Προς το περιεχόμενο

Ο εξωτερικος μου σκληρος δισκος σταματησε να λειτουργει!!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο πτωση περιπου μισου μετρου ( ισως και λιγοτερο ) σταματησε να λειτουργει! Ηταν hitachi με εξωτερικη θηκη της επιλογης μου ( transcend - 2,5" ). Το λαμπακι αναβει, κανει και ενα μικρο θορυβο οταν το συνδεω, αλλα τιποτα. Τι μπορω να κανω; Εχω ολα τα δεδομενα μου σε αυτο τον δισκο, θα τρελαθω!!

-----Προστέθηκε 13/10/2008 στις 10 : 15 : 46-----

Μετα απο αυτο που διαβασα, αρχισα να ανυσηχω περισσοτερο. Και εμενα κανει μικρους θορυβους, λες και παει να φορτωσει κατι και μετα σταματαει..

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=5338

Δημοσ.

Απλό είναι, σακατεύεις την εγγύηση ανοίγοντας το κουτί και βάζοντας τον δίσκο σε άλλη θήκη (10 ?) ΧΩΡΙΣ μάλιστα εξασφάλιση ότι δεν την σακατεύεις "στο τζάμπα" ...

Δημοσ.

Δε καταλαβα τι εννοεις;; Εγω θελω τα δεδομενα μου πισω. Δε με ενδιαφερει ο σκληρος.. 120 ευρω εκανε. Ενταξει, δε θα πεθανουμε κιολας.

Δημοσ.

οι 2.5ριδες χαλάνε εύκολα (μου έχουν χαλάσει 3 έως τώρα). Στο μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι να χάλασε μόνο η θήκη.

δοκίμασε να τον βάλεις εσωτερικό να δεις αν δουλεύει.

Δημοσ.
Μετα απο πτωση περιπου μισου μετρου ( ισως και λιγοτερο ) σταματησε να λειτουργει! Ηταν hitachi με εξωτερικη θηκη της επιλογης μου ( transcend - 2,5" ). Το λαμπακι αναβει, κανει και ενα μικρο θορυβο οταν το συνδεω, αλλα τιποτα. Τι μπορω να κανω; Εχω ολα τα δεδομενα μου σε αυτο τον δισκο, θα τρελαθω!!

Πτώση μισού μέτρου με το δίσκο εν λειτουργία; Λογικά αποχαιρετάς το δίσκο σου και τα δεδομένα μαζί (εκτός αν είναι τόσο πολύτιμα και αντέχεις το κόστος του να τον στείλεις σε εξειδικευμένη εταιρεία για recovery).

Σύνδεσέ τον εσωτερικά στο pc μήπως και απλά χάλασε η θήκη και ο δίσκος επιβίωσε..

Δημοσ.

Χλωμο το βλεπω να χαλασε η θηκη γιατι οταν τον κουναω, ακουγεται ενας θορυβος, λες και εχει φυγει ενα μικρο κομματακι απο μεσα.. Κριμα παντως.. Ολα τα δεδομενα μου πανε.. Παει και ο σκληρος, αφου εχω πεταξει την εγγυηση.. Καλα να παθω.

Δημοσ.

Πήγα να κάνω ένα αναλυτικότατο ποστ χθες, κόλλησε ο δίκος μου ο μάγκας εδώ πέρα, χάθηκε (εννοείται) το ποστ προς ποστάρισμα, σάλταρα και δεν ήμουν σε θέση να τα ξαναγράψω.

Λοιπόν.

(όσο για την εγγύηση, μ@λακί@ σου όντως, γιατί οι εγγυήσεις ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ μπορεί να αποβούν σωτήριες)

Από 'κει και πέρα : Το ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ακούς κάτι να κουνιέται...ΕΙΝΑΙ θετικό! Μπορεί να σημαίνει ότι κάτι χάλασε μέσα στο κουτί, και όχι απαραίτητα ΚΑΙ ο δίσκος.

Κι αφού δεν παίζει εγγύση κουτιού, βγάλε το δίσκο, και πάρε το πιό φθηνό κουτί για 2.5άρη δίσκο. Κάνει μόνο 12 ? με δωρεάν παραλαβή από e-shop point http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802160 (για USB 2.0). Αν δεν δουλέψει, "έχασες" απλά 12 ? (αν βέβαια είναι να θέλεις να ξαναέχεις εξωτερικό 2.5άρη, δεν θα πάει χαμένο) (...κι αν υπάρχει laptop να τον δοκιμάσεις, δε θα χρειαστείς ΚΑΝ να δώσεις τα 12? για αγορά κουτιού για "δοκιμή", με την προοπτική να πάνε τζάμπα, αν δεν σκοπεύεις να ξαναπάρεις 2.5άρη για εξωτερικό)

Από 'κει και πέρα (αν δεν σάλταρες και δεν έχεις στείλει τον δίσκο στον κάδο ανακύκλωσης - τον κανονικό :-) ) , και καίγεσαι για τα δεδομένα σου, επικοινώνησε με http://www.tictac.gr και http://www.anaktisis.gr.

Nα κάθεσαι όμως, διότι θα σου πουν stuff like "για να τσεκάρουμε τον δίσκο, ακόμα κι αν δεν ανακτήσουμε κάτι, θέλουμε καμμιά 200άρα (ναι, για ευρά μιλάμε). Κι από 'κει και πέρα ρώτα πόσο ενδέχεται να ανέβει το ποσό. Τεσπα ΠΑΡΕ ένα τηλ και ρώτα, δεν έχεις να χάσεις τπτ.

ΑΝ όμως ο σκληρός αναγνωριστεί στο device manager, με το καινούριο κουτί *, έστω κι αν δεν τον βλέπεις στο my computer, έλα και πες για να πάμε παρακάτω για ανάκτηση partittion table ή δεδομένων .

*ή σε ένα laptop φαίνεται στο BIOS, ΧΩΡΙΣ να ακούγονται "περίεργοι θόρυβοι" - οπότε πας σφαίρα κι αγοράζεις κουτί

Δημοσ.

Εννοουσα οτι ο θορυβος ακουγεται απο τον ιδιο τον σκληρο. Εβγαλα το σκληρο απο κουτι και τον κουνουσα και ακουγοταν λες και κατι εχει σπασει και κουνιεται.. Οποτε ασχημα τα πραματα..ε;

Δημοσ.

...άμα τον κουνάς και κάνει σαν kinder-έκπληξη...άντε γειά...

(αν και χλωμό το κόβω με μια τέτοια πτώση να έχει πάθει ΤΕΤΟΙΑ ζημιά πιά..

Ισχύει το προηγούμενο μου ποστ πάντως)

Δημοσ.

Πηγα ρωτησα ενα γνωστο μου που εχει μαγαζι με υπολογιστες και μου ειπε να τον παω να δει αν μπορει να κρατησει τα δεδομενα. Με ειπε οτι μπορει να παρει και 1,2 ημερες η διαδικασια και το μεγιστο που θα με παρει ειναι 50 ευρω. Θα το παω την επομενη εβδομαδα να δω τι θα γινει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Πήγα να κάνω ένα αναλυτικότατο ποστ χθες, κόλλησε ο δίκος μου ο μάγκας εδώ πέρα, χάθηκε (εννοείται) το ποστ προς ποστάρισμα, σάλταρα και δεν ήμουν σε θέση να τα ξαναγράψω.

Λοιπόν.

(όσο για την εγγύηση, μ@λακί@ σου όντως, γιατί οι εγγυήσεις ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ μπορεί να αποβούν σωτήριες)

Από 'κει και πέρα : Το ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ακούς κάτι να κουνιέται...ΕΙΝΑΙ θετικό! Μπορεί να σημαίνει ότι κάτι χάλασε μέσα στο κουτί, και όχι απαραίτητα ΚΑΙ ο δίσκος.

Κι αφού δεν παίζει εγγύση κουτιού, βγάλε το δίσκο, και πάρε το πιό φθηνό κουτί για 2.5άρη δίσκο. Κάνει μόνο 12 ? με δωρεάν παραλαβή από e-shop point http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802160 (για USB 2.0). Αν δεν δουλέψει, "έχασες" απλά 12 ? (αν βέβαια είναι να θέλεις να ξαναέχεις εξωτερικό 2.5άρη, δεν θα πάει χαμένο) (...κι αν υπάρχει laptop να τον δοκιμάσεις, δε θα χρειαστείς ΚΑΝ να δώσεις τα 12? για αγορά κουτιού για "δοκιμή", με την προοπτική να πάνε τζάμπα, αν δεν σκοπεύεις να ξαναπάρεις 2.5άρη για εξωτερικό)

Από 'κει και πέρα (αν δεν σάλταρες και δεν έχεις στείλει τον δίσκο στον κάδο ανακύκλωσης - τον κανονικό :-) ) , και καίγεσαι για τα δεδομένα σου, επικοινώνησε με http://www.tictac.gr και http://www.anaktisis.gr.

Nα κάθεσαι όμως, διότι θα σου πουν stuff like "για να τσεκάρουμε τον δίσκο, ακόμα κι αν δεν ανακτήσουμε κάτι, θέλουμε καμμιά 200άρα (ναι, για ευρά μιλάμε). Κι από 'κει και πέρα ρώτα πόσο ενδέχεται να ανέβει το ποσό. Τεσπα ΠΑΡΕ ένα τηλ και ρώτα, δεν έχεις να χάσεις τπτ.

ΑΝ όμως ο σκληρός αναγνωριστεί στο device manager, με το καινούριο κουτί *, έστω κι αν δεν τον βλέπεις στο my computer, έλα και πες για να πάμε παρακάτω για ανάκτηση partittion table ή δεδομένων .

*ή σε ένα laptop φαίνεται στο BIOS, ΧΩΡΙΣ να ακούγονται "περίεργοι θόρυβοι" - οπότε πας σφαίρα κι αγοράζεις κουτί

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το φιλο με τη διαφορα οτι το δικο μου σκληρο τον αναγνωριζει στο device manager αλλα δεν τον εμφανιζει στο My Computer...

Τι κανω τωρα??

Δημοσ.

...κοιτάς το (ένα και μοναδικό για Data Recovery, και newborn κι όλας, φτου του να το χαιρόμαστε, sticky του topic). Ειδικά τη σελίδα 4

*sticky είναι τα threads που είναι στην αρχή ενός topic, του "Μονάδες Αποθήκευσης" πχ, και είναι σε "μπλε φόντο"...

Δημοσ.
...κοιτάς το (ένα και μοναδικό για Data Recovery, και newborn κι όλας, φτου του να το χαιρόμαστε, sticky του topic). Ειδικά τη σελίδα 4

*sticky είναι τα threads που είναι στην αρχή ενός topic, του "Μονάδες Αποθήκευσης" πχ, και είναι σε "μπλε φόντο"...

Ακολουθησα τις οδηγιες, μου εμφανισε το σκληρο μου αλλα ενω ειναι 120 gb μου τον εδειχνε 2000 gb!!!Σε καποιο βημα χρειαστηκε να κανει analyse και η διαρκεια του ξεπερνουσε τις 6 ωρες.Να το αφησω να το κανει η θα ειναι τσαμπα?

Επεισης εκει που εχει μεσα στο κυκλακι 240 που πρεπει να το κανω 255, εμενα γραφει 1!!Σημαινει κατι αυτο??

:fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...