμεις δε συμφωνουμε μαζι του.

Πραγματικα μπορω να πω οτι συγκεκριμενα μελη με καλυψαν με τις

επεξηγησεις τους μεχρι τωρα.

Θαρρω επισης οτι το τοπικ μπορει να συνεχισει ανετα

εποικοδομητικα την συζητηση την οποια και θα παρακαλουθω με ενδιαφερον.

Δε θα απαντησω ξανα σε ερωτηματα και ποσο μαλλον κλωνων,

σε αποψεις που εχουν επεξηγηθει πολλακις με ποικιλλους τροπους,

Λιγη προσπαθεια θελει να κατανοησεις επακριβως το υφος αυτου που γραφτηκε και σε ΠΟΙΟΝ απευθυνθηκε.

Δοξα το θεο e-λιθοβολισμος για αντιθετη αποψη δεν εχει βγει ακομα,ειμαι τυχερος :-) .

Παρακαλω λοιπον οσοι διαβασατε,αγανακτισατε,

σπασατε τα πληκτρολογια απο την αγανακτιση,

προσπεραστε τα σημεια που διαφωνειτε και τοποθετηθειτε σε αλλα που

ισως δεν εχουν τεθει ακομη?

Σε οτι αφορα,την καλυψη μου στο θεμα,εχει ηδη κατατεθει

και δεν χρηζεται περαιτερω αναλυσης και εξηγησης.

Ειρηνη ημιν.

Παω για καφε και ταβλι,τα λεμε σε αλλο θεμα.

Δημοσ.

οσον αφορα το οτι διανεμονταν μονο σε εκεινο το σαιτ, εχεις δικιο οτι θα μπορουσαν να επιτρεπουν να τους ανεβαζουν σε αλλα σαιτ, απλα πιστευω πως επιθυμουσαν να μενουν εκει οι υποτιτλοι γιατι αν αρχιζαν να ολοι παιρναν τους υποτιτλους τους απο αλλου τοτε λιγοτερη επισκεψιμοτητα=λιγοτερα εσοδα=παει το σαιτ, δεν νομιζω οτι τα λεφτα απο donate(αν υπαρχουν) ειναι τοσα πολλα ωστε να μην χρειαζονται διαφημισεις, ασε που ψαχνω τωρα να βρω το donate και δεν το βρισκω, μονο αν το γραψω μονος μου στο url το βλεπω. μπορει οπως λες οι ιδιοκτητες να εχουν καποιο κερδος(δεν το γνωριζω) αλλα δεν πιστευω οτι ειναι σε τετοιο βαθμο ωστε να σταματησουν τη δουλεια τους.καποια παραπανω χρηματα χρειαζονται για συντηρηση καινουριους σερβερ κλπ αυτα δεν ειναι εξοδα? ολα τα προηηγουμενα ειναι προσωπικη μου αποψη και δεν μπορω να γνωριζω τι συμβαινει με βεβαιοτητα.

Δημοσ.

Οι μεταφραστικές ομάδες των House, Dexter, PB, αν συνεχίζουν το έργο τους, μπορούν να μου στέλνουν τους υπότιτλους που φτιάχνουν. Αναλαμβάνω να τους ανεβάζω στο blog μου.

Y.Γ. Για ποιο λόγο οι μεταφραστικές ομάδες δεν ανεβάζουν πλέον υπότιτλους σε ξένα site όπως opensubtitles.org?

• Members
Δημοσ.

Λέτε να ισχύει (πλάκα θα είχε);

We had the same thing happening in Estonia about a year or two ago. At first the site was closed down for a couple of times and fans were really pissed. But then a solution was found. When you enter the page, it simply says “Stories”. You can search for “stories a-z”, “tell a story”, etc. The guys that translate movies and TV-shows are called “story-tellers”. I donʼt know how they managed to win in court, but as the site has been up and running for about half a year now, I guess they did. In the site it is said that you are not allowed to add any subtitles to the webpage, but you are allowed to re-tell a story to others. So it is simply “coincidental” that the “stories” are very accurate to the movies. LOL :)

Itʼs exactly the same in Estonia that for most tv-shows last yearʼs season is shown or even older. So fans like to download to get the latest tv-shows and create subtitles to them.

http://torrentfreak.com/anti-pirates-wipe-out-movie-and-tv-fansub-sites-081017/

Δημοσ.
Ρε συ momotis αυτα που λες, μπορουν ανετα να θεωρηθουν "υποσυνολο" και να αναχθουν στην ιδεολογια της αναρχιας.

Σου εξηγησαν πολλες φορες τα παιδια,οτι τα διανεμουν στο συγκεκριμενο site και οχι σε ολα τα φορουμ του κοσμου,διοτι υπαρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.

Προφανως,εσυ προτιμας να διαλυθουν τα συνορα,να μην υπαρχουν κρατη,κανονες και οργανωμενη κοινωνια,οποτε θελεις να γινει το ιδιο και στο GTvS.

Μπατε σκυλοι αλεστε δηλαδη.

.

No offence, και χωρίς να θέλω να κάνω τον "δικηγόρο του διαβόλου", πρέπει να σε πληροφορήσω πως πάνω στην σύγχυσή σου έμπλεξες την βούρτσα με την λούτσα... :-)

Δημοσ.
Οι μεταφραστικές ομάδες των House, Dexter, PB, αν συνεχίζουν το έργο τους, μπορούν να μου στέλνουν τους υπότιτλους που φτιάχνουν. Αναλαμβάνω να τους ανεβάζω στο blog μου.

Y.Γ. Για ποιο λόγο οι μεταφραστικές ομάδες δεν ανεβάζουν πλέον υπότιτλους σε ξένα site όπως opensubtitles.org?

Για μας που θελουμε να πουμε την ιστορια του Smallville-που λενε και οι Εσθονοι-εχεις χωρο?

Δημοσ.

Βλέπω αρκετές σειρές με υπότιτλους που κατέβαζα από τις σελίδες που έκλεισαν οπότε από την μία με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη αλλά από την άλλη δεν έχω το θράσος να διαμαρτυρηθώ για κάτι παράνομο που έκανα.

Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να κατεβάζουν σειρές και ταινίες χωρίς να τις πληρώνουν.

Όταν διαμαρτύρεστε έχετε στο μυαλό σας ότι παρανομούμε κατεβάζοντας ταινίες, σειρές, μουσική και προγραμματα από το internet.

Δημοσ.

Και συ καταλαβε οτι μιλαμε για ενα srt ενα txt ενα απολυτα νομιμο αρχειο. Η μεταφραση γινοταν επι ενος αλλου αρχειου που εδινε ενας κινεζος. Δεν μπορει να θεωρηθει παρανομο οτι εγω μεταφραζω ενα αλλο αρχειο που δεν ανηκει στην εταιρια.

Καταλαβε την διαφορα, ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ οτι μπορω να κανω μεταφραση ενος srt χωρις καν να ξερω για ποια σειρα ειναι, χωρις να βλεπω το επισοδειο, χωρις να εχω σχεση και να διαμαρτυρηθουν σε μενα και οχι σε αθτον που το τραβηκε στο net, ειναι απλα γραφικο

Δημοσ.
Για μας που θελουμε να πουμε την ιστορια του Smallville-που λενε και οι Εσθονοι-εχεις χωρο?

Ναι. ανεβάστε σε rapidshare και δώστε μου links της ιστορίας σας ή εναλλακτικά ανεβάστε στο opensubtitles.org

• Moderators
Δημοσ.
Βλέπω αρκετές σειρές με υπότιτλους που κατέβαζα από τις σελίδες που έκλεισαν οπότε από την μία με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη αλλά από την άλλη δεν έχω το θράσος να διαμαρτυρηθώ για κάτι παράνομο που έκανα.

Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να κατεβάζουν σειρές και ταινίες χωρίς να τις πληρώνουν.

Όταν διαμαρτύρεστε έχετε στο μυαλό σας ότι παρανομούμε κατεβάζοντας ταινίες, σειρές, μουσική και προγραμματα από το internet.

Pitsi. Είσαι εκτός θέματος. Εκτός και αν θεωρείς ότι είναι το ίδιο ακριβώς να κατεβάζεις ταινίες, να κατεβάζεις προγράμματα, να κατεβάζεις επειδόσια από σειρές και το να κατεβάζεις κείμενα υποτιτλων.

Και, η λογική, "τα έκανα και εγώ όλα αυτά τα παράνομα, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν διαμαρτύρομαι" μου ακούγεται ακριβώς σαν "εγώ σκότωσα το άλλο μισό χωριό, αλλά τουλάχιστο δεν βγήκα στα κανάλια να φωνάζω είμαι αθώος".

Δημοσ.

Ενταξει μετα απο 450 μυνηματα η συζητηση εχει λιγο αποπροσανατολιστει... και λογικο ειναι... μπηκαν στην κουβεντα και καποια αντιδραστικα οντα τα οποια απλα γουσταρουν να το παιζουν "ξεχωριστοι" και να προκαλουν πετοντας τις κοτσανουλες τους ωστε ο κοσμος να ασχολειτε μαζι τους για να νιωθουν αυτοι σημαντικοι.

Το θεμα μας ειναι ενα και ολα τα αλλα ειναι λογια για να γεμιζουμε το σαιτ

Υπαρχει μια "Μη κερδοσκοπικη εταιρια" με τον νομο στο πλαι της που προσπαθει να εμποδισει για καποιους γνωστους - αγνωστους λογους (καταλαβαινετε τι εννοω) την ελευθερη - αφιλοκερδής δημιουργια υποτιτλων ωστε να εμποδισει εμμεσα και καλα την παρανομη διακινηση ταινιων. Το να προσπαθουμε να πεισουμε τον κοσμο η τους εαυτους μας οτι αυτο ειναι νομιμο καμια σημασια δεν εχει. Το να προσπαθουμε να πεισουμε τους απιστους οτι αυτο που κανουμε ειναι κατι σημαντικο παλι καμια σημασια δεν εχει. ΤΟ μονο που εχει σημασια ειναι ΠΩΣ εμεις ολοι που τοσο καιρο ειχαμε κατι δικο μας και το γουσταραμε και το χαιρομασταν ΤΩΡΑ που καποιοι θελουν να μας το στερησουν πως εμεις θα το ξαν' αποκτήσουμε. Και μαλιστα οχι μονο να το ξαν' αποκτήσουμε αλλα να βρουμε και τροπους να το θωρακισουμε... Συζητησεις με ελαφρομυαλους που προσπαθουν να μειωσουν αυτο που κανουμε , με κακοβουλους που προσπαθουν να μας "πονεσουν" και το ευχαριστουνται ειναι ηλιθιο και ασκοπο...

Και να σας πω και κατι ακομα .Τo GTVs οπως και πολλα αλλα site ιδιου περιεχόμενου εχουν μια απιστευτη συγκεντρωμενη μαζα ανθρωπων που ενωνονται κατω απο ενα συγκεκριμενο θεμα... οταν το GTVS εχει 150.000 ατομα που καλως η κακως υποστηριζουν την ιδεα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ διακινησης ενως προιντος ΟΤΑΝ υπαρχουν εκατονταδες ατομα σε αυτην την ομαδα που προσφερουν το εργο τους χωρις αμοιβη και οταν υπαρχουν χιλιαδες ατομα που το επιβραβεύουν αυτο με συγχωρείται αλλα δεν θελει και πολυ σκεψη για να καταλαβει καποιος οτι αυτο ΕΝΟΧΛΕΙ και ενοχλει γιατι αντιβαινει σε καθε "νομο" που βρισκεται σε εφαρμογη στην σύγχρονη κοινωνια μας... Γιατι εμεις μπορει να μας βλεπουμε ως μια ακακη ομαδα (των 150000 ατομων βεβαια) που κανει το γουστο της αλλα καποιοι αλλοι μας βλεπουν ως μια απειλη για τα συμφεροντα τους... και την χτυπανε τωρα πριν παρει μεγαλυτερες διαστάσεις...αυτα το ολίγα ( τι λιγα έκθεση εγραψα παλι) και κλεινωντας να θυμισω και κατι σε ολους τους συμμετέχοντες.. ολα αυτα που γραφουμε εδω τα διαβαζουν στην εποε και ισως να γελανε ισως να χαιρονται ισως να εχουν προβληματιστεί (ποσώς με ενδιαφερει) . Οταν θα κυκλοφορουν αναμεσα μας ομως καλο ειναι να κρυβουν την ιδιοτητα τους γιατι δεν ειναι καθολου συμπαθείς... και ο κοσμος που εχει αγανακτήσει ειναι παρα πολυς....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...