placebo123 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 εχω εγκαταστισει τα windows vista και απλα θελω να κανω format και να ξαναβαλω τα windows XP. Για να το κανω αυτο ομως πρεπει να βαλω τον σκληρο μου δισκο σε ενα αλλο μηχανημα και να φενεται σαν 2ος για να τον κανω format... εχω και 2ο υπολογιστη στο σπιτι και εχω βαλει τον σκληρο μου αλλα δεν ξερω πως να τον κανω να φενεται σαν δευτερος.... Ποιος μπορει να μου πει?? [(Τα Windows Vista δεν σε αφηνουν να κανεις format γιατι σου γραφει πως ειναι πιο καινουρια εκδοση απο τα Windows XP)(οταν παω να μπουταρω απο το CD των windows δεν μου βγαζει την ενδιξη "press any key to continue with CD/DVD....)]
thanos75x Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μπαινεις στο BIOS και αλλαζεις το BOOT PRIORITY σε DVD ωστε να μπουταρει απο το cd των XP. Μετα κανονικα ξεκινας την εγκατασταση των XP και επιλεγεις να κανεις Format ωστε να ειναι καθαρη εγκατασταση των windows. Δεν χρειαζεται να τον βαλεις ουτε σε αλλο pc ουτε τιποτα... Θα προτεινα επισης να κανεις διαγραφη το υπαρχον Partition και να κανεις απο την αρχη 2 στον δισκο (αναλογα με τη χωριτικοτητα βεβαια) περιπου 40GB για το λειτουργικο + προγραμματα και τα υπολοιπα να τα εχεις σαν αποθηκευτικο χωρο στο 2ο partition;)
placebo123 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 [(Τα Windows Vista δεν σε αφηνουν να κανεις format γιατι σου γραφει πως ειναι πιο καινουρια εκδοση απο τα Windows XP)(οταν παω να μπουταρω απο το CD των windows δεν μου βγαζει την ενδιξη "press any key to continue with CD/DVD....)]
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 ..δεν σε αφήνουν να κάνεις εγκατάσταση, ναι, αλλά εσύ να επιλέξεις διαγραφή του υπάρχοντος partition ΠΡΩΤΑ, και μετά να προχωρήσεις σε εγκατάσταση. Όσο για την ένδειξη που δε σου βγάζει, κάτι έχεις κάνει λάθος όσον αφορά τον ορισμό master και slave του δίσκου και του "dvd" . Eφ' όσον τα βάζεις "στο ίδιο καλώδιο", και εφ' όσον ΔΕΝ μιλάμε για SATA συσκευές, βάλε τον δίσκο "στην άκρη" του καλωδίου, και βάλε το τζαμπεράκι στη θέση master. Στην άλλη θέση βάλε το "dvd" και το τζαμπεράκι του στη θέση slave.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.