Praetorianos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ρε σεις, ανοιχτε και το δευτερο ματι σας!Μιλαμε για αντοχες ταμειων οταν καθε μερα βγαινει νεο σκανδαλο? Και για κοινωνικη αδικια οταν οι τραγουδιαρες και οι κλοτσομπαληδες παιρνουν σε ενα χρονο οσα δεν θα παρω εγω σε ολη μου την ζωη? Άρα ότι προλάβει να αρπάξει ο πισινός του καθενός? Αφού είναι στραβό το κλίμα να το δώσουμε και στον γάιδαρο? Όσο για τις τραγουδιάρες και τους κλοτσομπάληδες δεν τους πληρώνει το κράτος, από την τσέπη μας τα παίρνουνε και τους λέμε και ευχαριστώ. Η βλακεία δεν απαγορεύεται πουθενά.
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Άρα ότι προλάβει να αρπάξει ο πισινός του καθενός? Αφού είναι στραβό το κλίμα να το δώσουμε και στον γάιδαρο? Aυτο το συμπερασμα πως βγηκε? Όσο για τις τραγουδιάρες και τους κλοτσομπάληδες δεν τους πληρώνει το κράτος, από την τσέπη μας τα παίρνουνε και τους λέμε και ευχαριστώ. Η βλακεία δεν απαγορεύεται πουθενά. Αναφερθηκα σε κοινωνικες ανισοτητες, οχι για το ποιος τα παιρνει απο ποιον. Δηλαδη να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας? Αν θελει το κρατος να ισοσταθμισει αυτες τις διαφορες, δεν μπορει επειδη δεν ειναι αμεσος μεσαζοντας στην συναλλαγη σου με τα νυχτερινα κεντρα τα γηπεδα και τα τηλεοπτικα συμβολαια?
Praetorianos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Aυτο το συμπερασμα πως βγηκε? Αυθόρμητο συμπέρασμα να σου πω την αλήθεια από κει που λες ότι κάθε μέρα ακούμε καινούρια σκάνταλα, και το λέω με την έννοια ότι επειδή ακούμε σκάνταλα παντού δεν είναι ανάγκηα να περνάμε στο ντούκου της Ολυμπιακής. Αν εννοούσες κάτι άλλο sorry. Αναφερθηκα σε κοινωνικες ανισοτητες, οχι για το ποιος τα παιρνει απο ποιον. Δηλαδη να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας? Αν θελει το κρατος να ισοσταθμισει αυτες τις διαφορες, δεν μπορει επειδη δεν ειναι αμεσος μεσαζοντας στην συναλλαγη σου με τα νυχτερινα κεντρα τα γηπεδα και τα τηλεοπτικα συμβολαια? Πως δηλαδή θα τις ισοσταθμίσει? Anway πάντως νομίζω ότι τείνουμε να βγούμε offtopic:-D
jimarass Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Καλά έτσι πουτάνα που τα κάνουν σε λίγο αναγκαστικά θα κλαίνε τις συντάξεις διότι απλά δεν θα υπάρχουν χρήματα για αυτές. Έχουν να πέσουν κάτι ωραίες μειώσεις ώστε να εξισωθούν με τους μισθούς!! Αλλά το γαμώτο είναι πως όταν βλέπεις συνδικαλιστές να μαλώνουν στις τηλεοράσεις, δεν το κάνουν για το καλό του εργαζομένου αλλά γιατί τα χαλάσανε στη μοιρασιά με τα άλλα λαμόγια. Τα εσείς και τα εμείς του πολιτικού βίου και στη μέση οι αχρωμάτιστοι κακόμοιροι πολίτες που επειδή δεν ελέγχονται , θεωρούνται σκουπίδια. -----Προστέθηκε 13/10/2008 στις 12 : 19 : 39----- Ρε σεις, ανοιχτε και το δευτερο ματι σας! Μιλαμε για αντοχες ταμειων οταν καθε μερα βγαινει νεο σκανδαλο? Και για κοινωνικη αδικια οταν οι τραγουδιαρες και οι κλοτσομπαληδες παιρνουν σε ενα χρονο οσα δεν θα παρω εγω σε ολη μου την ζωη? FFFS! Αν βγουν στο δρόμο οι σκουπιδιάρηδες και ζητήσουν πιο πολλά λεφτά από το δημόσιο και μεγαλύτερη σύνταξη, εγώ μαζί τους. Αλλά όχι και τα λαμόγια των βυησματοθέσεων με τα μπόνους, που ακόμα και οι καθαρίστριες λυμαίνονταν και λυμαίνονται τα υλικά της εταιρίας!
Absinthe Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Κατι τετοιες στιγμες, σκεφτομαι οτι πραγματικα ειναι λειτουργημα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 τι ακριβώς ψάχνεις ; το δίκιο σου ; το πρόβλημα βρίσκεται μέσα μας.....
Filos19 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Φίλε liopyr, έχω την εντύπωση ότι ο Jimarass θέλει να πει πως, με δεδομένη την ικανότητα της οικονομίας μας(ανεξάρτητα αν διαχειρίζεται καλά η όχι) , τα χρήματα που δίνονται (ως συντάξεις ή οτιδήποτε) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δίκαια. Δεν το πήγε στο ότι "θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα ώστε να μπορούν όλοι να ευημερούν" αλλά αφού δεν μπορούν με τα σημερινά δεδομένα όλοι να ευημερούν τότε θα πρέπει να κλείνει η ψαλλίδα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Βασιζόμενοι στην άποψη σου, αν δηλαδή ο "αδικημένος" ζητούσε περισσότερα, τότε και ο "ευνοημένος" θα ζητούσε περισσότερα και θα είχαμε έναν φαύλο κύκλο. Το νόημα είναι ένα. Το χρήμα βουλώνει στόματα και καταστέλει αντιδράσεις, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από έναν ολόκληρο λαό (που είναι θεωρητικά ατελείωτο για τον διαχειριστή του) Η "μη δυσαρέστηση των εργαζομένων-ψηφοφόρων, και... ας μπει μέσα το κράτος", αυτή είναι η ουσία.
Praetorianos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Έχεσα έκλασα ρευτικα και εφυγα "Ωχ αδερφέ μην με ζαλίζεις με άλλους όταν απολαμβάνω την φραπεδιά μου" Το νόημα είναι ένα. Το χρήμα βουλώνει στόματα και καταστέλει αντιδράσεις, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από έναν ολόκληρο λαό (που είναι θεωρητικά ατελείωτο για τον διαχειριστή του) Η "μη δυσαρέστηση των εργαζομένων-ψηφοφόρων, και... ας μπει μέσα το κράτος", αυτή είναι η ουσία. Σωστός.
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ρε σεις, ανοιχτε και το δευτερο ματι σας! Μιλαμε για αντοχες ταμειων οταν καθε μερα βγαινει νεο σκανδαλο? Και για κοινωνικη αδικια οταν οι τραγουδιαρες και οι κλοτσομπαληδες παιρνουν σε ενα χρονο οσα δεν θα παρω εγω σε ολη μου την ζωη? FFFS! Μόνο που οι τραγουδιάρες και οι κλοτσομπάληδες δεν τα παίρνουνε από εμένα, αλλά από τους πελάτες τους, αν θέλεις τους παρακολουθείς και αν θέλεις τους πληρώνεις. Ενώ με την Ο.Α. θα τα πάρουνε από εμένα θέλω δε θέλω.
jimarass Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Πάντως από εδώ και πέρα αν βλέπετε στις 10αμ άτομα νεαρά σε καφενεία και θα αναρωτιέστε τι κάνουν εκεί, η απάντηση είναι πως απολαμβάνουν τη πρόωρη σύνταξη. Εσύ πήγαινε με άγουρο μάτι και ανασφάλεια με γυναίκα και παιδί , να δουλέψεις ώστε να πληρωθούν αυτές οι συντάξεις!!! Σου δίνει κουράγιο, δεν μπορείς να πεις!!! Μετά μην αναρωτιέστε ποιοι γεμίζουν κέντρα και ταβέρνες Α ναι ξέρω, γιατί να μην αγωνιστώ και εγώ. Έλα όμως ρε παιδί μου που η ζωή είναι γεμάτη συμπτώσεις και ΟΛΟΙ οι αγωνιστές είναι μόνο οι δημόσιοι και προνομιούχοι!!! ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.....
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Καλά jimarass δεν είναι ακριβώς έτσι, στο κάτω κάτω αυτούς ψήφισες αυτούς τρώς στη μάπα.
jimarass Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Καλά jimarass δεν είναι ακριβώς έτσι, στο κάτω κάτω αυτούς ψήφισες αυτούς τρώς στη μάπα. Καλά να πάθω ο μακάκας. Η βλακεία όμως είναι πως ο κάθε ανθρωπάκος που βλέπει μέχρι δυο μέτρα από τη μύτη του, δε καταλαβαίνει ότι τον έχουν φεσώσει έμμεσα μέχρι το λαιμό!
liopyr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Φίλε liopyr, έχω την εντύπωση ότι ο Jimarass θέλει να πει πως, με δεδομένη την ικανότητα της οικονομίας μας(ανεξάρτητα αν διαχειρίζεται καλά η όχι) , τα χρήματα που δίνονται (ως συντάξεις ή οτιδήποτε) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δίκαια. Για ποια δεδομενη ικανοτητα της οικονομιας μιλας? Και τι παει να πει ανεξαρτητα αν διαχειριζεται καλα? Η ικανοτητα της οικονομιας ειναι αμεσα εξαρτημενη απο την καλη της διαχειριση. Αν υπαρχει σωστη διαχειριση, τα χρηματα μοιραζονται και δικαια. Και οταν λεμε δικαια, δεν εννοουμε να παιρνουν οι αλλοι λιγοτερα για να μας φτασουν, αλλα εμεις περισσοτερα για να τους φτασουμε. Δεν το πήγε στο ότι "θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα ώστε να μπορούν όλοι να ευημερούν" αλλά αφού δεν μπορούν με τα σημερινά δεδομένα όλοι να ευημερούν τότε θα πρέπει να κλείνει η ψαλλίδα, όσο το δυνατόν περισσότερο.Βασιζόμενοι στην άποψη σου, αν δηλαδή ο "αδικημένος" ζητούσε περισσότερα, τότε και ο "ευνοημένος" θα ζητούσε περισσότερα και θα είχαμε έναν φαύλο κύκλο. Που ακριβως λεει η αποψη μου πως ο ευνοημενος θα ζητησει περισσοτερα? Μόνο που οι τραγουδιάρες και οι κλοτσομπάληδες δεν τα παίρνουνε από εμένα, αλλά από τους πελάτες τους, αν θέλεις τους παρακολουθείς και αν θέλεις τους πληρώνεις. Ενώ με την Ο.Α. θα τα πάρουνε από εμένα θέλω δε θέλω. Εισαι σιγουρος πως δεν πληρωνεις την ΝΕΤ? Εχει πεσει ποτε στην αντιληψη σου τι τηλεοπτικα συμβολαια εχει με κλοτσομπαληδες? Εχει πεσει στην αντιληψη σου ποσες ομαδες (και φυσικα βαζω και την ρουφιανα που υποστηριζω εγω μεσα) εχουν οφεληθει τα χρεη τους απο το δημοσιο για πολιτικους λογους? Τους μπατσους παραμπατσους και τρεχαμενους στα γηπεδα αραγε ποιος τους πληρωνει? Ξανασκεψου το πριν σιγουρευτεις πως δεν τους τα ακουμπας. ************** Kαι ξαναλεω (για τριτη νομιζω φορα). Δεν αναφερομαι στο ποιος τα παιρνει απο ποιον, αλλα στην κοινωνικη αδικια που ειπωθηκε. Δεν ειναι λιγο κοντοφθαλμο να τα βαζεις με τον καθε υπαλληλο της ολυμπιακης, που στην τελικη ισως παρει αυτα που επρεπε να παιρνουμε ολοι μας, και τον "σουπερ φουνταριστο" παρεα με την "απο μο#νι φωναρα" να τους λες μαγκες γιατι βρισκουν μαλακες να τους τα ακουμπανε?
The_Judas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Για ποια δεδομενη ικανοτητα της οικονομιας μιλας?Και τι παει να πει ανεξαρτητα αν διαχειριζεται καλα? Η ικανοτητα της οικονομιας ειναι αμεσα εξαρτημενη απο την καλη της διαχειριση. Αν υπαρχει σωστη διαχειριση, τα χρηματα μοιραζονται και δικαια. Και οταν λεμε δικαια, δεν εννοουμε να παιρνουν οι αλλοι λιγοτερα για να μας φτασουν, αλλα εμεις περισσοτερα για να τους φτασουμε. Το ζήτημα είναι οτι τα δημόσια χρήματα πολύ σπάνια επιστρέφουν πίσω στους ιδιωτικούς υπαλλήλους Οπότε τα περι δίκαιης και σωστή διαχείρισης δεν στέκουν. Ο ιδιωτικός υπάλληλος θα απαιτήσει το χρήμα απο τον εργοδότη του και θα πάρει τα 3 του, ενώ ο δημόσιος θα απαιτήσει απο το κράτος, το οποίο για πολιτικες σκοπιμότητες θα τα δώσει. Δεν ειναι λιγο κοντοφθαλμο να τα βαζεις με τον καθε υπαλληλο της ολυμπιακης, που στην τελικη ισως παρει αυτα που επρεπε να παιρνουμε ολοι μας, και τον "σουπερ φουνταριστο" παρεα με την "απο μο#νι φωναρα" να τους λες μαγκες γιατι βρισκουν μαλακες να τους τα ακουμπανε? Αυτοί τα παίρνουν γιατί υπάρχουν κορόιδα που πάνε στα μπουζούκια και τους αφήνουν 100ευρα ανα βραδιά. Κατά 99% τα χρήματα που παίρνουν προέρχονται απο τον κόσμο. Το αν έχει κακό γούστο στην μουσική ή όχι αυτός ο κόσμος είναι άλλο ζήτημα. Καλώς ή κακώς έχουμε καπιταλισμό έχουμε οπότε ο πιο εμπορικός και αυτός με το καλύτερο μαρκετινγκ βγάζει τα περισσότερα χρήματα, όχι ο πιο άξιος.
liopyr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Το ζήτημα είναι οτι τα δημόσια χρήματα πολύ σπάνια επιστρέφουν πίσω στους ιδιωτικούς υπαλλήλους Οπότε τα περι δίκαιης και σωστή διαχείρισης δεν στέκουν. Ο ιδιωτικός υπάλληλος θα απαιτήσει το χρήμα απο τον εργοδότη του και θα πάρει τα 3 του, ενώ ο δημόσιος θα απαιτήσει απο το κράτος, το οποίο για πολιτικες σκοπιμότητες θα τα δώσει. Το τι συμβαινει ειναι πασιφανες. Το ζητημα ομως ειναι τι κανουμε εμεις για να αλλαξει... Το να τα βαζουμε με αυτους που καταφερνουν αυτο που εμεις οχι, (εστω και γινεται για πολιτικες σκοπιμοτητες), ειναι η υγειης αντιδραση? Αυτοί τα παίρνουν γιατί υπάρχουν κορόιδα που πάνε στα μπουζούκια και τους αφήνουν 100ευρα ανα βραδιά. Κατά 99% τα χρήματα που παίρνουν προέρχονται απο τον κόσμο. Το αν έχει κακό γούστο στην μουσική ή όχι αυτός ο κόσμος είναι άλλο ζήτημα. Ανεφερα παραπανω παραδειγματα που δεν τα παιρνουν απο τον κοσμο. Δεν ειδα και πολλους να διαμαρτυρονται για αυτο... Καλώς ή κακώς έχουμε καπιταλισμό έχουμε οπότε ο πιο εμπορικός και αυτός με το καλύτερο μαρκετινγκ βγάζει τα περισσότερα χρήματα, όχι ο πιο άξιος. Kαλως-καλως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.