Προς το περιεχόμενο

καμμένο pixel

sarpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.αγορασα προσφατα μια οθονη για τον υπολογιστη μου και με το που την ανοιξα υπηρχε ενα καμμενο pixel.Υπαρχει καποιος τροπος να φτιαχτει γιατι η εγγυηση της Samsung καλυπτει απο 7 και πανω?και ειναι κριμα να πληρωσω να τη φτιαξω ακομα δεν την πηρα......

Δημοσ.

7 και πάνω ε? Έλα Αλέκοοοο....

Δυστυχώς δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Πάντως επ ουδενεί μην προσπαθήσεις να κάνεις οτιδήποτε μηχανικές κινήσεις (του στυλ άσκηση πίεσης ή άλλη εξυπνάδα) ή να ανοίξεις την οθόνη διότι το πολύ πολύ να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα κάποιες εταιρείες δίνουν αυτή τη γελοία εγγύηση. Μήπως σημαίνει κάτι αυτό? (προσωπικά LG και ξερό ψωμί...)

Δημοσ.

Το σπαστικο ειναι οτι με του που την ανοιξα ηταν ετσι...να πω οτι την ειχα καποιο χρονο παει στα κομματια...

Δημοσ.

Κάνε υπομονή (σε μερικές χρήσεις δε θα σε ενοχλήσει ιδαίτερα το 1 στραβό pixel) και να εύχεσαι να γίνει καμιά στραβή με την οθόνη πριν λήξει η εγγύηση για να στην αλλάξουν και να πάρεις το αίμα σου πίσω.

Προσωπικά αν και μου αρέσουν αρκετά οι Samsung ένας από τους λόγους που πήρα LG είναι και αυτός της 0 pixel εγγύησης, δεν είναι λίγο πράγμα...

Δημοσ.

Κριμα καινουρια οθονη...Κι εγω ειμαι της αποψης να μην κανεις καμια σπασμοδικη κινηση.

Απλα μην ξαναπαρεις την ιδια μαρκα....κι αυτο γιατι ειναι οντως γελοιο αυτο με τα 7 (!) καμμενα pixel.

Δημοσ.

Υπαρχουν παντως προγραμματα(εγω διαθετω ενα)το οποιο λεει οτι ξεκολλαει τα κολλημενα(μπλε)pixel......δεν ξερω για τα καμμενα.....ειναι ενα προγραμμα πολυ γρηγορης εναλλαγης χρωμματων για περιπου 30"....αλλα δεν θυμαμαι που το βρηακ και δεν εχει και 100 τις 100 επιτυχια:-)

Δημοσ.

Το προγραμα συγκεκριμενα το δοκιμασα και εγω σε μια TFT SAMSUNG με ενα καμμενο pixel που ειχε και επιδιορθωθηκε......αντιθετως σε μια sony tv που απλως δεν εγινε τιποτα(αλλα ουτε προς το χειροτερο)φιλε cation αλλα και χειροτερα να γινει(που το εχω προσπαθηση επανηλλημενα στη SONY) μπας και καψω κανα 3-4 για να γινει αντικατασταση δεν εγινε τιποτα απολυτος:-)

Δημοσ.

Άμα κάποιος ανακαλύψει πως να καίμε κι άλλα πιξελάκια, παίρνει γλυφιτζούρι...

(θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στις εγγυήσης οθονών παγκοσμίως, χα)

Δημοσ.

Μπορείς να κάψεις pixels και μάλιστα ΠΟΛΛΑ απλά δεν εννοώ μέσο προγράμματος.

Έχω ένα τροφοδοτικό που δίνει DC +64V αν καταλαβαίνεται τι λέω ;)

Δημοσ.

Εντόπισε το σημείο που βρίσκεται το καμένο pixel και κλείσε την οθόνη. Κάνοντας μασάζ κυκλικά γύρω από το σημείο (ναι μη γελάς!) εκείνο άνοιξε την οθόνη.

Αν είσαι τυχερός μπορεί να ανάψει ένα από τα 3 pixels που είναι υπεύθυνα για την απόδοση χρώματος.

Δημοσ.

κάποτε είχα ρωτήσει στο Ε-ΣΟΠ για μία οθόνη που είχε εγγύηση 5 pixel. μου ειπανε πως για να δεις αν σε καλυπτει η εγγύηση κάνεις το εξής. Χωρίζεις νοητά την οθόνη σε 9 κουτάκια(σαν τρίλιζα). Αν τα 5 καμμένα pixel είναι στο μεσαίο κουτάκι, τότε σε καλύπτει η εγγύηση...

LG και πάλι LG

Δημοσ.
Έχω ένα τροφοδοτικό που δίνει DC +64V αν καταλαβαίνεται τι λέω

Εννοείται κι εγώ με "χειροκίνητο" τρόπο εννούσα, το λογισμικό δεν μπορεί να κάνει κάτι, είναι ανοησία. Μου αρέσει η ιδέα σου, ως αρχική ιδέα. Δε νομίζω να είναι καλό να το κάνεις μέσω τροφοδοσίας γιατί τότε θα καούν κι άλλα πράγματα και θα φαίνεται πως έπαιξες με λάθος τροφοδοτικό.

Πάντως μου έδωσες πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για κάτι άλλο: πλησίασμα ακροδέκτη υψηλής ηλεκτροστατικής τάσης στην επιφάνεια της οθόνης. Ενδιαφέρον πειραματάκι και δε θα χρειαστεί να ανοίξεις τίποτα. Κάτι μου λέει πως είμαι κοντά... (σσστ!)

Μόλις πέσει παλιά TFT στα χέρια μου θα παίξω, χα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...