Προς το περιεχόμενο

Θέμα με 2 κάρτες δικτύου

borror

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδια. Έχω ένα μκρό προβληματάκι κ θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πήρα 2 καρτες δικτύου ( αν θυμάμαι καλα r8169 το τσιπ ενσυρματες). Την μία την έβαλα σε ενα pc και το suse 11 την γνώρισε με την πρώτη. Τώρα παώ να βάλω την 2η σε ένα pc που έχει ίδη μια κάρτα δικτύου για να τον κάνω ρουτερ ( σαν παιδι κ γω). Και δεν μου βλέπει την κάρτα δικτύου ποθ έβαλα ενώ μου βλέπει την άλλη που έχει πανω. Έχω τον 2.6.25 αλλα δεν νομίζω να είναι αυτό το θέμα εφόσον στο suse παίζει κανονικα. Την άλλαξα κ pci αλλα κ πάλι τπτ. Η διανομή μου έιναι arch. Λέτε άμα βάλω την κάρτα δικτου στο pc το άλλο κ βάλω 2 ίδιες κάρτες να παίξει??? Η μου προτείνεται κάτι με κανα module????

Thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον δεν σου φορτώνει το κατάλληλο module. Δώσε σαν root modprobe r8169. Στην συνέχεια άνοιξε το /etc/rc.conf και στο MODULES=(floppy fuse ...) βάλε και το r8169. MODULES=(floppy fuse r8169...).

εκανα boot στο αλλο pc και δίνοντασ lsmod βλέπω ένα r8169. το οποιο κανω modprobe και τπτ. Δεν με θέλει η κάρτα δικτύου

-----Προστέθηκε 11/10/2008 στις 02 : 12 : 45-----

Για δες μήπως το module είναι το 8139too ή το 8139cp.

τα δοκιμασα modprbe αλλα τπτ

-----Προστέθηκε 11/10/2008 στις 03 : 14 : 16-----

Ενταξει παιδιά. Το βρήκα. Είχαν σκαλώσει η pci της μητρικής!

Thanks για τη βοήθεια

βασικα. Λέω να βάλω την κάρτα δικτύου στο αλλο pc να δω αν παίζει. κ έπαιζε. οπότε λεω οκ. κ βγάζω την κάρτα που έπαιζε κ βάζω αυτην που δεν έπαιζε στην ιδια pci. Κ επαιξε jet. Ε με λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι μονο 2 pci δεν εχουν φάει κόλλημα! χαχα. Πάλι καλά γιατί 2 ήθελα. Τώρα προσπαθώ να στήσω το firewall. Είναι λίγο ζορι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...