Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για δίκτυο

sfakattack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται.Έχω σύνδεση DSL με το ρούτερ Dlink D624T.Είναι συνδεδεμένος εκεί μόνο ο σταθερός μου υπολογιστής.Μόλις παρήγγειλα φορητό υπολογιστή και δεν ξέρω καθόλου τι να κάνω για να πετύχω δύο πράγματα:

1)Να μπαίνει και ο φορητός στο ίντερνετ μέσω καλωδίου και όχι ασύρματα

2)Να έχω τους δύο υπολογιστές συνδεδεμένους σε δίκτυο.

Χρειάζεται απλά να συνδέσω το λάπτοπ με το ρούτερ;Μετά τι πρέπει να κάνω;Δε ξέρω καθόλου από δίκτυα οπότε η οποιαδήποτε απλοποιημένη και αναλυτική βοήθεια θα με βοηθούσε.Δε ξέρω αν έχει σημασία αλλά να τονίσω πως στο desktop έχω περασμένα XP ενώ το λάπτοπ θα μου έρθει με Vista Home Premium.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ξεκινάμε απο τα απλά :

1. Τα μηχανήματα θα πρέπει να έχουν ίδια ομάδα εργασίας και διαφορετικό όνομα υπολογιστή (δεξί κλικ ιδιότητες στο εικονίδιο Ο υπολογιστής μου, Ονομα υπολογιστή)

2. Αφου το κάνεις αυτό στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου θα το βάλεις να παίρνουν αυτόματα ΙΡ απο το ρούτερ και τα 2 μηχανάκια!

3. Πας και κάνεις κοινόχρηστους τους φακέλους / δίσκους που θέλεις να βλέπει ο κάθε χρήστης στο δίκτυο (στην παρούσα σταθερό και φορητό) με δεξί κλικ , κοινή χρήση , επάνω στο φάκελο / δίσκο που επιλέγεις !!!

Δημοσ.

Συνδέω το λάπτοπ ασύρματα στο ρούτερ και έκανα αυτά που μου είπες.Τα έβαλα δηλαδή στο ίδιο workgroup με διαφορετικό όνομα για τα δύο μηχανήματα.Έπειτα ρύθμισα να πέρνουν αυτόματα IP και είδα ότι λειτουργησε αυτό από το ρούτερ,όπου έβλεπε το desktop me IP 192.168.1.2 και το λάπτοπ με 192.168.1.3.

Στη συνέχεια πήγα να κάνω τουσ φακέλους κοινόχρηστους αλλά ο ένας υπολογιστής δεν έβλεπε τον άλλο.Ίσως να μη έκανα αυτό που έπρεπε.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει αναλυτικά;Δεν τα πάω καλά με τα δίκτυα...

Δημοσ.

Σου ζητησε κωδικο στην ασυρματη συνδεση? Καλο ειναι να εχεις WPA .

Απενεργοποιησε το simple file sharing και βαλε password στους λογαριασμους .

Δημοσ.

Παιδιά είμαι άσχετος με τα δίκτυα,οπότε δεν μπορώ να κάνω αυτά που μου λέτε αν δεν μου τα εξηγείτε αναλυτικά.1000 συγνώμη αλλά για αυτό ζητάω βοήθεια.Έχω WPA.Μπορεί να μου πει κάποιος αναλυτικά όλη τη διαδικάσια από την αρχή;Μήπως κάνω κάτι λάθος από την αρχή... αν έχει κάποιος όρεξη να βοηθήσει παρακαλώ να το κάνει.

Δημοσ.

Δεν έβγαλα άκρη...Όρισα και στα δύο όνομα και κοινό workgroup αλλά μετά δεν εμφανίζεται η ασύρματη σύνδεση για να τη ρυθμίσω.Έκανα ότι ακριβώς λέει στο link που μου έστειλες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...