Προς το περιεχόμενο

Minimum AMD CPU για ομαλό 1080p playback

Evan_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιόν AMD επεξεργαστή θα προτείνατε ως minimum για ομαλό playback σε 1080p; (κυρίως σε x264 που είναι και το πιο δημοφιλές)

Υποθέτουμε ότι δεν υφίσταται επιτάχυνση από τσιπάκι γραφικών. Καθαρά 100% CPU decoding.

Δημοσ.

Υπάρχει κάρτα γραφικών (ATI 780G ενσωματωμένη), απλά χρειάζεται βίντεο με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να αναλάβει την επιτάχυνση (μέσω DXVA). Φαντάζομαι δουλεύει με BluRay καθώς και σίγουρα δουλεύει με κάποια 720p βίντεο που έχω κατεβάσει από το internet. Έχω πετύχει όμως και βίντεο που δεν τα υποστηρίζει και έτσι αναγκάζεται να κάνει όλη τη δουλειά το CPU (ένας φτηνός μονοπύρηνος που δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά σε 1080p). Θέλω να αλλάξω CPU για να είμαι καλυμμένος σε όλες τις περιπτώσεις.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

προσφατα αγόρασα τον 4800+ΕΕ , το έχω συνδυάσει με 780G τσιπάκι και χρησιμοποιώ τα ενσωματωμένα γραφικά...(ASUS M3A78-EM)...

Πες μου σαν ταινία τι να δοκιμάσω να παίξω για να σου πω τι γινεται...

Γενικά όπως είπαν και οι υπόλοιποι, με ψύκτρα την hyper TX coolermaster, idle πιάνει 36 βαθμούς στις 1200 - 1300 στροφες , και με χρήση στο 40-50% 42 βαθμους στις 1500 στροφές...

ακόμα και σε παιχνίδι , (Medal Airborn 1024x768) ο ανεμιστηρας δεν επιασε τις maximum στροφές του...(1800 +- 10%).

HD video έχω παίξει αλλά 720...

Ποιά μητρική χρησιμοποιείς εσύ?

Δημοσ.

blacksuede,

Από εδώ... http://www.apple.com/trailers/

... μπορείς να κατεβάσεις κάνα-δυο trailers σε 1080p;

Ποιό player χρησιμοποιείς; Διαφέρει λίγο απο player σε player καθώς επίσης από XP σε Vista. Επειδή δεν ξέρω το λειτουργικό σου, το player και τις γνώσεις σου επί του θέματος, προς το παρόν δοκίμασε να δεις αν το 1080p παίζει ομαλά σε όσα διαφορετικά players έχεις διαθέσιμα (πχ media player classic, VLC, KMPlayer κλπ). Το σημαντικό είναι να μην γίνεται χρήση DXVA acceleration (για τις ανάγκες της δοκιμής).

Έχω παρόμοια motherboard αλλά από gigabyte.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για την ψύκτρα. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα ρυθμίζεται απο 'σένα ή είναι αυτόματη; Είναι αθόρυβος; (προτιμώ αθόρυβος και λίγο ψηλότερες θερμοκρασίες)

Δημοσ.
προσφατα αγόρασα τον 4800+ΕΕ , το έχω συνδυάσει με 780G τσιπάκι και χρησιμοποιώ τα ενσωματωμένα γραφικά...(ASUS M3A78-EM)...

Πες μου σαν ταινία τι να δοκιμάσω να παίξω για να σου πω τι γινεται...

Γενικά όπως είπαν και οι υπόλοιποι, με ψύκτρα την hyper TX coolermaster, idle πιάνει 36 βαθμούς στις 1200 - 1300 στροφες , και με χρήση στο 40-50% 42 βαθμους στις 1500 στροφές...

ακόμα και σε παιχνίδι , (Medal Airborn 1024x768) ο ανεμιστηρας δεν επιασε τις maximum στροφές του...(1800 +- 10%).

HD video έχω παίξει αλλά 720...

Ποιά μητρική χρησιμοποιείς εσύ?

H μητρική που έχει το παιδί με το 780 ειναι μια παρα πολυ καλη εως τέλεια λύση γιατί έχει και hybrid crossfire και με μια καρτα της σειράς σαν αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513342 ή μια πιο καλή σαν αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513317 και ενεργοποιώντας το hybrid crossfire θα μπορέσει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις στο 1080p βίντεο και στο gaming.

Πάντως να ξέρεις ότι με μονοπύρηνο της πλάκας το 1080p δεν το παίζει.

Δημοσ.

Ο 5200+ παίζει 1080p (τουλάχιστον σε x264 που έχω δοκιμάσει με ~8Mbps average) όσο τον είχα μόνο του πάνω σε μητρική με 690G. Θα βρω κάποιο δείγμα με μεγαλύτερο bitrate, και χωρίς DXVA από την HD3850 και θα επανέλθω.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολα αυτα μου ακουγονται υπερβολικα..

Εγω εχω τον 3800+ ΑΜD χ64

και τρεχουν οι ταινιες που κατεβαζω απο το ιντερνετ

1080 ( 8GB συνηθως ) μια χαρα..

απλα εχω την 8800GT

δεν ειναι και καμια σπουδαια καρτα..

Δημοσ.

Και γω εκανα δοκιμη με 2 trailer 1080p απ το λινκ της apple πιο πανω στο ηρωικο μου Pentium4 s478 στα 3,6 και καρτα την FX5700 και επαιζε μια χαρα, χωρις το παραμικρο σπασιμο. Αυτο και στο media player classic και στο kmplayer. :whistle: Ψιλο ακυρο το παραδειγμα μου γιατι ρωταει για amd ειδικα ο φιλος, αλλα φανταζομαι οτι πλεον ολοι οι σημερινοι δυπηρινοι θα παιζουν ανετα.

• Moderators
Δημοσ.

Σε τι αναλυση οθονης?

Κι εμενα ο Sempron 3000+ 1,6GHz οταν το ειχα αποκλειστικα στο tvout (640x480) τα καταφερνε σε HD ταινιες, αλλα οταν το εβαλα να παιξει HD σε μονιτορ με αναλυση HD εκανε τρελα σπασιματα.

Επισης, ενας P4 3,2 του ξαδερφου μου, δε μπορει ουτε στο ονειρο του να παιξει HD (απλο HD, full hd δε δοκιμασα καν), κολλαει αισχρα. Γιαυτο και διατηρω πολλες αμφιβολιες για τα λεγομενα σου.

Α και HD εννοω H264 και ασυμπιεστη ταινια απο Blu Ray δισκακι, οχι αυτα τα αθλιας ποιοτητας HD των 4-6GB που κυκλοφορουν στο ιντερνετ, που το μονο HD που εχουν πανω τους ειναι η αναλυση...

Δημοσ.

Ισως να παιζει ρολο οτι η οθονη μου ειναι 15αρα με αναλυση 1024x768 και γι αυτο να παιζε νορμαλ. Δε το δοκιμασα σε h264 κωδικοποιητη αλλα ενα δυο trailer απ το site της apple με καταληξη mov.

Δημοσ.
Ισως να παιζει ρολο οτι η οθονη μου ειναι 15αρα με αναλυση 1024x768 και γι αυτο να παιζε νορμαλ. Δε το δοκιμασα σε h264 κωδικοποιητη αλλα ενα δυο trailer απ το site της apple με καταληξη mov.

Σαφώς και παίζει ρόλο η ανάλυση της οθόνης. Ο decoder κάνει render μικρότερο κάδρο άρα γλυτώνει πράξεις. Το PC που περιγράφεις μπορεί να παίξει καλά 720p αλλά σε 1080p (με σοβαρό bitrate) θα αρχίσει να καρεδιάζει δίχως αύριο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...