Προς το περιεχόμενο

SOS!!! blue screen!

Dimitris23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα καινούριο pc από Αγγλία. Το ixtream 9600 της Packard Bell από μια αλυσίδα ηλεκτρονικών ονόματι Currys.

Ο υπολογιστής έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και μου κόστισε 700 λίρες μετά από μετατροπές που του έκανα, τις οποίες αναφέρω πιο κάτω.

Έχω όμως ένα τεράστιο πρόβλημα.

Καθώς λειτουργεί, κολλάει ο ήχος, εμφανίζει blue screen (bsod) και κάνει restart, κάποτε άμεσα και κάποτε μετά από λίγο.

Ο κωδικός που βγάζει στην μπλε οθόνη αλλάζει κάθε φορά (και δεν ειναι στα κινέζικα).

Όταν παίζει ένας player κολλάει ο ήχος και όταν προλάβω να τον κλείσω σταματάει ο ήχος...

Άλλες φορές δεν κάνει restart απλά η οθόνη κλείνει και ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι σαν σε κατάσταση αναμονής (πιστεύω εδώ ότι μπορεί να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών)

Έκανα format 2 φορές, το πρόβλημα δεν λύθηκε..

Έχω vista, xp δεν μπορώ να περάσω, μου βγάζει λάθος στον δίσκο (ένα στοιχείο που πιστεύω ότι φταίει για τα blue screen)

Έλεγξα τι μνήμη RAM με το memtest από bios και δεν μου έβγαλε errors.

Τροφοδοτικό έβαλα ένα 700άρι, γιατί το προηγούμενο ήταν 250!!!!

Η θερμοκρασία στη SPU είναι ιδανική μιάς και έχει fixed cooler master.

Έβγαλα την 1Gb RAM και δοκίμασα το pc μόνο με την 2Gb.

Η κάρτα ήχου, που πίστευα ότι μπορεί να φταίει, είναι ενσωματωμένη στην motherboard όπως και η κάρτα δικτύου, εκτός από την κάρτα γραφικών (9600GS)

Δοκίμασα τα ΠΑΝΤΑ πέρασα και τους τελευταίους drivers για όλα τα pc parts.

Η εγγύηση δεν ισχύει γιατί πέρασα τα ultimate ενώ είχα home (μ$#%^#^ς των Άγγλων)

Βρίσκομαι σε απόγνωση!!! Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, αφού τα restart γίνονται κάθε 15 λεπτά.

Σκέφτομαι αύτές τις μέρες να αλλάξω τον εσωτερικό δίσκο, μήπως το πρόβλημα τελικά είναι εκεί...

Παρακαλώ οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

ακόμα και δουλεια να μην κάνει η πσιχτρα,δοκίμασα το pc σε θερμοκρασια 11C (ε ανοικτά παράθυρα το βραδυ)

Αυτό με τη πάστα δεν το καταλαβα φίλε μου.

Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα ελπίζετε εκεί όμως.

Ελπίζω πάντως να μην είναι προβληματικό motherboard.

Δημοσ.

φιλε μου αν δεν παταει καλα η ψυκτρα δημιουργει το προβλημα που περιγραφεις. αληθεια γιατι να αγορασεις κατι τοσο ακριβο απο εξωτερικο γιατι 700λιρες ειναι πολλες και να μην το παρεις απο ελλαδα. τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη σου 7600gs, 2gb κλπ που αναφερεις δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα στην ελλαδα. απλα για το οποιοδηποτε προβλημα θα το πηγαινες. επικοινωνησε και με την εταιρια υποχρεουνται να στο διορθωσουν εφοσον ειναι μεσα στην εγγυηση. οι μνημες ειναι συμβατες με την μητρικη? πες λιγο αναλυτικα τι μνημες και τι επεξεργαστη φοραει. αν εχεις πειραξει bios Κλπ

Δημοσ.
Μπλε οθονες μαλλον ειναι απο μνημες .Αλλαξε τους θεση η βαλε καποιες

αλλες.

Οντως, εχει δικιο ο lionmaster, τις περισσοτερες φορες ειναι λογω ελλατωματικων μνημων ή καποια ασυμβατοτητα μεταξυ Μ/Β και μνημων.

Δημοσ.

Εγώ σε μία παρόμοια κατάσταση είχα προβληματκή κάρτα γραφικών.

Όταν πέρασες τα ultimate έσβησες και το βοηθητικό partition που έχουν τα pc με προεγκατεστημένα vista? Δοκίμασε να βάλεις το cd που θα σου δωσαν με το pc για να δεις αν θα σου ξαναβάλει τα home για να έχεις την εγγύηση, καθώς δεν αποκλείεται να έχεις και ελλατωματικό motherboard.

Μπορείς να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις την κάρτα ήχου από τη διαχείρηση συσκευών για να δεις αν φταίει η κάρτα ήχου.

Τέλος δοκίμασε να βγάλεις το dimmακι των 2 gb και χρησιμοποίησε μόνο του το dimmακι του 1 gb, μήπως και το 2άρι είναι χαλασμένο.

Δημοσ.

Πολυ απλα μπορει να φταινει ΟΛΑ οπως προειπαν οι φιλοι παραπανω.

Εγω τι θα εκανα: 1ον gια να σιγουρευομουν οτι δεν ειναι θεμα hardware, θα εβαζα ενα ubuntu live cd η οποιαδηποτε εκδοση linux για να δω αν θα βγαλει problem

Αν ξαναβγαλει λογικα ειναι θεμα hardware:

Κανε το πιο απλο τεστακι με το δαχτυλο στις ψυκτρες να δεις αν ζεματαει καποια μετα το restart (cpu,graphics card,chipset)

Κατ'εμε...

1ος υποπτος ειναι οι μνημες

2ος καρτα γραφικων

3ος προβληματικη μητρικη

Δημοσ.

Αγόρασα το PC από Αγγλία γιατί μένω Αγγλία, βασικά σπουδάζω. Δυστιχός η εταιρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα και έσβησα και αυτό που κάνει recovery για τα home.

Το pc εχει intel quad στα 2.4 με 3Gb RAM(DDR2) και 700Gb hard drive google itτ και θα δεις τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Ι πσίχτρα τελικά πατάει καλά στη CPU δοκίμασα να αλάχω και θέση στη RAM τα ίδια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...