pc_admin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μολις με ενημερωσαν απο την τραπεζα οτι η χρεωστικη καρτα που εχω (μου βαζουν την μισθοδοσια απο την δουλεια) ειχε συναλαγες απο Καναδα (φυσικα οχι δικες μου) και επειδη τους φανηκε υποπτο πηραν τηλ να με ρωτησουν. Μου ειπαν εγιναν καποιες συνναλαγες ,δεν ειπαν ποσο, μου ειπαν οτι ειναι αποδεδειγμενο οτι εγινε υποκλοπη αφου εγω και η καρτα ειναι ελλαδα και την ιδια στιγμη να γινονται συναλλαγες στον Καναδα. Αλλα για να αποδειχτει χρειαζεται να γινει μια διαδικασια , να δωσω την καρτα στην τραπεζα σαν αποδεικτικο ,θα την ακυρωσουν και θα μου δωσουν αλλη. Ξερει κανεις αν υπαρχει κινδυνος να χασω τα λεφτα αυτα? Τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις ? ποσο καιρο χρειαζεται για να τα παρεις πισω (αν τελικα τα παρεις)? ? γιατι αυτα ηταν η μονη πηγη εσοδων και τα εξοδα τρεχουν!
chrismfz Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Συνήθως οι τράπεζες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υπέρ του καταναλωτή. Και η χρέωση επειδή αργεί να φανεί αλλά ακόμα και αν ήδη έγινε από τη στιγμή που δεν την αποδέχεσαι, τα χρήματα θα επιστρέψουν πίσω. Όποιο και αν είναι το ποσό. Οπότε μην ανησυχείς.
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν τα παίρνεις πίσω αν χρησιμοποιείς χρεωστική (μόνο με πιστωτική τα παίρνεις καθώς τα χρήματα είναι ασφαλισμένα).
pc_admin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μα πως γινεται να ειμαι Ελλαδα με την καρτα και να κανω συναλλαγες στον Καναδα χθες το βραδυ ? Αυτο δεν ειναι αποδειξη?
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Όχι, διότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον αριθμό της κάρτας.
pc_admin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 μα απο την τραπεζα μου ειπαν οτι προκειται σιγουρα για υποκλοπη και θα πρεπει να την στειλω να μου δωσουν αλλη! Τον αριθμο δεν τον ξερει ουτε η γυναικα μου μονο εγω! Δηλαδη θα χρεωθω εγω τις τρυπες στην ασφαλεια του συστηματος τους ???
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Αν σου είπανε ότι δε φταις εσύ τότε κατά πάσα πιθανότητα θα τα πάρεις τα λεφτά σου. Απλώς να ξέρεις ότι δεν είναι πάντοτε σφάλμα της τράπεζας, π.χ. μπορεί να έκανες αγορές μέσω διαδικτύου και να σου έχουνε κλέψει τον αριθμό, πράγμα για το οποίο δε ευθύνεται η τράπεζα.
pc_admin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μα απο οτι ξερω δεν μπορεις με αυτη την καρτα( χρεωστικη) να κανεις αγορες στο ιντερνετ
WizeMan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μα απο οτι ξερω δεν μπορεις με αυτη την καρτα( χρεωστικη) να κανεις αγορες στο ιντερνετ Άν έχεις Visa Electron μπορείς...
vretman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Αν επιτρεπεται ποια τραπεζα σε πηρε τηλ να σε ενημερωσει?Δεν το κανω για λογους διαφημισης αλλα ειναι για το καλο του καταναλωτη και εν δυναμει ολων μας, οποτε πιστευω οτι καλο ειναι να αναφερθει.
fanpan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Όλες οι Τράπεζες έχουν τμήμα αφαλείας που ελέγχει τις ύποπτες κινήσεις και καλούν τους πελάτες μόλις δουν κάτι ύποπτο. Μη φοβάσαι τα χρήματα θα τα πάρεις πίσω
gtsamour Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Κάποιες τράπεζες μάλιστα είναι τόσο ηλίθιες που περνάνε τις αναλήψεις που έχεις κάνει εσύ για ύποπτες και μπλοκάρουν την κάρτα σου χωρίς κάν να σε πάρουν ένα τηλέφωνο να σε ρωτήσουν. Μιλάω για τη Eurobank, επειδή έκανα απανωτά 3 μέρες μεγάλες αναλήψεις από ΑΤΜ (αφού κατέβασαν το όριο στα 700 ευρώ "για δική μου ασφάλεια" χωρίς να με ρωτήσουν) δύο 700άρες και μια 400άρα. Την επομένη (Σάββατο) πήγα να κάνω μια ανάληψη και η κάρτα ήταν μπλοκαρισμένη. Κανείς σε αυτή την κωλοτράπεζα δεν μπορούσε να μου πεί λόγω ΣΚ γιατί είχε μπλοκαριστεί και τί είχε γίνει, το μόνο που μου λέγανε ήταν ότι θα έγινε κάποια υποπτη συναλλαγή. Αρνούνταν όμως ότι μπορεί οι δικές μου αναλήψεις να προκάλεσαν αυτό το μπλοκάρισμα. Μετά από αναμονή και άγχος 2 ημερών έμαθα ότι οι μόνες "ύποπτες συναλλαγές" που είχαν γίνει ήταν οι δικές μου και ότι το μπλοκάρισμα ήταν "για δική μου ασφάλεια"... Φυσικά έπρεπε να με πάρουν ένα τηλέφωνο και να ρωτήσουν πριν μπλοκάρουν την κάρτα και με υποβάλλουν σε τέτοια ταλαιπωρία. Αλλά τι λέμε τώρα, για Eurobank μιλάμε.... Ας μην ήμουν υποχρεωμένος να είμαι σ'αυτήν λογω λογαριασμού μισθοδοσίας και θε έβλεπε...
pc_admin Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μου ειπαν απο την τραπεζα που πηγα την καρτα σημερα για αλλαγη οτι θα παρω σιγουρα τα χρηματα αυτα απλα θα περασει περιπου 1 μηνας αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να τα χασω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.