alkisg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Επειδή αν κατάλαβα καλά έγιναν κάποιες αλλαγές στο X11R7.5, καθώς και σε κάποια φάση στους τελευταίους kernels, μπορεί κάποιος να μας πει τελικά όταν πατάμε πλήκτρα στην κονσόλα ή στο gnome από ποιες "μεταφράσεις" περνάνε τα key scan codes που στέλνει το πληκτρολόγιο μέχρι να φτάσουν στις εφαρμογές; Μία πρώτη μετάφραση από scancodes σε keycodes κάνει ο kernel, και αν δεν ξέρει τα πλήκτρα μου βγάζει μήνυμα στο dmesg (atkbd.c) και του τα μαθαίνω με την setkeycodes, μετά γίνεται μετάφραση από τον keyboard language driver (είτε X είτε console), σε κάποια φάση μπαίνει και το xmodmap, και σε κάποια φάση και το shortcut mapping του Gnome, και νομίζω είναι και 2-3 ακόμα που δεν έχω καταλάβει, π.χ. evdev... Επειδή χάθηκα, και κάπου έχω διαβάσει ότι κάποια πράγματα όπως το xkb καταργούνται, μπορεί κάποιος να μας πει τι ισχύει πια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 το τοπίο χρειάζεται ανασχεδιασμό έχει γίνει κουρελού ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.