Προς το περιεχόμενο

Υποκλοπη χρεωστικη καρτας SOS !

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άν έχεις Visa Electron μπορείς...

Δεν ισχύει για όλες τις τράπεζες αυτο. Άλλες επιτρέπουν συναλλαγές μεσω internet και άλλες όχι.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μου συνέβη παρόμοιο περιστατικό με κάρτα της Alpha Bank:

Πριν 2 σαββατοκύριακα μου αφαίρεσαν 500 ευρώ από ΑΤΜ Παλαιού Φαλήρου κάνοντας "χρήση" της κάρτας μου, η οποία είναι είναι πιστωτική αλλά την έχω και ως κάρτα αναλήψεων). Δεν είχα κι άλλα μέσα στον λογαριασμό μου (τα λεφτά ο Hal9000 μου τα βάζει σε τράπεζα στις νήσους Cayman).

Στο κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου δεν έχω πατήσει ποτέ μου, δεν ξέρω καν πού είναι - στο ίδιο το Παλαιό Φάληρο έχω να πάω 5-6 χρόνια.

Την αφαίρεση την διαπίστωσα Κυριακή. Πήγα την επόμενη σε υποκατάστημα της Alpha Bank και αμφισβήτησα τη συναλλαγή, παράλληλα δε ακύρωσα την κάρτα. Απ' ότι με ενημέρωσαν σήμερα, αποζημιώνομαι στο 100% του ποσού - ουσιαστικά δηλαδή εντός 10 ημερών.

Συμβουλή της τράπεζας: Ποτέ μην παίρνετε από ATM που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο σούπερ-μάρκετ - αποφεύγετε αναλήψεις τα σαββατοκύριακα.

Δημοσ.

Εγώ επίσης όταν πάω σε ένα ΑΤΜ για ανάληψη, κάθομαι και το κοιτάω προσεκτικά πριν βάλω την κάρτα μου μέσα, ειδικά στο πληκτρολόγιο και στη σχισμή υποδοχής της κάρτας. Επίσης κοιτάω και στο σημείο ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο που συνήθως κρύβουν τη μικροσκοπική κάμερα.

Δημοσ.
Συμβουλή της τράπεζας: Ποτέ μην παίρνετε από ATM που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο σούπερ-μάρκετ - αποφεύγετε αναλήψεις τα σαββατοκύριακα.

Καλά μας δουλεύουνε?? Τότε γιατί τα βάζουν?

Δημοσ.

Paredwse Πως αποδείχτηκε ότι τα χρήματα δεν τα είχες πάρει εσύ ο ίδιος? Είμαι περίεργος. Αν το δέχονται "έτσι απλά" τότε να πάω να κάνω ανάληψη τα χρήματα μου, να δηλώσω την επόμενη μέρα υποκλοπή, να ακυρώσω την κάρτα μου και να μου δώσουν πίσω τα χρήματα <<μου>>.

Ενοείται πως δεν κοροϊδεύω, δεν καταλαβαίνω όμως πως αποδεικνύεται η υποκλοπή σε τέτοιεσ περιπτώσεις, και πως είναι η τράπεζα σίγουρη ότι ήταν όντως υποκλοπή.

• Super Moderators
Δημοσ.
Paredwse Πως αποδείχτηκε ότι τα χρήματα δεν τα είχες πάρει εσύ ο ίδιος? Είμαι περίεργος. Αν το δέχονται "έτσι απλά" τότε να πάω να κάνω ανάληψη τα χρήματα μου, να δηλώσω την επόμενη μέρα υποκλοπή, να ακυρώσω την κάρτα μου και να μου δώσουν πίσω τα χρήματα <<μου>>.

Ενοείται πως δεν κοροϊδεύω, δεν καταλαβαίνω όμως πως αποδεικνύεται η υποκλοπή σε τέτοιεσ περιπτώσεις, και πως είναι η τράπεζα σίγουρη ότι ήταν όντως υποκλοπή.

Κοίτα, έχεις ένα δίκιο. Δεν αποδεικνύεται. Αλλά ίσως κοίταξαν τα ακόλουθα:

1. Ότι συνήθως οι κλέφτες πάνε, τραβάνε μία και μετά καπάκι ξαναβάζουν και προσπαθούν να ξανατραβήξουν. Και να ξανατραβήξουν.

2. Ότι δεν έχω πάρει ποτέ από το Παλαιό Φάληρο (παίρνω συνήθως από συγκεκριμένα ATM - στη Ραφήνα και στο Κολωνάκι, κοντά στο γραφείο μου). Και γενικά δεν έχω πάρει από κανένα ATM των νοτίων προαστίων (όπου πηγαίνω, ούτως ή άλλως, σπάνια).

3. Ότι δεν έχω ξανα-αμφισβητήσει συναλλαγή γενικώς. Θα μου πεις "και λοιπόν;". Όντως, ούτε αυτό δεν λέει τίποτα.

Τώρα θα μου πεις, η Τράπεζα πώς διασφαλίζεται από έναν μάγκα που θα πάει από τη Ραφήνα μέχρι τη Χαλκίδα με το αυτοκίνητό του, θα κάνει μια ωραία ανάληψη 500 + 500 ευρώ και μετά θα γυρίσει στη Ραφήνα και θα αρχίσει να κλαίγεται. Δεν διασφαλίζεται. Αλλά προτιμά να χάσει 500 ή 1000 ευρώ παρά να γίνει ρόμπα ή να χάσει έναν πελάτη.

Ξέρω'γω; Έτσι υποθέτω, δεν δίνω απάντηση. :-)

Δημοσ.

Και το πιο βασικό... γιατί όταν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν είσαι το μόνο θύμα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες υποκλοπές από το συγκεκριμένο ΑΤΜ μέσα στο ίδιο χρονικό εύρος και άρα και άλλοι πελάτες που διαμαρτηρήθηκαν.

Επίσης φαντάζομαι ότι η ίδια η τράπεζα θα βρήκε τα πιστήρια του εγκλήματος στο ΑΤΜ της (παγιδευμένο). Οπότε ξέρει αν έχεις πραγματικά δίκιο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και το πιο βασικό... γιατί όταν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν είσαι το μόνο θύμα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες υποκλοπές από το συγκεκριμένο ΑΤΜ μέσα στο ίδιο χρονικό εύρος και άρα και άλλοι πελάτες που διαμαρτηρήθηκαν.

Επίσης φαντάζομαι ότι η ίδια η τράπεζα θα βρήκε τα πιστήρια του εγκλήματος στο ΑΤΜ της (παγιδευμένο). Οπότε ξέρει αν έχεις πραγματικά δίκιο.

Απ' ότι μου είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία (αφού είχα κάνει την αμφισβήτηση συναλλαγής), το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο που διαπίστωσα την αφαίρεση των 500 ευρώ από τον λογαριασμό μου, σημειώθηκαν κι άλλες αναλήψεις χωρίς την γνώση των δικαιούχων των λογαριασμών (δεν ξέρω/δεν μου είπαν αν επρόκειτο για το ίδιο ΑΤΜ).

Οπότε αυτό που αναφέρεις είναι πολύ πιθανό να έχει γίνει.

Δημοσ.

εμένα μου ακύρωσαν τέλος Σεπτέμβρη την dynamic amex της αλφα για λόγους ασφαλείας με την υποψία της υποκλοπής των στοιχείων της κάρτας μου από έμπορο στο εξωτερικό.

κατατρόμαξα από τον τρόπο που μου το είπανε γιατί είχα κάνει 2 συναλλαγές εκείνο το διάστημα αλλά η μία ήτανε με πειπαλ και η άλλη σε γνωστό μου κατάστημα που ψωνίζω χρόνια τώρα.

από τη μία ή τεχνολογία παρέχει ευκολίες από την άλλη κινδύνους και ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Αν δεν ήταν ελαστικοί σίγουρα η "κάρτα" θα έχανε τεράστιο ποσοστό πελατών.

Πολύ μεγάλος λόγος για να δώσουν και μερικά χρήματα παραπάνω και ας είναι και λάθος.

Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω.

Αφού την κάρτα σου την είχες μαζί σου.

Το PiN το ξέρεις μόνο εσύ

Πως στο καλό μπορούν αυτοί να κάνουν ανάληψη τα χρήματα σου? Εύλογη απορία...

Δημοσ.
Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω.

Αφού την κάρτα σου την είχες μαζί σου.

Το PiN το ξέρεις μόνο εσύ

Πως στο καλό μπορούν αυτοί να κάνουν ανάληψη τα χρήματα σου? Εύλογη απορία...

Τα "παγιδευμένα" ΑΤΜ βρίσκουν αυτά ακριβώς: ειδικός μηχανισμός μέσα στη σχισμή αντιγράφει τη μαγνητοταινία της κάρτας σου και μικροκάμερα σε κάποια εσοχή του ΑΤΜ καταγράφει το PIN σου την ώρα που το πατάς. Και τα δύο αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα από τον δράστη όταν δεν έχει κίνηση. Η κατασκευή κλώνου της κάρτας σου από εκεί και πέρα είναι απλό πράγμα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Πρωτιμώνται τα ΑΤΜ που είναι απομακρυσμένα από τράπεζες γιατί συνήθως δεν τα παρακολουθεί κάποια κάμερα, οπότε οι συσκευές μπορούνα να αφαιρεθούν όταν δεν έχει κόσμο χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς.

Πάντα το ένα χέρι μας πάνω από το άλλο όταν πατάμε PIN!

Δημοσ.

Όταν παγιδεύσουν ένα ΑΤΜ θα πλακώσουν εκατοντάδες παράπονα για υποκλοπή,γιατί αποκλείεται να έχει κάνει ανάληψη μόνο ένας.άρα αποκλείεται να είναι ψέμα.άλλωστε με την πρώτη αμφισβήτηση θα πάνε να τσεκάρουν το ΑΤΜ,οπότε θα φανεί.αλλά αν το κάνει ένα άτομο λογικα θα πάρει το μακρύτερο.

Δημοσ.

θα ηθελα και εγω να καταθεσω την εμπειρια σχετικα με πιστωτικες καρτες.δεν ετυχε ποτε βεβαια να ειμαι θυμα κλοπης αλλα θα σας πω τι ξερω σχετικα με την δικη μου τραπεζα.σε μια συζητηση που ειχα στο τηλεφωνο με το τμημα εξυπηρητησης πελατων ρωτησα τι γινεται με αγορες μεσω ιντερνετ(κανω αρκετα συχνα).μου ειπαν πως ειναι δυσκολο σχεδον αδυνατο να παρεις τα χρηματα σου πισω εαν γινει παρανομη συναλλαγη μεσω διαδικτυου και θελει αρκετη προσοχη.

Για μενα παντως καλο ειναι ο καθενας να μας να ενεργοποιηση στην αντιστοιχη τραπεζα της καρτας του και το συστημα ειδοποιησης συναλλαγης μεσω sms και email.θεωρω προσωπικα οτι ειναι εξαιρετο!!!καθε φορα που γινεται εστω και το παραμικρο στην καρτα μου μεσα σε χρονικο διαστημα λιγων δευτερολεπτων ενημερωνομαι στο κινητο μου με sms.ετσι εχω την δυνατοτητα αμεσως να ειδοποιησω την τραπεζα μου πραγμα που πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο.

Δημοσ.

Γι'αυτό εγώ κάνω συναλλαγές στο internet ΜΟΝΟ μέσω PayPal που εκτός από ασφάλεια σου παρέχει και κάλυψη σε περίπτωση που εξαπατηθείς (αγοράσεις κάτι και έρθει κάτι άσχετο με αυτό που περίμενες, δεν έρθει ποτέ κλπ).

Με το PayPal δε χρειάζεται να δίνεις αριθμό πιστωτικής κάρτας από δω και απο κει οπότε δε διακινδυνεύεις να πέσεις θύμα υποκλοπής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...