poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Έχετε καποιον υποψιν;; Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ούτε να σου περάσει απ' το μυαλό ;-) Χρησιμοποίησε software RAID. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 ναι αλλα το μηχανημαμα ειναι παλιο και δεν εχει κανα σατα controller. ποσο μαλλον raid.τι κανω σε αυτη την περιπτωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Παίρνεις έναν απλό sata controller, με chipsets της NEC ή της silicon image. Πόσο παλιό είναι το μηχάνημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Τι επεξεργαστή έχεις; Ίσως να έπαιρνες μία μητρική μεταχειρισμένη με sata και RAID; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 κατι σαν αυτο δλδ;;;P4@δεν-ξερω και μετα οταν λες software raid,τι ακριβως εννοεις; ευχαριστω -----Προστέθηκε 13/10/2008 στις 02 : 33 : 34----- Τι επεξεργαστή έχεις; Ίσως να έπαιρνες μία μητρική μεταχειρισμένη με sata και RAID;οχι αυτο αποκλειεται.το μηχανημα υπαρχει,εχει πανω win και μοιραζει 3 εκτυπωτες.επισης εχει αναλαβει και το back-up καποιων φακελων απο το δικτυο.το θεμα ειναι οτι θελω να πεταξω τα windows και να περασω σε linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Αφού τα win θα φύγουν. Τι σε ενοχλεί μία νέα μητρική. Εκτός αν το μηχάνημα δεν είναι δικό σου. Η κάρτα δεν γράφει τι chipset έχει. Αν και νομίζω ότι η sweex έχει nec. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 οχι δεν ειναι δικο μου.και πρεπει να κρατηθει το budjet οσο πιο χαμηλα γινεται.αλλαγη μητρικης-και συναφων-ειναι κατα 99,99% out of question Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Για software raid δες το mdadm. Η συγκεκριμένη κάρτα έχει ένα MPF της SST. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει κάποιον γνωστό (π.χ. της NEC) converter. Αλλά είναι γραμμένο το πρόγραμμα στο MPF. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Υπάρχουν τρεις κατηγορίες raid 1) software (όλοι οι πόροι από cpu) ---> εφικτό στο Linux (θα παίζει όμως μόνο στο Linux partition) 2) Fake raid (όλες οι on-board υλοποιήσεις από μητρικές) ---> οι περισσότερες λύσεις είναι win only και δεν μπορούν να παίξουν σε Linux, καθώς δεν υπάρχουν stadards και κάθε εταιρεία κάνει τα δικά της. Το fake raid απορροφά πόρους από cpu για να δουλέψει. 3) true raid (ακριβό, ελέγχεται από pci κάρτα) ---> θα πρέπει να βρεις κάρτα που να υποστηρίζεται από Linux kernel. Όλες οι πληροφορίες και links για συμβατές κάρτες : https://wiki.ubuntu.com/Raid Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 ευχριστω για τις πληροφοριες. το τριτο το ξεχναμε.πολυς χρονος,πολυ ψαξιμο,πολυ ρισκο.δεν αξιζει τον κοπο. το δευτερο το ξεχναμε,δεν υπαρχει η καταλληλη μητρικη αρα μας μενει το πρωτο. το ζητημα που με απασχολει (σημερα) ειναι τι hardware θα χρειαστω γιατι ο ανθρωπος περιμενει τιμη (για το hardware) Αν παρω απλα 2 p-ata δισκους ειμαι ok με το υλικο που υπαρχει.μετα ειναι καθαρα θεμα software,σωστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Τι RAID θέλεις; Για backup; Αν είναι για backup νομίζω ότι υπάρχει και real time mirroring χωρίς raid. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 ναι για back-up.raid 1 ειχα στο μυαλο μου...αλλα για πες για το real time mirroring. τι απαιτησεις σε hardware εχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ο nske τα έλεγε αυτά... Για δες στο παρακάτω. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι "σωστό" το όλο σύστημα και αν είναι ποιο απλό από raid κ.τ.λ. http://www.linuxfocus.org/English/March2001/article199.shtml Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 με βλεπω στο τελος να καταληγω με 2 απλους ata δισκους και ενα δικο μου script να τελειωνουμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.