Προς το περιεχόμενο

kmplayer .mkv problem

ducatirulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα εγκατεστησα τον kmplayer 1432 r2,απ'οτι λεει.Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οταν ανοιγω αρχεια .mkv.Συγκεκριμενα,δεν παιζουν συγχρονισμενα ο ηχος με την εικονα.Δεν εχω αλλαξει καποια απο τις ρυθμισεις του,δεν εχω αλλον player εκτος απο τον wmp,δεν εχω προσθεσει codecs.Εχει καποιος ιδεα για το τι μπορει να πηγαινει λαθος???Ευχαριστω! :confused::confused::confused:

Δημοσ.

Όπως λέει και ο mihalakis. Τι source είναι; Μήπως τίποτα x264 σε 1080p; Αν ναι, είσαι σίγουρος ότι αντέχει το μηχανάκι σου; (cpu + vga)

Το συγκεκριμένο αρχείο έπαιζε κανονικά σε προηγούμενη έκδοση ή σε άλλο player;

Λίγες παραπάνω πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες.

Δημοσ.

Θα γινω πιο αναλυτικος κι ελπιζω να μην σας κουρασω.

Τα αρχεια που προσπαθω να παιξω ειναι χ264 720ρ .mkv.Ανοιγω το αρχειο με το vlc,καποια στιγμη ενω ολα ειναι ενταξει ξεσυγχρονιζονται οι υποτιτλοι,υποθετω οτι εχουν προβλημα οι υποτιτλοι και επειδη δεν βρισκω επιλογη στο vlc να τους συγχρονισω βαζω το ιδιο αρχειο να παιξει στο GOM(επειδη εχει επιλογη με <,> να φτιαχνεις τους υποτιτλους) αλλα αρχικα χωρις υποτιτλους.Εκει διαπιστωνω οτι δεν συγχρονιζει ο ηχος με την εικονα,λεω θα φταιει το GOM.Κατεβαζω και εγκαθιστω το kmplayer,ειχα ακουσει τα καλυτερα,αλλα κι εκει παραμενει το προβλημα.Κανω format για αλλο λογο και λεω δε γ@μιετ@ι θα ξαναβαλω kmplayer,μπορει να ειχε λεω ασυμβατοτητα με το vlc και κατι matroska codecs που ειχα,το εγκαθιστω αλλα ματαια.Μονο ο windows media player υπαρχει στο pc και ο kmplayer,ουτε codecs εχω βαλει αλλους ουτε τιποτα.Να σημειωσω οτι το αρχειο αυτο το βαζω στον player με την επιλογη open files καθως δεν αναγνωριζετε απο τα προγραμματα για να το ανοιξω με διπλο κλικ.Ουφ λαχανιασα!!!

cpu=amd athlon 64 3700+

vga=ati 2600xt 512mb

Να συνεχισω να ψαχνομαι η να παω σε λυση τυπου cccp+media player classic οπως προτεινε ο v-tidus?????

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι είσαι στα όρια για αναπαραγωγή h264@720p αρχείων.

Η καθυστέρηση στους υπότιτλους οφείλεται στο ότι δεν μπορεί το pc να συγχρονίσει τα πάντα.

Κάνε δεξί κλικ στο km και πήγαινε Video (advanced)->Profile: High speed ή Profile:Normal μήπως και στρώσει.

Τα ίδια μου έκανε κι εμένα σε P4 2Ghz με nvidia 5600. Αν έκανα λίγο πίσω στο βίντεο, ψιλοερχόταν και μετά από λίγο χανόταν και πάλι στους υπότιτλους.

Δημοσ.

Την καθυστερηση στους υποτιτλους την ειχα με το vlc και μετα το μεσο της ταινιας,αν ηταν θεμα ισχυς του pc δεν θα επρεπε να ειχαν καθυστερηση απο την αρχη?:confused:

Στο kmplayer δεν εβαλα καν υποτιτλους γιατι εξαρχης δεν συγχρονιζε η εικονα με τον ηχο,αρα δεν ειχε νοημα.

kleidokratwr τι εννοεις οταν λες οτι ειναι stable εκδοση η 1428? Οτι αυτη που εχω 1432 ειναι σαν beta?:confused:

Δημοσ.
Την καθυστερηση στους υποτιτλους την ειχα με το vlc και μετα το μεσο της ταινιας,αν ηταν θεμα ισχυς του pc δεν θα επρεπε να ειχαν καθυστερηση απο την αρχη?:confused:

Στο kmplayer δεν εβαλα καν υποτιτλους γιατι εξαρχης δεν συγχρονιζε η εικονα με τον ηχο,αρα δεν ειχε νοημα.

Δεν παίζει ρόλο. Είναι θέμα player και κατά πόσο δίνει έμφαση στην ποιότητα ή στην ταχύτητα. Από τη στιγμή που στο κάνει και στα 2 πιστεύω ότι είναι θέμα hardware. Δοκίμαε και τα profile που σου είπα, αλλά γενικώς, τα x264/720p αρχεία έχουν πολλές απαιτήσεις από επεξεργαστή ή από τεχνολογία vga που επιτρέπει στην vga να κάνει το decoding και να μην πιέζεται ο επεξεργαστής. Τέτοιες κάρτες είναι οι καινούργιες της nvidia με το pure video και οι κάρτες hd της ΑΤΙ, με τις κατάληλες ρυθμίσεις.

Αν θέλεις να σιγουρευτής για το άν φταίει το hardware ή το software, άνοιξε την διχείρηση εργασιών και εμφάνισε την καρτέλα Επιδόσεις. Στην συνέχεια, κάνε αναπαραγωγή με το vlc και μετά με το km το βίντεο για κανά λεπτό και προς την μέση. Κάνε και μερικά μπρος πίσω και έλεγξε αν η cpu φορτώνει ή όχι.

Αν δεν τερματίζει και είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι παίζει με software/codecs.

Δημοσ.

Δοκιμασα τα profile και δεν εγινε τιποτα.Ανοιγω την διαχειριση και ενω παιζει το αρχειο η cpu βαραει κατοσταρες.Κανω απεγκατασταση kmplayer 1432 και βαζω τον 1428,παλι τα ιδια.Ξανακανω απεγκατασταση και βαζω το τελευταιο vlc.Ξαναβαραει κατοσταρες η cpu αλλα το επεισοδιο παιζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Λεω θα δοκιμασω και στο λαπτοπ.Βαζω το ιδιο αρχειο στο λαπτοπ να παιξει διαδοχικα με kmplayer,vlc,gom,και παιζει κανονικα σε ολα με την χρηση της cpu να μην ξεπερναει το 50-60%.Η συνθεση του λαπτοπ ειναι P4 3.2 με nvidia 5600!!!!!!! ΑΒΥΣΣΟΣ!!! :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Δημοσ.
Η συνθεση του λαπτοπ ειναι P4 3.2 με nvidia 5600!!!!!!! ΑΒΥΣΣΟΣ!!!

Δεν θα έλεγα οτι είναι και τόσο περίεργο.

Specifications

AMD Athlon 64

3700+ (San Diego core)

2.2 GHz operating frequency

1MB L2 cache

Socket 939

E4 stepping

90nm SOI

Η ταχύτητα της cpu δεν είναι και πολύ πάνω από τις κατώτερες απαιτήσεις για x264-720p.

Γενικά η intel επεξεργαστές, έχω την εντύπωση ότι συμπεριφέρονται καλύτερα στην διαχείρηση και επεξεργασία βίντεο από τους amd.

EDIT:

Μόλις δοκίμασα να κάνω αναπαραγωγή μερικών anime και bdrip x264-720p αρχείων στο KMPlayer και παίζουν κανονικά, με την cpu μου (AMD 3500+ @ 2.21GHz) να μένει στο 50-60%. Μπορεί όμως να είναι λόγω VGA (ATI 3870HD).

Δημοσ.

Αν ειναι θεμα επεξεργαστη πως γινεται να παζει στον 3500 και οχι στον 3700?Αν ειναι θεμα vga πως γινεται να παιζει στην 5600 και οχι στην 2600?!:mad: Αρχιζω να πιστευω οτι ισως να ειναι προβλημα στους οδηγους της καρτας γραφικων...ασε που ειναι και agp και κανω αμαν να βρω drivers...και δεν μπορει να ''ξαλαφρωσει'' τον επεξεργαστη.Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω.Ευχαριστω για την βοηθεια,αν υπαρχει αλλη ιδεα,ευπροσδεκτη.

Δημοσ.

Ο 3500 και ο 3700 είναι στον ίδιο χρονισμό, 2.2GHz

Η ΑΤΙ 2600 δεν είναι και καμιά αξιόλογη κάρτα γραφικών. Θεωρείται entry level όπως και η 5600, αλλά εκεί την δουλειά την κάνει ο pentium στα 3.4.

Μπορεί βέβαια να φταίει και τίποτε άλλο, όπως διάφορα προγράμματα που τρέχουν στο background και καθυστερούν το σύστημα.

Μπορείς να δεις αν φταίει κάτι τέτοιο ως εξής.

Άνοιξε το kmplayer, εμφάνισε την διαχείριση εργασιών, εντόπισε το kmplyer.exe, κάνε δεξί κλικ πάνω του και όρισε την προτεραιότητα σε Υψηλή.

Έτσι θα έχει το πρόγραμμα τον 1ο λόγο στν επεξεργαστή. Μην το παρακάνεις και βάλει πραγματικό χρόνο, γιατί μπορεί να σου κρεμάσει το σύστημα.

Βάλε τώρα να παίξει το βίντεο και δες αν πάει καλύτερα. Αν είναι μια από τα ίδια, κάτι άλλο φταίει.

Από drivers που είπες πριν, τι έκδοση έχεις για την ΑΤΙ;

Δημοσ.

Εθεσα προτεραιοτητα υψηλη αλλα και παλι δεν εγινε κατι.

Το συστημα ειναι απο φορματ και δεν εχει αλλα προγραμματα να το επιβαρυνουν.

Οι drivers που εχω πανω ειναι οι 8.53.00 και ειναι οι πιο καινουριοι συμβατοι γι'αυτη την καρτα απ'οτι λεει η sapphire,εχω δοκιμασει και παλιοτερους.

Το χαρακτηριστικο HD που εχει η καρτα πρεπει να το ενεργοποιησω μεσα απο καποια ρυθμιση,εχει γενικα καποιες αλλες ρυθμισεις που πρεπει να αλλαξω για να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες της?

Συμφωνω οτι δεν ειναι τελευταιο μοντελο για να εχω τρελες απαιτησεις απο αυτην αλλα πριν το φορματ μπορουσα κι επαιζα αξιοπρεπεστατα nfs prostreet(high),cod4.Γι'αυτο και μου κανει εντυπωση που δυσκολευεται τωρα.

Δημοσ.

Πάντως, σύμφωνα με τα χαρακτηρηστικά που δείχνει η sapphire ati 2600xt

- Dedicated unified video decoder (UVD) for H.264/AVC and VC-1 video formats

- High definition (HD) playback of both Blu-ray and HD DVD formats

- Hardware MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4/DivX video decode acceleration

δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την αναπαραγωγή αυτών των αρχείων.

Κάπου αλλού πρέπει να είναι το πρόβλημά σου.

Πρώτα απ' όλα, κατέβασε τους 8.9 drivers από την sapphire σε περίπτωση που έχεις τους generic από το site της amd-ati.

Καμιά φορά οι κατασκευαστές τον καρτών κάνουν κόλπα με τις υλοποιήσεις τους και μπορεί να δημιουργούνται θέματα με τους γενικούς drivers.

Κατέβασε το CoreAVC και δες αυτό το μήνυμα για kmplayer και ati hd 2600xt. Αναφέρουν κάτι για DXVA Support και πως να το ενεργοποιήσεις (η κάρτα σου το υποστηρίζει). Στο ίδιο site θα βρεις να κατεβάσεις το media plyer classic home cinema, το οποίο είναι και αρκετά ελαφρύ και γρήγορο.

Θα σου πρότεινα, αν τα παραπάνω δεν βοηθήσουν, να δοκιμάσεις codecs, τους klite για xp ή τους vista codec pack για τα vista. Μπορείς να τους βρεις στο Free Codecs.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...