assaya Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ξέρει κανείς πώς συντάσουμε την ssh για να συνδεθούμε στο mac μας από άλλο υπολογιστή? Forthnet χρησιμοποιώ.
Thresher Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Σε terminal γράφεις: "ssh username@ip" Θα σου ζητήσει μετά λογικά password και μετά δουλεύεις κανονικά
Mercyful_Fate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 ναι αλλά η ip ποιά είναι? Χωρίς παρεξήγηση, αλλά αν δεν ξέρεις ποια είναι η ip, το ssh τί το θέλεις?
mxantho Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Η IP είναι η διεύθυνση στην οποία θέλεις να συνδεθείς! Θέλεις να μας πεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
assaya Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Ξέρω τι είναι η ip, αλλά δν ξέρω πως πρέπει να το συντάξω. πχ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ την ssh username@hostname(i servername) αλλά είμαι τοπικά συνδεδεμένος. Τώρα που θα πρέπει να συνδεθώ μέσω του δικτύου της forthnet τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω σαν hostname? είναι κάτι σαν username@εξωτερική ip:Port(για το modem)/εσωτερική ip??? δν έχω ιδέα... βασικά ένα παράδειγμα αν μου δώσετε μια χαρά θα είμαι
assaya Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Ξέρω τι είναι η ip, αλλά δν ξέρω πως πρέπει να το συντάξω. πχ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ την ssh username@hostname(i servername) αλλά είμαι τοπικά συνδεδεμένος. Τώρα που θα πρέπει να συνδεθώ μέσω του δικτύου της forthnet τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω σαν hostname? είναι κάτι σαν username@εξωτερική ip:Port(για το modem)/εσωτερική ip??? δν έχω ιδέα... βασικά ένα παράδειγμα αν μου δώσετε μια χαρά θα είμαι οκ το βρήκα... βάζεις ssh -p 22 username@ip(εξωτερική) αφού ρυθμίσεις το port forwading για το ssh του modem να ειναι στο 22. Τι θέλω κ ρωτάω?? αφού στο τέλος τα βρίσκω μόνος μου
Thresher Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Και το -p 22 να μην βάλεις πάλι θα συνδεθεί γιατι είναι default. Απο την στιγμή που θέλεις να κάνεις κάτι απο εξωτερική ΙΡ τότε δεν σε απασχολεί ποτέ η εσωτερική ΙΡ του μηχανίματος.
assaya Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 μμμ, ναι. το έπιασα αυτό. thanks! Μήπως έχει καταφέρει να συνδεθεί με nx κανείς στο mac από ubuntu|linux? Κάτι μου λέει ότι μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας την έκδοση του KDE για mac, επειδή το nx μάλλον δν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όποιο window manager του mac. Δοκίμασα κ τον τρόπο του vnc αλλά γενικά με τις συνδέσεις που μας πουλάνε εδώ γενικά δν παίζει. Καθυστερεί απίστευτα λόγω upload. Άσε που δν μπόρεις να χρησιμοποιήσεις κ πολλές κωδικοποιήσεις/encodings κ να ρίξεις τα χρώματα λόγω του vnc των mac που δν τα υποστηρίζει. Μέχρι τώρα κατέληξα ότι vnc μόνο για lan ή awmn xexe.
Mercyful_Fate Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Σε ενα mac συνδέεσαι κανονικά με telnet ή ssh από οπουδήποτε, είτε Linux (terminal), είτε Windows (putty). Θα πρέπει να ξέρεις και το username/password στο mac.
assaya Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ναι φυσικά αυτό το χρησιμοποιώ συχνά. επίσης πολύ χρήσιμη εντολή είναι κ η scp -r username@ip file1 file2 που κάνει copy τα αρχεία/folders 1 στο 2. το νέο μου ερώτημα τώρα είναι τι κάνουμε όταν θέλουμε γραφικό περιβάλλον. κατέληξα ότι vnc μόνο για lan ή awmn. για αυτο ρωτάω αν έχει συνδεθεί κανείς με nx, που δν επηρεάζεται τόσο από τις ταχύτητες.
Mercyful_Fate Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ναι φυσικά αυτό το χρησιμοποιώ συχνά. επίσης πολύ χρήσιμη εντολή είναι κ η scp -r username@ip file1 file2 που κάνει copy τα αρχεία/folders 1 στο 2.το νέο μου ερώτημα τώρα είναι τι κάνουμε όταν θέλουμε γραφικό περιβάλλον. κατέληξα ότι vnc μόνο για lan ή awmn. για αυτο ρωτάω αν έχει συνδεθεί κανείς με nx, που δν επηρεάζεται τόσο από τις ταχύτητες. Όχι για remote desktop μόνο vnc. Αν έχεις καλή γραμμή (pings Κυρίως, και bandwidth κατά δεύτερο λόγο) είναι αποδεκτό. Και φυσικά όχι για βίντεο, εικόνες, παιχνίδια, μουσική κλπ. Μόνο για "διαχειριστικές" εργασίες.
assaya Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ανεκτό ίσως... αποδεκτό δν ξέρω... ποιό vnc client προτείνετε? δοκίμασα με vncviewer στο ubuntu. Τις περισσότερες επιλογές του δν τις υποστηρίζει το vnc του mac βέβαια...
doomx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δοκίμασε και το JollysFastVNC. Αρκετές δουλειές μπορείς να τις καταφέρεις μόνο με ssh/terminal, οπότε το gui δεν είναι απαραίτητο.
Mercyful_Fate Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Chicken of the VNC εγώ, για το εσωτερικό LAN στο σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.