Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με φορμάτ πολύ περίεργο

GREGKERKYRA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Format έχω κάνει πάρα μα πάρα πολλά , αλλα αυτό που μου συμβαίνει δεν το έχω ξανασυναντήσει γιαυτό ζητώ βοήθεια κ ελπίζω κάποιος να γνωρίζει.

Έχουμε και λέμε:

Έχω 3 σκληρούς και αποφάσισα να κάνω φορμάτ, ώστε να περάσω το λειτουργικό σε έναν καινούργιο 500ρη, το πρόβλημα είναι αφού έχω μπουτάρει απο το cd/dvd των XP(3 εκδόσεις έχω δοκιμάσει που λειτουργούν άψογα κ τις έχω ξαναβάλει), στο σημείο που με ρωτά σε ποιο διαμέρισμα να κάνω εγκατάσταση αφού επιλέξω μου βγάζει μύνημα ότι: για να γίνει εγκατάσταση θα πρέπει να εγκατασταθούν κάποια αρχεία συστήματος στον τάδε δίσκο αλλά αυτός ο δίσκος δεν έχει παρτίσιον κατάλληλο για windows XP γυρίστε πίσω και φτιάχτε το κατάλληλο παρτίσιον, και με αφήνει μόνο πίσω να γυρίσω, δοκίμασα να κάνω διαγραφή διαμερίσματος και δημιουργία νέου, να κάνω εγκατάσταση σε άλλο δίσκο, έκανα το διαμέρισμα ntfs μέσα απο τα windows και μέσα απο boot cd που έχω , και πάλι τα ίδια, συνέχεια το ίδιο μου λέει.

καμιά ιδέα;

ΥΓ. Tα συγκεκριμένα windows τα έχω ξαναπεράσει. γενικά ότι κάνω το έχω ξανακάνει με επιτυχία πολλές φορές, αυτό όμως ειναι πρωτάκουστο.

Δημοσ.

1ον: Όταν του κάνεις format μέσα από windows, του έχεις κάνει κανένα check για να δεις το health του;

2ον: Τον σκληρό τον έχεις πάνω στον on-board controller;

3ον: Ποίος σκληρός είναι (κανένα jumperάκι έχει πάνω του;);

Δημοσ.
1ον: Όταν του κάνεις format μέσα από windows, του έχεις κάνει κανένα check για να δεις το health του;

2ον: Τον σκληρό τον έχεις πάνω στον on-board controller;

3ον: Ποίος σκληρός είναι (κανένα jumperάκι έχει πάνω του;);

οι σκληροι είναι sata2 όλοι δεν υπάρχουν jumper, ο ένας είναι ολοκαίνουργιος. και δεν κάνω φορμάτ μέσα απο τα windows κανονικά με boot απο το cd

Δημοσ.

Ωραία... Τώρα προσπάθησε το εξής:

Βγάζεις από την μητρική όλους τους σκληρούς και βάζεις το επίμαχο μόνο του στην πρώτη θέση (device 0) και ξεκινάς κλασικά για format με το bootable cd-rom των windows xp.

Ααα και μερικοί sata δίσκοι έχουν jumper για setαρισμα (SATA 1/2...) για αυτό σου είπα να το τσεκάρεις!

Δημοσ.
Ωραία... Τώρα προσπάθησε το εξής:

Βγάζεις από την μητρική όλους τους σκληρούς και βάζεις το επίμαχο μόνο του στην πρώτη θέση (device 0) και ξεκινάς κλασικά για format με το bootable cd-rom των windows xp.

Ααα και μερικοί sata δίσκοι έχουν jumper για setαρισμα (SATA 1/2...) για αυτό σου είπα να το τσεκάρεις!

Τελικά αυτό ήθελε να βάλω τον σκληρο στο slot0 , ευχαριστώ πολύ! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...