lunaria Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μήπως γνωρίζετε ποιά είναι η καλύτερη επιπεδη οθόνη 21'' - 22'' για σχεδιαστικά προγράμματα (autocad, archicad) και design (photoshop, illustrator κλπ)? Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια tft οθόνη 22'' την οποία θα χρησιμοποιήσω με τα παραπάνω προγράμματα και έχω λίγο χαθεί. Οι περισσότερες απευθύνονται κυρίως για χρήση παιχνιδιών ή ταινίες και δεν ξέρω εάν αυτές οι προδιαγραφές αρκούν και για τα σχεδιαστικά προγράμματα όπου η ευκρίνεια των γραμμών αλλά και η πιστότητα στην απόδοση των χρωμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική. Επίσης είναι πολύ σημαντική και η ταχύτητα εναλλαγής των τρισδιάστατων εικόνων για την ρεαλιστική απεικόνιση των σχεδίων και την επεξεργασία τους. Σημειώνω εδώ ότι πρόπερσυ είχα πάρει δοκιμαστικά μια Εizo, υποτίθεται ειδική για design, η οποία όντως ήταν πολύ καλή στα σχεδιαστικά προγράμματα αλλά όταν άνοιγες το word για να γράψεις ένα κείμενο τα γράμματα ήταν πολύ δυσδιάκριτα, θολά και με ...παυλίτσες ... και έτσι παρέμεινα στην 19άρα Sony CRT που έχω, η οποία ομολογουμένως συμπεριφέρεται τέλεια 7 χρόνια τώρα, αλλά όπου νάναι θα φτάσει στα όριά της . Είναι καιρός δηλαδή να αναβαθμιστώ και για αυτό όποια πρόταση ή εμπειρία θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη!
totti Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Ότι και να πάρεις μια χαρά είναι... πάρε αυτή που σου αρέσει από πλευράς ομορφιάς αλλά συγχρόνως είναι και η πιο φθηνή. Εγώ πήρα την philips 220vw και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όσο αφορά τα σχεδιαστικά προγράμματα (autocad) αλλά και παιχνίδια. Η LG 19" που είχα πριν είχε καλύτερη αντίθεση νομίζω... οπότε αν είσαι ανάμεσα στις 2 αυτές (philips ή LG) πάρε την LG από μένα.
SwAToNeR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Αν θές φτηνή λύση κοίτα για CRT καλύτερα. Για την δουλειά που θές ψάχνεις για PVA ή S-IPS panels που 22αρες δεν έχουν. Αν δεν έχεις πρόβλημα στα λεφτά τότε πας για Eizo 24" αλλά να ξέρεις οτι αρχίζεις με 600+ ευρώ. Τα TN panel που έχουν οι 19+ lcd χάνουν στις άκρες στα χρώματα κατα πολύ απότι θα δεις σε S-IPS panel. Δεν είναι ίδιες αποχρώσεις το πάνω, μέση, κάτω. Τα ΤΝ πρέπει να τα έχεις 0 μοίρες διαφορά για να δείς το χρώμα σωστά ακόμα και σε 19"¨είναι αισθητό το θέμα αυτό. Αν το θές για δουλειά ή θα μάθεις να δουλεύεις με αυτό ή θα τα σκάσεις. Καλύτερα πήγαινε σε μαγαζιά και δούλεψε λίγο τις οθόνες. Θα καταλάβεις γιατί οι 600+ 24 έχουν χρηματική διαφορά απο τις 24αρεσ 300+. Αμα δε το δείς με τα μάτια σου δε θα το καταλάβεις σωστά. Και να ξέρεις οτι οι LCD θέλουν πάντα ρύθμισει για να τις δουλέψεις και σε word αλλά και σε designing.
oneofthem Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 καταρχήν αν ψάχνεις με βάση τα χρήματα δώσε μας ένα προϋπολογισμό αλλιώς δε γίνεται τπτ ή ψάχνεις αρχικά να μάθεις τι χρειάζεσαι? σχεδιαστικά προγράμματα όπου η ευκρίνεια των γραμμών αλλά και η πιστότητα στην απόδοση των χρωμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική η πιστότητα των χρωμάτων είναι σημαντική για τις εκτυπώσεις, δε μίλησες για εκτυπώσεις γιαυτό ρωτάω χρειάζεσαι πιστότητα ή δουλεύεις με άλλα μέσα? η ευκρίνεια των γραμμών αλλά και η πιστότητα στην απόδοση των χρωμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική. η ευκρίνεια των γραμμών έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών αν δεν κάνω λάθος με μια κάρτα quadro fx για παράδειγμα βλέπεις antialiased γραμμές σε cad προγράμματα αν είναι τόσο σημαντικό για εσένα αλλά είναι ακριβές κάρτες και το συγκεκριμένο feature δε θεωρείται τόσο σημαντικό όσο η διαφορά στην τιμή από πολλούς οπότε δική σου επιλογή αυτό, εγώ επισυνάπτω ένα έγγραφο που εξηγεί κάποια πράγματα: http://www.nvidia.com/object/quadro_geforce.html μιλάμε μόνο για τις πλεγματικές γραμμές στα cad προγράμματα έτσι, δλδ το wireframe και τπτ άλλο, δε μιλάμε για οτιδήποτε άλλο από γραμματοσειρές στο word ή στα windows ή οτιδήποτε έχει να κάνει με ps, illustrator κλπ Σημειώνω εδώ ότι πρόπερσυ είχα πάρει δοκιμαστικά μια Εizo καταρχήν το πρώτο που ψάχνεις είναι τι panel έχει μία οθόνη οπότε πρέπει να πληροφορηθείς για τα panel (θα βρεις αρκετές πληροφορίες στο forum) υπάρχουν tn, s-pva, s-ips και άλλα με τα καλύτερα είναι τα s-pva και s-ips (ίσως το καλύτερο) από εκεί και πέρα ψάνεις μάρκα ανάλογα με τα χρήματα πχ eizo ή viewsonic ή apple κλπ (δυστυχώς στην ελλάδα δεν φέρνουν πολλές εταιρίες) αλλά όταν άνοιγες το word για να γράψεις ένα κείμενο τα γράμματα ήταν πολύ δυσδιάκριτα, θολά και με ...παυλίτσες και γω το ψάχνω αυτό το θέμα, ελπίζω να βοηθήσουν και οι υπόλοιποι, αλλά νομίζω ότι είναι θέμα ρυθμίσεων και κάρτας γραφικών πάλι αν ξέρει κάποιος ελπίζω να μας βοηθήσει σε αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.