Προς το περιεχόμενο

ext3


kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρ' όλο που δεν γνωρίζω αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες για το ext4, αν κρίνω από το ext3 δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι πολύ πρωτοποριακό. Όπως λέει και το άρθρο, θα φτιαχτεί πάνω στην βάση του ext3 άρα οι δυνατότητες εξέλιξης είναι περιορισμένες. Θεωρώ ότι είναι καιρός κάποιοι να αποφασίσουν να ξεκινήσουν με μια λευκή κόλα χαρτί και να σχεδιάσουν τα πάντα από την αρχή. Ένα σύγχρονο file system θα έλεγα οτι πρέπει να υποστηρίζει πλέον δυο πράγματα:

1. Native encryption και

2. Ταχύτατο searching σε όλα τα δεδομένα που θα κληθεί να διαχειριστεί ανεξάρτητα από το τι είδους αρχεία αποτελούν αυτά τα δεδομένα.

 

Όσον αφορά το 1ο, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να επεκταθώ, φαντάζομαι είναι κατανοητό οτι σε έναν κόσμο που τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά αυτό το feature έχει καθυστερήσει ήδη. Στο δεύτερο κομμάτι θεωρώ ότι το file system που θα το πετύχει αυτό θα δώσει ένα τεράστιο προβάδισμα στο λειτουργικό που θα το χρησιμοποιεί ώστε αυτό να πάρει και τη μερίδα του λέοντος στην αγορά. Και αυτό θα έπρεπε να είναι και ένα κίνητρο για τις εταιρείες που έχουν τους πόρους να διαθέσουν για την έρευνα και την ανάπτυξη ενός τέτοιου project ώστε να το τολμήσουν.

Στα πιο τεχνικά χαρακτηριστικά ενός file system και μιας και ο λόγος για το ext (σε σύνδεση με το 2o point μου πιο πάνω), ελπίζω κάποια στιγμή να ξεφύγουν από τα b-trees (έστω την μόντα που έχουν κάνει) για το indexing και να αναζητήσουν κάτι πιο σύγχρονο/γρήγορο/αποτελεσματικό (λέγε με B+ trees ενδεχομένως). Όποιος έχει ενδιαφέρον για το θέμα, πριν αρκετό καιρό είχα βρει αυτό το άρθρο, θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Αλλά ας το δούμε πρώτα το ext4 και κρίνουμε μετά :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...