jimarass Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδιά διάβαζα μια εφημερίδα που ανέλυε το σχέδιο πώλησης της ολυμπιακής και έφριξα. Όλοι οι υπάλληλοι θα πάρουν τρελό εφάπαξ, κάποιοι θα πάνε στο δημόσιο, και αρκετοί θα συνταξιοδοτηθούν πλήρως με 7000 ένσημα. Και είχε και ένα παράδειγμα: Ανειδίκευτος εργάτης με 7000 ένσημα θα πάρει τελικά 2200 μικτά σύνταξη. 2200 ρε παιδιά??????? Ποιος θα τους πληρώσει αυτούς? σύνταξη στα 40? Δηλαδή μπήκανε με βύσμα, περάσανε καλά και θα πάρουνε και συνταξούλα που θα τους την πληρώνω εγώ ο μισθωτός των 1000 ευρώ?? Αν μια ιδιωτική εταιρία βάλει λουκέτο, θα γίνει το ίδιο??
myNameIsMrV Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 καλά να πάθουμε με τις γαμωκυβερνήσεις που ανεβάζουμε.......σιχαίνομαι τους στρατιωτικούς αλλά νομίζω πως είναι καιρός για μια δεύτερη χούντα......Μόνο έτσι θα στρώσουν κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα.
johnnyestia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 καλά να πάθουμε με τις γαμωκυβερνήσεις που ανεβάζουμε.......σιχαίνομαι τους στρατιωτικούς αλλά νομίζω πως είναι καιρός για μια δεύτερη χούντα......Μόνο έτσι θα στρώσουν κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα. Αφού σου αρέσουν οι χούντες μπορείς ελεύθερα να πάς στην Μιανμάρ και να γουστάρεις στρατιωτική επιβολή. Ότι νά'ναι...
Praetorianos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Κάποιος εδώ μέσα είχε δώσει link mε το πλήρες σχέδιο πώλησης της Ολυμπιακής, αν μπορούσε ας το ξαναποστάρει. Με την βοήθεια και τις πιέσεις των κάθε λογής σωματείων έγινε και αυτό το θαύμα, άκου εκεί ανειδίκευτος εργάτης 2200 μισθό, χώρια το ότι θα έχει επιπλέον προνόμια στο δημόσιο, χώρια την σύνταξη στα 40 οπότε άνετα ξεκινάς 2η δουλειά, χώρια οι γνωριμίες που θα έχει κάνει κτλ κτλ. Αλλά αφού κατάφεραν και πήραν τον κόσμο με το μέρος τους (κλείνει ο εθνικός μας αερομεταφορέας μη χ..ω) τώρα μας τον φοράνε σιγά σιγά. Και σιγά τα ΜΜΕνημέρωσης μην αναφερθούν αύριο στις αποδοχές των "καημένων υπαλλήλων" της Ολυμπιακής.
ioanna_b Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 όχι και όλοι..ρώτα και τους εποχιακούς συμβασιούχους και κάποιους άτυχους ''εγκλωβισμένους'' να σου πουν στο τέλος τι πήραν.. και αυτά που λένε ότι όλοι είναι εξασφαλισμένοι..το άλλο με το τοτό το ξέρετε..?? γρρρ..άντε μην τα κάνω οπελ με πόσο εκεί μέσα..
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδιά διάβαζα μια εφημερίδα που ανέλυε το σχέδιο πώλησης της ολυμπιακής και έφριξα. Όλοι οι υπάλληλοι θα πάρουν τρελό εφάπαξ, κάποιοι θα πάνε στο δημόσιο, και αρκετοί θα συνταξιοδοτηθούν πλήρως με 7000 ένσημα. Και είχε και ένα παράδειγμα: Ανειδίκευτος εργάτης με 7000 ένσημα θα πάρει τελικά 2200 μικτά σύνταξη. 2200 ρε παιδιά??????? Ποιος θα τους πληρώσει αυτούς? σύνταξη στα 40? Δηλαδή μπήκανε με βύσμα, περάσανε καλά και θα πάρουνε και συνταξούλα που θα τους την πληρώνω εγώ ο μισθωτός των 1000 ευρώ?? Αν μια ιδιωτική εταιρία βάλει λουκέτο, θα γίνει το ίδιο?? Kαταλαβαινω, σε πνιγει το δικιο, αλλα βλεπεις απο λαθος οπτικη το θεμα. Το προβλημα δεν ειναι αυτοι, που θα παρουν (αν ισχυουν οσα λες, γιατι δεν εχω διαβασει κατι σχετικο) τα αυτονοητα, το προβλημα ειναι πως δεν θα τα παρεις και εσυ. (και εγω). Με τη λογικη "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" ομως, δεν κερδιζεις κατι... καλά να πάθουμε με τις γαμωκυβερνήσεις που ανεβάζουμε.......σιχαίνομαι τους στρατιωτικούς αλλά νομίζω πως είναι καιρός για μια δεύτερη χούντα......Μόνο έτσι θα στρώσουν κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα. Ahem. Ναι. Οκ. Και πανω που πιστευα πως εχουμε στερεψει απο αυτην καφενειακη την φραση κλισε, τσουπ, καθε λιγο καποιος με διαψευδει. Εχεις ιδεα τι σημαινει χουντα, η το ακουσες, σου αρεσε, και το αναμασας?
jimarass Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Το θέμα είναι πως το κόλπο επαναλαμβάνεται. Οι κλασικές βυσματοεταιρίες του δημοσίου, όπως η ολυμπιακή, έχει υπαλλήλους που την περνάνε φίνα και εμείς θα τους πληρώνουμε μια ζωή. Το ίδιο έγινε και με ΟΤΕ. Όσο για τους εποχιακούς, αυτό έλειπε να είχαν και αυτοί εξασφάλιση. Στον ιδιωτικό τομέα ποιος έχει εξασφαλιση? Αλλά αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως κάποιες εταιρίες και μάλιστα και ιδιωτικές, είναι γραφεία εξυπηρέτησης και νταραβεριών πολιτικών γραφείων και δε μας απίρνει να τους χάσουμε, ειδικά τώρα που παίφτουν και τα νούμερα. Ειλικρινά σήμερα έχουμε 2 εργαζόμενους για ένα συνταξιούχο και ο τελευταίος έχει μισθό μεγαλύτερο από το άρθοισμα των εργαζομένων. Πως θα βγει πέρα η χώρα έτσι???
lak10 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 και εμενα ο πατερας μου που κανει χονδρικη τροφμων φευγει το πρωι και ερχεται το βραδυ. δουλευει σαν το σκυλι και επειδη σαν εμπορος ειχε την ατυχια να πεσει εξω δεν ξερει αν αυριο μεθαυριο θα εχει μια συνταξη απο αυτο το ταμειο της συμφορας που λεγεται ΤΕΒΕ. εγω στερηθηκα πολυτιμες στιγμες μαζι οτυ γιατι επρεπε να δουλεψει και επειδη εχει επιταγες να καλυψει και εφορια. και τωρα ερχονται αυτοι οι οποιοι εκλεισαν την ολυμπιακη και με κροκοδειλια δακρυα πρσπαθουν να μας πεισουν οτι στεναχωριουνται που κλεινει η ολυμπιακη. ενω αυτοι θα απολαμβανουν τα 2 ευρω και τα δημοσια προνομια ο πατερας μου θα ειναι αναγκασμενος να ζει με ενα αβεβαιο μελλον. Αυτο ειναι το κρατος δικαιου στην ελλαδα
jimarass Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Kαταλαβαινω, σε πνιγει το δικιο, αλλα βλεπεις απο λαθος οπτικη το θεμα.Το προβλημα δεν ειναι αυτοι, που θα παρουν (αν ισχυουν οσα λες, γιατι δεν εχω διαβασει κατι σχετικο) τα αυτονοητα, το προβλημα ειναι πως δεν θα τα παρεις και εσυ. (και εγω). Με τη λογικη "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" ομως, δεν κερδιζεις κατι... Αυτή η καραμέλα της κατσίκας του γείτονα έχει παραγίνει δε νομίζεις? Δε μιλάμε για κατσίκα διότι στο παράδειγμά σου ο γείτονας που φθονεί δε θρέφει την κατσίκα του γείτονα. Επίσης αναλογικά ο γείτονας δεν έχει κατσίκα, αλλά ελέφαντα. Και ο τελευταίος έχει πληρωθεί και από εμένα!! Αν ανοίξει επιχείρηση και πάει καλά και αγοράσει ελέφαντα, με γεια του και ας μου βγει το μάτι. Λέμε να γίνει εκαθάριση αλλά όχι τέτοια κοινωνική αδικία. Τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να δωθούν για επενδύσεις νέων επιχειρήσεων, παιδεία. Δε νοείται ανιδείκευτος να έχει 2200 σύνταξη. Αν το πάμε έτσι, σε 10 χρόνια τα λεφτά που δίνουμε τώρα για όπλα θα πάνε για συντάξεις. Κανονικά θα έπρεπε να πάρουν ένα καλό εφάπαξ και μετά γεια μας. Όπως στον ιδιωτικό τομέα, αν και εκεί δεν έχει πια εφάπαξ. Δηλαδή πάλι χάρη θα τους κάναμε. Το ότι εγώ δεν είμαι υπάλληλος ολυμπιακής και δεν θίγομαι άμεσα, δε ακυρώνει το δικαίωμά μου να κατηγορώ κάτι που δεν είναι κοινωνικά δίκαιο.
lak10 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Kαταλαβαινω, σε πνιγει το δικιο, αλλα βλεπεις απο λαθος οπτικη το θεμα.Το προβλημα δεν ειναι αυτοι, που θα παρουν (αν ισχυουν οσα λες, γιατι δεν εχω διαβασει κατι σχετικο) τα αυτονοητα, το προβλημα ειναι πως δεν θα τα παρεις και εσυ. (και εγω). Με τη λογικη "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" ομως, δεν κερδιζεις κατι... Ahem. Ναι. Οκ. Και πανω που πιστευα πως εχουμε στερεψει απο αυτην καφενειακη την φραση κλισε, τσουπ, καθε λιγο καποιος με διαψευδει. Εχεις ιδεα τι σημαινει χουντα, η το ακουσες, σου αρεσε, και το αναμασας? η χουντα ειχε και τα καλα της ομωςτο δημοσιο συστημα δουλευε ρολοι δεν υπηρχαν ουτε μιζες ουτε φακελακια. καιο αγιος φοβερα θελει
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 jimarass & lak10, δεν ξερω αν εγινα κατανοητος πριν. Το θεμα ειναι απλο. Δεν ζητας σε αυτες τις περιπτωσεις να παρουν οι αλλοι λιγοτερα./ Ζητας να παρεις εσυ περισσοτερα. -----Προστέθηκε 12/10/2008 στις 11 : 01 : 03----- η χουντα ειχε και τα καλα της ομωςτο δημοσιο συστημα δουλευε ρολοι δεν υπηρχαν ουτε μιζες ουτε φακελακια. καιο αγιος φοβερα θελει Θεωρω την στοιχειωδη ελευθερια μου σημαντικοτερη απο την διαφθορα. Εσυ?
lak10 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 jimarass & lak10, δεν ξερω αν εγινα κατανοητος πριν.Το θεμα ειναι απλο. Δεν ζητας σε αυτες τις περιπτωσεις να παρουν οι αλλοι λιγοτερα./ Ζητας να παρεις εσυ περισσοτερα. -----Προστέθηκε 12/10/2008 στις 11 : 01 : 03----- Θεωρω την στοιχειωδη ελευθερια μου σημαντικοτερη απο την διαφθορα. Εσυ? μαζι σου αλλα τωρα περασαμε στο αλλο ακρο της ασηδοσιας.ειδες εσυ να βγαινει τιποτα με το λαου λαου?
jimarass Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 jimarass & lak10, δεν ξερω αν εγινα κατανοητος πριν.Το θεμα ειναι απλο. Δεν ζητας σε αυτες τις περιπτωσεις να παρουν οι αλλοι λιγοτερα./ Ζητας να παρεις εσυ περισσοτερα. Όχι φίλε μου, ζητάς να πάρουν όλοι το ίδιο και με ΒΑΣΕΙ τις αντοχές των ταμείων και της οικονομίας.
Praetorianos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 liopyr ζητάς να πάρεις περισσότερα όταν μπορείς να τα πάρεις ή όταν κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό. Σε ποια χώρα ανειδίκευτος παίρνει 2000 ευρώ σύνταξη? Άρα δεν τίθεται θέμα κατσίκας όπως είπε ο jimarass αλλά κοινωνικής αδικίας. Γιατί αν έπαιρνε ο υπάλληλος μια normal σύνταξη και ο ιδιωτικός πενταροδεκάρες, τότε απαιτείς περισσότερα. Όταν όμως ο δημόσιος σου ρίχνει 3 φορές στον βασικό κατώτατο, κάπου αρχίζεις και τσατίζεσαι δεν νομίζεις? Όσο για την χούντα που γουστάρουν μερικοί, φαντάζομαι ότι είναι μικρότεροι του '74? Αλλα forum σου λέει είναι δεν πετάω κι εγώ την παπαρδέλα μου τσάμπα είναι.. Κατά πόσο στην χούντα βέβαια θα είχαν και forum να την πουν είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ρε σεις, ανοιχτε και το δευτερο ματι σας! Μιλαμε για αντοχες ταμειων οταν καθε μερα βγαινει νεο σκανδαλο? Και για κοινωνικη αδικια οταν οι τραγουδιαρες και οι κλοτσομπαληδες παιρνουν σε ενα χρονο οσα δεν θα παρω εγω σε ολη μου την ζωη? FFFS!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.