Προς το περιεχόμενο

Επαγγελματικές Προοπτικές

quovadis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@FarCry

καλά 45 δηλαδή :P

Οχι αγαπητε...δεν ειναι ετσι! Εγω ειμαι 32 και οχι 45!

Το PhD το τελειωσα στα 30 μου παραλληλα με δουλεια και ναι μου εγινε ο κ@λ#ς να!

Δεν το μετανιωνω καθολου!

βύσμα να έχεις και μη ερευνα (only in greece :-))

(νανόπουλος, χριστοδουλου, κλπ)

Προσωπικα δεν ειχα και δεν εχω κανενα βυσμα! Αν ειχα θα ημουν αλλου!

Ναι και ομως υπαρχουν και εξαιρεσεις!

Ισχυει σε μεγαλο βαθμο αυτο που λες αλλα δεν ειναι ο κανονας! Εχω βαρεθει να ακουω τις ιδιες δικαιολογιες και την ιδια κλαψα συνεχεια...Οποιος αξιζει και το κυνηγαει βρισκει, απλα πραγματα! :-)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα κι απο μένα,

Σαν κάποιος που εργάζεται σαν freelance προγραμματιστής, παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία.

Εχω ειδικευτεί σε PHP, MySQL, Javascript, Ajax,HTML, CSS.

Δουλεύω σαν freelancer τα τελευταία 2 χρόνια. Οι πελάτες μου προέρχονται απο όλο τον κόσμο. Κατα κύριο λόγο ασχολούμαι με την ανάπτυξη sites καταπαραγγελία, δημιουργία modules για υπάρχοντα sites ή διαφοροποιήσεις-προσθήκες υπαρχόντων λειτουργιών. Κάποιες φορές κάνω και debugging σε sites τα οποία κρέμασαν για τον α ή β λόγο.

Σας μιλάω ειλικρινά έχω όση δουλεια μπορώ να αντέξω. Και τις αποδοχές τις καθορίζω εγώ. Ευκολα καταλαβαίνει κανείς πως όταν ένα site με χιλιαδες μέλη και αντιστοιχα χιλιάδες επισκέπτες κρεμάσει, ζητάς όσα θές για να το βάλεις πάλι online.

Η γνώμη μου είναι λοιπόν πως όταν ασχολεισαι με το internet στο επιπεδο που το κάνω, πάντα θα έχεις δουλεια και αποδοχές όπως τισ θές.

Αρκει να αποδείξεις οτι εισαι καλός και μπορείς να κάνεις αυτό που δεν μπορουν οι άλλοι.

Το λάθος για μένα είναι ότι βλέπουμε την επαγγελματική αποκατάσταση πολύ στενά μεσα απο το πλαίσιο μιας εταιρίας η μιας χώρας( Ελλάδα). Οσοι ασχολούμαστε με το internet θα έπρεπε να ξέρουμε ότι μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε απο όπου θέλουμε με όποιον θέλουμε και όποτε θέλουμε.

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη η οποία πηγάζει απο την προσωπική μου εμπειρία.

Δημοσ.
Ακριβως! :-)

Αμα γνωρίζεις καλά το αντικείμενό σου και βέβαια έχεις πάθος με αυτό που κάνεις, θα σου δωθεί σύντομα η ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου.

Εξάλλου σε αυτόν τον τομέα τα χαρτία και οι τίτλοι δεν μετράνε όσο η πραγματική γνώση και αυτό αποδεικνύεται.

Ο πελάτης σου θα μετρήσει το αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Και βέβαια αυτό θα δημιουργήσει και τη φήμη σου.

Δημοσ.
@FarCry

Οχι αγαπητε...δεν ειναι ετσι! Εγω ειμαι 32 και οχι 45!

Το PhD το τελειωσα στα 30 μου παραλληλα με δουλεια και ναι μου εγινε ο κ@λ#ς να!

Δεν το μετανιωνω καθολου!

Προσωπικα δεν ειχα και δεν εχω κανενα βυσμα! Αν ειχα θα ημουν αλλου!

Ναι και ομως υπαρχουν και εξαιρεσεις!

Ισχυει σε μεγαλο βαθμο αυτο που λες αλλα δεν ειναι ο κανονας! Εχω βαρεθει να ακουω τις ιδιες δικαιολογιες και την ιδια κλαψα συνεχεια...Οποιος αξιζει και το κυνηγαει βρισκει, απλα πραγματα! :-)

Συνεχισε, τελειωσε την Ιατρικη, παρε ειδικοτητα, και κανε ενα μεταπτυχιακο/διδακτορικο σε surgical robotics, augmented 3d reconstruction, και αλλα πολλα ομορφα και ενδιαφεροντα...Συνδιαζεις Medical Science, Robotics, Intelligent Systems...και Programming. Αυτα πολυ συνοπτικα... :-)

όπα για κάτσε λίγο γιατί αυτά που λες δε βγαίνουν με τίποτα κάποιο λάθος έκανες

ιατρική+αγροτικό+ειδικότητα+master+phd+στρατός δε γίνεται σε 30 χρονια

εξαιρέσεις υπάρχουν σε όλους τους κανόνες. αυτό δεν αναιρεί τον κανόνα όμως :-)

"για το οποιος αξίζει και το κυνηγάει βρίσκει απλά πράγματα" σου έδωσα 2 τρανταχτά παραδείγματα. από εκεί και πέρα i rest my case

για πείτε μου επειδή μιλάτε για 50.000 λίρες δε γνωρίζω κανένα πρώτη δουλειά να παίρνει αυτά τα λεφτά χωρίς προϋπηρεσία. ξέρω λέκτορα που παίρνει 30.000 (δε ξέρω αν πιάνεται το PHD ως προϋπηρεσία στην αγγλία).

οποτε ας μη βάζουμε 50.000 καλύτερα να το πάμε στα 25.000 (και λιγότερο) για πρώτο μισθό δε βρίσκεται? ;)

(μην ξεχνάμε και την υποτίμηση τις λίρας έτσι? 700 euro = 550 λίρες καθαρά

ο κατώτατος μισθός στην αγγλία είναι 11000 λίρες = 14000 euro = 1075 euro/ month

η ελλάδα δεν είναι αγγλία εννοείται αυτό. όπως και η ακρίβεια της ζωής μεταξύ των 2 χωρων. στην τελική όπως βλέπεις δεν είναι και τόσο τραγικές η διαφορες

ενδεικτικά δες τις τιμές τον μεσων μαζικής μεταφοράς αθηνας λονδίνου και υπολόγισε τι διαφορα. για κάποιον που δουλεύει στο κέντρο και μετακινείται με αυτά

13 μισθό έχουν στην αγγλία?)

Δημοσ.

30, αναφερομουν σε μενα! Στην περιπτωση της ιατρικης βαλε 33-34 για ολα αυτα, βγαινει! Μην ξεχνας οτι πολλα μπορουν να γινουν παραλληλα, ορεξη να υπαρχει!

Για τα βυσματα νομιζω σου απαντησα...

Τα τρανταχτα παραδειγματα πια ειναι;

Διαφωνεις οτι οποιος αξιζει και το κυνηγαει βρισκει; Τιποτα δεν ειναι optimal, aπο την αλλη ομως, δεν γινεται και τιποτα αν για ολα εχουμε μια καραμελα να πιπιλαμε συνεχεια...η κ@λ@χωρα, το κ@λ@συστημα, η κ@λ@ανεργεια κλπ κλπ.

The fittest survives...Theory of evolution -- Darwin :-)

Δημοσ.
30, αναφερομουν σε μενα! Στην περιπτωση της ιατρικης βαλε 33-34 για ολα αυτα, βγαινει! Μην ξεχνας οτι πολλα μπορουν να γινουν παραλληλα, ορεξη να υπαρχει!

Για τα βυσματα νομιζω σου απαντησα...

Τα τρανταχτα παραδειγματα πια ειναι;

Διαφωνεις οτι οποιος αξιζει και το κυνηγαει βρισκει; Τιποτα δεν ειναι optimal, aπο την αλλη ομως, δεν γινεται και τιποτα αν για ολα εχουμε μια καραμελα να πιπιλαμε συνεχεια...η κ@λ@χωρα, το κ@λ@συστημα, η κ@λ@ανεργεια κλπ κλπ.

The fittest survives...Theory of evolution -- Darwin :-)

ρε φιλε και εγώ κάνω διδακτορικό και θα τελειώσω στα 29. και "κωλοβαρεσα" κιόλας όταν σπούδαζα στην αθηνα και πέρασα και τέλεια φοιτητική ζωή. και στα 28 μπορεί να τελειώσει κάποιος. εγώ για την ιατρική σου έλεγα γιατί αυτό είπες στο παιδί

35 να τελειώσει χωρίς το PHD και θα είναι καλά. μάλλον δε θα έχεις ακούσει για τις τρελες αναμονές στην ειδικότητα έτσι? (αν πάλι τελειώσει την ιατρική και τα παρατήσει για τον προγραμματισμό απλά θα έχει χάσει 6 χρονια από τι ζωή του)

τρανταχτά παραδείγματα είναι νανόπουλος και χριστοδουλου. και άλλοι πολλοί που τα βύσματα δεν τους άφησαν να μεγαλουργήσουν στην ελλάδα και πήγαν εξωτερικό και βρήκαν την υγεία τους.

στην ελλάδα είναι ο "βισματουχος" survives. άσε έχουν γνώση οι φυλακες (για το καθηγητής όλα αυτά και για το δημόσιο. δε μιλάμε για τις ιδιωτικές)

(όχι ότι δε παίζει και στις ιδιωτικές βύσμα έτσι?)

The fittest survives...Theory of evolution -- Darwin
παράφραση. ο θάνατος σου η ζωή μου :devil:

Αμα γνωρίζεις καλά το αντικείμενό σου και βέβαια έχεις πάθος με αυτό που κάνεις, θα σου δωθεί σύντομα η ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου.

Εξάλλου σε αυτόν τον τομέα τα χαρτία και οι τίτλοι δεν μετράνε όσο η πραγματική γνώση και αυτό αποδεικνύεται.

Ο πελάτης σου θα μετρήσει το αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Και βέβαια αυτό θα δημιουργήσει και τη φήμη σου.

μη ξεχάσεις να κανεις και αυτασφάλιση για τι σύνταξη :P

Δημοσ.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ

- Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης ενός προγραμματιστή? (Για την ηλίθια χώρα στην οποία ζούμε, αναφέρομαι...)

Κατα την γνώμη μου περιπου ο "μαθηματικος τυπος" ειναι ο εξης:

Προοπτικη απασχολησης = (τύχη*προβολή ικανοτητων σου)/χρόνο .

Χτίστης ανω των 35-40 χρονων θεωρειτε γέρος! Μερικοι Χτίστες αντικαθιστουν την τύχη με το παραγοντα βύσμα.

Χτιστης= Προγραμματιστης= αυτος που γνωριζει πολυ καλά να χειριζετε τα εργαλεια.

- Ποιές είναι οι αποδοχές?

απο 800 εως απειρο.

Στις Ιδιωτικες εταιριες σου δινουν οσα γουσταρουν. Για δημοσιες δεν γνωριζω.

- Ποιές είναι οι ενδεδειγμένες σπουδές/προσόντα?

Οσα πιο πολλα χαρτιά έχεις, τοσο πιο πολύ εχεις το δικαιωμα να ζητήσεις αυξηση στον μισθο σου. Ασχέτως εαν θα την πάρεις ή οχι.

Το minimum που χρειάζετε ειναι να έχει ορεξη για δουλειά και να γνωριζεις καποια εργαλεία (πχ .ΝΕΤ,Microsoft SQL server 200X κτλ)

Εγω πάντως εαν ημουν γιατρός θα ειχα τον προγραμματισμο σαν χομπυ καi ισως να πουλούσα και κανένα assembly μου :P

Δημοσ.

35 να τελειώσει χωρίς το PHD και θα είναι καλά. μάλλον δε θα έχεις ακούσει για τις τρελες αναμονές στην ειδικότητα έτσι?

Κατι εχει παρει το αυτι μου! Ομως ξερω και ατομα που κανανε PhD ενω περιμεναν την ειδικοτητα, αλλους που καναμε παραλληλα! Εσυ το εχεις ακουσει αυτο;

τρανταχτά παραδείγματα είναι νανόπουλος και χριστοδουλου. και άλλοι πολλοί που τα βύσματα δεν τους άφησαν να μεγαλουργήσουν στην ελλάδα και πήγαν εξωτερικό και βρήκαν την υγεία τους.

Να σου πω και εγω αλλους 1000, οποτε τι...καθομαστε και κλαιμε την μοιρα μας; Δουλεψε με οτι υπαρχει διαθεσιμο...δεν μπορεις; Καποιος αλλος θα μπορεσει! Σκληρο το ξερω..αλλα ετσι ειναι!

στην ελλάδα είναι ο "βισματουχος" survives. άσε έχουν γνώση οι φυλακες (για το καθηγητής όλα αυτά και για το δημόσιο. δε μιλάμε για τις ιδιωτικές)

Ο βισματουχος σιγουρα, δεν αντιλεγω, ομως καπου υπαρχουν ευκαιριες και για μας του μη βυσματουχους! Ορεξη και κυνηγι θελει...οχι κλαψα!

παράφραση. ο θάνατος σου η ζωή μου :devil:

Πολυ λαθος να το αποδιδεις ετσι, πολυ ακραιο! Επιβιωνει και εξελισσεται ο πιο ικανος! Κοιτα γυρω σου, ισχυει σε καθε μορφη ζωης!

μη ξεχάσεις να κανεις και αυτασφάλιση για τι σύνταξη

Εχω κανει μαζι με υγειας! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...