Προς το περιεχόμενο

DDR2 σε DDR3 MO/Bo (??)

Bi2Lmet1234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Παραγγειλα (χωρις να το ψαξω) μια μητρικη με Chipset nvdia 680i...η οποια ειναι ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΝΤΕΛΟΣ. (Asus Striker Extreme) @#$%^&*

Την ειχα παρει γιατι ειχε 3 θεσης για καρτες γραφικων (και στην δουλεια ηθελα πολλες εξοδους για Οθονες) δυστυχως πλεον δεν βρισκω Μητρικη με τρεις (3) PCI-E* και DDR2 ram (οπου εχω 8GB ram)...

και μαλλον θα παω να αγορασω καινουργια μητρικη....αλλα οσες εχουν 3 PCI-E εχουν DDR3 και οχι DDR2 (εκτος απο αυτες που εχουν το αχρηστο @#$%^& Chipset της nVidia, οπου δεν το θελω).

Οποτε προεκειψε το ερωτημα.

Μπορω να βαλω τα 8GB DDR2(1066mz) σε μητρικη που περνει DDR3 ????

Δεν θελω να χαλασω αλλα 400 ευρω για RAM. ειδη εχω αλλα 2GB DDR2 ram που μου ειναι αχρηστα (λογο οτι ειναι 800mz).

Ευχαριστω.

*εχω αγορασει τρεις (3) Nvidia 9800gt και δεν εχω σωστη μητρικη να κανω την δουλεια μου.

Δημοσ.

Καταρχάς (σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω), η λογική σου είναι λάθος σε 3 σημεία:

1. με το να βάλεις 3 κάρτες γραφικών σε μια μητρική, νομίζω οτι δε σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις 3-6 οθόνες πάνω σε αυτές, ούτε και υπάρχουν γι' αυτόν το λόγο... (επιφυλάσσομαι βέβαια πάνω σε αυτό)

2. το οτι έχεις 2GB μνήμης που τρέχουν στα 800MHz δε σημαίνει οτι δε μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με άλλες οι οποίες τρέχουν είτε υψηλότερα, είτε χαμηλότερα από αυτές... (εννοείται του ίδιου τύπου)

3. Είναι αυτονόητο οτι δε μπορείς να βάλεις DDR2 μνήμες σε μητρική που δέχεται DDR3...

Δημοσ.

1. με το να βάλεις 3 κάρτες γραφικών σε μια μητρική, νομίζω οτι δε σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις 3-6 οθόνες πάνω σε αυτές, ούτε και υπάρχουν γι' αυτόν το λόγο... (επιφυλάσσομαι βέβαια πάνω σε αυτό)

Δουλευουν και μαλιστα και πολυ καλα.

Ετσι ειναι και τα αλλα δυο PC που εχω, 6 οθονες σε καθε PC!!

2. το οτι έχεις 2GB μνήμης που τρέχουν στα 800MHz δε σημαίνει οτι δε μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με άλλες οι οποίες τρέχουν είτε υψηλότερα, είτε χαμηλότερα από αυτές... (εννοείται του ίδιου τύπου)

Ναι αλλα θα τρεχουν στα 800mz πραγμα που δεν θελω. Το CPU τρεχει στα 1066 το ιδιο και οι αλλες Ram...Θελω να τρεχουν 1:1

+οτι δεν εχω αλλο χωρο για Ram πλεον. 4χ2GB

Να δουλευε και η #$%^ μητρικη της Asus/Nvidia καλα θα ηταν.

3. Είναι αυτονόητο οτι δε μπορείς να βάλεις DDR2 μνήμες σε μητρική που δέχεται DDR3...

Ευχαριστω!!!!! Ναι αυτονόητο ειναι, απολα ηθελα να ειμαι σιγουρος οτι δεν γινεται.

Πλεον οι RAM πανε για πουλημα!!! Οποιος ενδιαφερεται εδω ειναι:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=278806

• Moderators
Δημοσ.

Οσο αφορα το 1, ναι γινεται οπως πολυ σωστα λες.

Οσο αφορα το 2, μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Για να παιζουν 1:1 με επεξεργαστη 1066Mhz χρειαζεσαι μνημες 533Mhz. Και αυτο γιατι το FSB ειναι quad-rumpled ενω τα Effective Mhz της μνημης ειναι απλα τα διπλασια απο τα πραγματικα.

Και τελος οσο αφορα το 3, ναι ειναι αυτονοητο οτι δεν ταιριαζουν. Για την ακριβεια δε θα μπορεις καν να τις βαλεις στο σλοτ. (και αν εμπαιναν θα καιγοντουσαν αμεσως).

Αλλα δε βρισκω τον λογο να μη δουλευει η Striker... νταξει κουλο BIOS εχει, αλλα μια χαρα μητρικη ειναι.

Δημοσ.
Ναι αλλα θα τρεχουν στα 800mz πραγμα που δεν θελω. Το CPU τρεχει στα 1066 το ιδιο και οι αλλες Ram...Θελω να τρεχουν 1:1

+οτι δεν εχω αλλο χωρο για Ram πλεον. 4χ2GB

Ενημερωτικά, το 1066 που λες οτι τρέχει η cpu σου είναι το Rated FSB και όχι το κανονικό το οποίο είναι 266 αφού το Rated FSB ισούται με το 4πλάσιο του κανονικού. (266*4=1066).

Επίσης, λόγω DDR (Double Data Rate) οι 1066άρες μνήμες είναι 533*2.

Άρα, αν τρέχαν 1:1, οι μνήμες θα ήταν 266 (533 λόγω DDR), ενώ τώρα είναι το διπλάσιο. Δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν τρέχεις 1:1 αλλά 1:2.

Δημοσ.
Ενημερωτικά, το 1066 που λες οτι τρέχει η cpu σου είναι το Rated FSB και όχι το κανονικό το οποίο είναι 266 αφού το Rated FSB ισούται με το 4πλάσιο του κανονικού. (266*4=1066).

Επίσης, λόγω DDR (Double Data Rate) οι 1066άρες μνήμες είναι 533*2.

Άρα, αν τρέχαν 1:1, οι μνήμες θα ήταν 266 (533 λόγω DDR), ενώ τώρα είναι το διπλάσιο. Δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν τρέχεις 1:1 αλλά 1:2.

oops.........

Thanks!!!

-----Προστέθηκε 12/10/2008 στις 03 : 35 : 23-----

Αλλα δε βρισκω τον λογο να μη δουλευει η Striker... νταξει κουλο BIOS εχει, αλλα μια χαρα μητρικη ειναι.

Εγω αυτο ειπα...αλλα με το συνδεσα το PC απλα δεν ξεκινουσε.

επρεπε να γβαλω την μπαταρια να κανω Clear Cmos και μετα ισως αναβε!!

+οτι καθε φορα που αλλαζεις κατι πανω στην μητρικη....δηλαδη βαζεις μια usb συσκευη ή οτιδηποτε αλλο τρωει κωλιμα και πρεπει να ανοιγεις και να κλεινεις 10 φορες το PC για να παρει μπρος....ή αλλιως να κανεις Cleart Cmos.

Το ιδιο πραγμα γινεται με πολλες τις μητρικες που εχουν Intel CPU kai chipset της NVidia.

Αυτα βεβαια αν πας να τρεξεις Hi-end PC. Γιατι αν βαλεις κανενα cpu με 800mz και μια καρτα γραφικων ισως παιξει...αλλα η μητρικη δεν πληρει της προδιαγραφες για αυτα που γραφει. δηλαδη δεν παιζει απο 800mz και πανω.

δες και το forum της Asus για την Strikert Exreme σχετικα με το CPU-Init

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?SLanguage=en-us&model=Striker+Extreme&board_id=1

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070809190240609&board_id=1&model=Striker+Extreme&SLanguage=en-us&page=1

ακομα δες και το το φορουμ της Asus για την P5N-t Delexe που ημουν ετοιμος να παρω προχθες. Για να την αλλαξω με την Striker exreme.

H οποια P5N-Τ Delexe εχει το 780i chipset.

και αυτη το ιδιο προβλημα εχει.

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?SLanguage=en-us&model=P5N-T+Deluxe&board_id=1

Επειδη επαθα...προσοχη λοιπον στα MO/BO που ειναι για CPU Intel και ChipSet της NVIDIA!!!

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20081010042349578&board_id=1&model=P5N-T+Deluxe&page=1&SLanguage=en-us

This INFO is for all the people who have problems with the P5N-T.

All the problems with this board are related to the bad chipset.

If you think your problems can be fixed your wrong the bad chipset will always be on the MB and will always work bad.

Some configurations will work better then others like 800MHz memory will give u not many problems but higher like 1066MHz memory can give u freezes and not be able to get in the bios.

video corruption is 1 of the problems cause by the bad chipset bios 1106 corrects this problem but i dont believe it corrects it all the way because a bios is not a chipset

and people still have video problems with encoding movies.

This board will never run like it has to run because of a problem with the Nvidia chipset all deppents on the hardware u use if the MB gives u many or less problems.

but it will never run perfect even if it looks that way.

I hope people find the best settings for the hardware there using and dont think that there is a perfect setting to fix your problem because this MB is running with a problem in the chipset and thats why it will always be a problem board.

Hope the 800serie will work better.

-----Προστέθηκε 12/10/2008 στις 04 : 20 : 25-----

Η μητρικη κατα αλλα δουλευει μια χαρα μεσα στα Windows.

Χωρις προβληματα... Χωρις τιποτα! Απλα δεν κανει Post!!!

Δεν ξεκιναει...θελει ή να την κλεισεις και να την ανοιξεις 10 φορες (5-10) ή να βγαλεις την μπαταρια και να κανεις clear cmos.

Δεν νομιζω οτι φταινε οι Ram μιας και τις εχω δοκιμασει ολες μεμονομενα. (4χ2GB 1066 και εχω και 2χ1GB 800mz)

Απλα εχει προβλημα η μητρικη.

Βεβαια τωρα με το bios 1603...το μονο προβλημα ειναι οτι δεν κανει PoST....αλλα μετα απο λιγο δουλευει. Με τα αλλα bios....αστα να πανε!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...