Προς το περιεχόμενο

SATA και IDE Jumper

BJOB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν δίσκο WD 160 GB Ide με winXP,προγράμματα, παιχνιδια κτλπ, πανω.

Αγόρασα των WD 640GB AAKS sata. Θέλω τον καινούργιο δισκο να tvn χρησιμοποιο σαν πρωτεύων, με XP φυσικά, και τον ide σαν δευτερεύον αλλά να μην χρειαστεί να κάνω φορματ.

Ξέρει κανείς πως θα βάλω το jumper στο ide drive για να λειτουργει σαν δευτερος

Δημοσ.

Εφόσον ο 640άρης είναι SATA δεν έχει νόημα το πρωτεύον/δευτερεύον δίσκος που υπήρχε σαν έννοια στους παλιότερους IDE/PATA δίσκους.

Δημοσ.

ΩΩΩΩΩπππααααα

Πρωτεύον και δευτερεύον (primary / secondary) αναφέρεται στον IDE controller. Πάνω στον ίδιο controller οι συσκευές είναι master ή slave! Βάλε το 640GB στο device 0 του sata controller και βάλτον να bootάρει, τον παλιό βάλτον μόνο του master στο primary ide κανάλι και τα DVD-ROM (υποθέτω) στο secondary κανάλι.

Αν αυτό που ζητάς είναι να "μεταφέρεις" χωρίς format τα xp στον νέο δίσκο το Norton Ghost κάνει αυτή την δουλειά.

Δημοσ.

" Συνοπτικά " :

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις θέση στο τζαμπεράκι του IDE - τον αφήνεις να δουλεύει όπως δούλευε πάντα.

Βάζεις τον νέο στην θέση SATA-0 της μητρικής (είναι τυπωμένο επάνω της) -όχι απαραίτητα, αλλά ορίζεις έτσι την προτεραιότητα για πιθανές SATA συσκευές που θα προσθέσεις στο μέλλον.

Αλλάζεις την σειρά για εκκίνηση από το BIOS ώστε να μπουτάρει από τον SATA (εφ' όσον πρόκεται να έχει λειτουργικό συντόμως)

Αν πας να εγκαταστήσεις XP και (κατά πάσα πιθανότητα) δεν βλέπει η εγκατάσταση τον SATA, φτιάχνεις μια δισκέτα που περιέχει τον driver για τον SATA controller (είτε έχεις τον σχετικό driver στο cd της μητρικής, είτε τον κατεβάζεις από το site της εταιρίας της) και πατώντας f6 όταν ξαναξεκινήσεις την εγκατάσταση τον παρέχεις.

Αν δεν θέλεις άλλη εγκατάσταση, αλλά ίδια με την παλιά, κάνεις ένα cloning του IDE με προγράμματα όπως Ghost ή Acronis True Image, αλλά δεν ξέρω πώς μπορείς να ενσωματώσεις τον SATA controller driver σε αυτή.

Δημοσ.

Τελικά έβαλα τον SATA στο SATA-0,first boot device τον WD SATA έκανα εγκατάσταση τα Windows και τον IDE όπως ήτανε master o δίσκος και slave το DVDR που είnai στο ίδιο καλώδιο.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...