Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικό του ForceWare;

Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντας καθόλου φανατικός των βελτιώσεων και μη αναγκαίων ρυθμίσεων, εδώ και χρόνια επιμένω σε ATi επειδή δίνουν την επιλογή για κατέβασμα απλών drivers (13ΜΒ) χωρίς control panel και λοιπά bloatware που έχει το Catalyst Software Suite (35MB).

Η NVIDIA από την άλλη, επιμένει αποκλειστικά στο βαρύ πακέτο που αποκαλεί ForceWare, το οποίο έχει φτάσει αισίως τα 87MB!

Ψάχνοντας σε ξένα forums δεν μπόρεσα να βρω λύση, πολλοί είχαν τους ίδιους προβληματισμούς με εμένα και απλά κάποιοι linuxάδες τους πρότειναν να βάλουν ubuntu :lol:.

Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν υπάρχει τρόπος να βρω GeForce drivers απομονωμένα, χωρίς την ανάγκη control panel ή οποιουδήποτε προγράμματος.

Δημοσ.

Απ΄ότι ξέρω δεν υπάρχει. Δύσκολα πάντως μπορώ να φανταστώ στην εποχή του ADSL και τη σημερινή χωρητικότητα σκληρών δίσκων το κατέβασμα και εγκατάσταση των ~87ΜΒ να αποτελεί πρόβλημα.

Δημοσ.

Πρόβλημα σίγουρα όχι αλλά αποφεύγω το bloatware πάση θυσία. Δεν θέλω να μπαίνουν δεκάδες dll και services στο σύστημά μου για ρυθμίσεις που δεν με αφορούν.

Δημοσ.

Η λύση σου λέγεται :

Nvtray.

Θα βάλεις κανονικά τους Forceware, ΑΛΛΑ κάνεις τις ρυθμίσεις όλες από αυτό το εύχρηστο προγραμματάκι που βγαίνει με 1 εικονίδιο στη μπάρα εργασίας.

Επίσης ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΛΑΣΣΙΚΟ Nvidia Control Panel που είναι πιο ελαφρύ από το νέο ΑΝ θες να παίζεις και με Control Panel.

Δημοσ.
Πρόβλημα σίγουρα όχι αλλά αποφεύγω το bloatware πάση θυσία. Δεν θέλω να μπαίνουν δεκάδες dll και services στο σύστημά μου για ρυθμίσεις που δεν με αφορούν.

Δεκτό. Πλην όμως τα dll που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ούτε ιδιαίτερο χώρο καταλαμβάνουν, ούτε χρησιμοποιούνται πουθενά. Το ίδιο ισχύει και για services τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι δεκάδες μεταξύ μιας εγκατάστασης απλού ή πλήρες οδηγού.

Τρίτες βοηθητικές εφαρμογές όπως το Rivatuner χρησιμοποιούν έναν απίστευτο αριθμό dll (δικά τους και του οδηγού) που συνήθως δεν είναι ενεργοποιημένα, αλλά προσωπικά χάρη στην ευχρηστία του προγράμματος (το οποίο δεν ζυγίζει στο κατέβασμα πάνω από 2ΜΒ) και από την στιγμή που δεν έχω παρενέργειες το παραβλέπω.

Ευτυχώς δεν έχουν οι οδηγοί το χάλι που έχουν οι οδηγοί εκτυπωτών της Hewlett Packard για παράδειγμα.

Nvtray.

Θα βάλεις κανονικά τους Forceware, ΑΛΛΑ κάνεις τις ρυθμίσεις όλες από αυτό το εύχρηστο προγραμματάκι που βγαίνει με 1 εικονίδιο στη μπάρα εργασίας.

Ο άνθρωπος θέλει να αποφύγει την εγκατάσταση όλου του πακέτου των οδηγών.

Επίσης ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΛΑΣΣΙΚΟ Nvidia Control Panel που είναι πιο ελαφρύ από το νέο ΑΝ θες να παίζεις και με Control Panel.

Δεν συνιστάται για κάρτες =/>G8x, γιατί απλά δεν λειτουργούν σωστά όλοι οι παράμετροι. Αν βάλεις και τρίτη εφαρμογή όπως το Rivatuner (βλέπε παραπάνω) για παραπάνω ρυθμίσεις/διαγνωστικά το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από μια απλή πλήρης εγκατάσταση του Forceware.

Ξέρω τι θέλει ο φίλος αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχει λύση (άσχετα αν είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του ή όχι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...