dchris Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ζητάω γνωμες για το κατα πόσο αξίζει τα λεφτα της η μεγάλη εγγύηση σε Laptop... Εχω εδώ και 4 χρόνια ένα Hp και οποια επισκευή έχει γίνει εκτος εγγύησης (ηταν διετής αν θυμάμαι καλα) ευτυχώς βέβαια-απο θέμα τυχης και ισως ποιότητας κατασκευής- δεν κόστισε παρα πολλα... Τέλος ήθελα να ρωτήσω κάτι βασικό: Η επέκταση εγγύησης μπορεί να αγοραστεί οποιαδήποτε στιγμή (πχ κοντα στην λήξη της βασικής) η αναγκαστικά με την αγορα? ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις!
thanos75x Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Εμενα το VAIO στους 7 μηνες (ευτυχως εντος εγγυησης) μου εβγαλε 21 καμμενα Pixels στα καλα καθουμενα... Το εστειλα Βελγιο και σε 2 εβδομαδες επεστρεψε με καινουρια οθονη! Τωρα σκεφτομαι να κανω την επεκταση εγγυησης +2 χρονια αλλα λυπαμαι και τα λεφτα περιπου αλλα 180e + 1500 τα αρχικα ελεος... Ναι την επεκταση μπορεις να την κανεις οποτε θελεις αρκει να μην ληξει η αρχικη εγγυηση. Φανταζεσαι να ειχε ληξη η εγγυηση μου και να αλλαζα οθονη? :S
hristos 22 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδια...εχω και εγω μια απορια..... Η επεκταση εγγυησης ποσο κανει? γιατι εαν ειναι να δωσεις ξερω γω 150 με 200 ευρω για 3-4 χρονια για το εαν σου κατσει κατι στραβα στα 3-4 χρονια το λαπτοπ που θα εχεις αγοραση το κορυφαιο να ηταν της αγορας οταν το πηρες δεν θα αξιζει ουτε μια να το φτιαξεις ουτε μια και να το φτιαξεις με την εγκυηση και να το πουλησεις............οποτε......... Εαν η επεκταση για τοσα χρονια(δεν ξερω ποσο εχει πραγματικα)εχει τοσα λεφτα....πιστευω οτι ο ενας χρονος ειναι και παραειναι υπερκαλυπτικος.....αλλωστε εαν ειναι να σου βγαλει κατι θα στο βγαλει απο την αρχη.....(πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να σου χαλασει αμεσως μετα το τελος του χρονου)
caution Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση σου: Όλα είναι σχετικά. Καταρχήν όλες οι εγγυήσεις δεν είναι ίδιες (ναι, για τα ψιλά γράμματα λέω), όλα τα laptop δεν είναι ίδια (ποιος παίρνει Acer χωρίς μεγαααάλη εγγύηση. Αν πάρεις ένα laptop του 2χιλιαρου δεν τα σκέφτεσαι και πολύ τα +200 αλλά αν πάρεις κάτι που κάνει 400 ευρώ σιγά μην αγοράσεις και εγγύηση... Ξέρω ότι γενικολογώ απλά θέλω να πω ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση (ναι/όχι) για το αν πρέπει να πάρεις extended εγγύηση. Σταθμίζεις τις ανάγκες σου και το κόστος και πράττεις ανάλογα!
dchris Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Σιγουρα είναι θέμα προσωπικής επιλογής απλά ρωτάω απόψεις... ΠΧ, υπάρχει κάποιος που να αγόρασε επέκταση εγγύησης και να μην την χρειάστηκε??? Ή απο την άλλη, κάποιος που να έχει λάπτοπ 4-ετίας χωρίς να έχει χρειαστεί επισκευή...???
Acid-Burn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Απ'ότι ξέρω την επέκταση εγγύησης δε μπορείς να την πάρεις όποτε ναναι. Τουλάχιστον όχι σε όλους τους κατασκευαστές. Πχ η HP λέει νομίζω μέσα στους πρώτους 3 ή 6 μήνες (δε θυμαμαι ακριβώς) @hristos 22 : Και αν σου χαλάσει οθόνη ή mb ή κάρτα γραφικών μετά τον πρώτο χρόνο (πχ στον 1,5 χρόνο) που το laptop δεν είνα και για τα μπάζα ακόμα τι κάνεις;πας να δώσεις καμμιά 500αρα ευρώ για επισκευή; Ή μήπως παίρνεις καινούριο και έτσι "πετάς" στα σκουπίδια τα λεφτά που είχες δώσει για την αγορά του laptop που χάλασε για χρήση 1,5 χρόνου;;;Δηλαδή πάνω κάτω 100ευρώ/μήνα βγήκε το laptop...λίγο ακριβούτσικο Σε γνωστό μου κάηκε η κάρτα γραφικών στα καλά καθούμενα στον 1,5 χρόνο ακριβώς(δούλευε word στο laptop και πετάχτηκε μέχρι την κουζίνα και όταν γύρισε δεν έδειχνε τίποτα η οθόνη). Εκτός εγγύησης προφανώς, οπότε έπρεπε να πληρώσει 497 ευρώ για αλλαγή κάρτας γραφικών... Δεν πιστεύω ότι πχ αν πάρεις ένα laptop 1000-1200 ευρώ σε χαλάει να δώσεις μέσα στο 6μηνο άλλα πχ 150 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Το θέμα είναι αν σου κάτσει...Αν όμως κάτσει θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που για 150 ευρώ τώρα χρειάζεται πχ 300 ευρώ για επισκευή και χωρίς να σου εγγυάται κανένας ότι ΔΕΝ θα ξαναπάθει κάτι(μετά την επισκευή - αν κάποιος διαλέξει αυτό - έχει εγγύηση λίγων μηνών μόνο το part που αλλάχτηκε...) Το δικό μου το laptop (HP Pavilion DV8375EA) είναι 2 χρονών και ακόμα την παλεύει - (ok έβαλα ακόμα 1gb ram, σύνολο 2 και άλλαξα τον δεύτερο σκληρό με έναν 320gb για τα data και παρόλο που είναι Core Duo T2400 - ούτε καν core 2 duo - δεν είναι και για πέταμα). Είχα πάρει με 120 ευρώ επέκταση εγγύησης και έχω το κεφάλι μου ήσυχο για ακόμα 1 χρόνο! offtopic Σε κάποια φάση έκανε πολύ θόρυβο και μου έκανε shutdown από θερμοκρασία και το πήγα infoquest (HP είναι) γιατί φοβόμουν για ανεμιστηράκια,cpu κτλ. Τελικά μου καθάρισε τα ανεμιστηράκια (προφανώς χωρίς χρέωση) και τώρα είναι αθόρυβο όπως όταν το είχα πάρει. /offtopic -----Προστέθηκε 12/10/2008 στις 08 : 49 : 56----- Σιγουρα είναι θέμα προσωπικής επιλογής απλά ρωτάω απόψεις...ΠΧ, υπάρχει κάποιος που να αγόρασε επέκταση εγγύησης και να μην την χρειάστηκε??? Ή απο την άλλη, κάποιος που να έχει λάπτοπ 4-ετίας χωρίς να έχει χρειαστεί επισκευή...??? Ο αδερφός μου έχει ένα Acer Ferrari 4005 με επέκταση εγγύησης. Εκτός από το πρώτο 3μηνο που έκατσε να χαλάσει ο φορτιστής δεν ξαναείχε κάποιο πρόβλημα και τώρα τελειώνουν τα 3 χρόνια πρόσθετης. Το laptop την παλεύει μια χαρά, είναι γρήγορο ακόμα και δεν "χρειάστηκε" η πρόσθετη εγγύηση...Αλλά προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ( έκανε και 1800 ευρώ το ferrari τότε) εγώ είμαι υπέρ της επέκτασης. Βεβαίως και παίζει μεγάλο ρόλο και η τιμή αγοράς του laptop...Αν πάρεις ένα φτηνό για να κάνεις basic δουλειες πχ 400 ευρώ ΔΕ λέει να πάρεις 150 ευρώ επέκταση εγγύησης... ΑΝ χαλάσει παίρνεις καινούριο..Αλλά αν δώσεις 1500 ευρώ δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα! ;-)
hristos 22 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Εγω παλι θα συμφωνησω με το φιλο cation.....αναλογος το λαπτοπ που θαπαρεις......ακριβως ετσι και θα συμπληρωσω και αναλογος την χρηση που θα τον κανεις............ Εαν ειναι να παρεις των 500 ευρω γιατι να δωσεις αλλα 200 για εγκυηση....... Εαν ειναι να παρεις ομως των 1200 και πανω ευρω.....παρε μια εγγυηση αλλα και παλι νομιζω οτι σημαντικο ρολο παιζει ο τροπος χρησης............... Εαν ειναι να τσιτονεις το λαπτοπ συνεχεια τον cpu να χτυπαει κορυφες και την καρτα γραφικων να ψυνει αυγα....παρε την εγγυηση γιατι σιγουρα θα σου χρειαστει.......... Αλλωστε πιστευω οτι τα προβληματικα υλικα χτυπανε μεσα στο χρονο... Με την λογικη του(εαν)φιλε μου acib πανε δωσε απο την αρχη αλλα 200 και εαν δεν παθει τιποτα δεν πειραζει...εχεις το κεφαλι σου ησυχο..(η γνωμη ειναι καθαρα δικη μου..ετσι?)προςαποφυγη παρεξηγησεων........εγω τα 200 ευρω θα τα εδεινα παντως αντι να παρω ενα των 800 ευρω να επαιρνα ενα των 1000 με σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα
disqualified Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν παρεις laptop βασιζομενος μονο σε ενα χρονο εγγυησης ειναι σα να πετας τα λεφτα σου στο καλαθι των αχρηστων
Acid-Burn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Εγω παλι θα συμφωνησω με το φιλο cation.....αναλογος το λαπτοπ που θαπαρεις......ακριβως ετσι και θα συμπληρωσω και αναλογος την χρηση που θα τον κανεις............Εαν ειναι να παρεις των 500 ευρω γιατι να δωσεις αλλα 200 για εγκυηση....... Εαν ειναι να παρεις ομως των 1200 και πανω ευρω.....παρε μια εγγυηση αλλα και παλι νομιζω οτι σημαντικο ρολο παιζει ο τροπος χρησης............... Εαν ειναι να τσιτονεις το λαπτοπ συνεχεια τον cpu να χτυπαει κορυφες και την καρτα γραφικων να ψυνει αυγα....παρε την εγγυηση γιατι σιγουρα θα σου χρειαστει.......... Αλλωστε πιστευω οτι τα προβληματικα υλικα χτυπανε μεσα στο χρονο... Με την λογικη του(εαν)φιλε μου acib πανε δωσε απο την αρχη αλλα 200 και εαν δεν παθει τιποτα δεν πειραζει...εχεις το κεφαλι σου ησυχο..(η γνωμη ειναι καθαρα δικη μου..ετσι?)προςαποφυγη παρεξηγησεων........εγω τα 200 ευρω θα τα εδεινα παντως αντι να παρω ενα των 800 ευρω να επαιρνα ενα των 1000 με σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα Βασικά έπιασες μια κατηγορία (800-1000 ευρώ) που παίρνεις πολύ καλύτερο σύστημα με τα +200 ευρώ..Εκεί είναι λίγο ρίσκο και προφανώς μια απόφαση που πρέπει να παρει κάποιος. Στις κατηγορίες 500 και 1200 πχ είναι ψιλοξεκάθαρο ότι στην πρώτη δεν παίρνεις και στη δεύτερη παίρνεις. (προσωπική άποψη πάντα). Απλά λέω ότι αν σου κάτσει η στραβή στο laptop είναι ακριβά τα ανταλλακτικά και δεν είναι όπως στο desktop που το κάνεις μόνος σου και βάζεις ότι θες εσύ για αντικατάσταση. Στα HP πχ η επέκταση εγγύησης είναι μόλις 100 ευρώ πάνω-κάτω οπότε πιστεύω είναι λίγο "μικρό" το τίμημα για να γίνει 3πλασια η εγγύηση (από 1 χρόνο στα 3). Αν τώρα μιλάμε για κόστος 200+ ευρώ τότε αλλάζουν τα πράγματα... Εγώ πάντως είμαι υπερ της επέκτασης (φάνηκε άλλωστε ).Όμως πχ για ένα netbook που θέλω να πάρω (400 ευρώ max) δε θα πάρω επέκταση εκτός και αν κάνει ~50 ευρώ και έχω το χρονικό περιθώριο των ~6 μηνών από την αγορά να την πάρω. EDIT: Ο γνωστός μου, που λέω στο post#6, δεν το ξέσκιζε το laptop..Συγκεκριμένα το ήθελε για browsing, ταινίες, office. Και το πρόσεχε πιο πολύ απότι εγώ το δικό μου. Παρόλα αυτά του έκατσε.
kalmik Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Eϊναι αυτοκτονία το laptop με ένα χρόνο εγγύηση. Επίσης είναι πρωταρχικός παράγοντας επιλογής να αγοράζει από αντιπροσωπείς που τιμούν την υποχρέωση για δύο χρόνια βασικής εγγύησης και όχι εξαπατούν τον κοσμο με την γνωστή ετήσια. Ας είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Υπάρχουν επίσης σειρές με βασική εγγύηση τρία χρόνια π.χ. Toshiba Tecra, κάποια Lenovo κλπ. Ας ψάχνονται όλοι καλύτερα πριν δώσουν τα ωραία τους λεφτάκια. Οσο για τα πάμφθηνα laptop των 500 ευρώ η πείρα λέει ότι πρόκειται για φτηνιάρικες κατασκευές και συνεπως θα χαλάσουν πιο γρήγορα στον ενάμιση ή δεύτερο χρόνο. Ο νοών νοείτω
innerwisp Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ο κολλητός μου είχε αγοράσει φορητό compaq (ναι έχουν περάσει κάποια χρόνια) με ένα χρόνο εγγύηση. Στον ένα χρόνο και 10 μέρες του κάηκε η μητρική... από τότε δεν το έχει πετάξει αλλά το έχει μέσα στη ντουλάπα του γιατί δεν μπορούσε να χωνέψει ότι το λαπτοπ του ήταν για πέταμα καθώς δεν συνέφερε η επισκευή του. Σαν τις μαιμούδες μαμάδες που άμα πεθάνει το μωρό τους αυτές δεν το αφήνουν από την αγκαλιά τους γιατί δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι πέθανε Έτσι όταν αγόρασα εγώ λαπτοπ, πήρα Toshiba για τα 3 χρόνια εγγύησης, κάτι που σημαίνει ότι γλύτωσα γύρω στα 200 ευρωπουλάκια από την αγορά επέκτασης. Στα τρία χρονια και να πέσει από το μπαλκόνι δεν σε πολυνοιάζει. Όπως και να έχει, 2 χρόνια εγγύησης τουλάχιστον επιβάλλονται, ακόμα και αν χρειαστεί να αγοράσεις επέκταση
hristos 22 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Εγω φιλε μου δεν καταλαβαινω απο τετοια...... Εαν μου χαλουσε σε 1 χρονο και 10 μερες και δεν μου το περνανε στην εγγυηση απλος δεν θα το εβαζα στην ντουλαπα αλλα σιγουρα σε κανενα κ...λο μεσα..... για να με θυμαται η οποια εκαστωτε εταιρια...........ΚΑΛΑ για 10 μερες?ΑΥΤΟ το θεωρω ΚΟΡΟΙΔΙΑ(φυσικα να μην εφταιγα εγω ετσι?) ΑΠΛΩΣ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο ! ! ! !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.