Αλέκος_ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα σας!Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να βελτιώσω τον ήχο ενός mp3 ή άλλου αρχείου μουσικής;Να δώσω ένα παράδειγμα: έχω βρει κάποιες πολύ σπάνιες εκτελέσεις στο youtube και θέλω να τις έχω σε cd,αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ήχος είναι κάπως.... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
lefi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 οχι δεν μπορεις Συμφωνώ και συμπληρώνω. Δεν γίνεται να γεννήσεις άγνωστη μουσική ούτε να κάνεις αυτό που κάνουν οι ενυσχητές κεραίας μιλάμε για byte 01. Μπορείς να απομακρίνεις τον θόρηβο, να κάνεις επεξεργασία του ήχου αλλά ότα ο ήχος έχει συμιεστεί του έχουν κοπεί συχνότητες κ.τ.λ. δεν υπάρχει γυρισμός. Ελπίζω να βοήθησα.
papahlamidas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ναι ακριβώς έτσι είναι ... Για καλύτερη ποιότητα όχι... για χειρότερη άμα θες γίνεται.
NoNuclearPower Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μπορείς να απομακρίνεις τον θόρηβο, να κάνεις επεξεργασία του ήχου... ok, με τούτο τί γίνεται; έχω κάποια videos από live με κακό ήχο, τα΄κανα mp3 για να τα επεξεργαστώ -να απομακρύνω όσο -και αν- γίνεται το θόρυβο. Τί πρόγραμμα είναι καλό γι'αυτήν τη δουλειά;
giorgosa5 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Ναι ακριβώς έτσι είναι ...Για καλύτερη ποιότητα όχι... για χειρότερη άμα θες γίνεται. :lol::lol::lol::lol:
Bspus Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 ok, με τούτο τί γίνεται;έχω κάποια videos από live με κακό ήχο, τα΄κανα mp3 για να τα επεξεργαστώ -να απομακρύνω όσο -και αν- γίνεται το θόρυβο. Τί πρόγραμμα είναι καλό γι'αυτήν τη δουλειά; Το καλυτερο κατα τη γνωμη μου ειναι το Adobe Audition αλλα φυσικα δεν ειναι δωρεαν. Υπαρχει και το audacity που ειναι δωρεαν και στο ιδιο στυλ. Ειδικα αν στην αρχη η στο τελος του κομματιου υπαρχει μονο θορυβος, ειναι ευκολο να το απομονωσεις και να το χρησιμοποιησεις σαν δειγμα θορυβου για να αφαιρεθει απο το υπολοιπο κομματι. Επισης μπορεις να ανεβασεις την ενταση του ηχου, σε οποιοδηποτε απο τα 2 καναλια ξεχωριστα, να ανεβασεις μπασα-μεσα-πριμα αναλογα με το τι κρινεις οτι του λειπει, να κανεις κανεις fade in/fade out αν το κομματι κοβεται αποτομα κτλ. Το τελικο αποτελεσμα μπορει να ηχει αντικειμενικα πολυ καλυτερο στα αυτια ακομα και αν με καθε επεξεργασια χανεις πληροφορια, οποτε θεωρητικα και ποιοτητα. Αν εχεις να κανεις πολλα πραγματα, καλο ειναι να τα κανεις σε ενα session η να το σωζεις σε ασυμπιεστο wav πρωτα και μετα οταν ικανοποιηθεις με το αποτελεσμα ξανα mp3.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα σας!Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να βελτιώσω τον ήχο ενός mp3 ή άλλου αρχείου μουσικής;Να δώσω ένα παράδειγμα: έχω βρει κάποιες πολύ σπάνιες εκτελέσεις στο youtube και θέλω να τις έχω σε cd,αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ήχος είναι κάπως....Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Οχι.- Και οποιο προγραμμα η οποιος υποστηριζει οτι γινεται η ειναι ασχετος η λεει ψεματα. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να τροποποιησεις καποια ηχητικα χαρακτηριστικα του. Και ισως μετα να σε ικανοποιει περισοτερο ακουστικα. ΠΧ να δυναμωσεις η να μειωσεις καποια ομαδα συχνοτητων που επιθυμεις. Αυτο ομως δεν λεγεται βελτιωση ποιοτητας, αλλα τροποποιηση.
Sleepless_007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά και υπάρχει.Ορίστε ένας απλός και εύκολος τρόπος Xilisoft 3gp Converter Μόλις εξοικοιωθείς με το προγραμματάκι που δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο στην δεξιά μεριά πειραματίσου με τις αλλάγες στις ρυθμίσεις (π.χ. αλλαγή της τιμής του Bitrate) και θα καταφέρεις πολλά.
MasterMj Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα ουσιαστικά. Θα μάθετε παρακάτω. Ένα Mp3 320 kbps, μπορεί να γίνει 128 kbps. Ένα Mp3 128 kbps, γίνεται 320 kbps [όμως μόνο εικονικά], δηλαδή, αλλάζει μόνο ο αριθμός. Σκεφθείτε μόνο το ότι, ο κεντρικός και καθαρότερος ήχος ενός τραγουδιού, βγαίνει και κλειδώνει από τα Studio Recordings και [αναλόγως με την εταιρία και τι μηχανήματα διαθέτει], δηλαδή, ποιες μάρκες των μηχανημάτων, μέχρι, μικρόφωνα και από ποια όργανα αρχικά, παίχτηκε ο ήχος και δημιουργήθηκε πρώρα το Instrumental. Είναι πολύ λεπτό το θέμα και όσοι δεν γνωρίζουν αυτές τις καταστάσεις, δεν θα καταλάβουν και πολλά από αυτά που λέω. Αντιθέτως το Wav, γίνεται σε ότι kbps θέλεις. Αν παρατηρήσει κάποιος σε ένα κομμάτι που είναι από Original CD πχ και έχει κάνει ένα σε 128 kbps και ένα σε 320 kbps, θα παρατηρήσει ότι, το 320 kbps, είναι σαφώς μεγαλύτερο σε Mb. Αυτό σημαίνει ότι, διαθέτει ποιο χρωματιστό ήχο. Και τι εννοώ ποιο χρωματιστό. Αν διαθέτει κάποιος [πολύ καλά ηχεία, όπως εγώ] και ανεβάσει την φωνή από ένα κομμάτι 320 kbps, δεν θα του χαλάσει ο ήχος, αν και συμπιεσμένο αρχείο, θα βγει σωστά μέχρι ένα σημείο γιατί είναι πολύ δυνατός ο ήχος από 320 kbps. Και λέω μέχρι ένα σημείο γιατί, δεν μπορείς να καταλάβεις τις μεγάλες διαφορές ενός ήχου, εκτός, αν έχεις αυτή, καλύτερο και από σκύλου [κάτι τέτοιο διαθέτω προσωπικά] και χαίρομαι για αυτό. Πολλοί μου στέλνουν μήνυμα και μου λεν να τους πω, αν είναι εικονική μια quality ενός συμπιεσμένου κομματιού η αληθινή. Στις τελευταίες σειρές, εξηγώ λίγο ποιο αναλυτικά και απλά, για αυτούς που δεν πολύ καταλαβαίνουν αυτά τα πράματα. Δουλεύω εδώ και κάποια χρόνια [ερασιτεχνικά] με ορισμένα προγράμματα ήχου, άλλα πολύ καλά, άλλα μέτρια και προσπαθώ να δω τις διαφορές αυτών. Να ξέρετε κάτι, όσο ποιο πολλές ρυθμίσεις έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα και είναι και από τα καλά, τόσο ποιο αχρείαστο είναι [και το λέω αυτό για όσους ξέρουν από αυτά] καθώς, βγάζουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που είναι ποιο απλά και όχι τόσο διάσημα σαν ονόματα. Έχω μιλήσει με έναν ακόμη που δουλεύει ερασιτεχνικά και αυτός με ήχους προγράμματα και μου είπε ενώ του ανέλυσα πολλά χαρακτηριστικά αυτών των υποθέσεων, ότι, έτσι είναι. Υπάρχουν και πολλά άλλα αρχεία ήχου, για τα οποία πολλοί πίστεψαν και πιστεύουν [λάθος τους για μένα], ότι, διαθέτουν ανώτερα χαρακτηριστικά ήχου, από πολλά άλλα αρχεία ήχων. Όταν λέω αρχεία ήχων, εννοώ όπως πχ.: Wav, Mp3 κλπ. Αυτά από μένα, όσων αφορούν τους ήχους, τα προγράμματα ήχου και τις κλίμακες αυτών.
soilworker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά και υπάρχει.Ορίστε ένας απλός και εύκολος τρόπος Xilisoft 3gp Converter Μόλις εξοικοιωθείς με το προγραμματάκι που δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο στην δεξιά μεριά πειραματίσου με τις αλλάγες στις ρυθμίσεις (π.χ. αλλαγή της τιμής του Bitrate) και θα καταφέρεις πολλά. @@ θα καταφερει... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά και υπάρχει.Ορίστε ένας απλός και εύκολος τρόπος Xilisoft 3gp Converter Μόλις εξοικοιωθείς με το προγραμματάκι που δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο στην δεξιά μεριά πειραματίσου με τις αλλάγες στις ρυθμίσεις (π.χ. αλλαγή της τιμής του Bitrate) και θα καταφέρεις πολλά. Αλλος ενας πιθανος πελατης της telemarketing που κατα πασα πιθανοτητα θα εμπιστευεται προιοντα του στυλ "μαγικο μαξιλαρι" με το οποιο κοιμασαι και σε 1 βδομαδα εχεις πλατες σαν τοθ Σβαρτσενεγκερ. ΔΕΝ γινεται να βελτιωθει η ποιοτητα ενος mp3. Τοσο απλο και τοσο δυσκολο να το καταλαβουν καποιοι... Μπορει μεν τα 128kbps να τα κανεις 300+kbps αλλα σε ποιοτητα ηχου δεν κερδιζεις τιποτα. Πολυ πιθανον μαλιστα το 300+ να εχει και ενοχλητικο θορυβο καθως αυξανει το ευρος ζωνης του αρχικου σηματος προσθετοντας θορυβο για να συμπληρωσει τις κομμενες συχνοτητες του 128kbps. Για να το δειτε πιο χαρακτηριστικα αυτο που λεω, καντε ενα αρχειο 24kbps και μετα καντε το 360kbps. Και δειτε αν εχει καμια βελτιωση ο ηχος..
warewolf Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 ακριβως ετσι ειναι. αλλο η τροποποιηση του ηχου κι αλλο η ποιοτητα οσον αφορα την δειγματοληψια. τοσα χρονια τωρα πια με τα mp3 το ''απωλεστικος αλγοριθμος'', δεν το εχουμε εμπεδωσει ακομη. ? εμενα αυτο που μου τη σπαει ειναι το οτι μερικοι βρισκουν κομματια 128 kbps τα κατεβαζουν, τα μετατρεπουν σε 320 και υστερα τα ξανα ανεβαζουν και καυχιουνται οτι τα ανεβασαν σε καλυτερη ποιοτητα. με ενα ζευγαρι καλα ηχεια εχω ακουσει 128αρια πιο καλα απο δηθεν 320αρια. προσωπικα, εχω σταματησει πλεον τα 128αρια αφου στα ηχεια μου ειναι αισχος. τα 320αρια οριακα παραδεκτα. αντε, με τις super συνδεσεις και ταχυτητες που εχουμε (εδω γελαμε) να αρχισουμε να ανεβαζουμε wav.
MasterMj Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Επειδή έχω ακούσει από πολλούς σε άλλο φόρουμ, να λένε την γνωστή μλκία ότι, η 320 quality απλά πιάνει μόνο χώρο, αυτοί οι τύποι, απλά, μάλλον έχουν ηχεία του κλότσου και του μπάτσου [ας μου επιτραπεί αυτή η φράση]. Έχω πει και για ποιόν λόγω είναι μεγαλύτερο ένα στα 320 σε σχέση με ένα στα 128 πχ. Και λόγω του ότι, είμαι πλέον άπιαστα διαβασμένος σε αυτά τα πράματα επάνω, θέλω να πω σε όλους όσους δεν τα πιστεύουν αυτά, είναι και αριθμητικός αποδεδειγμένο αυτό το γεγονός με τον ήχο. Και αφήνω πάλι κάτω ένα πολύ απλό παράδειγμα: Wav σε ότι αρχείο Mp3 θέλεις. 128 σε 320 η και πάνω, [δεν γίνεται]. 320 σε 128 η και κάτω, [γίνεται]. Όπως βλέπετε, ανέφερα τα ποιο διάσημα αρχεία παγκοσμίως, όπως αυτά των Wav και Mp3. Επίσης κάτι για τα βίντεο. Ο ήχος Pal, έχει Mpeg1 ήχο. Ο ήχος Dolby Surround, έχει επίσης Mpeg1 ήχο. Το Wav, έχει Mpeg1 ήχο. To Mp3, έχει Mpeg1 ήχο. Όλα τα παραπάνω, έχουν σαν κεντρικό άξονα τον κωδικό Mpeg1. Άλλα σε μεγάλη μορφή και άλλα σε μικρή μορφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.