Προς το περιεχόμενο

Τέρμα οι ελληνικοί υπότιτλοι;

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαι ένας από τους χιλιάδες (φαντάζομαι) εξαγριωμένους (είμαι σίγουρος) χρήστες του greektvsubs.gr και θέλω και από εδώ να ευχαριστήσω τα παιδιά για την εξαιρετική τους δουλειά. Αν οι μεταφραστικές ομάδες συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σε dexter, big bang theory, Desp. Housewives, Heroes και House.

Επίσης είμαι απόλυτα σίγουρος οτι σε κανένα δίμηνο θα λέμε "θυμάσαι τους μαλάκες που θέλανε να σταματήσουν τους υπότιτλους; χααχααχα":devil:

Δημοσ.
Ένα που έχω κατά νου έχει κανονικά άδεια...

Αναφέρει η άδεια ότι επιτρέπει την ενοικίαση των ταινιών;

Πάντως για το ότι υπάρχει νομικό κενό είμαι σίγουρος...

Δημοσ.

Ερώτηση προς τα μέλη-νομικούς του insomnia:

Υπάρχει περίπτωση αυτά που όλοι μας αναρωτιόμαστε σχετικά με την νομιμότητα ή όχι των υποτίτλων που γράφουμε εμείς να μπορέσουν τα παιδιά να τα διεκδικήσουν σε δικαστικό αγώνα; Προσωπικά, αν και ο νόμος είναι αρχικά αφοπλιστικός, μου φαίνεται υπερβολικός - στο κάτω κάτω εγώ δημιουργώ το κείμενο που διανέμω, αν δηλαδή δεν το ονομάσω Lost.4x04.srt και το ονομάσω konnak.srt (και το οποίο δεν περιέχει κανένα προστατευμένο κείμενο - δεν υπήρχε πριν το γράψω!) πως μπορούν να με κατηγορήσουν ότι αντιγράφω κάτι που ... δεν έχει γραφτεί ακόμα;! Δηλαδή, μια τέτοια δικαστική μάχη δε μου φαίνεται χαμένη από χέρι, και σε αυτή την περίπτωση ένα ανοιχτό donate από όλους μας για να μπορέσουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη δικαστική περιπέτεια θα το υποστηρίζαμε όλοι μας, και σίγουρα το ποσό που θα μαζευόταν θα βοηθούσε πολύ.

Πάντως, τρομάζω όταν βλέπω πως τελικά οι νόμοι μας δεν είναι τόσο προοδευτικοί όσο μας λένε απ' όταν ήμαστε παιδιά, αφού αν μαζευτούμε 10 φίλοι σε ένα σπίτι και δούμε μια ταινία που έχω αγοράσει (!), πιθανόν να θεωρηθώ παράνομος (ότι δηλαδή κάνω δημόσια προβολή της ταινίας!). Δηλαδή, πέρα από τις εταιρίες που έχουν φάει ήττα από τη διάδοση ταινιών/σειρών μέσω ίντερνετ, οι νόμοι που διέπουν τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας μου φαίνονται σκοταδιστικοί και φασιστικοί συνάμα.

Δημοσ.
Ιδού η επίσημη απάντηση που έλαβα απο την εποε για την νομιμότητα της διακίνησης υποτίτλων στο διαδύκτιο, προς πληροφορησή σας:

Κε *********,

σας γνωρίζουμε ότι η διακίνηση υποτίλτλων στο διαδίκτυο είναι παράνομη, εκτός αν ο δημιουργός του έργου το έχει επιτρέψει, και καλύπτεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της χώρας μας.

Σας παραπέμπouμε σε σχετικό σχόλιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από ουδέτερο blogger (προφανώς νομικό) για να μην θεωρηθεί ότι επιδιώκουμε μεροληπτικά το συμφέρον των εταιρειών - μελών μας.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7746502719403774161

:eek:

Ναι χαίρω πολύ, και εγώ λέω πως οι κουλουράδες πουλάνε παράνομα κουλούρια. Συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο - νόμο που να αναφέρει κάτι σχετικό θέλουμε:mad:

Δημοσ.

Ρε παιδιά γιατί δεν γίνεται torrent tracker το subs4u και το κάθε subs4u να βρούμε την υγειά μας;

θα βάλουν και ένα πολύ ωραίο νομικό κείμενο για accept πριν από την είσοδο στο site κλπ και θα κατεβάζουμε όμορφα και ωραία τα .torrent files χωρίς servers και ιστορίες.

Δημοσ.

το θεμα δεν ειναι για το πως θα βρησκουμε υποτητλους αυτο ειναι το μονο ευκολο πραγματικα φιλε darkboy

Δημοσ.

ανοιξε το movieplace ;)

ακυρο οταν πας να κατεβασεις λεει :

Η διανομή υποτίτλων από το παρόν site έχει απενεργοποιηθεί επ αόριστο!

Δημοσ.

Οι ομαδες του greektvsubs και των αλλων, μπορουν να ανεβαζουν τους υποτιτλους τους στα tvsubtitles.net και opensubtitles.org

Τα φορουμς μπορουν να χρησιμοποιουνται ως εχουν, απλα το κατεβασμα θα γινεται απο αυτα τα sites. Μπορουν ακομη να μην αλλαξει τιποτα, απλα τα download links να 'δειχνουν' προς αυτα τα sites.

Ετσι το greektvsubs δεν θα φιλοξενει το 'παρανομο' υλικο, αλλα οι ματαφρασεις θα οργανωνονται και θα γινονται κανονικά

Δε θα κλεισουν αυτα τα site οσο και αν προσπαθησουν οι της εποε.

Δημοσ.

Μετά από τις φωνασκείες και τα λάβαρα της επανάστασης ας αναρωτηθούμε κάτι.

Οταν εν έτει 2005 - 2006 κατεβάζαμε σειρές από που τις κατεβάζαμε? Μήπως από ξένα trackers? Τώρα πόσοι από εσάς κατεβάζουν απο ξένα site? Ελάχιστοι (εγώ). Γιατί? <ήπως γιατί υπάρχουν ελληνικοί trackers οι οποίοι δεν είναι τόσο αγνοί? Μήπως γιατί βγάζουν φράγκα πουλώντας (όχι στα μέλη τους) παράνομο υλικό? Μήπως γιατί βάζαν τους υπότιλους σε κάθε release κλέβοντας δουλειές άλλων ξένων group? Εσείς γιατί νομίζετε δεν κυνηγάνε τις scene releases σε βιντεοπαιχνίδια και σε hd υλικό? Φοβούνται, δεν ξέρουν ποιοι είναι, ή το ξεχνάνε? Διαφήμιση απλά. Ομως τι γίνεται με το warez υλικό? Μήπως για να βρείτε δισκογραφίες πρέπει όχι μόνο να πληρώσετε το rapidshare αλλά και το ίδιο το site? Οπότε λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη για μένα η λύση είναι μια. Από μόνοι τους οι ελληνικοί trackers να πάψουν τη λειτουργία τους ή μαζική διαγραφή όλων μας από τέτοια site. Γιατί εσείς κύριοι (όχι οι μεταφραστές) κάνατε το χόμπι σας επάγγελμα και αυτό δε σας το επιτρέπουμε. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και κατεβάστε ασφάλειες. :shifty:

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπενθυμίζεται ότι μηνύματα που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά διαγράφονται.

Λέξεις όπως "τεαμσ", "κρεντιτσ" και "π2π" δεν ξέρω τι είναι αλλά ελληνικές δεν είναι.

Δημοσ.

Αυτή η τρομοκρατία δεν θα περάσει!Εμεις οι μεταφραστές στο greektvsubs δεν θα κάνουμε πίσω!Σαν μέλος της SmallvilleTeam έχω να πω ότι θα συνεχίσουμε την μετάφραση της σειράς έτσι για να σκάσουν και για να δείξουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στις απειλές αυτών των γελοίων ατόμων!

Αλήθεια έχουν καθίσει να σκεφτούν ότι εμείς με τις μεταφράσεις μας έχουμε βοηθήσει στην διαφήμιση όλων αυτών των σειρών και στις πωλήσεις τους στα DVD?

Αν ξανοικιάσω DVD ή αγοράσω να μου κοπεί το χέρι,μποϊκοτάζ εδώ και τώρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...