Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια!..οποιος γνωριζει

gghh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια οποιος γνωριζει τι μπορει να ειναι ας βοηθησει παρακαλω:

Λοιπον, απο χθες το βραδυ αρχισαν να συμβαινουν διαφορα κουφα στον υπολογιστη,

οπως ειδοποιησεις σχετικα με την ασφαλεια κ το antivirus, μετα αρχισε ξαφνικα να εξαφανιζεται το φοντο που ειχα βαλει στην επιφανεια εργασιας και να μπαινει απο μονο του ενα μαυρο φοντο (διαδικασια που επαναληφθηκε 2-3 φορες, με αποτελεσμα να εχω τωρα μονιμο το μαυρο φοντο!)

Το πιο κουφο μου το εκανε πριν λιγο, οπου εμφανιστηκε ενα alert οπου μου ζητουσε να πληκτρολογησω ενα valid product key των Vista, ή να αγορασω καποιο καινουριο, μια και "το ηδη υπαρχον φαινεται να μην ειναι αυθεντικο"..!!

Το οποιο ειναι τρελο διοτι τα vista που εχει το pc ειναι τα αυθεντικα που ειχε απο τοτε που το αγορασα, πριν κανα χρονο δηλαδη, και φυσικα δεν ειχα ποτε αντιστοιχα προβληματα. Φανταζομαι πως εχουν κανει καποια μ@@@@@ τωρα που το ειχα παει για service στο Milano, αλλα μου φαινεται απιστευτα τραγικο μετα απο format να του περασουν μη αυθεντικα Windows..!! Εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανεναν? Και εχει σχεση αυτο, αν οντως συμβαινει, με τις εξαφανισεις του φοντου που εγραψα παραπανω κτλ..?

Tι προτινετε να κανω? Να εοικοινωνησω με την Hp στην Ελλαδα?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και ζητω συγνωμη για το μακροσκελες post.

Δημοσ.

Θα μπορούσε να είναι από πειρατική κόπια, αλλά πιστεύω ότι είναι κάποιο ζουζούνι.

Το alert που σου έβγαλε, φαινόταν ότι είναι από τα vista ή από σελίδα του ie?

Αν σου είχε βγάλει για Antivirus 2009 τότε είναι σίγουρα από ιό. Scan-clean-scan-clean και repeat με διάφορα antivirus-antispyware προγράμματα σε full scan κατάσταση και όχι σε quick scan.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα...

Δημοσ.

το alert δεν ηταν απο IE..ηταν απο Vista..

εκανα scan με νορτον (το δικο του) το οποιο σταματησε απο μονο του στα πρωτα 10 λεπτα(!) ενω συνηθως κανει ωωωωωρες και τωρα του κανω εκ νεου με Αvira και Superantispyware (αν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι να τους εχεις εμπιστοσυνη..) Να κανω και με κανενα αλλο..?

Παραλληλα, πηγα στο site της microsoft οπου παρεπεμπε το alert σχετικα με το product key, οπου θα πρεπε να γινει καποιο convalidation υποτιθεται των vista που εχω η οποια φυσικα και "δεν μπορει να ολοκληρωθει" για καποιο μαγικο λογο..!

Περιμενω τωρα να δω αυτο που λες σχετικα με το "ζουζουνι" που ειχα σκεφτει εξ αρχης.

Σ΄ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση, γιατι εχω πελαγωσει εδω περα!!:cry:

Δημοσ.

Καλό είναι το super antispyware, μπορείς να βάλεις και το Spybot S&D.

Για antivirus, τα περισσότερα είναι καλά. Έχω nod και panda στην δουλειά και avg free στο σπίτι και είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα.

Υπάρχει μια περίπτωση, για κάποιον λόγο να πειράχτηκε το λειτουργικό και να μηδένισε τον κωδικό του, αν και είναι πολλύ τραβηγμένη θεωρία.

Αν τώρα σου βάλανε μαϊμού στο Μιλάνο πρέπει να το τσεκάρεις με τα στοιχεία των vista.

Κατέβασε το Windows Product Key Viewer και τσέκαρε αν ο κωδικός των vista υπάρχει και αν συμφωνεί με τον κωδικό στο ταμπελάκι.

Αν είναι σωστός, κάτι συμβαινει, επικοινώνησε με την microsfot hellas και πες τους το πρόβλημα.

Δημοσ.

λοιπον, μου εβγαλε διαφορετικο product key για τα windows απο αυτο που αναγραφεται στο πισω μερος του φορητου.

Αυτο σημαινει οτι μου εχουν βαλει μη αυθεντικο software στο Μιλανο, αν σκεφτω οτι ηταν η πρωτη φορα που εγινε φορματ..

Καλα, εχει να πεσει τρελλη μηνυση!

Και εννοειται οτι επικοινωνω KAI με microsoft hellas KAI με Ηp!

Σ΄ευχαριστω πολυ, δεν θα πηγαινε το μυαλο μου οτι ειναι τοσο γελοιοι..!!

Δημοσ.

Οπότε, άλλαξε πλέον το key με το δικό σου.

Κάτι που βρήκα στο TweakVista.

Do you need to change your product key so that you can activate Windows Vista properly? You can use a great command line tool that will help you do this very easily. Just follow these steps:

1. Click on the Start Button and key in command prompt so that it shows up on your start menu search list. Right click on the Command Prompt shortcut and select Run As Administrator.
  2. At the administrator command prompt, type in "slmgr.vbs -ipk <insert your product key here>"
  3. To activate windows after changing the key, run "slmgr.vbs -ato"

για να αλλάξεις το key μέσα από γραμμή εντολών, σε περίπτωση που δεν εμπιστεύεσαι την ειδοποίηση που σου βγάζει. Αλλιώς κάν' το από εκεί.

EDIT:

Το <insert your product key here> αντικατέστησέ το με τον 25ψήφιο κωδικό σου.

Δημοσ.

Αυτό είναι η αυτόματη προστασία που έχουν βάλει στα Vista όταν έχεις πειρατική κόπια και σε εντοπίσει η microsoft. Σιγά σιγά κόβει κάποιες από τις λειτουργίες των Vista και αρχίζουν να υπολειτουργούν. Βάλε τα αυθεντικά που ήδη έχεις και θα είσαι οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...