axaraktiristos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Έχω ένα laptop HP Compaq nc6120 με ΧΡ pro το οποίο αποφάσισα να αναβαθμίσω. Σε πρώτη φάση λοιπόν αντικατέστησα την μνήμη από 512 ΜΒ που ήταν σε 2 GB και όντος είδα διαφορά στις επιδόσεις . Σε δεύτερη φάση θέλησα να αντικαταστήσω τον σκληρό δίσκο από 80 GB σε κάτι μεγαλύτερο. Αγόρασα λοιπόν έναν WD 250 GB ( WESTERN DIGITAL WD2500BEVE HDD 2.5'' 250GB ATA ) Αρχικά χρησιμοποίησα το utility της WD ώστε να είναι ορατός ο δίσκος και ξεκίνησα την διαδικασία χωρίσματος σε 3 partition ( C με λειτουργικό , D μεγάλο χώρο για data και Ε με λειτουργικό ) Εγκατέστησα τα ΧΡ pro στο C OK. Όταν προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση στο Ε ξεκίνησε κανονικά η διαδικασία ,αλλά μετά το πρώτο reboot έβγαλε μήνυμα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τεκμηρίωση του δίσκου … Το ίδιο παρουσιάστηκε όσες φόρες προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση . Τα ΧΡ αναγνωρίζουν κανονικά τον δίσκο στο μέγεθος του..(φόρτωσα το τελευταίο bios από το site της HP ) Με ψάξιμο στο Google υπάρχουν αναφορές χρηστών ( ? ) για όριο δίσκου τα 130 GB. Στο bios δεν αναφέρετε πουθενά ο σκληρός δίσκος σαν μέγεθος παρά μόνο σαν επιλογή σειράς στο boot , οπότε δεν μπορώ να δω αν αναγνωρίζετε σωστά. Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι τα ΧΡ αναγνωρίζουν τον δίσκο σαν 250 GB . Τι μπορεί να συμβαίνει ??
grigas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μου μυρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι στο bios αλλά κάτι με τα partition (active, logical, extended κλπ) αλλά μιας και δεν πολυκατέχω, ας απαντήσει κάποιος πιο σχετικός μη σε παρω και στο λαιμό μου.
axaraktiristos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μου μυρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι στο bios αλλά κάτι με τα partition (active, logical, extended κλπ) αλλά μιας και δεν πολυκατέχω, ας απαντήσει κάποιος πιο σχετικός μη σε παρω και στο λαιμό μου. Μα ούτος η άλλως τα windows στην εγκατάσταση ορίζουν μόνα τους το partition εγκατάστασης σαν active , έτσι δεν είναι ?? -----Προστέθηκε 14/10/2008 στις 07 : 36 : 59----- Η πληροφορία στα windows ότι ο δίσκος είναι 250 gb δίνετε από το bios η τα windows από μόνα τους αναγνωρίζουν τον δίσκο άσχετα από το τι λέει το bios ?? Υπάρχει άραγε τρόπος να δω το μέγεθος που αναγνωρίζει τον δίσκο το bios ? :rolleyes: -----Προστέθηκε 14/10/2008 στις 11 : 06 : 26----- ..... αν τελικά παραβλέψω την υπερηφάνεια μου και παρακαλέσω ... γονατιστός θα με βοηθήσει κανείς ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.