Blackman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Φίλοι, έχω την παραπάνω mobo και αντιμετωπίζω τα εξής θεματάκια... 1) έχω τον Intel Core 2 Quad 6600 και ήθελα να τον αντικαταστήσω με τον Core 2 Quad 9400. Είχα κοιτάξει και είχα δει ότι πέραν του socket 775 που είναι το ίδιο, είναι και της ίδιας οικογένειας, οπότε περίμενα και να τον δει. Δυστυχώς, μόλις τον έβαλα πάνω μου έβγαλε μύνημα Unknown CPU και να κάνω update το BIOS για να τον δει και να ενεργοποιήσει όλες του τις δυνατότητες... το σύστημα δούλευε και μπήκε στα windows, όπου κατέβασα τα απαραίτητα αρχεία και αναβάθμισα το BIOS. Δυστυχως στην συνέχεια παρόλο που δεν έβγαζε κάποιο μύνημα λάθους στο device manager το έβλεπε ως unknown cpu (Vista Ultimate 64bit). Τελικά έβαλα τον παλιό επεξεργαστή επάνω και ψάχνω λύση. Αλλά μάλλον το κόβω για νέα mobo. 2) είχα 4 gb ram (2 kits των 2gb) και πήρα ένα Kit 4gb ακόμα. Οπότε βγάζοντας το 1 kit του 2gb, έχω πλέον 6gb ram. Μπήκα στο BIOS και πήγα να ρυθμίσω την ταχύτητα ώστε να τρέχει στα 1066 και όχι στα 800 που το βλέπει default. Έχει τις εξής επιλογές: - Auto (που κάνει ότι βλέπει μόνο του) - Linked (όπου ρυθμίζοντας το FSB αντιστοιχεί την ταχύτητα της RAM) - Unlinked (όπου manually τα ρυθμίζεις και τα 2) έβαλα unlinked και ανέβασα την ταχύτητα της ram στο 1066, ενώ δεν πείραξα το FSB. Το αποτέλεσμα ήταν τα vista να ρίξουν κατά ένα τον βαθμό της ταχύτητας της μνήμης, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν έχω ρυθμίσει σωστά. (όταν είχα 4gb μου το είχε ρυθμίσει άλλο και έπαιζε στα 1066. δυστυχώς δεν μπορώ να τον βρω) περιμένω απαντήσεις.
lionmaster03 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Κανε το update μεσα απο το bios της μητρικης με to AZ FLASH2
Blackman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 εννοείς ότι μπορεί να παίξει όταν το update γίνει με αυτό τον τρόπο αντί μέσα από το utility των windows Που δίνει η Asus;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.