gerald Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Με ενδιαφέρει να ενσωματώσω δυνατότητα πληρωμής από κάρτα χρεωστική-πιστωτική στο site μου , τι πρέπει να κάνω , ποιος έχει ανάλογη εμπειρία ?
kfyros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Αν θες να βάλεις paypal, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους. Είναι το πιο εύκολο και η προμήθεια που παίρνουν είναι περίπου όση και η τράπεζες. Αν θες να κάνεις είσπραξη με κάρτες, πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποια τράπεζα (ελληνική αν το site είναι στην Ελλάδα, ή εξωτερικού ), ή εταιρία που ασχολείται με ηλεκτρονικές συναλλαγές (πχ firstdata) , και να συνεργαστείς μαζί τους για την δημιιουργία σελίδας πληρωμών. Στην πράξη , έχουν κάποιες μεθόδους - έτοιμο κώδικα ή dll κλπ. που τα ενσωματώνεις στο site σου και επικοινωνούν με τους servers τους κλπ. για να ελέγξουν - χρεώσουν την κάρτα και να σου επιστρέψουν επιβεβαίωση - απόρριψη της χρέωσης και αιτία απόρριψης. Ουσιαστικά , σαν να έβαζες μηχανάκι καρτών στο μαγαζί σου. Ισχύουν οι προμήθειες που ισχύουν και για τα μαγαζιά, οπότε θα πρέπει να δεις τι σε συμφέρει από άποψη προμηθειών. Αν θες και δόσεις ισχύουν άλλες συμφωνίες. Όλες οι τράπεζες σχεδόν το κάνουν. Η winbank έχει πιο εξελιγμένες λειτουργίες, αλλά και άλλες τράπεζες έχουν φτιάξει τέτοια υποδομή. Υπάρχουν και εταιρίες που κάνουν τέτοια δουλειά όπως η EDPOS ή η firstdata που ανέφερα πιο πάνω (τυχαία ονόματα που μου ήρθαν στο μυαλό).
Evgenios1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Αν θες να βάλεις paypal, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους.Είναι το πιο εύκολο και η προμήθεια που παίρνουν είναι περίπου όση και η τράπεζες. Αν θες να κάνεις είσπραξη με κάρτες, πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποια τράπεζα (ελληνική αν το site είναι στην Ελλάδα, ή εξωτερικού ), ή εταιρία που ασχολείται με ηλεκτρονικές συναλλαγές (πχ firstdata) , και να συνεργαστείς μαζί τους για την δημιιουργία σελίδας πληρωμών. Στην πράξη , έχουν κάποιες μεθόδους - έτοιμο κώδικα ή dll κλπ. που τα ενσωματώνεις στο site σου και επικοινωνούν με τους servers τους κλπ. για να ελέγξουν - χρεώσουν την κάρτα και να σου επιστρέψουν επιβεβαίωση - απόρριψη της χρέωσης και αιτία απόρριψης. Ουσιαστικά , σαν να έβαζες μηχανάκι καρτών στο μαγαζί σου. Ισχύουν οι προμήθειες που ισχύουν και για τα μαγαζιά, οπότε θα πρέπει να δεις τι σε συμφέρει από άποψη προμηθειών. Αν θες και δόσεις ισχύουν άλλες συμφωνίες. Όλες οι τράπεζες σχεδόν το κάνουν. Η winbank έχει πιο εξελιγμένες λειτουργίες, αλλά και άλλες τράπεζες έχουν φτιάξει τέτοια υποδομή. Υπάρχουν και εταιρίες που κάνουν τέτοια δουλειά όπως η EDPOS ή η firstdata που ανέφερα πιο πάνω (τυχαία ονόματα που μου ήρθαν στο μυαλό). Ωραια τα εγραψες. (κατι μαθαμε και σημερα +1)
gerald Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Ωραία τα εξήγησες Kfyros όμως όσο και αν έψαξα στον γούγλη δεν κατάφερα να βρω τις ιστοσελίδες firstdata + EDPOS μήπως τις γνωρίζει κάποιος ? Για την δεδομένη στιγμή θα ήθελα να καταλάβω τι παίζει με τις ελληνικές τράπεζες και δεν με ενδιαφέρει το pay pal και τόσο . Οπως και να έχει το πράγμα το καλύτερο για εμένα θα ήταν κάτι χωρίς κάποιον "μεσάζοντα" όπως οι εταιρίες και κάτι "εύκολο" προγραμματιστικά . Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τις ελληνικές τράπεζες και τα μέσα που παρέχουν στους κατασκευαστές ιστοσελίδων σχετικά με τη δυνατότητα πληρωμής από κάρτα μέσα από ιστοσελίδα . Πόσο εύκολη είναι η ενσωμάτωση του παρεχόμενου κώδικα σε μια ιστοσελίδα τελικά ? Με ένα δεύτερο search του γούγλη και πάλι πέτυχα μερικές αλλά πολύ περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με προγράμματα ελληνικών τραπεζών Winkbak Pireos, AlphaPay Aplha Bank, Proxy3 Eurobank αν θυμάμαι και κατάλαβα καλά όμως δεν μπόρεσα να βρω πουθενά οδηγίες για το "ψητό" ή κάποιο παράδειγμα . Υποψιάζομαι πως θα πρέπει να επικοινωνήσω με τις τράπεζες μια-μια κάτι που όμως θα είναι χρονοβόρα διαδικασία . Ας πούμε πως παίρνω "σβάρνα" και και ρωτώ τις τράπεζες για περισσότερες πληροφορίες μια-μια , θα μου δώσουν τίποτα παραδείγματα κώδικα για να δοκιμάσω εξασκηθώ ή θα πρέπει στην κάθε μία να ανοίξω λογαριασμό ? Ενας κατασκευαστής ιστοσελίδων μπορεί να λάβει αυτά τα τμήματα κώδικα από τις τράπεζες αν τα ζητήσει ?
kfyros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δεν έχεις καταλάβει καλά. Δεν μπορείς να παρακάμψεις τους "μεσάζοντες". Πως ακριβώς θα χρεώνεις τις κάρτες μόνος σου , και σε ποιο λογαριασμό θα πηγαίνουν τα χρήματα από την είσπραξη? Ακόμα και μαγαζί να είχες , πρέπει να κάνεις συμφωνία με τις τράπεζες για να σε προμηθεύσουν με μηχάνημα για κάρτες. Ή θα κάνεις συμφωνία μέσω τραπεζών για τις συναλλαγές καρτών (σαν να έχεις κατάστημα, αλλά για ηλεκτρονικές συναλλαγές) ή θα την κάνεις απευθείας με τις πολυεθνικές πιστωτικών καρτών, δηλ. VISA-MASTERCARD-AMERICAN EXPRESS-DINERS CLUB (αν είσαι τράπεζα)... Εκτός αν είσαι ιδιοκτήτης της VISA ή της Mastercard κλπ. Και πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις τον δικό τους μηχανισμό για ηλεκτρονικές πληρωμές, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έχεις μηχανάκι καρτών και να χτυπηθεί η πραγματική κάρτα σε αυτό (ο πελάτης να έρθει στα γραφεία σου)... Δεν ξέρω τα sites της firstdata και της EDPS. Μπορείς να ψάξεις να βρεις τηλέφωνα των εταιριών. Φυσικά και αν κάνεις συμφωνία με κάποια τράπεζα θα σου δώσει τον κώδικα που απαιτείται για να μπεις στη σελίδα πληρωμών τους, ή για να μιλήσεις μέσα από τη σελίδα σου με δικό τους server για να στείλεις πληρωμή και να πάρεις αποτέλεσμα συναλλαγής. Επίσης πρέπει να δημιουργήσεις SSL σελίδες για τις συναλλαγές. Για να στήσεις SSL site πρέπει να προμηθευτείς το απαραίτητο πιστοποιητικό SSL από γνωστή εταιρία έκδοσης πιστοποιητικών (πχ verisign). Το κόστος είναι γύρω στα 300 ευρώ το χρόνο για το πιο φθηνό και απαιτούνται κάποιες προδιαγραφές για την χορήγηση του. Το 128 bit encryption πιστοποιητικό και αυτό που κατατάσσει το site στα ασφαλή για συναλλαγές (που θεωρητικά έχουν τα πιο αξιόπιστα εμπορικά sites) κοστίζει γύρω στα 1500 ευρώ το χρόνο. Αυτό το χρειάζεσαι μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι δεν είσαι απατεώνας και να μην βγάζουν warnings και να μην στο μπλοκάρουν οι browsers. Μήπως να ξανασκεφτείς την όλη ιδέα για τις πληρωμές μέσω κάρτας ?? Πρέπει να το δεις πιο σοβαρά το θέμα και να κάνεις και budget για αυτό.. Η αντικαταβολή θα ήταν το πιο αξιόπιστο μέσο για να αποκτήσεις πελατολόγιο στην αρχή.. Άσε που νομίζω ότι η πληρωμή είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που έχεις σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα... Αν πουλάς εμπόρευμα, θα πρέπει να έχεις stock, άρα και αποθηκευτικούς χώρους, να δημιουργήσεις σύστημα διανομής, να φροντίζεις για την έγκαιρη προμήθεια των εμπορευμάτων που ξεμένουν από stock, να κάνεις συμφωνίες με προμηθευτές, να ελέγχεις το cash flow κλπ... Κανένας δεν ψωνίζει από site που όλα τα είδη είναι "κατόπιν παραγγελίας"...
gerald Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 θα την κάνεις απευθείας με τις πολυεθνικές πιστωτικών καρτών, δηλ. VISA-MASTERCARD-AMERICAN EXPRESS-DINERS CLUB (αν είσαι τράπεζα)...Εκτός αν είσαι ιδιοκτήτης της VISA ή της Mastercard κλπ. με παρεξήγησες εγώ απλά νόμιζα πως οι firstdata και EDPS είναι αυτό που είπα "μεσάζοντες" , φυσικά και δέχομαι να συνεργαστώ να συνάψω συμφωνία με τις τράπεζες αν αυτό θεωρείς "μεσάζων" (ανέφερα και μερικές υπηρεσίες που βρήκα πριν) όπως και να έχει κανένα πρόβλημα κατάλαβα ο,τι μου έχεις εξηγήσει . Συνέχισα να ψάχνω με τον γούγλη και βλέπω πως για αρκετές έτοιμες εφαρμογές ηλεκτρονικού καταστήματος υπάρχουν διάφορα "modules" που επικοινωνούν με τους σέρβερς και τις εφαρμογές των τραπεζών πολλά απο αυτά είναι και για ελληνικές τράπεζες . Στην ουσία θα πρέπει να φτιάξω το δικό μου "module" για το δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα αφού δεν θα επιλέξω μια έτοιμη λύση και θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με αυτή τη διαδικασία , πόσο εύκολο είναι να υλοποιήσω κάτι τέτοιο ? Έχω γνώσεις php mysql και θα ήθελα κάτι, όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένο και απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν πουθενά παραδείγματα καταλαβαίνεις πως δεν ξέρω που παν τα 5 . Θα πάω να ρωτήσω στις τράπεζες αλλά φοβάμαι πως θα "μπλέξω" άσχημα μιας και όλοι ξέρουμε τι περνάς όταν πας εκεί ελπίζω μονο να υπάρχει κάποιος πρόθυμος να μου εξηγήσει αλλά και γνώστης ώστε να μην απογοητευθώ ή να αρχίσω το πήγε-νε-έλα από υποκατάστημα σε υποκατάστημα Το SSL τόσα πιάνει ? πανάκριβο ! ψάχνοντας λίγο βρήκα με 38$ / 1 year http://certs.ipsca.com/?gclid=CN2E2869opYCFQJKtAodsyAGxw http://www.trustico.eu/?gclid=CIG9ldC9opYCFQ9PtAod2C9FyQ http://www.drundo.net/ssl/Comodo-InstantSSL-Certificates.aspx?gclid=CI-v7L2-opYCFQpTtAodkSUc7Q το comodo εδώ πάλι μιλάει για free ssl ? http://www.instantssl.com/ πως είναι δυνατόν ? Υπάρχει και 256 bit ? Το θέμα δεν είναι πως δεν μπορώ να βολευτώ με την αντικαταβολή σαφέστατα και μπορώ απλώς αφού υπάρχει η και η άλλη δυνατότητα γιατί να μην την αξιοποιήσουμε ή έστω να προσπαθήσουμε ? απλά περίμενα να είναι λίγο πιο "ανοιχτή" η όλη διαδικασία , δεν έχω βρεί ούτε ένα παράδειγμα στον ιστό , όπως και να έχει ευχαριστώ για τον κόπο σου να μου εξηγήσεις 5 πράγματα ! Οποιος έχει να προσθέσει καλοδεχούμενος να 'στε καλά
kfyros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Η υλοποίηση της κάθε τράπεζας είναι διαφορετική, αλλά φαντάζομαι ότι θα σου δώσουν έτοιμο κώδικα και παράδειγμα του τι στέλνεις και τι περιμένεις. Βασικά μια φόρμα θα έχεις με τα απαραίτητα στοιχεία που θα συμπληρώνει ο χρήστης, και αυτά θα τα στέλνεις σε ένα server με κάποιο αναγνωριστικό (στο post της φόρμας), και κάπως ο server θα σου γυρνάει results πίσω. Σίγουρα είναι server και όχι client function, αλλά δεν έχω ασχοληθεί για να σου πω λεπτομέρειες. Μπορεί να χρησιμοποιούν τα "αρχαία" cgi ή κάποιο activex ή java κλπ. Απλά δες ποιοι σε δεσμεύουν με τη microsoft (πχ activex ή dll που σημαίνει windows server) , αν θες να δουλέψεις με open source. Οι τιμές που κοίταξα για πιστοποιητικό είναι της verisign. Σίγουρα υπάρχουν φθηνότερες. Απλά υπάρχουν κάποιες πιστοποιήσεις που είναι σίγουρα πιο γνωστές από κάποιες άλλες. Βέβαια μιλάμε για ψηλά γράμματα που δεν απασχολούν πολλούς...
mkst Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Είναι αρκετά εύκολο να το φτιάξεις εάν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις. Έχω φτιάξει για ηλεκτρονικά καταστήματα με την εμπορικη και την eurobank. Και οι δυο χρησιμοποιουν το proxypay. Αλλά και η πειραιώς δεν είναι και πολύ διαφορετική. Δεν προκειται να παρεις τις τραπεζες και να ζητας κωδικα. Αρχικα θα πηγαινα στην τραπεζα με την οποια συνεργαζομαι και θα ρωτουσα την προμηθεια που παιρνουν. Αυτοι θα σε ρωτησουν ποσες πωλησεις αναμενεις να κανεις ανα μηνα. Μετα θα πηγαινα σε μια-δυο αλλες τραπεζες και αυτο ειναι. Στην συνεχεια, η υλοποιηση ειναι λιγο πολυ ιδια σε ολες. η εμπορικη και eurobank εχουν το proxypay η alphabank το deltapay και η πειραιως το paycenter. Μπορείς να έχεις δυο τρόπους εκαθαρισης καρτων. Είτε με redirect απο την σελίδα σου στην σελίδα της τράπεζας όπου ο χρήστης εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας, είτε εισάγοντας τα στο δικό σου site και στέλνωντάς τα με xml στην τράπεζα. Στην δεύτερη περίτπωση, το site της τράπεζας δεν εμφανίζεται πουθενά. To freessl ειναι αν δεν κανω λαθος δοκιμαστικο 3 μηνών. Εχω παρει 128bit ssl με λιγοτερο απο 15$, θα ψαξω στα bookmarks και θα σου πω την εταιρεία. Αν εχεις περισσοτερες ερωτησεις, στείλε μήνυμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.