Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα και οικονομικό κρακχ

kostandinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2008

Σιγά μη μασήσει η ελληνική (μαύρη) οικονομία απο την κρίση. Τί να μας πούνε τώρα εμάς οι Ευρωπαίοι;

Οταν εμείς ήμασταν πρωταθλητές στη μαύρη οικονομία και στο μαύρο χρήμα αυτοί μάθαιναν τι είναι ο ΦΠΑ.

Οταν εμείς χτίζαμε βίλες με πισίνες και αγοράζαμε κότερα αυτοί μάθαιναν τι είναι μίζα....

Γενικότερα όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί τρώγανε μπανάνες στα δένδρα.

Σιγά μη μασήσει ο Ελληνας απο τοξικά τραπεζικά προιόντα....

Ο Ελληνας ολόκληρος είναι τοξικός.

Απο το πρωί ως το βράδυ λαδώνει για να επιβιώσει...

Σε τα μας τώρα...

ΥΓ Φίλοι που ξέρουν λένε οτι ένας απο τους λόγους που δεν θα μας αγγίξει πολύ η κρίση είναι οτι μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας είναι μαύρο.....

αυτο το βρηκα εδω http://jimmy278.blogspot.com/2008/10/blog-post_7629.html'>http://jimmy278.blogspot.com/2008/10/blog-post_7629.html και το ποσταρω,για να γελασουμε.

http://jimmy278.blogspot.com/

Δημοσ.

Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι το ελληνικό κράτος είναι χρεωμένο από τον καιρό της ίδρυσης του και επίσης ότι οι τράπεζες αλλιώς λειτουργούσαν πριν από 20 χρόνια και αλλιώς τώρα. Το κρακ του 29 μπορεί να μην άγγιξε την Ελλάδα αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Δημοσ.
Το κρακ του 29 μπορεί να μην άγγιξε την Ελλάδα αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Ναι, σήμερον ημέρα η χημεία είναι πολύ καλύτερη ΚΑΙ στην Ελλάδα. Αυτά είναι.

Δημοσ.
.... Το κρακ του 29 μπορεί να μην άγγιξε την Ελλάδα αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

όποιος αδιαφορεί για την ιστορία ειναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει,

έτσι πιάνει και το σημερινό παραμύθι οτι "η Ελλάδα ειναι μακρυά απ 'οσα γίνονται στη μακρινή Εσπερία"

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου ένιωσε για τα καλά τις επιπτώσεις από το κραχ: η ελληνική οικονομία επλήγη επειδή βασιζόταν στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, για τα οποία μειώθηκε η ζήτηση, και στα εμβάσματα των μεταναστών, τα οποία άρχισαν να στραγγίζουν.

Το ΒΗΜΑ, Η ιστορία των κραχ, 2001

για το 2008, αντικατέστησε αγροτικά + μετανάστες, με ναυτιλία + τουρισμό.

Η Ελλάδα, με κάποια χρονική καθυστέρηση, υποχρεώθηκε τελικώς να εγκαταλείψει τον κανόνα χρυσού - το σύστημα που καθόριζε τότε τις ισοτιμίες- και να υποτιμήσει τη δραχμή. Προέβη σε στάση πληρωμών των χρεών της και οδηγήθηκε σε ένα σύστημα σχεδόν πλήρους προστατευτισμού- έλεγχος εισαγωγών, μεγάλοι δασμοί, στροφή σε αγροτικές παραγωγές που απαιτούνταν για την εγχώρια κατανάλωση, ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας. Δημιουργήθηκε έτσι μια ανάπτυξη αυτόνομη, η οποία με κλασικούς όρους δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί «οικονομική κρίση».

...

...όμως...

...Ο πλούτος συγκεντρώθηκε στα χέρια ολίγων- βιομηχάνων «νέας εσοδείας» ως επί το πλείστον, καθώς η Ελλάδα δεν διέθετε παραδοσιακή μεγαλοαστική τάξη. Μεταξύ 1930 και 1935 οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 13% και η ταχύρρυθμη βιομηχανική μεγέθυνση είχε άμεση εξάρτηση από τα φθηνά εργατικά χέρια σε μεγάλο βαθμό. Το φορολογικό σύστημα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ....

Ο Βενιζέλος υποχώρησε στις απαιτήσεις βιομηχάνων και επιχειρηματιών και δεν θέσπισε ούτε την κοινωνική ασφάλιση ούτε το επίδομα ανεργίας. Κινητοποιήσεις, απεργίες, ταραχές που έφθασαν στα όρια της εξέγερσης ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της χώρας- και ανέλαβαν να τις καταστείλουν διάφοροι θαυμαστές του Μουσολίνι...

Τα Νεά, 11/10/08, Το ελληνικό Κραχ του Μεσοπολέμου

Ξέρουμε, όμως, ότι στην προηγούμενη κρίση του 1929, οι επιπτώσεις στην Ελλάδα έγιναν αισθητές καθυστερημένα. Οτι ουσιαστικά ο πανικός απλώθηκε στην Αθήνα, ενώ τυπικά θα τερματιζόταν σε λίγο η κρίση. ......

Ο ίδιος ο Ελ. Βενιζέλος, όταν άρχιζε το κραχ, είχε εγγυηθεί τη δημόσια πίστη και τις καταθέσεις! Η κατάληξη ήταν η κήρυξη χρεοκοπίας το 1932. Με δραματικές συνέπειες για την πλειονότητα του λαού.

ethnos.gr, 11/10/2008, Στα χνάρια του Τρικούπη...

Δημοσ.
Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2008

Σιγά μη μασήσει η ελληνική (μαύρη) οικονομία απο την κρίση. Τί να μας πούνε τώρα εμάς οι Ευρωπαίοι;

Οταν εμείς ήμασταν πρωταθλητές στη μαύρη οικονομία και στο μαύρο χρήμα αυτοί μάθαιναν τι είναι ο ΦΠΑ.

Οταν εμείς χτίζαμε βίλες με πισίνες και αγοράζαμε κότερα αυτοί μάθαιναν τι είναι μίζα....

Γενικότερα όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί τρώγανε μπανάνες στα δένδρα.

Σιγά μη μασήσει ο Ελληνας απο τοξικά τραπεζικά προιόντα....

Ο Ελληνας ολόκληρος είναι τοξικός.

Απο το πρωί ως το βράδυ λαδώνει για να επιβιώσει...

Σε τα μας τώρα...

ΥΓ Φίλοι που ξέρουν λένε οτι ένας απο τους λόγους που δεν θα μας αγγίξει πολύ η κρίση είναι οτι μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας είναι μαύρο.....

αυτο το βρηκα εδω http://jimmy278.blogspot.com/2008/10/blog-post_7629.html'>http://jimmy278.blogspot.com/2008/10/blog-post_7629.html και το ποσταρω,για να γελασουμε.

http://jimmy278.blogspot.com/

+ 100

Σε πολλά ζητήματα αντί να γινόμαστε ευρωπαίοι οι ευρωπαίοι γίνονται έλληνες, θα δουν οι Γάλλοι κάτι ωραία ασφαλιστικά, κάτι λιτότητες, κάτι άνοδος των τιμών στα οποία εμείς είμαστε εξοικιωμένοι. Λιτότητα και επανίδρυση του κράτος έχουμε από το 1821 εώς σήμερα τι να μας πουν οι ευρωπαίοι.

Δημοσ.

Εγώ δεν βλέπω καμία οικονομική κρίση.Οταν την μία βάζω βενζίνη 1.30 και μετά από μερικές μέρες βάζω με 1.17

Λεφτά στην τράπεζα δεν έχω οπότε δεν μου καίγεται καρφί ακόμα και αν κλείσουν όλες οι τράπεζες και τα συναφή.

Δημοσ.
Εγώ δεν βλέπω καμία οικονομική κρίση.Οταν την μία βάζω βενζίνη 1.30 και μετά από μερικές μέρες βάζω με 1.17

Λεφτά στην τράπεζα δεν έχω οπότε δεν μου καίγεται καρφί ακόμα και αν κλείσουν όλες οι τράπεζες και τα συναφή.

...κι ας είναι και στου γείτονα ε; Αν γίνει η στραβή θα βγούμε όλοι χαμένοι, θα μας πάρει όλους η μπάλα ανεξαιρέτως. :-(:-(:-(

Δημοσ.

κι εγώ δεν εχω καταλάβει τίποτα τα τελευταία... 7 χρόνια.

30 ευρώ έβαζα, 30 ευρώ αμόλυβδη βάζω και τώρα.

Δημοσ.
κι εγώ δεν εχω καταλάβει τίποτα τα τελευταία... 7 χρόνια.

30 ευρώ έβαζα, 30 ευρώ αμόλυβδη βάζω και τώρα.

Πλάκα στην πλάκα είναι πολλοί αυτοί που το πιστεύουν...

Χειρότερα από αυτό που είμαστε ήδη δεν πρόκειται να γίνουμε.

Δεν συμφωνώ 100%. Αλλά πιάνω τη λογική σου :(

Δημοσ.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρωτοτυπεί και ξεχωρίζει στα πάντα.Τρανό παράδειγμα ο τίτλος του topic, όλες τις άλλες χώρες κινδινεύουν με οικονομικό κραχ και η Ελλάδα με οικονομικό κρακχ.

Πρωτότυπο και διαφορετικό.

Δημοσ.

το Κραχ ειναι ελληνική λέξη - πλέον :-) . Πρέπει να καθιερώθηκε απο τους παπούδες μας που έζησαν το Κ' του '29

οι αγγλοσάξωνες λένε Crash, όπως λέμε στα "ελληνικά": κρας τεστ, κράσαρε το πισι, ή Ωτομοτιβ Κρας Ριπεαρς =categories&SearchReturn[Page]=&SearchReturn[ProvinceStateID]=1&SearchReturn[CatID]=170"]©

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...