gargoyle1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Παιδια γεια χαρα χθες το βραδυ εκανα μια πατατα, ψαχνοντας στο ιντερνετ να κατεβασω driver για την καρτα ηχου, κατεβασα κατα λαθος και εγκατεστησα εναν driver για το bios αποτελεσμα μετα την επανεκινηση το συστημα αναβει αλλα ουτε το bios βγαινει ουτε τιποτα δεν εχω εικονα η μητρικη δεν διαβαζει αυτα που ειναι συνδεδεμενα πανω της αφαιρεσα την μπαταρια μηπως επανελθουν οι αρχικες ρυθμισεις, τζιφος.Τι κανουμε τωρα πως μπορω να επαναφερω την σωστη εκδοση bios για να ξαναδουλεψει το συστημα καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 κατεβασα κατα λαθος και εγκατεστησα εναν driver για το bios ...πολύ δύσκολη συνθήκη για να ισχύει. Το να κάνεις update το BIOS, δεν είναι κάτι που το κάνεις "κατά λάθος". Όταν η διαδικασία γίνεται μέσω windows παίρνεις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα, οπότε το "κατά λάθος" δεν παίζει. Μήπως λοιπόν δεν είναι όπως τα νομίζεις, τα πράγματα ; Άσε που και να το έκανες, δεν θα είχε λόγο να μην ποστάρει - έστω και αν ήταν παλαιότερο. Μένει βέβαια το θέμα ότι δεν ποστάρει. Μήπως απλά ήταν τυχαίο (το καλό που σου θέλω, διότι ΑΝ κατάφερες να φλασάρεις το BIOS και να πάει κάτι στραβά, τότε πάπαλα η μητρική, είναι σα να της έκανες λοβοτομή) ; Σε αυτή την περίπτωση, μιας και είπες ότι για να κάνεις reset "έβγαλες την μπαταρία", το ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, το έβγαλες επίσης ; Γιατί η μπαταρία μόνο δεν αρκεί.
gargoyle1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 εκλεισα τον διακοπτη του τροφοδοτικου,αν τα αποσυνδεσω ολα και κρατησω μονο τα βασικα για να δουλεψει το συστημα λες να δω αποτελεσμα?καποιος μου ειπε οτι μαλλον το bios δεν βλεπει τον επεξεργαστη και οτι αν χρησιμοποιησω καποιον αλλον μπορει και να δουλεψει η καπως ετσι.
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 πριν δώσεις το pc σε τεχνικό (ή αλλάξεις με τη μία μητρική), όντως δεν είναι άσχημη ιδέα να αφήσεις επάνω μόνο cpu, gpu, ram (ούτε κάρτες pci, ούτε τίποτε άλλο συνδεδεμένο). Όσο γι' αυτό που σου είπαν για επεξεργαστή δεν είναι κι απίθανο, αν και λίγο δύσκολο (με την προϋπόθεση ότι αυτό που εννοούσε ήταν πως φλάσαρες λάθος BIOS). Τί επεξεργαστή όμως να δοκιμάσεις ; Και πού να τον βρεις ; Ν' αγοράσεις ; Γι' αυτό καλύτερα τεχνικό, ή καυτευθείαν αλλαγή mobo αν είναι καμμιά 50άρα ευρώ
lionmaster03 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Αν ειναι μεσα στην εγγυηση θα σου δωσουν αλλη!!!
gargoyle1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 παιδια η μητρικη ειναι asrock P4i65G και εχει ενα πενηνταρικο το προβλημα δεν ειναι τα λεφτα, αλλα το socket που ειναι 478 και αντε να το βρεις τωρα στην αγορα,οσο για την εγγυηση δεν νομιζω να καλυπτει την δικη μου βλακεια.Ο επεξεργαστης μου ειναι pentioum 4 στα 3,2,η μητρικη δεχεται και celeron D εχω εναν παλιο αλλα τωρα ειδα οτι ειναι R οποτε μαλλον δεν θα παιζει για να τον δοκιμαζα. -----Προστέθηκε 13/10/2008 στις 07 : 54 : 58----- Τελευταια νεα, τα ξηλωσα ολα και αφησα μονο τα βασικα, το συστημα δουλευει αλλα bios γιοκ, ετοιμαζομαι να δοκιμασω μια αλλη καρτα γραφιικων για να λυσω το θεμα της μη εικονας, βρηκα οτι η version του bios που εγκατεστησα ειναι η 1,30 ενω αυτη της μητρικης πρεπει να ηταν η 1,00 απο οτι καταλαβα απο το manual, ερωτηση δεν μπορω να κατεβασω την 1,00 να φτιαξω ενα boot cd ετσι ωστε να εγκαταστησω την σωστη version bios?και κατι τελευταιο ο υπολογιστης αν και κλειστος [δηλαδη κλειστος διακοπτης τροφοδοτικου οχι βγαλμενο καλωδιο ρευματος]που και που αναβοσβηνει ενα λαμπακι στην προσοψη του κουτιου,και με ανοιχτο διακοπτη τρφοδοτικου μενει συνεχεια αναμενο αυτο ειναι λαμπακι της μητρικης που δινει διαγνωστικα σηματα η απο το case?
washcloud Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Για το λαμπάκι εγώ δεν σε πιάνω, αλλά για BIOS αυτό που ξέρω ότι δεν υπάρχει τρόπος να το ξαναφλασάρεις, όταν απλά δεν δουλεύει (δεν δουλεύει το BIOS = δεν έχεις υπολογιστή για να το ξαναφλασάρεις...). Αν τραβάει κανένα ζόρι με τον επεξεργαστή (χλωμό λέω εγώ, γιατί το να βάλεις καινούριο επεγεργαστή και να μην τον διαβάζει το BIOS ,ναι, αλλά να βάλεις "καινούριο BIOS" και αυτό να μην διαβάζει "παλιό" επεξεργαστή, δεν το κόβω) και θέλει άλλον, μπορείς να δοκιμάσεις....αλλά που θα βρεις ; Ένας τεχνικός μπορεί και να έχει "στοκ" επεξεργαστών για να κάνει δοκιμές, αλλά αυτά που θα σε χρεώσει μπορεί να βγούνε και παραπάνω από νέα μητρική (ψάξε στο skroutz.gr μπας και βρεις καμμία 478, ή κοίτα στις αγγελίες του insomnia, ή βάλε και δική σου) Αν εν τω μεταξύ ΚΑΝΕΙ το κλασσικό "μπιπ" κατά την έναρξη, τί να πω, τσέκαρε με την κάρτα γραφικών, αλλά μπα... Αφού όλα "ξεκίνησαν" με το φλασάρισμα του BIOS, εκεί και τελειώσανε νομίζω...
gargoyle1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Παιδια το θεμα εκλεισε βρηκα μητρικη την περασα επανω και ολα δουλευουν ρολοι εκτος απο ενα usb stic που εχω το οποιο δεν δουλευει και αναρωτιεμαι γιατι το βαζω σε ενεργη θυρα και δεν το διαβαζει υπαρχει περιπτωση να καηκε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.