Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημμα εγκατάστασης οποιασδήποτε διανομης linux...

aekaras2121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά,έχω κάρτα γραφικών την: "SVGA PCI EXP. 6600GT 128MB ALBATRON".Έχω την εντύπωση ότι φταίει η κάρτα.

Όταν πάω να κάνω εγκατάσταση τα "fedora"από bios αφού κάνει boot κανονικά, μετά μου βγάζει A Y T O , A Y T O και Α Υ Τ Ο μιά μαύρη οθόνη με κάτι πολύχρωμες γραμμές, και σταματάει.

Και με τα "ubuntu" που το δοκίμασα πάλι το ίδιο μου κάνει.Στην αρχή μου βγάζει Α Υ Τ Ο , μετά επιλέγω ελληνικά και μου βγάζει Α Υ Τ Ο μετά αφου επιλέγω "εγκατάσταση των ubuntu" μου βγάζει Α Υ Τ Ο και φορτώνει και Α Λ Λ Ο, και ύστερα ξαναβγάζει Α Υ Τ Η την οθόνη και μου σπάει τα νεύρα.

Please help!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κανω τρομερο λαθος, το /dev/sr0 πρεπει να ειναι το cdrom, οποτε , εφοσον εχεις γραψει τα δισκακια σε χαμηλη ταχυτητα και παλι κανει τα ιδια, δες μηπως ειναι προβληματικο το drive σου.

H 6600 GT παίζει απροβλημάτιστα με οποιαδήποτε μοντέρνα διανομή.

Από ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο που έκανα μάλλον παίζει κάποιο bug με το fedora 9 και κάποια DVD/R/RW. Αν αυτό ισχύει δοκίμασε κάποια άλλη διανομή (π.χ. Ubuntu) μέχρι να το φτιάξουν (αν όντως ισχύει αυτό που γράφω).

H 6600 GT παίζει απροβλημάτιστα με οποιαδήποτε μοντέρνα διανομή.

Από ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο που έκανα μάλλον παίζει κάποιο bug με το fedora 9 και κάποια DVD/R/RW. Αν αυτό ισχύει δοκίμασε κάποια άλλη διανομή (π.χ. Ubuntu) μέχρι να το φτιάξουν (αν όντως ισχύει αυτό που γράφω).

Το έχω δοκιμάσει κα με τα ubuntu και μου βγάζει πάλι εκείνη την οθόνη με τις πολύχρομες γραμμές.

Αν είδες στην αρχική οθόνη του Ubuntu έχει μια επιλογή για έλεγχο ελαττωμάτων του CD. Κάνει αυτό πρώτα. Αν δε βρει κάποιο σφάλμα σημαίνει πως είναι εντάξει το cd.

Αν είδες στην αρχική οθόνη του Ubuntu έχει μια επιλογή για έλεγχο ελαττωμάτων του CD. Κάνει αυτό πρώτα. Αν δε βρει κάποιο σφάλμα σημαίνει πως είναι εντάξει το cd.

+1. Δες έτσι αν βγάλει κάποιο πρόβλημα να είσαι σίγουρος ότι φταίει το δισκάκι ή

το drive. Επίσης αν έχεις υπομονή έχει και επιλογή για Ram test. Μπορεί φυσικά

να μην φταίει και σε τίποτα η RAM αλλά μπορείς και αυτό να το αποκλείσεις με

... αδιάσειστα στοιχεία.

Αν είναι το δισκάκι ή στην χειρότερη το CD Rom Drive ή η καλωδιοταινία

και δεν έχεις κάποιο άλλο πρόχειρο να δοκιμάσεις, βάλε το ISO σε USB

και bootαρε και κάνε εγκατάσταση απο USB. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό

Το έχω κάνει ελεγχο και είναι όλα ΟΚ.

+1. Δες έτσι αν βγάλει κάποιο πρόβλημα να είσαι σίγουρος ότι φταίει το δισκάκι ή

το drive. Επίσης αν έχεις υπομονή έχει και επιλογή για Ram test. Μπορεί φυσικά

να μην φταίει και σε τίποτα η RAM αλλά μπορείς και αυτό να το αποκλείσεις με

... αδιάσειστα στοιχεία.

Αν είναι το δισκάκι ή στην χειρότερη το CD Rom Drive ή η καλωδιοταινία

και δεν έχεις κάποιο άλλο πρόχειρο να δοκιμάσεις, βάλε το ISO σε USB

και bootαρε και κάνε εγκατάσταση απο USB. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό

Πώς κάνω RΑΜ test????

Αν φταίει το CD drive τι μπορώ να κάνω????Μονό από USB?????

Αν φταίει το CD drive τι μπορώ να κάνω????Μονό από USB?????

και απο δίκτυο

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=278348

στην αρχή

πατάς F1 και πρέπει να έχει επιλογή safe graphics ή κάτι τέτοιο

καθώς και άλλες επιλογές

το δοκίμασες ;

.

Κατεβασε τα καταλληλα για το συστημα σου ubuntu.

Βαλε το iso που εχεις κατεβασει σε ενα φακελο.

Μετα κατεβασε και βαλε στο ιδιο φακελο το wubi. http://wubi-installer.org/

Τρεξε το wubi και τα ubuntu θα εγκατασταθουν σαν προγραμμα των windows και θα μπορεις να τα κανεις unistall παλι με το wubi οποτε θες.

Δε χρειαζεται ουτε partition ουτε τιποτα.

Απλα προσεξε να βαλεις πανω απο 15-20 gigabyte διαθεσιμο χωρο για τα ubuntu αν προκειται να τα χρησιμοποιησεις.

Και να κανεις ποτε ποτε και κανα defragment απο τα windows για λογους ταχυτητας.

Αυτα:-)

Πάντως δε μου κάνει για πρόβλημα του CD. Ίσως κάτι παίζει με τους drivers.

Πέρα από τα I/O λάθη που εμφανίζονται, φαίνεται να προχωρά "κανονικά" η διαδικασία. Οι πολύχρωμες γραμμές σημαίνουν πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τον οδηγό που χρησιμοποιήθηκε για την εκκίνηση του X-server/client. Σε αυτό το σημείο φαίνεται να κολλάει ο υπολογιστής; Π.χ αν πατήσεις ctrl+Alt+del θα επανεκιννήσει; Επίσης αν πατήσεις CTRL+ALT+F1 έως CTRL+ALT+F12 κάπου πρέπει να υπάρχει κάποιο log που αναφέρει τι γίνεται ακριβώς.

Επίσης μετά την επιλογή της γλώσσας στο αρχικό στάδιο, υπάρχουν διάφορες επιλογές (ακόμα και με άλλη έκδοση kernel από την default) με τις οποίες μπορείς να εκκινήσεις τον "υπολογιστή". Μπορείς να δοκιμάσεις και εκείνες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...