Προς το περιεχόμενο

Yet another "Νεο pc με ~1000 ευρώ" thread

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.Σε καμιά 20 μέρες που θα πέσει και ο μισθός σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση και να κάνω μια ριζική αναβάθμιση.Προσπάθησα να τραβήξω το θέμα AGP όσο μπορούσα,άλλα μάλλον πρέπει να ξυπνήσω και να προχωρήσω μπροστά.

Έχω δεί αρκετά ανάλογα θέματα,απλά υπάρχουν 1-2 συγκεκριμένα πραγματάκια που θέλω να βάλω στην σύνθεσή μου.

Συγκεκριμένα θα ήθελα DDR3 μνήμες,άν και πολλά άτομα έχουν προτείνει DDR2, καθώς επίσης και ένα modular τροφοδοτικό.Το κουτί που θα χρησιμοποιήσω είναι ένα (Midi) Tt Soprano με 23mm fan στο πλάι,το οποίο κουτί μπαίνει μέσα σε γραφείο για εξκοικονίμηση χώρου.Πραγματικά θα ήθελα ένα νέο,μεγαλύτερο κουτί,το δωμάτιο όμως είναι απίστευτα μικρό.Για ψήκτρα θα κρατήσω την Thermalright Ultra-90 που έχω,γιατί δέν νομίζω οτι μπορεί να μπεί η Ultra-120 Extreme/True black λόγο του 23αρι πλαϊνού ανεμιστήρα.

Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα:

Cpu: C2Quad 9550

Mobo: P5Q3 Deluxe Wifi

Ram:Corsair στα 1333 ή Corsair στα 1600

Vga:Sapphire 4870

HDD:WD 640Gb

PSU:Tagan TG700 piperock

Μέσες άκρες υλικό αξίας 1100 ευρώ.Επειδή μιλάμε για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και δεδομένου οτι δέν σκοπεύω να προβώ σε αναβάθμιση για τα επόμενα 2 χρόνια (πέραν της κάρτας γραφικών),θα ήθελα μερικές γνώμες,παρατηρήσεις και διορθώσεις.

:-)Thank you!

:-)

edit:Φαντάζομαι οτι 4+Gb μνήμης συνεπάγεται με 64bit λειτουργικό έτσι (Vista 64bit ως πιθανή επιλογή);Σε περίπτωση που κρατήσω WinXp Sp3 θα υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία του υπολογιστή;

Δημοσ.

Αν και φαντάζομαι θα το έχεις σκεφτεί καλά όσον αφορά τις μνήμες, θα ήθελα να μου πεις το σκεπτικό σου.

Αν το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό (εννοώ το να φτιάξεις ένα σύστημα που το 2011 θα έχει "ακόμα" DDR2), ασχέτως αν οι συγκεκριμένες που παρέθεσες (ειδικά οι 1333άρες) είναι και ακριβότερες και όχι γρηγορότερες από 1066άρες DDR2, τότε πας να κάνεις λάθος επιλογή.

Αν έχεις στο μυαλό σου να βάλεις μελλοντικά 2000άρες, οκ πάω πάσο.

Τροφοδοτικό θα προτιμούσα αυτό:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700419 και πολύ είναι, εκτός αν έχεις βλέψεις για crossfire...

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι δέν το σκέφτηκα καθόλου για τις μνήμες.Σίγουρα θα μπορούσα να γλιτώσω 200+ ευρώ σε μητρική και μνήμες άν διάλεγα κάποια ddr2 λύση.Μελλοντικά δέν σκέφτομαι να αναβαθμίσω τις μνήμες και επεξεργαστή.Στην χειρότερη περίπτωση να προσθέσω +4GB.Αν πραγματικά δέν είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ DDR2 1066 με DDR3 1333/1600 δέν το συζητάω κάν,είναι αυτονόητο οτι θα πάρω το φτηνότερο.

Για παράδειγμα θα μπορούσα να βάλω σαν μητρική την Asus P5Q και σάν μνήμες αυτές;

Το Thermaltake το είχα στα υπόψη μου,απλά δέν το έβαλα για "ψυχολογικούς" λόγους.Η σειρά TOUGHPOWER έχει βγεί καλή πάντως απ ότι ακούω.Μελλοντικά πάντως δέν έχω πρόθεση να βάλω δεύτερη vga,άρα δυνατότητες για Crossfire και τα συναφή δέν με ενδιαφέρουν .

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω για τη λύση Asus P5Q και DDR2 μνήμες (είτε 800 είτε 1066 - η διαφορά στην απόδοση ασήμαντη). Επίσης ένα τροφοδοτικό 500-600 max θα σε υπερκαλύψει. Προσωπικά θα έπαιρνα ένα 525 Enermax που πρότεινα σε φίλο που αγόρασε Q9550 & 4870.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Άρα ανακεφαλαιώνουμε:

(Τα σίγουρα)

Cpu:C2Quad 9550

Mobo:P5Q

Vga:Sapphire 4870 512Mb

HDD:WD 640AAKS

PSU:Enermax 625 MODU82+

Τελικά δέν θα αποχωριστώ τα XP για την ώρα,άρα τα 4Gb δέν θα μπορέσω να τα αξιοποιήσω στο έπακρο.Σχετικά με DDR2@1066 2Gb kit έχω δεί αυτό,αυτό και αυτό (το οποίο έχει προταθεί αρκετές φορές εδώ.Αν υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα kits που θεωρείτε καλύτερα θα εκτιμούσα αν μου τα αναφέρατε.

Επίσης η έκδοση της 4870 με 1Gb λειτουργεί κανονικά στα Xp;Έχω την εντύπωση (πιθανότατα εσφαλμένα) οτι δέν μπορεί το λειτουργικό να αξιοποιήσει όλη την μνήμη της κάρτας.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι η εκδοση με το 1GB λειτουργει κανονικοτατα.

Ως κατοχος των δευτερων μνημων που εδειξες (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554007) μπορω να πω οτι αξιζουν, γιατι με 2,3volt (μολις) πανε στα 1170MHz χωρις κοπο (παραπανω δεν εχω δοκιμασει, δε μου χρειαζεται).

Επισης, πλεον το e-shop φερνει το νεο version τους, το οποιο θελει 2,1 βολτ για να δουλεψει και οχι 2,2 οπως λενε στο site. (το λεω γιατι ειχα παρει το παλιο version και μετα το RMA μου φερανε το νεο το οποιο πανω του αναγραφει 2,1 βολτ).

Δημοσ.
Ναι η εκδοση με το 1GB λειτουργει κανονικοτατα.

Ως κατοχος των δευτερων μνημων που εδειξες (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554007) μπορω να πω οτι αξιζουν, γιατι με 2,3volt (μολις) πανε στα 1170MHz χωρις κοπο (παραπανω δεν εχω δοκιμασει, δε μου χρειαζεται).

Επισης, πλεον το e-shop φερνει το νεο version τους, το οποιο θελει 2,1 βολτ για να δουλεψει και οχι 2,2 οπως λενε στο site. (το λεω γιατι ειχα παρει το παλιο version και μετα το RMA μου φερανε το νεο το οποιο πανω του αναγραφει 2,1 βολτ).

WTF 2.3 για 1170 :S :lol: πολλά είναι

(Τα σίγουρα)

Cpu:C2Quad 9550

Mobo:P5Q

Vga:Sapphire 4870 512Mb

HDD:WD 640AAKS

PSU:Enermax 625 MODU82+

μνήμες αυτές αν ασχοληθείς με overclocking και αυτές για 24/7

δίσκο πάρε έναν ίδιο ακόμα για Raid 0

ε δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο

τον 9550 τσίμπα τον tray και βάλτου άλλοι ψήκτρα πάνω γιατί μόλις δεις τις ψήκτρες που έχουν μέσα θα βάλεις τα γέλια :P

και βάλε Vista 64 και ξέχνα τα XP πάνε πια αργά η γρήγορα θα αναγκαστείς να πας σε Vista οπότε κάντο μια ώρα πιο νωρίς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...