Προς το περιεχόμενο

ASUS P5N-D Προβλημα με τις θερμοκρασιες!!!

kapezanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!προσφατα εκανα μια αναβαθμηση στο pc μου!!!

Εχω το εξης προβλημα!Η motherboard μου εχει θερμοκρασια σταθερα πανω απο τουσ 50 βαθμους ενω το threshold ειναι στους 45!!!δεν εχω κανει update sta bios γιατι δεν εχω καταλαβει πως ακριβως γινεται και δεν θελω να κανω καμια λαλακια!υπαρχει περιπτωση να φταει αυτο και να ανεβαζει τοση θερμκρασια η motherboard μου?αν δεν ειναι αυτο τι αλλο μπορει να φταει?

Πνω στο pc υπαρχει ενας CPU Intel Core 2,μια Ati Radeon Sapphire 1GB,4 GB Kingston sta 800 Mhz,Toughpower 700 Watt και το προβλημα μου η motherboard ASUS P5N-D!!!

Δημοσ.

μην αγχωνεσαι... τα nvidia chipset ετσι ειναι...καινε περισσοτερο ρευμα και ανεβαζουν μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο τα αντιστοιχα της intel....

Δημοσ.

Ναι ανεβαζουν αλλα το προβλημα ειναι οτι προσπαθω να παιξω κανενα game του τυπου Crysis ή Medal Of Honor ανεβαζει θερμοκρασιες και κλεινει το Pc!!!εχω την εντυπωση οτι με το hardware που εχει πανω το pc δεν θα πρεπε να κλεινει:-)

Τι λες?

Δημοσ.

Eχω και γω την ιδια μητρικη και δν ειχα ποτε παρομοιο προβλημα!Δεν ξερω αλλα για να κλεινει ολο το pc μπορει να μην ειναι μονο η μητρικη η ουτε καν η μητρικη!Η καρτα γραφικων αν ειχε προβλημα 8ερμοκρασιας λογικα δν 8α εκλεινε ολο το συστημα ε?Ο επεξεργαστης σε τι 8ερμοκρασιες δουλευει?Την 8ερμοκρασια στην μητρικη πως την βλεπεις?

Δημοσ.
Eχω και γω την ιδια μητρικη και δν ειχα ποτε παρομοιο προβλημα!Δεν ξερω αλλα για να κλεινει ολο το pc μπορει να μην ειναι μονο η μητρικη η ουτε καν η μητρικη!Η καρτα γραφικων αν ειχε προβλημα 8ερμοκρασιας λογικα δν 8α εκλεινε ολο το συστημα ε?Ο επεξεργαστης σε τι 8ερμοκρασιες δουλευει?Την 8ερμοκρασια στην μητρικη πως την βλεπεις?

Δεν σου κρασαρε ποτε?καλο αυτο!της εκανα και bios upadate τιποτα,παλι κρασαρει!!!ο επεξεργαστης μου δουλευει απο 40 μεχρι 70 βαθμους γιατι ειναι στα 45 nm και φυσιολογικα απ οτι ξερω ανεβαινουν οι θερμοκρασιες του!Crysis kai Medal of Honor μου κρασαρουν παντα!Μονο το Fifa 09 δεν μου κρασαρει:-)Δεν μπορω να καταλαβω!!

Φιλε μου ΠΑΟΚ βαλε το cd tis mobo σου και τηα βρεις εκει ενα προγραμμα το asus PC Prob II..μ αυτο βλεπεις ολες τις θερμοκρασιες!!!(Α εχω βαλει και το DirectX 10)

Δημοσ.

χαχα!Εγω εχω το ΑΙ SUITE Της Asus που λεει τις 8ερμοκρασιες...Αλλα εχω και αισ8ητηρες πανω σε επεξεργαστη καρτα γραφικων και μητρικη οποτε εχω να σου πω οτι αυτα τα προγραμματακια δν ειναι και τοσο ευαισ8ητα για να σου πουν τις 8ερμοκρασιες,,,Βασικα σου λενε τις 8ερμοκρασιες σωστα αλλα δν μπορεις να παρακολου8ησεις τις μεταβολες τους...Το οτι κρασαρει σε ορισμενα παιχνιδια πρεπει να σε βαλει σε σκεψεις και εμενα η μητρικη (απλη αναφορα) δουλευει στους 40-45 βα8μους και ο επεξεργαστης δν ανεβαινει παραπανω απο 51 βα8μους(ο αρι8μος αυτος ειναι προσφατος γιατι χ8ες για 6 ωρες στρεσσαρα τον επεξεργαστη με το prime)

Δημοσ.
χαχα!Εγω εχω το ΑΙ SUITE Της Asus που λεει τις 8ερμοκρασιες...Αλλα εχω και αισ8ητηρες πανω σε επεξεργαστη καρτα γραφικων και μητρικη οποτε εχω να σου πω οτι αυτα τα προγραμματακια δν ειναι και τοσο ευαισ8ητα για να σου πουν τις 8ερμοκρασιες,,,Βασικα σου λενε τις 8ερμοκρασιες σωστα αλλα δν μπορεις να παρακολου8ησεις τις μεταβολες τους...Το οτι κρασαρει σε ορισμενα παιχνιδια πρεπει να σε βαλει σε σκεψεις και εμενα η μητρικη (απλη αναφορα) δουλευει στους 40-45 βα8μους και ο επεξεργαστης δν ανεβαινει παραπανω απο 51 βα8μους(ο αρι8μος αυτος ειναι προσφατος γιατι χ8ες για 6 ωρες στρεσσαρα τον επεξεργαστη με το prime)

Δηλαδη εχω 2 ερωτηματα?γιατι ανεβαζει θερμοκρασια ο CPU k motherboard και γιατι κρασαρει στα games?στα games τι μπορει να φταει?εχω το τελευταιο catalyst(8.9) χρειαζεται να εγκαταστισω κατι αλλο?θυμιζω ειναι Ati Radeon HD 4870 sto 1 GB!

Δημοσ.

Oταν λες κρασαρει τι εννοεις?Κανει απλα επανεκινηση η κλεινει εντελως?Τι λειτουργικο εχεις?Το γιατι ανεβαζει 8ερμοκρασια ειναι σχετικο!Μπορει να φταιει η ψυκτρα ας πουμε!Παντως ενα φιλος μ ειχε σχεδον το ιδιο προβλημα μαζι σου οταν αλλαξε απο 8800gtx σε ati radeon 4870x2 και ειχε Vista 64 αλλα εκανα bios update και τωρα ολα καλα...Την καρτα στην αναγνωριζει κανονικα?Μπορει να απεχω και πολυ απο την πραγματικη αιτια,αλλα κατι τετοιο φανταζομαι προσωπικα να συμβαινει!ΑΑΑΑ Ενα ανεμηστηρακι π εχει η μητρικη στο κουτι της το εβαλεσ?Πανω στην ψυκτρα που γραφει ASUS?Λεει κα8αρα οτι αν εχεις active cooling sto cpu δν κανει να το βαλεις!Δεν ξερω κατα ποσο αν το βαλεις βεβαια 8α προκαλεσει τετοιο αποτελεσμα απλα περασε και αυτο απο το μυαλο μου...

Δημοσ.
Oταν λες κρασαρει τι εννοεις?Κανει απλα επανεκινηση η κλεινει εντελως?Τι λειτουργικο εχεις?Το γιατι ανεβαζει 8ερμοκρασια ειναι σχετικο!Μπορει να φταιει η ψυκτρα ας πουμε!Παντως ενα φιλος μ ειχε σχεδον το ιδιο προβλημα μαζι σου οταν αλλαξε απο 8800gtx σε ati radeon 4870x2 και ειχε Vista 64 αλλα εκανα bios update και τωρα ολα καλα...Την καρτα στην αναγνωριζει κανονικα?Μπορει να απεχω και πολυ απο την πραγματικη αιτια,αλλα κατι τετοιο φανταζομαι προσωπικα να συμβαινει!ΑΑΑΑ Ενα ανεμηστηρακι π εχει η μητρικη στο κουτι της το εβαλεσ?Πανω στην ψυκτρα που γραφει ASUS?Λεει κα8αρα οτι αν εχεις active cooling sto cpu δν κανει να το βαλεις!Δεν ξερω κατα ποσο αν το βαλεις βεβαια 8α προκαλεσει τετοιο αποτελεσμα απλα περασε και αυτο απο το μυαλο μου...

Εννοω οτι κλεινει εντελως το PC!!!!η ψυκτρα του επεξεργαστη ειναι αυτη που δινει η Intel στη κουτα της!εγω εχω vista 32 bit!η καρτα αναγνωριζεται απο το PC κανονικα αλλα μου πεταει ενα μυνημα οτι ο catalyst δεν ειναι συμβατος με τους drivers ή κατι τετοιο το οποιο δεν καταλαβαινω τι σημαινει!το εχω βαλει το ανεμιστηρακι!να το βγαλω?

Δημοσ.

Το ανεμηστιρακη για την mobo λεει κα8αρα οτι αν εχεις active cooling στο cpu μπορει να δημιουργισει προβληματα στο airflow.Εγω προσωπικα δν το εβαλα ποτε,,,Δοκιμασε να το βγαλεις και να δεις τα αποτελεσματα...Τωρα οτι κλεινει ολο το pc και οτι σου βγαζει αυτο το μυνημα δν μπορει να ειναι τελειως ασυμβατα.1η κινηση βγαζεις το μικρο αυτο ανεμηστιρακι και μετα ψαχνεις για ποιο stable drivers και προγραμμα catalyst για την καρτα σου...(βλεπε guru3d.com)

Δημοσ.
Το ανεμηστιρακη για την mobo λεει κα8αρα οτι αν εχεις active cooling στο cpu μπορει να δημιουργισει προβληματα στο airflow.Εγω προσωπικα δν το εβαλα ποτε,,,Δοκιμασε να το βγαλεις και να δεις τα αποτελεσματα...Τωρα οτι κλεινει ολο το pc και οτι σου βγαζει αυτο το μυνημα δν μπορει να ειναι τελειως ασυμβατα.1η κινηση βγαζεις το μικρο αυτο ανεμηστιρακι και μετα ψαχνεις για ποιο stable drivers και προγραμμα catalyst για την καρτα σου...(βλεπε guru3d.com)

Εβγαλα το ανεμηστιρακι και κατεβασα τους τελευταιους drivers!!!ακομα κρασαρει το pc!!αρχιζω να πιστευω οτι φταει το τροφοδοτικο μου,οτι δεν φτανουν τα watt!!Ειναι tis thermatake toughpower στα 700 watt!!!χμμ...

Δημοσ.

Λοιπόν:

-Το fan της mobo δεν φταίει με την ΚΑΜΙΑ!

-Λιώσε την CPU σου με PRIME/ORTHOS και πες μας max temps

-Λιώσε την GPU με FurMark και πες μας max temps

-Λιώσε τις RAM σου με memtest και πες μας αν βγάζουν errors

Αυτά για αρχή ;)

(700Watt φτάνουν για να δουλέψεις και ηλεκτροκόλληση)

Δημοσ.

Σωστος ο caution!Το fan ths mobo απλα το ειπα για να αποκλεισουμε ολες τις πι8ανοτητες...Απλα χαλαει ισως το air flow πραγμα που εινια δυσκολο να σου δημιουργισει τετοιες 8ερμοκρασιες...Κανε αυτα που λεει ο caution και να βγαλεις απο το μυαλο σου το τροφοδοτικο...Αν δν ειναι ελλατωματικο δν παιζει να ναι αυτο το προβλημα με τπτ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...